Genelde başarılı olan erkeklerin arkasında onları destekleyen kadınlar olur derler , sizce bu her erkek için geçerli mi? Erkeğin başarılı olmasının ilişkileriyle alakası var mıdır?
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var mıdır sizce?
Üzgünüm ama öyle birşey yok, elbette birçok kadın erkeklerinin başarılı olmasını sağlamıştır fakat bu durum basit bir klişeden ibaret. Bunun en büyük örnekleri bilim adamlarında saklı. Einstein, Tesla, Leonardo Da Vinci (ki kendisi eşcinseldir ve Mona Lisa tablosunda ki kadın da aslında saklı tuttuğu erkek sevgilisidir.) gibi Bilim alanında büyük gelişmelere imza atmış insanların arkasında kadın bulunmamıştır. İlişkilerin iyi etkilediği gibi işi kötü etkilediği durumlar da vardır ki en iyisi bekar kalıp yalnız yaşayarak kariyerinin zirvesine ulaşmaktır. Bu bilim adamları bu sayede günümüzde adlarını hala duyurabiliyor. Sizce Tesla çirkin miydi? Hiç sanmıyorum...
Geçmişte maalesef kadınlar erkeklere göre daha fazla ikinci planda olduğu için; kendi hayallerini gerçekleştirmek konusunda uygun ortam olmadığından en azından eşim veya oğlum başarılı olsun diyerek fazlaca manevi destek vermiş olabilirler. Buradan bu tabir geliyor olabilir. Ancak günümüzde artık her ne kadar tamamen sağlanmamış olsa da kadınlar da artık bir konuda öncü veya başarılı olabiliyor. Bence bu tabirin güncellenmesi gerekli. 😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Genel olarak bakınca tarihte büyük isim yapmış insanların büyük bir çoğunluğunun eşleriyle iyi ilişkiler içerisinde olduğunu görüyorum. Bütün başarılı erkeklerin arkasında kadın var dersek olmaz ama arkasında kadını olan bir erkeğin başarı oranı daha yüksek dersek olabilir 😄
Her başarılı erkeğin arkasında onu mutlu eden bir kadın, her başarılı kadının arkasında da onu mutlu eden bir erkek vardır evet. Yolunda giden ilişkiler hayatın her alanında pozitif enerji yayıyor bana göre.
Kadın genelde başarılı olunca gelir. Öncesinde gelip sevmez. Önceleri doğru bir laftı belki 18 yaslarinda evleniyorlardi ama günümüzde hic de gecerliligi yok. Ben her türlü okulu okuyacam calisacam edecem 30-40 yasinda ancak evlenebilecem sonra kadın benim arkamda olacakmış da bilmem neymiş gecin anam gecin.