Biriyle sevgili olsun 2-3 buluşma sonra ilişkiye girmek istiyorlar. Sonra da kaçıyorlar. Vermeyince sevmiyorsun triplerine girerler. Aynı zamanda hanım kız arıyorlar. Ya beyler elinize geçenle eğleniyorsunuz fingirdiyorsunuz bu hanım kız kalacak mı acaba?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Çoğu böyle de her erkek için geçerli değil. Öyle olmayan erkeklerin de kıymetini bilmiyorsunuz. Sıkıcı buluyorsunuz. :P
Yok be gelen oldu da biz mi kabul etmedik. Kültürlü efendi biri çıkmadı ki karşıma
Valla kendi adıma konuşayım bana ne zaman iyi niyetimden dolayı bir kız adım atsa sonrasında tüm kirli çamaşırlarını ortaya dökmeye başlıyorlardı. Yani diyelim bir kız bana ilk adımı mı attı? Ona asla basit gözüyle bakmazdım. Ama değer vermeye başladığım andan itibaren de tepeme binmeye çalışırlardı. Yani değer verdiğime pişman ederlerdi. Sanki ilk adımı ben atmışım da onu kaybetmemem gerektiğine dair bir psikolojiye girmem gerekiyormuş gibi. Saçma günlerdi resmen. :P
Değer veren taraf kaybediyor sonucuna varabiliriz bence
Verilen değerin kıymetini bilmeyen kızlardan çok çektiğim için artık ilişkinin i'sini bile kaale almayanlardanım. Emin ol bunu yaşayan çok iyi niyetli erkek vardır. Her şeyi de karşı taraftan beklemeyin. Bazen iyi niyetli birisi olduğunu görünce atılgan olun biraz. Bilmem anlatabiliyor muyum? :P
@hanimkizlarrr
Değer veren taraf kaybetmiyor.
Değer veren taraf, kıymet bilmeyen birine değer verince kaybediyor. Kıymet bilen birisi, başka kıymet bilen birisine hele hele kendisine uygun olduğunu anlayınca değer verse ve de saçma olmayan bir "gerçek aşk" algısı olsa, olay değişecek de aslında... "Gerçek aşk"ı yaşamayı bilmiyorlar daha. Hep sözde takılıyorlar. "Takılmalık ilişki" diye bir şey çıkarmışlar hele hele. Öğhh diyesim geliyor. Kavramına kadar karşıyım onun.
Çekingenim ben bu yüzden bakışıyorum falan ama çocuk yaklaşmıyor hiç. Ben zaten teklif edemem
Çok fazla ciddi ilişki insanı göremiyorum dolayısıyla. Görsem bile değeceğini düşünmüyorum açıkçası. 🙄
@hanimkizlarrr
Bir köşede oturup beklersen iyi niyetli bir insanı, yaklaşmaz tabii. Atılgan olacaksın ki biraz hafiften dikkat çekesin.
Diğer erkek arkadaşlarıma da dediğim gibi insan seçmesini bilmiyorsun bence.
@dontsayanythink karşı tarafta oscarlık rol yapabilme potansiyeline sahip bir çok insan olduğundan dolayı bu duruma çok da takılmaman gerekiyor demiyorsun da "İnsan seçmesini bilmiyorsun." diyorsun. İnsan seçme potansiyelim olmasa, sanki onlara ihtiyacım varmış gibi hala o aptalların peşinden koşardım sana bunu hatırlatırım. 18 gün önce sorulmuş bir soruya sonra gelip de bakış açımı sırf böyle basit bir ifadeyle çürütmeye çalışan düz bakış açılı birisiyle çok fazla tartışmayacağım. Olay keşke sandığın kadar basit olsaydı da aptal olsaydım (!) İyi akşamlar.
Rolünü iyi yapan kötü insanları bu noktada yargılaman gerekiyorken mağdur olan tarafı yargılaman senin sorunun.
Olay yargı değil ki , tartışmıyoruz fikir alış-verişi yapıyoruz sadece platform gereği, yazın ilgimi çekti yorum yaptım bu durumdan mağdur çok kişi var ama zannetme ki seni suçluyorum sadece savunma mekanizmanı güçlendirmelisin çünkü insanlar kahpe (çoğunluk yani) onlar öyle diye ne yapacaksın değer vermeyi mi bırakacaksın, dünyada yaşamayı anlamlı kılan mükemmel bir şeyi birkaç karaktersiz yüzünden bırakmamalısın. Duruşunu, yaklaşımını gözden geçirmelisin ama sevmeyi değer vermeyi asla bırakmama..! iyi akşamlar.
@dontsayanythink Anlamıyorsun... Benim iyi niyetim insanlara fazla geliyor. İstisna olan kişilere bile. İnan bana geçmişte ben de senin gibi "Aşk konusunda duygusuz olmak istemem." diyordum. Ama şunu bil ki ben duygusuz değilim; sadece "gerçek aşk" algısına kimsenin sahip olmadığını gördüğüm için gözüm açıldı. Savunma mekanizmam şu an en üst düzeyde zaten. Duygularımı ütopik bir mutluluğa odaklamış bir şey bulmuşken ve de boşluk hissimi bununla kapatıyorken, söyler misin bana hayalimdeki kişiliğin daha iyisini nasıl bulabilirim? Cevabı ben vereyim mi?:
Bulamam.
Ben insanlara her seferinde iyi niyetle yaklaştım. Hiç bir şekilde kötü niyetle yaklaştığımı, onlara zarar verecek ciddi anlamda kötü bir şey yaptığımı ya da ihanet ettiğimi düşünmüyorum. Ama ne zaman bu kadar iyi niyetli olsam sürekli yaptıklarımdan dolayı iyi niyetimin suistimal edileceği bir durum oldu. Sonrasında diyorsun ki "Duruşunu gözden geçir.". Duruşumda bir sorun yok. İnsanlar menfaatperest olduktan sonra iyi niyetli duruşumun kıymeti nasıl bilinsin? Sence bu bir sorun mu?
Çoğunluğun böyle olduğunu bildiğim için çoğu kızın nelerden etkilendiğini bile sana anlatmama gerek yok diye düşünüyorum. Çoğu erkeğin de yaptıkları yüzünden iyi niyetli kızların nasıl bir ön yargıya girmiş olduğunu da biliyorum. İstisna olan iyi niyetli kızların varlığına da inanıyorum. Ama sorun şu ki ben sadece bir ilişkide kendi menfaatine bakanlar, her yerde olduğu sürece (ki ömrüm boyunca da bu olacak) ilişki konusunda şuradan şuraya kılımı bile kıpırdatmam. Ben ilk adımı attığımda da kıymet bilinmedi. Bana ilk adımı atanlar da sonrasında onlara gerçek anlamda değer vermeye başladığımda nankörlük etti. Ne değişti? Hiç bir insan seni sen olduğun için sevmez kızım. Senden bir çıkarları vardır. Onu elde etmek için yaparlar. Seni sen olduğun için sevebilen insanların sayısı yok denecek kadar az sayıda desem yalan söylemiş olmam. Etrafına bir bak. Evli olan insanların çoğu bile neden evlilik sonrası mutsuz olduklarını söylüyor? Hiç düşündün mü? Ben söyleyeyim:
Çünkü bir insanı kişiliğine göre değil de dış görünüşüne göre yargıladıkları için...
Mutlu evlilik yaşayanlarsa "gerçek aşk" algısına gerçekten sahip olan kişiler oluyor. Öyle bir bireye bulmak da samanlıkta iğne aramak gibi bir şey zaten. Hele hele bu devirde. 50 sene öncesine, özellikle 70-80lere gitseydin, o zaman olay farklıydı. İnsanlar için bir ilişki büyük bir şeydi. O zamanlar ciddi anlamda "gerçek aşk" algısı vardı. El ele tutuşmak bile onlar için büyük bir şeydi. En azından kıymet biliniyordu. Şimdiki devirde ne oluyor? Etrafına bir bak. Serseri, umursamaz, gizemli, cool takılan kötü niyetli bir erkeğe kendi ruhlarını satmaya can atan kızların çoğunluğu mu dersin? Yoksa kişiliğine bile bakmaksızın sadece bir kızın dış görünüşü, fiziği için kendi ruhlarını satmaya can atan erkeklerin çoğunluğu mu dersin?
Son yazıdaki ilk kelimelerden düzeltme: "Çoğunluğun böyle olduğunu *bildiğin* için"
Ha son olarak...
Duygusuz bir insan olsaydım; çevremde en azından değer verdiğim dostlarım ve ailem gibi gördüğüm bazı insanlar olmazdı. Hak edilen değeri vermek istediğim kişiler iyi niyetimin kıymetini bilerek kendini belli ediyorken neden kendimi tek bir kişiye kısıtlayayım? Geçmişte az daha bunun bedelini ödüyordum. Kaç tane arkadaşımı eski sevgilim yüzünden kaybetmek üzereydim haberin var mı senin? Ben onlar için başka sevdiklerimi karşıma aldım. Ama onlar kıymet mi bildi?
Anlamanı istiyorum. İnsanların çoğu o kadar nankör ki sen ne zaman gerçekten fedakarlıklar yapsan bunu kendi çıkarları için kullanıp nankörlük ediyorlar. Ama onlara sorsan "en ince düşünceli, en değer veren" kendileridir.
Onların gözünde ise ya ben bir karaktersizimdir ya da başkalarının duygularına önem vermeyen birinin tekiyimdir. Anlıyor musun? İnsanlar suç atmak söz konusu olunca konunun anasını bile ağlatır. Ama kendilerini asla yargılamazlar. Ben her zaman kendimi yargıladım. Her zaman. Ve buna rağmen ihanet derecesinde bir hata bulamadım. Söyler misin bana? Sırf bir video oyununa girmiş olmama rağmen cevap yazmaya tenezzül etmiş olup kısa bile olsa bir cevap yazdığımda, sevdiğim insan sırf kısa cevap yazdım diye günlerce kırgınlık çıkarıyorsa, o ilişkinin ne anlamı kalır? Ya da sırf kendi kafasının dikine göre hareket edip benim anlattığım şeylere saygı duymayarak üstüne üstlük daha olayı tam anlamıyla bilmeden arkadaş çevremden herhangi birini "karaktersiz" ilan edip sonrasında ben sadece hata konusunda yapıcı bir eleştiride bulunmalarını, bu kadar da yıkıcı eleştiri yapılmamasını istediğim zaman bu "karaktersiz birini savunmak" oluyorsa, bu "karaktersiz birini savunduğum için aldatmaya meyilli birisi olmak" oluyorsa, çaresi olmayan bir olayda birilerinin iyiliği için daha az zarar verici bir şeyler yapıyorum diye tüm suç bana yüklenip tüm çamur bana atılıyorsa, birilerine senelerdir gösterdiğim samimiyet hiçe sayılıyorsa ve bütün bunları hem ilk adım atan kişilerden, hem de ilk adım attığım kişiden yaşıyorsam, ilişkilerin ne anlamı var?
Ben hayalimdeki kişiliğin ve dış görünüşün bile fazla ütopik olduğunu bildiğim için kriterlerimi olabilecek en aşağı seviyeye kadar kıstım biliyor musun? Çok zor değil. Dış görünüşte boy ve kilo konusunda "dev kız - cüce erkek" tablosu oluşturmayacak; kişilikte iyi niyetli, azıcık bile olsa mantığını kullanabilen ve bana gerçek anlamda değer veren birisi olacaktı. Çok mu ütopik bir şey istedim sanki? Çok mu açgözlüyüm sence? Ya da çok mu menfaatperestim? Çok mu bencilim? Sen söyle.
Çok mu şey istedim? Değer ve ilgimi sonuna kadar hissettirebilecek birisi olarak gerçekten çok mu şey istedim sence?
Anlıyorsun değil mi? Hak etmiyorlar. Bilmen gerekiyordu.
Ahh be kardeş sen ne dertliymişsin öyle valla sen yazmışsın manası ben de okudum. Galiba ben şanslıyım o zaman ben ilk sevgilimi 18 yaşımda yapmaya karar verdim çocukken öyle de denk geldi Allah gönlüme göre verdi liseyi bitirdiğim yaz bir işe girdim masa başı arama yapma usulu bir çocukla tanıştım zaten görür görmez hayatımda olması gereken bir insan olduğuna kadar verdim. Belliydi her halinden çok iyi biri ama kimse sevmemiş onu ben sevdim onu ona bir şans verdim aşık oldu bana bense ondan hoşlanıyordum. Onu sevmeye değer buluyordum öyle de dürüst güvenilir iyi kalpli hala birlikteyiz hatta askerde şu an bekliyorum gelmesini galiba ben şanslıyım bu konuda one shot yapmışım. (Bu arada oyun oynuyorken cafede oyundan kalkar benle konuşur ben oyundan daha önemliyim sonuçta).
@dontsayanythink Son parantez cevabını vereyim: Evet sevdiğim insanlar için ben de bunu yapıyordum. Hatta biraz beklemesini rica ediyordum. Oyunu direkt kesip daha fazla diyalog kuruyordum ama oyun esnasında bile kısa bile olsa yine cevap veriyordum. Umursamasam hiç cevap vermem. Bu beni sence hatalı mı yapar?
Yok öyle senin kızın yaptığı gibi günlerce uzatılacak, kırılacak konu değil sende alış-veriş yaparken kısa cevap verirsin olur biter hatalı değilsin yani benim temel prensip kim nasıl geliyorsa öyle git. Sıkma canını diyeceğim de çok dolusun.
@dontsayanythink dolu değilim. Sadece inancımı geri getirmek için mantık herhangi bir sebep vermeyip de insan seçmesini bilmediğimi iddia etmen beni triggerladı. İnan bana ben de hak edene hak ettiği kadar değer vermeye çalışıyorum. Ama genelde rolcülere ya da iyi niyetin kıymetini bilmeyenlere çatıyorum. Bu, bana ilk adımı atan kişilerde de, ilk adımı attıklarımda da hep böyle olmuştur.
Ve ben etrafıma baktığımda yok denecek kadar az bir kitle dışında artık kimsenin 70-80lerdeki gibi "gerçek aşk" algısına sahip olmadığını çoktan gördüm. Benim hiç bir zaman bir kız tarafından aşk anlamında sevilmeye de ihtiyacım olmadı bunu bilmeni istiyorum; çünkü en azından dostlarım ve ailem gibi gördüklerim sayesinde yalnız değilim. Ayrıca aile ortamında ben bu zamana kadar çoğul olarak yalnızlıkla büyüdüm. Bir şeyleri genel olarak kendim yapmaya çalıştım hayatım boyunca. Öğrendikçe de kendim yapmaya çalışmaya devam ediyorum. Bir insan 7'sinde neyse 70'inde de o derler ya. Bendeki de aynı o misal işte. İyi niyetim, hayatta her zaman güçlü olma çabam, hiç bir zaman değişmedi ki.
Bazı şeyler bana çok şey kazandırdı. İnan bana, çoğu insanın kötü olduğu ve iyi niyetime nankörlük ettiği ya da kaldıramadığı ya da anlayamadığı bu devirde, hiç kimse iyi niyetimi hak etmiyor. Dostlarım ve ailem gibi gördüklerime bile en azından beni anladıkları için değer vermeye devam ederim. Ama aşk anlamında bir kıza asla. Değer vermeye başladığım anda; çünkü genelde ya beni kısıtlamaya kalkıyorlar ya da dostlarım ve ailem gibi gördüklerim ile kendisi arasında bir seçim yapmaya zorluyorlar beni. Ve ben sevdiklerim arasında seçimlere gelemem tamam mı? Dostlarım ve ailem gibi gördüklerim en azından daha sevdiğim bir kız olduğunu duyunca mutlu oluyorlar her şeye rağmen. Sevdiğim kızın da onlara saygı duymasını isterim. Ama bil bakalım duyan bile var mı? Yok. Herkes kendi menfaatini düşünüyorken neden iyi niyet göstereyim ki onlara söyler misin?
Ben halimden gayet memnunum bu yüzden. Aşk anlamında kimse, gerçek bir değer görmeyi hak etmiyor; çünkü değer verdiğimizde genelde verdiğimiz değer başımıza kakılıyor. Dostlarım ve ailem gibi gördüklerimle de mutluyum. Ayrıca hayatta kendimi bir kız olmadan da nasıl mutlu edebileceğimi ve nasıl bir hayatı monoton etmeden eğlenceli bir hale getireceğimi de biliyorum. İçimdeki çocuğu zaten öldürmedim. Asla öldürmem de. Onu öldürmek = Hayal gücümü öldürmek. Sen düşün durumu. Çevrem ve beni anlayan insanlar gittikçe daha da artıyor. Hayatımı bencil birine bağlayacağıma, iyi niyetime saygı duyan iyi insanları yoldaşım gibi görmeyi yeğlerim. Dolayısıyla her şeyi dene. Ama sakın aşka inancımı geri getirmeyi deneme. Yaşadıklarımı anladığında canın yanar.
Bu nedenle benim hayatımı örnek almanı engellemek için sana tek bir şey söyleyeceğim: Sevdiğin insan sana ilgisini dibine kadar gösterip senin kıymetini biliyorsa, sana karşı taktik bile uygulamayıp sana karşı neyse o ise, tamamen doğallık esas ise ve gerçek sevginin işareti olarak sana verdiği değeri dibine kadar her şekilde hissettiriyorsa, o adamı bırakma. O adamdan zarar gelmez. Hadi eyvallah.
genelleme yapmasan hani biz diyormuyuz bütün kızlar önüne gelenle yatıyor bırakılınca ağlıyorlar diye
Yapmadım sordum zaten.
"Erkekler genel olarak böyle mi?" ve "ilişkiye girmek istiyorlar" lar ler ekleri çoğul ekidir :D
Kusura bakmayın biraz yanlış yazmışım 🤗
asıl siz kusura bakmayın hanım kızımız ben yanlış söylemişim sdahjadssadhjkads
Düşüncesi öyle ama icraatı farklı en sinsi insan tipidir fark ettiginde uzaklaş run
👍👍
evet öyleler bu yuzden 2yillik yanlizligima bir omur eklicem😊
Hepsi değil
Yuzde yuz haklı yedigimiz b. klar listesini kız yapmış bile😑👌
Kendi adıma söylemiyorum
Öyle isterler ama ikisi bir arada
Hiçbir zaman öyle bir şeyim olmadı. Bu yaşıma kadar neysem o oldum.
Boşver erkekler p ç versen kaşar olursun vermesen sevmedi vs vermeden kötü ol böyle düşünen de zaten sevmiyordur
Erkekler 2 tür sevgili yapar bi eğlence bırde ciddi düşünme eğlencede azgınlık var ciddi de de varda eğlence de çığır açmış
Valla ben öyle düşünmüyorum
Versende vermesende adın o. pu. Olur
Onlar çomar onlarla isim olmaz zaten
Ben şunu yaşadım hep.. iki doğru insan bir araya gelmedi. Dediğin gibi ya hayatında. P. içlere yer vermiş ya da birtanesi pi. c çıktı diye bizide onlarla aynı kefeye koyanlar gördüm. Ve son olarak. Bu zamanda kimseyi sevme güvenme çünkü insan oğlu çok nankör
Doğru
Ben 30 yaşındayım ve artık sevgiye evliliğe aşka zerre inanmıyorum. Çok kız tanıdım 10-12 yaşında birilerinin altına yattığını anlatan. Ama biri böyle diye hepsini o. pu gözüyle bakmadım. Bir insanla evlenmiceksem. Merhaba bile demiyorum artık
Yuh o ne ya? Bu pedofilidir ve suçtur. Ufacık kız bu nasıl küçücük bedenden zevk alabiliyor
Bunu onlara sormak lazım. Bir değil iki değil. Çoğu aklını onla bozmuş ya da ailesinde sorun olan. Ve diyorum ya. Çok fazla hayat hikayesi gördüm ve dinledim. Benim için kızlar erkekler tarafından kandırılıyor ve kullanıyor ve sonuç psikolojik sorunlar i olan. Şiddet gören insanlar olarak hayatına devam ediyor çoğunun hayatı böyle