Birini sevdiğimi nasıl anlarım?

kuzenimin bir arkadaşı vardı açıkçası pek iç açıcı bir geçmişimiz (kızla kavgalıydık) 3 4 hafta önce kızı instada gördüm gayette güzel bir kız herneyse kızı kuzenime sordum kavgadan dolayı beni affeder mi o biraz temiz kalpli affedicidir kimseyi kırmamaya çalışır dedi. herneyse sonra öyle diyince kızla biraz konuştum özür vs. diledim 3 4 gün geçtikten sonra kuzenimle birlikte buna bir şaka yaptık. güya ben ona aşıkmışım falan kız yemedi bizde konuyu kapattık. ama o andan sonra bende bir hareketlenme oldu sürekli aşk şarkıları dinleyip onu düşünmeye başladım. kız aklımdan çıkmıyor açıklamak istiyorum kuzenime bu duygularımı ama biraz hızlıda olur diye düşünüyorum. sonuçta kızla yüzyüze görüşmemiz bile yok karakterini de ben pek tanımıyorum kaldı ki kızdan sadece hoşlanıyorda olabilirim. bu duygular sadece geçici hoşlanma mı yoksa aşık olmuş olabilir miyim? böyle yıldırım aşkıyla sevgili olup evlenen tanıdıklarım var bu da öyle olabilir mi? görüşleriniz benim için değerli çünkü sadece 1 ilişkim oldu koca hayatımda yani pek tecrübeli değilim.
Birini sevdiğimi nasıl anlarım?