Sevgilim sürekli gereksiz olay çıkarıyor (bana laf atıldığında falan) beni dinlemiyor napayım?

Sevgilimin gereksiz olay çıkarmasından çok sıkıldım yani gerçekten gerekli olsa anlayabilirim ama çok boş şeyleri kafaya takıyor yolda yürürken bana her laf atana kavga çıkarıyor olay çıkarıyor ve yolda resmen rezil oluyorum kendimi b*k gibi hissediyorum hayır biri bana dokunduğunda ellediğinde olay çıkarıyor bunu anlıyorum ve bir şey demiyorum zaten buna ama fiziksel bir temas yokken her laf atanla kavga etmesine ne gerek var ki? Her laf atanla kavga edeceksek işimiz uzun ki zaten yaptığı da bu olduğu için işimiz uzun sürüyor. Laf bana atılıyor ben takmıyorum bu kadar onun da buna takılıp günümüzü zehir etmesini istemiyorum ona da diyorum bunu birkaç serseri için neden günümüzü mahvedelim boşversene diyorum o da herkes ağzını denk alsın o zaman önüne gelene istediğini söyleyemezler diyor haklısın da bunu onlara anlatabileceğini mi sanıyorsun hepsi a**tal işte. Beni dinlemiyor şimdi ben ona ne diyeyim de kavga edip bizi rezil etme huyundan vazgeçsin?
Sevgilim sürekli gereksiz olay çıkarıyor (bana laf atıldığında falan) beni dinlemiyor napayım?