Bana göre bir cafe de tanışmakla internette tanışmak aynı şey... Sonuçta her halukarda hiç tanımadığın birisiyle iletişime geçiyorsun. Peki ya sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılMaalesef aynı şey değil, yanılıyorsunuz. Fiziksel, kanlı canlı olarak gördüğünüz bir insan ile internette tanıdığınız sadece resim ya da videodan gördüğünüz birini bir tutuyorsanız denecek bir şey yok.
Hiç birine aşık oldunuz mu sorusuna ise "aşk" sözcüğünün anlamı olarak bir şey deneceğini de sanmıyorum. Çünkü internette tanıştığınız bir kişi için kafanızda yarattığınız bir karakterin canlanması gibi olacak. Siz ona hayat verecek ve kafanızda bir hamur gibi yoğuracaksınız. Tıpkı eski şairlerin kafalarındaki "Leyla"ya aşık olmaları, onlara sanki canlıymışcasına mektup ve şiirler yazmaları gibi düşünebilirsiniz. Tek fark onun da size yazı ya da resimle cevap vermesi. Bu şekilde kişi sadece sığ bir kalıp içerisinde karakterini ortaya koyan bir çiftten söz edebiliriz. Bence yıllardır yazışmaktansa sadece 3 günü birlikte geçirmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Cevabım bunun aşk değil, başka bir duygu olduğu. Bunun arasındaki farkı gördüğünde ise aşık olmadığını farkedeceksin. Yani internetten birine aşık olmadım.23 Yorumla- +1 yıl
Hoşlansanız bile hatta beğenseniz bile yukarıda dediklerim geçerlidir. Hatta internette tanışmalar daha değerlidir çünkü kafamızda yarattığımız uygun bir kişi zeminine oturturuz. Daha sonra ise bu kişilerin kafamızda yarattığımız kişiler olmadığını üzülerek farkederiz. İnsanların reel dünyada suratlarına bile bakmayacakları insanlara sanalda gülümseyerek yazışmaları da bunun açık bir örneği."İkisi de hiç tanımadığım" diyorsunuz ama sanalda tanıştığınızın zaten zemini "her zihinde" mevcuttur ve aşk durumu sizin için dezavantajlı iken kendisi çok avantajlıdır.
En İyi Cevaplar
+1 yılOldum ve şu an sevgiliyiz üstelik bu siteden gerçekten çok iyi kalpli, temiz ve sempatik bir insan uzun süredir konuşuyoruz internet diye kötülemek doğru değil her yerde mutlaka düzgün insanları bulabiliyorsunuz.
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnternetten biirisiyle buluşmaya karşıydım. Konuştuklarım olmadı mı? Oldu, hem de çok ama hepsiyle selam naber iyi sen bu kadardı yani. Ama biri çıktı karşıma asla dediğim şeyi yaptırdı ve buluştuk, şu an sevgiliyiz :) O da aynı şeyi diyor ben internetten olduğu için güvenemeyince, "dışarda tanışmakla internette tanışmakla aynı şey" diyor.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle, bu olaydan sonra onu anladım :)
Bencede aynı şey. Evet şu an ki sevgilimle internette tanıştım, 1, 5 yıldırda beraberiz ayrıca cevremde ınternette tanısıp evlenen cok arkadsım var. Bence ha dısarıda tanısmıssın ha burada bır fark yok.
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
77Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 64,6b cevap paylaştı. o hatayı bir kere yapmıstım :)
03 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBiri, evli biri benden 11 yas kucuk, biri yasit, biri cok karamsar erkege guvenmek adina. hepsinin ortak noktasi hayir dualarini aldim ne sevgi ilgi cinsellik para vb. somurgeciligim olmadi neyse o dobra ve Allah korkusuyla davrandim dertlerini dinledim faydali olmaya calistim evliye yuva kurtarma yolu sundum şu an mutlu esini seviyor bebegide oldu :) liseli 26 yasima denk geldi uyardim dertlestim tavsiyeler verdi. Dua etti ve heves oldugunu anladi sevgisinin vb. hayirlisi sanal real olsun insaniz ve neyi hakediyorsak onu arariz.
03 Yorumla- +1 yıl
Nerde varsa amin ecmain. cevab yorumun için, teşekkürler m3rw3 hanim.
3 ilde olursa zor olur diyorsun da bence bir zorluğu olmaz çünkü mesafeler sevmeye değil sevişmeye engeldir bunu anlayın artık.
genel olarak katılıyorum sanalda da tanımıyosun diğerinde de. ama şunu söyliyim internette biraz daha tehlikeli kişiler takılıyor olduğu için biraz daha tehlikeli.01 Yorumlaoldum... hala da ona aşığım... tanıştık sohbet ettik birkaç gün sonra resimlerimizi gönderdik beğendik, görüşmeye karar verdik... çok sevdik birbirimizi hala da seviyoruz ama ufak bir nedenden ötürü sözlenme öncesinde ayrıldık... bakalım sabır çekip bekliyoruz :)
01 Yorumla
+1 yılİnsanı görmek , hareketlerini davranışlarını konuşmasını gözlerini çevresine olan tepkilerini hiç bir şeye benzemez, internetten de kişiyi analiz edip anlayabilirsin ama gerçek hayat bambaşkadır, adı üzerinde her şey daha gerçektir, daha güvenilirdir ;)
03 Yorumla- +1 yıl
aslında değil işte , kafede tanışıp direk nefret edeceğin bir kişi ile netten tanışıp gerçek hayatta göresiye kadar ya da rengini belli edesiye kadar konuşmuş oluyorsun, farklı oluyor yani
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Aşık olmak için henüz erken derim.
Hoşlandım oldu ama aşık olacak kadar değil.
Aşık olmak için bence ona dokunmak dır ona sarıla bilmektir el ele dolşmadan nasıl aşık olunuyorsa onu anlamadım işte!03 Yorumlayani bakıldığında aynı şeyler internette olan kişi ile kafede olan kişi aynı, farklı bir yerden gelmiyolar ama Allah iyilerle karşılaştırsın nasip kısmet bu işler...
12 Yorumla
+1 yılHoşlanmadır o.. hayranlıktir.. arzulamaktir en fazla.. aşık olmamişsinizdir.. bir seyler paylasmadan... ask mi olur.. birinizin klavyesi bozulsa ask acisi cekeceksiniz etmeyin..
03 Yorumla- +1 yıl
Ya zamanla olabilir tabiki.. ama biseyler paylasman lazim.. hic bir anınız yok.. dusunsene cok sacma degil mi.. :)
etkilendim ama tanışma evresine geçemedik henüz... bir iletişime geçsek belkı olucak neden olmasın :))
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılbravo cidden aynı şekilde düşünüyoruz. sana katılıyorum
eaaa
aşık oldum mu kısmına gelince
yok aşık olmadım buluştuk görüştük seviştik ayrıldık falan. aşk kısmet değilmiş01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnternette tanıştığın kişiyle görüntülü görüşme yaparsan evet cafede tanışmakla bir farkı kalmıyor. İnternetten tanıdığım birine aşık olmadım ama hoşlandığım oldu. Bunu söyledim de. Ama karşımdaki güven sorununu bir türlü aşamadı.
01 Yorumla
+1 yıloldum =( halen onu seviyorum hemde bu site de üyeydi ama beni bir kere bile dinlemedi candy =(( bazı sebeplerden ona kötü davrandım bırakmam gerekti ama işte olmadı
02 Yorumla- +1 yıl
=((
+1 yılİnternetten 8 aydır çıkıyorum ve ilk defa 1 hafta önce buluştuk ve bayağı bir aşığım😃
02 Yorumla- +1 yıl
İnşallaahhhh😄
Hayır olmadı. Internetten aşık olmak bana mantıklı gelmiyor sadece hoşlanırsın aşık olmak bu kadar basit olmamalı bence
03 Yorumlabir kez olmustum gibi ama bir haftada filan kendime geldim birazda konusuyosunfilan bosluktaysan olabiliyo boule seyler :D
01 Yorumla
+1 yılsana katiliyorum haklisin,, ve ilginctir ilk defa boyle bir soru soruluyor, tbr ederim,
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır.
İnsanların sanalda ne olduklarını bilemezsin sanalda o tür yakınlaşmalardan uzak dururum.
Smile Adsl'in bir reklamı vardı ayda 14 99 a istediğin kişi oldiye bence bu herşeyi özetliyor.01 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 996 cevap paylaştı. çok uzun yazmışın okuyamadım ama bnce yaptığın yanlış
01 Yorumla3 4 defa oldu yani samimiyet önemli kimileride buraları önemsemiyor internetten kızmı bulunur falan filan diye benim başımdan geçti gayet iyiydi hiç sorunla karşılaşmadım...
015 Yorumla
+1 yılarada mesafe yok ise sorun olmaz ama iki uç ilde olursa iki tarafta yıpranır boş yere hayaller kurulur
01 YorumlaBu benim başıma geldi Okey de tanışmıştık 1,5 yıl filan çıktık sonra terk ettim kafama edeyim şimdi engellemiş beni yaa
03 Yorumla
+1 yılGayet normal birşey, hayat bu ne zaman ne getireceği hiç belli olmuyor ayrıca günümüzde herşey internete bağlı oldu insan ilişkileri yok denecek kadar az herşey internet üzerinden yapılıyor zaten..
01 Yorumla
+1 yılnetten tanıştığım birine aşık olmadım ama ilişki yaşadım ve hala yaşıyoruz
14 Yorumla- +1 yıl
neden ilginç
- +1 yıl
hemde cinsel ilişki yaşıyoruz bu daha da ilginç heralde
Aşk her yerde aşktır, sanalı reeli her yerde karşına çıkabilir. Aynen senin gibi düşünğyorum
11 Yorumla
+1 yılolmadım ama neden olmasın
aşk sonuçta fikirlerin düşüncelerin anlaşmasıyla başlayan bir olay değil mi?01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOyunda tanıştık, reel de görüştük sevdik, evlendik, aldattı, boşanıyoruz...
Not: 5 yılım çöp..03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCiddiyim ciddi...
Şunu asla unutma bekarken hatasını görmemezlikten geldiğin, evlenince düzelir dediğin hiç birşey düzelmez. . hata üstüne hata yaparsın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet oldum suan. Evlenenler de var pemmbe panjur var evlilik sitesi devlet maddi destek de verdi bu site icin. Binlerce kisi evlendi
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen önceden öyle şey mi olur salakça bişey filan diyodum. Ama sonra kendim oldum 3 yıldır hiç değişmedi hala aynı seviyorum. Büyük konuşmamak gerek
01 Yorumlahep internetten tanıştıklarıma aşık oldum zaten ya..
03 Yorumla
+1 yılevet oldum hatta evlendimde :D sonra da 3 ay sürmedi boşadım :D
27 Yorumla- +1 yıl
evet 6-7 sene flört ettik elini tuttuğum ilk kızdı kendisi ama evliliğimiz 3 ay sürdü :D bunun netle bir alakası var mı dersen belki vardır belki yoktur :D
- +1 yıl
üzülmemek mümkün değil ama olan oldu :D
- +1 yıl
aynen herşeyin hayırlısı :D şimdi bildik yollardan evlenmek istiyorum :D
Hayır olmadım sade hoşlanmışımdır geçici bir süreliğine
01 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır böyle birşey olmasının benim açımdan olasılığı bike yok ya peki sen?
13 Yorumla- +1 yıl
şu an çağımız çok bozuk ve kimseye güven yok yüz yüze görüştüğüne güvenemiyorsunki bilgisayardan tanıştığına güvene bilesin
+1 yılAşık olmak değilde birisinden çok hoşlanmıştım müzik zevki, mizah anlayışı tam benimki gibiydi :D
11 Yorumla
+1 yıl4-5 yıl önce hoşlandığım bir kız olmuştu netten ama ondan beri bu işlere sıcak bakmıyorum.
01 YorumlaOabilirde.
Senin kandirilmaya meyilli bir yapin var06 YorumlaHiç tanışıp aşık olmadım. Nasıl bir duygu bilmiyorum. :)
01 YorumlaBence pek farkı yok aşık olmak yanlış anlaşılıyor. Kafalar uyuşmuşsa, ikiliyi yan yana getirdiğimizde aşırı uyumsuz durmuyorlarsa neden olmasın.
11 Yorumlabir anda duygu yoğunluğu olabiliyor. çok uzak ama çok yakın hissediyorsun sanırım
01 Yorumla
+1 yılBen oldum so iyi olmadi yuz yuze gorusmek sart tanissan bile
08 Yorumla- +1 yıl
Ama ice kapaniklar icin iyi
- +1 yıl
Tmm:-)
- +1 yıl
Konusuyomusun biriyle :-)
- +1 yıl
Dusunuyomusun :-)
- +1 yıl
Öylesine soru yani tm :-)
evet oldum hatta evlenıcektık bıle. . . anası ayırmasaydı :(
08 Yorumla
+1 yılBaya baya etkilenmistim cok zeki ve kulturluydu hem de burdan
05 Yorumla- +1 yıl
Basit bir nedenle yanlis anlama ile kalbini kirdim :( siteden gitti
- +1 yıl
Gercek hayatta pisman oldugum yok bir tek o kizda pisman oldum :(
ben aşık olmadım ama bağımlısı olmuştu onunla konuşmadan yapamıyordum şükür artık konuşmuyoruz
05 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yıl3 sene surdu 1bucuk senedır ayrıyız ve sanalı sanal olarak gormemıstık sureklı gorusuyordur realdeç
06 Yorumla- +1 yıl
evet sanala sanal olarak bakmadıgımız ıcın sürdüü
- +1 yıl
evet yanı gunumuzdekı gençler ergenler sanalı sanal olarak baktıgı ıcın herseyı farklı gözlemlıyor ama dıger sekılde dusunse hersey guzel olucak.
- +1 yıl
evet .
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnternetten olmaz bu işler realden olması çok çok iyi sonra çok üzülürsün
03 Yorumla- +1 yıl
İlk görüş olmadığı için ikinci kişiliklere bürünmek yüksek olasılık
Oldum esmer kahverengi gozleri var cok tatli bir gülümsemesi var
012 YorumlaEvet oldum ama ne yazık ki çocuk kötü çıktı, ki internetten adamını bulamıyosun boşuna hayal kırıklığı...
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende oldum 1 sene oldu sevdik ama olmafi iste napalim
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet ve ben istanbul'da oda van'daydı onu kimseyi sevmediğm kadar sevmiştim ahh ahh tekrar hatırladım şimdi :D
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılevet :D
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBencede katılıyorum sana sonuncta iki yerde de tanımıyorsun tek fark birini görüyorsun diğerini görmeden konuşuyorsun
014 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPeki bu sitedeki bazı bayan arkadaşlar neden kendini beğenmişcesine konuşuyor onu anlamıyorum
Cevap sahibi+1 yılHalbuki bazı bayan arkadaşlarında erkek arkadaşlarında aradıkları şey karşılıklı tanışmak olduğunu tahmin ediyorum sizce?
Cevap sahibi+1 yılBöyle oldu halde neden bazı bayan arkadaşlar kendilerini erişilmez görüyorlar anlayamıyorum bir bayan olarak hemcinslerinin neden böyle yaptığını anlıyormusun ben anlayamıyorum da :)
Cevap sahibi+1 yılHaklısın ama konuşmakla veya telini vermekle ölünmüyor ya anlaşamazsan konuşmazsın teli de silersin olur biter
6 ay önce bu siteden bir bayanla tanıştım gecen haftaya kadarda konuştuk 6 kezde buluştuk ikimzde seviyeli bir arkadaşlığımız oldu tartıştık ayrıldık ne var bunda arkadaşlar arasında herşey olur ama insan kendini ve seviyesini bilmeli bilmeyenlerde var yok değil ama her insanda bir değildir
Cevap sahibi+1 yılHaklısın konuşacağın kişiyi dikkatli secmelisiniz ama her insan da öyle değil iyileri mutlaka vardır
Cevap sahibi+1 yılArkadaş olmak istiyorsan kötülerin arasından iyileri bulmakta sana düşüyor biraz zor olsada:)
Cevap sahibi+1 yılAra o zaman :) yapacak bişey yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılhiç tanımadığım birisiyle bundan tam 3 yıl önce nette tanıştık ne zorlukları beraber başardık ama Allah'a şükür şu an beraberiiz :))
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:)) yani benim için unutulmaz birşey di :)
+1 yılSenin gibi dusunuyorum. Simdiye kadar bir kisiyle gorustum. Onda da devami gelmedi
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMetin2 de aşık olmuştum reflex46 nicki hic unutmam 6 sene önce ne komik ya görmedim bile ýüzünü :D
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinternetten biriyle tanışmadım namuslu bir erkeğim ben tamam mı
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılevlilik kararı aldık
belki inanmayacaksın ama bu sitede tanıştık :D01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaalesef olmustum bak yine hatirladim onun Allah belasini versin
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet 1 yıl feysten yazıstik sonra kafam atti terk ettim :)
01 Yorumlaevlenip çocuğu olan arkadaşlarım var :)
01 Yorumla
+1 yılOldum, ağır ödüyorum.
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 586 cevap paylaştı. Aşık olmadım ama hoşlandım. Çok oldu :D
05 YorumlaHayır benim için çok zor bir şey
05 Yorumla- Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026