Velev ki böyle bir durum yaşadınız ne yapardınız?

Elbette ki önce biraz şaşırır ve baştan bana söylenmesini için içimde bir kırgınlık yaşardım. Ama onun yerinde olsam ben söyler miydim? Beni kaybetmemek için saklamış olamaz mı? Kendini ne kadar kötü hissetti demek ki? Diye sorguladıkça sonra anlayış gösterip ona her anlamda destek olmaya çalışırdım. İyi günde kötü günde diye söz verdik nihayetinde
Ben bir süre önce kendimden yaşça büyük birine tutulmuştum ve çok seviyordum. Hareketleri normal gelmiyordu bazen ama çok umursamıyordum. Çünkü çok seviyordum. Daha öncesinde psikolojik rahatsızlıkları olduğunu ve tedavi yardımı aldığını öğrendim. Fakat vazgeçemedim. Umurumda bile olmadı normal olmaması. Onun da beni sevdiğinin farkındaydım ama baştan kötü sonluydu hikayemiz. Yüzümüze vurulan bir takım gerçek sebepler bize engeldi. Başlamadan bitmişti bu yüzden.
Şayet öyle bir şey varsa en başta destek olup tedavi olmasını kendine gelmesini sağlamak gerek sen gerekeni yaparsin baktin olmuyor zaten cezai ehliyeti olmayan biri olacağı için evlilik de yapması uygun degildir ayrilirsin ama düzelmesi için çaba sarf etmek gerek hayat herkese altın tepside sunulmuyor maalesef kimi imtihanlar bu şekildedir...
Merhaba,
Akıllı biri karşısındaki kişinin psikolojik sorunu olup olmadığını bir çift sözden, bakıştan, hal ve hareketlerinden anyalabilir!
Bu şekilde bir şey olması, saçma ve kendi adıma imkansız!
Psikolojik rahatsızlıkları olabilir, ben doktor olurum sevdiğime her türlü her konuda! 😅
Cevap
22Cevap
Ayrılırdım.
Psikolojik rahatsızlıklar beni herzaman çok korkutmuştur.
Şizofreni bipoları 🙄 canımı sokakta bulmadım, uyukurken ölmek felan istemem.
En iyisi ayrılmak. 😃
Allah korusun, karanlık fobim var benim. Karanlıkta yaşayamam 😃
Nikah iptali veya boşanma sebebidir Kanunen kusurdur
Saklanması zaten etik ve vicdani değildir
Maalesef ki böyle biriyle yıllarca evli kaldım, sırf sevmekten, yuvam yıkılmasın, çocuğuma hasret olmayayım diye.
Ama hayatı zindan etti bana.
Tavsiye isteyen olursa, öğrendiği gün boşanma davası açsın.
Düşük seviyede olan bipolar bozukluk, anksiyete gibi rahatsızlıkların dışında daha ağır durumda olan rahatsızlıklarda, gizlenmiş ise boşanma da kusur olarak belirtilir. Eşinizin rahatsızlığını doktor tarafından daha önceden var olduğunu kanıtlayabiliyorsanız veya mahkeme tarafından gönderilen (genelde üniversite hastanelerinde yapılır) hastanede akıl ve ruh sağlığında ki bozukluklar raporlanırsa işiniz kolay.
Davanız hangi safhada söylerseniz daha yardımcı olabilirim. Çünkü ön inceleme duruşmasını geçtiyseniz yeni kusur yüklemesi yapamazsınız. Bunun için ikinci bir boşanma davası açılması gerekmektedir. Boşanma için merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim.
Geçmiş olsun.
Yazdım
Evlenmişsem sevdiğim kişidiir tedavi olmayı kabul ediyorsa tedavi oluur uzun ve yorucuu bi süreç tabi biraz beni de yıpratabilir. Bu süreçte bende destek alabilirim yinede sabrederim ama baktım ki tedavi işe yaramıyor işte o zaman "boşuna uğraşıyorum" derr ve ayrılırımm..
Oha evlendikten sonraysa karşıdakinin pisliği olduğu için bi daha aynı gözle bakamam kandırılmış hissederim
Sonradan öğrenseydim sıkıntılı bir durum tabiki gittiği yere kadar idare ederdim :d
O kişi sende olabilirdin bende olabilirdim- psikolojisi bozuk olup söylemeden evlenen sen olsaydın karşı taraftan ne tepki vermesini beklerdin?
O zaman onu bu zamana kadar anlayamadığım için kendimi suçlardım. Korkuluktan başka bir işe yaramamışım gibi
Hangimizin sıkintisi yok ki, tabii ki oncesinde anlatmasini isterim acik olmasini bana guvenmesini isterim ve onu dinlemek isterim fakat evlendikten sonra da ogrensem gene yaninda olurum ve birlikte cozeriz sorunlarimizi
Maalesef çok zor bir durum, fark etmek çok uzun zaman alıyor ya da bende öyle oldu. İlişkiyi bitirmekte bir o kadar zor oluyor. Hayatınızı mahvediyor bu duruma düşmek. :(
Herkes de her an olabilecek şeyler bunlar konu sağlık olunca hiçbir şeyin garantisi yok hayatta sadece başında bilmek isterim sonradan yalan dolan ile öğrenirsem kötü olurdu.
Birlikte aşmaya çalışırız, sevdiğim kişiyi bu yüzden terk edecek değilim, sevdiğim hiç bir şeyden kolay kolay vazgeçmem.
Üstesinden gelinebilecek bişeyse berber üstesinden gelmeye çalışırım ama yapabileceğim bişey yoksa boşandım
Güvenim sarsılırdı. Ama muhtemelen affederdim. Aşık olmadığım biriyle evlenmem. Ve eğer evlenmişsem affetmeye meyilli olurum. Bunu biliyorum
Psikoloji okuyorum o yüzden evlenmeden önce bu problemleri ben fark edebilirim ama önemli olan en başında onun bana dürüst olması
ne olursa olsun temel sağlam olmalı sonradan öğrendiysem ya tedaviye başlanmalı tedaviyle aşılamayacak bir şeyse yollar güzellikle ayrılmalı
Eğer şizofreniyse hastalığı ve tedavi olmuyorsa bırakırım mecbur
İlgimi ve sevgimi eksik etmem. Sevginin herşeyin ilacı olduğunu düşünüyorum çünkü
Psikolojik ise tamam da psikiyatrik ise sıkıntı olur ömür geçmeyebilir... Gizlemişse affetmem
Tahammül edemeyeceğim düzeye ulaşırsa boşanırdım. Hayat kısa.
Dönmek olmaz anca beraber kanca beraber ve bende öyle yaptım
Sonradan öğrenmem mümkün değil bir insanı çözmem 1 saat yanyana oturmama bakar
Sorun olmazdı sanıyorum. Ne de olsa ben de çok normal değilim.
Evlilik öncesi dönemde siz ruh hastası numarası yapın derhal anlaşılır 😂😂😂😂😂
Başıma gelmeden yorum yapamayacağım. Zor bir durum.
Zor bir durum. Önceden şöyle yaparım demek mümkün değil.
bırakırım çekemem ben sabır taşı değilim ama saplantı yaparsa kötü işte
Tedavi olması için doktora götürürüm gitmek istemezssede yapcak biseyim yok ayrılırım heralde hem yalan söylemiş olduğundan hemde tedavi olmak istemediginden
ayrılırım..
güven duygusu kaybolduğunda geriye birşey kalmaz..
Ölüsü olan bi gun
Delisi olan hergun aglarmis..
Mehmet gibi birini sevmişim ben hastalıklı kocama mı bakamıcam
Güven kırılır tabiki. Ama hala seviyosam, destek olurum tedavisinde. Buna direnç gösteriyosa, zor.
Önce bir şaşırırdım sonrada tedavi olmaya götürürdüm
Ona destek olurdum herhalde. İyi günde kotu günde diye söz vermisiz ne de olsa
Aslında destek olamadığınız durumlar gelişiyor. Üzerinizde sürekli baskı ve hakimiyet kuruyor zaman geliyor bir bakıyorsunuz aşağılanmaya alışmışsınız hem de suçunuz olmadığı durumda bile neyi hangi duyguyu yoğun yasayip üzerinize saldırıyor bilmiyorsunuz. Kendisi yazıp kendisi oynuyor. Eger sizi suçlu cikaracaksa bunu yapıyor hatta zamanla kendi kendinizi suclamaya başlıyorsunuz.
Kendimi degersiz hissettigin birinin yaninda olmam asla.
İnsanlık hali sevdiği için de söylememiş olabilir o yüzden olumsuz tepki vermezdim
O ana kadar anlamamışsam demek ki çok önemsenecek bir durum yokmuş derim
Düzelmesi için elimden geleni yaparım.
Ayrılmam bu bir sebep değil
Sictik 😂😂 der gecerim
Ayrılırım
hangi tip olduğuna bağlı
"Geçecekti eşim ne yapıcak acaba" :)
Zor olur insan delirir
Bir çaresine bakardım baktım olmuyor olmazdı.
Psikologa gotururum ne yapayım
Tedavi olmak isteyip istemediğini öğrenirim
Tedavi olmasını isterim. Kabul etmezse boşanırım.
Benim görüşüm mü kalktı?
Fransada..
Bitirirdim
Boşanmak
saglikli insan yok ki
Benimde bir farkım yok derdim 🤨
Vakit kaybetmeden Ayrilirdim.
ya sev ya terket
tedavisi var
boşanma?
Ayrılırım kesinlikle
Hakkı boşanma sebebi