Merhaba herkese öncelikle dalga geçecekler yazmasınlar sadece içimi dökmek istiyorum. Çevremde bu aralar herkesin evlendiğine şahit oluyorum benden küçük benim kadar falan. Millet nasıl buluyor da o aşamaya kadar gelebiliyorlar anlayamadım. Beni neden bir kişi bile istemiyor evlilik için 🙄 artık yaşımın geldiğini ve hatta geçtiğini düşünüyorum çünkü evlenenlerin çoğu benden küçük. Sanaldan evlilik görüşmesi yaptığım 2-3 kişi oldu hepsinin amacı oyun. Ciddiyet yok. Memleketimden 1000 km uzağa atandım memurum artık ailem yuvam olsun istiyorum ama karşıma kimse çıkmıyor. Kimisi memur kızın isteyeni olmaz o yüzden diyor kimisi memleketinden uZaktasın millet memleketini bırakıp yanına gelmez diyo anlayamadım herkes patır patır evleniyor ama beni bir kişi bile istemedi şimdiye kadar. 26 yaş geç mi evlilik için 🙄
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
26 geç değil ve senin durumunda erken bile. Şöyle bir yazdığını tekrar okur musun? Bazı verdiğin detaylar hariç herkes evleniyor ben neden evlenemiyorum kafasına büründüğün için aslında bu serzeniş. Aslında olaya kendimi hazır hissediyorum sevmek, sevilmek ve o insanla bir yuva kurmak istiyorum ne biliyim anne olmak istiyorum gibi cümleler kursaydın daha hoş olurdu ve çok iyi anlardı birçok insan o zaman seni. Evlenmiş olmak için evlenme ileride mutsuz olma potansiyeli doğurursun hiç yoktan kendin için. Bence gerçekten hayatı, evini, yatağını paylaşmak isteyeceğin biri çıkmadan kalkışma böyle bir şeye ve bunu kafana bile takma. Şu an ki hayatının, özgürlüğünün tadını çıkar. :)
Bu arada aynı bu konuşmayı kız kardeşime de yapmıştım 2-3 yıl önce. 😀01 Yorumla
Soran+1 yılKız yok dediğin gibi anne olmak istiyorum sevmek sevilmek vs sadece bu aralar aşırı evlenen gördüm gına geldi artık
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba , durumunu düşüncelerini anlıyorum. Söylenenler birer etkendir. Ama bunların hiçbiri esası yansıtmaz. Evliligi geciktirmemek en güzeli. Ne güzel ki sende geç kalmadan yuva kurmak istiyorsun. Birileri çok erken der vb. Ama bu olması gereken değildir. Bu ifadelerede aldırma. Sen doğru düşünce içindesin. Uzaklık memur olmak vb etkenler söylendiği gibi evlilik istenmeyecek kız dernek değildir, hatta bir çok insan senin gibi olanı arıyor. Yaşadıkların etkenler , birilerinin olmaması gibi durumların hepsi seni zamanı henüz gelmemiş olan nasibine götüren basamaklar. Evlilik Bizim kendi elimizde değildir. İnsanın hayatında üç etken ve bunların zamanı ve bunlara bagli durumlar değişmez. Doğum un dakikası değişmez buna bağlı olarak anne baba değişmez, nikahın dakikası değişmez bakarsın evlilik yolunda ilerlerken düşündüğünüz takvimin öncesine almanız gerekir bakarsın bir gecikme sebebi , bunlar zahiri sebeplerdir esas olan ise nikahın belirlenen dakikaya denk gelmesidir evleneceğin insan değişmez. İşte senin nikah zamanın henüz gelmemiş senin evleneceğin insan ın gelmesine henüz zaman var. Önemli olan bu bekleyişi temiz bir şekilde sürdürebilmektir. Evlenememe durumu içinde tedirginlik oluşturmasın çünkü bu tedirginlik seni yanlış tercihlere götürebilir ve hayatını hüsrana cavirmene sebep olabilir. Zaman doldugunda her şeyin ne kadar hızlı geliştigine ve ne zaman nikah masasına oturduğuna sen bile sasiracaksin.
06 Yorumla
Soran+1 yılDediklerinizin her birine katılıyorum çok haklısınız ben kader inancı olan biriyim kesinlikle içtiğimiz sudan yürüdüğünüz yola kadar hepsi bir kaderdir biz daha doğmadan önce Allah bizim gelecekte neler yapacağımızı sonsuz ilmi ile bildiği için o şekilde yazmıştır yani biz yapacağız diye yazmıştır biz yapalım diye değil. Ama bazen insan sabırsız oluyor ve zaman zaman aklına geliyor artık okul falan bitti bir meslek sahibi olduğum yaşta geçmeden ne zaman olacak diye tabii ki en iyisini Allah bilir ve eğer hayırlıysa olsun hayırsızsa olmasın kıymet bilen gerçekten seven bir insanla evlilik olsun onun dışı boş insan evlenip birkaç yıla boşanmasın olacaksa bir ömür olsun olmayacaksa da hiç olmasın. Belki de yalnızlıktan dolayı bu aralar çok kafama taktım bilmiyorum. Belki de çevremde evlenen arkadaşlarım çok o yüzdendir belki de anne olma isteğidir... Ama dediğiniz gibi insan her önüne çıkana şans vermemeli evlilik adına iyice ölçüp tartmAlı biçmeli çünkü bir ömür veriyorsun karşındaki insana ve o insanda bu ömre değecek bir insan olmalı. Umarım hakkımızda hayırlısı olur. Yorumunuz için de çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Merhaba, bu düşüncelerde ve inançta olmanıza gerçekten çok sevindim. Dönem dönem bende aynı hisler içine girdim. Yani bazen sabırsız bazen ne zaman olacak, bazen yanımda eşim olsa ve gönül birliği içinde zamanım hayatım daha güzel geçse diye. Tabiki bunda arkadaşlarımın çoğunun evleniyor ve evlenmiş olması çevremde çocukları bebekleri görüyor olmam, özellikle evliliğinin ilk yıllarında olan mutlu çiftleri ve uzun yılları geride bırakmalarına rağmen gerçekten takdir edilesi mutlulukla yoluna devam eden çiftleri görüyor olmam beni ne zaman olacak sorusunun cevabına yöneltti. Daha o zamanlardan gördüm ki, karşılaştığım tanistigim insanlar olmayanlar dönem dönem boşlukların olması vb. Bütün bu etkenlerin benim nasibime giden yolda karşılaştığım insanlar ama yolun son ve evliliğin başlangıcı olmayacak insanlar olduğunu anladım. Demek ki, bu senin düşüncenle değil Allah'ın takdir ettiği en güzel zamanda olacak. Kısaca senin yaşadığın Sabirsizliklari yaşadım.
- +1 yıl
Tabiki düşüncelerinin içinde en güzeli anne olma isteği ve tabiki olacaksa ömürlük olmalı. Bir insan karşısındakini seviyorum deyince sadece onu veya onun belli görsel detaylarını değil ya da sadece onun fikriyatini değil , herseyden önce insan değeri olarak görüp akıl ile sonra sevgi için kalp ile sever lakin bunlar yeterli mi hayır? Neler lazım , seviyorum dediği insanı düşüncelerini hayata bakışını , o kişinin değerlerini ve değerlilerini yani sevdiği insanları ve sevdiği şeyleri , o insanın kültürünü yani ait olduğu yeri ortamıda sevebildigi zaman onu gerçekten sevmiş olur. İşte sizin nasibinize de , İnşallah dediklerimden daha fazla güzelliklere sahip olan biri çıkar. Böyle bir insana seve seve ömrünü verir insan. Nitekim evlenilen insana kişi , ömrünü benliğini duygularını düşüncelerini onurunu haysiyetini en güzel hassasiyetlerini emanet ediyor. Temennim İnşaallah emanetlere Allah rızasını her zaman gözeterek sahip çıkan kıymet bilen biri çıkar nasibinize. Okul bitmiş görev başlamış kısaca önünüzde evlilik için kendi hayatınıza dair bir virgül kalmamış. Bundan sonraki süreç bekleyiş , bu bekleyişiniz tevekkül ve dua ile ilerlerse umid ediyorum ki en güzel sonuclarla , güzel bir başlangıç olacaktır.
- +1 yıl
Burada dikkat etmeniz gereken, insanların sizin iyiliginizi, temiz kalpli olusunuzu, konuşmaların hareketlerin yaklaşımların arka perdesinde bir şey var mı ihtimalini göz önüne getirmeyisiniz , sizin iyilikle temizlikle karşınıza gelene tamamen iyi niyet karinesi içinde evlilik için bir an önce fikriyatinizin suistimal edilmesine kesinlikle müsade etmeyin. Siz gerek koşullarınız gerek düşünceleriniz gereği evliliğe tamamen hazırsınız. Bu çok güzel bir durum. Bu hazır oluş bazı şeyleri görmezden gelmenize sebeb olmasın. Amin. Rabbim sizi hakeden , kalbinizi hakeden her anlamda sizi mutlu edebilecek bir ömür mutlulukla ilerleyebileceginiz biri ile ve daha fazla güzel sıfatları üzerinde barindiran biriyle evlenmenizi nasib eylesin. Değerli bulduğunuz için çok teşekkür ederim , görevinizde ve hayatınızda başarı huzur ve mutluluklar dilerim.
Soran+1 yılHepsini çok duygulanarak okudum çok teşekkür ederim yazınız ve desteğiniz için tüm yazdıklarınıza ben de katılıyorum evlilik nasipten başka bir şey değil inşallah Allah karşımıza gerçekten bize hak eden gönlü güzel insanlar çıkarır
- +1 yıl
Rica ederim, ifadelerimin sizde değer bulması beni çok memnun ve mutlu etti. Evet , evlilik nasib , İnşallah Rabbim karşınıza en hayırlı ve en hoşnut olacağınız insanlar çıkarsın Amin. Allah'a emanet olun 😊🌹
Bak benimde yaşım 28 bende çalışıyorum evlilik düşünüyorum ama şu devirde evlilik için kız çok az kusura bakmayın ama Uygun değiller
Neyse evlilik için yaşın geçmemiş kaç yaşında olan insanlar var önemli olan düzgün biri ile evlenmek
Düşünsene evleniyorsun beş para etmez biri çıkıyor o evlilik den hayır gelirmi
Günümüzde evlilik bilinci erkek de az ona göre dikkat
Şerefi namusu karakteri düzgün insanlar çok az kaldı
Kendini boşluğa düşürme sen önüne bak
Öyle sosyal medyalar da normal insan çok az ona göre
Memur yani çalışan kızların talibi biraz fazla olur onun için
Dikkatli ol evlilik çocuk oyuncağı değil
... evlendin iyi günde kötü günde evliliği sürdürecekmisin bunu kendine de sor1167 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız sadece evlenmek için evlenmek değil kastettiğim doğru düzgün edepli adaplı ahlaklı aile bilincinde insan olmalı.
- +1 yıl
İki dk sonra nolcagımız belli değil
.. ilk önce kendini tart ben evliliği yapabilirmiyim o sorumluğu alabilirmiyim
. günümüz de ki kızlar da şu kafa var çalışıyorsa benim param var artık ben özgürüm ben bir bireyim kocam bana karışamaz ben şuyum buyum diyen çok var önemli olan sen ne kadar hazırsın
.. günümüz çağ atlamış tam bir metal çağ yaşıyoruz oyuncak bir yaşam yani
Soran+1 yılYok hazırım gerçekten o hoppa kızlardan değilim. Ömrüm ders çalışmakla geçti, sonra doktor Oldum çok şükür ama şimdi de evlenip düzgün bir yuvam olsun istiyorum tabii herkesle olmaz bunun bilincindeyim. Karşıma gerçekten efendi biri çıkarsa ben de o evliliği ayakta tutmak için elimden gelen ne varsa onu yaparım. Bilincindeyim yani oyun olmaz böyle işlerde
- +1 yıl
Kusura bakmayın geç yazıyorum
Sevindim adına
Evlilik bilinci çoğu insanda yok
Düşünsenize evlendin Bir sene sonra hasta oldun veya herhangi bişi oldu bedenen vs adına ne denirse
İyi günde kötü günde yanında olacak biri önemli insan olması önemli
Doktor olduğun için beş para etmez biri çıkar Sırp para maaş alıyorsun diye bile evlenme niyeti beş para etmez insanlar çıkabilir ona göre akıl verir gibi olmasın
Soran+1 yılEstağfirullah. Evet haklısınız ben de bu konuyu düşünüyorum yani sırf makam mevki ya da para için benle evlenen biri olmasın gerçekten beni seven gerçekten benimle evlenmek isteyen biri olsun zor zamanlarımda yanımda olan beni Aldatmayan içinde gerçekten sevgi barındıran biri, belki böyle birini bulmak zor ama Allah isterse olur ne diyelim.
- +1 yıl
Bak sevmek beni sever
.. şimdi insani duyguları olan biri zaten içinde eşine karşı sevgi merhamet saygı bütün duyguları taşır
Onun için herşey para değil insanın huzuru olsun varsın bişiler olmasın
.. hayatta herşey güven ancak güven kokan insan çok az tabi evlilik bir imza ama önemli olan sürdürmek
Günümüzde boşanan çok insan var çünkü yuva kuracak Kafa yok
Kuşlar bile Yuva kurabiliyor ama insanlar değil çoğunlukla
.. TRT de yayınlanan ömür dediğin diye bir çekim var kaç yaşına kadar gelmişler onları gösteriyorlar kadın diyor saygı adam diyor sevgi saygı değer
Soran+1 yılÇok haklısınız katılıyorum yazdıklarınıza herşeyden önce güven herşeyden önce ! Güven olmazsa zaten temeli olmaz o evliliğin. Ben de o dediğiniz programları izliyorum gerçekten gıpta ediyorum oradaki ayla hayatıma sevgiye saygıya muhabbete. Belki de eskilerde kaldı öyle şeyler o insanlar belki hala var inşallah Allah karşımıza çıkarır öyle insanları
- +1 yıl
Hala var olduğunu düşünüyorum ama hayat ya birini verecek pişman olcaz yâda
kimini verecek yıllar geçecek iki taraf da Bir birine hanım ben senden önce öleyim ki senin acını görmeyeyim öteki de benim ömrümden Allah sana versin ki desin
.. zaman gelir geçiyor üzme kendini bu arada dikkat et hastane de hastalık kapma bu aralar hastaneler mikrop yuvası oldu
Soran+1 yılİnşallah öyle insanlar çıkar karşımıza sabır değilde şükür vesilesi olur. Zaten üç günlük dünya o kadar korkuyorum ki hayatımız zindana çevirecek bir insan olursa eğer. Benim çünkü mizacım sert değil. Aşırı duygusalım. Karşımdaki adam sert mizaçlı olursa, İnce düşünmeyen bir insan olursa hayat benim için zor olabilir Allah yine de her şeyin hayırlısını versin en hayırlısını o bilir. Evet hastaneler gerçekten tehlike arz ediyor bu aralar biz de tedbirimizi alıyoruz Allah korusun ne diyelim.
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama ben sosyal medyadan konuşma taraftarı değilim kusura bakmayın
Soran+1 yılHangi soruda 🙈
Soran+1 yılPaşabahçe de üretim yapıyordunuz galiba, öyle mi
Soran+1 yılBilmiyorum, korkuyorum güvenemiyorum 😞
Soran+1 yılNiye konuşucaz ki 🙈🙈
Soran+1 yılSiz demiştiniz burdan kimseye güvenme diye. Size nasıl güvenicem :(
- +1 yıl
Ben evet güvenmeyin dedim çünkü kafayı yemiş insanlar çok burda
.. bana konuşmamızda anlayacaksın zaten güven öyle kolay bişi olmadığını biliyorum heleki sosyal medya da bende ilk defa sosyal medya kullanıyorum oda burası
. siz aklı Selim biri olduğun için konuşmak istedim zaten diğer Türlü biri olsa idin belli ederdin
Soran+1 yılBilmiyorum ama gerçekten korkuyorum 🙄
Soran+1 yılÇünkü sosyal medyada son evlilik görüşmesi yaptığım kişi arkadaşımın kuzeniydi sapık çıktı terbiyesiz ondan sonra söz verdim kendime bir daha kimseyle sosyal medyadan Konuşmayacağım diye evlilik amacıyla olsa bile. Güvenemiyorum işte
Soran+1 yılAnlıyorum. Kusura bakmayın lütfen ben Allah’a söz verdim sosyal medyadan kimseyle Konuşmayacağım bundan sonra eğer gerçek hayatta olursa olabilir ama sosyal medyadan ağzımın payını aldım ben gerçekten. O yüzden Allah’a söz verdim bir daha hata yapmayacağım diye konuşup günaha girmek istemiyorum sonra vicdanım çok rahatsız oluyor. Ben bu konularda çok dikkat ediyorum evet evlenmeyi aile kurmayı istiyorum, Ama bu şekilde arkadaşlık konuşman bana göre değil gerçekten. Lütfen kusura bakmayın
- +1 yıl
Geçen ki soruda aynı şeyi söyledin
.. yahu kötü bişi mi yapcaz
Sosyal medya dan kim seni kırdı neden bu kadar kötü gördün sosyal medyayı
.. bir konuşalım
Konuşmayalım dediğin de bir Kelime yazmam
İnsan gibi biri yaklaşmadı galiba kimse size
Ben Allah'ı bilen biriyim namaz kılmıyorum ama size öyle farklı gözle bakacak biri değilim
Sadece bir konuşalım kendini kötü hissetdigin an söyler bir daha yazmam ki
Ben öyle picclikkk yapacak biri değilim
Soran+1 yılNamaz kılmıyor musun 😞😞 ve galiba argo kelimeler kullanıyorsun. Benim hayalim namaz kılan biri çünkü ben kapalıyım ve 10 yaşından beri namaz kılıyorum çok dikkat ediyorum kız erkek ilişkilerine bu zamana kadar hiç erkek arkadaşım olmadı. Ben de böyle namazında niyazında Birini istiyorum lütfen kusura bakmayın
Soran+1 yılYukarıda bir argo kelime kullanmışsınız ben onu söyledim🙈 teşekkür ederim ama gerçekten benim hayalim dinine bağlı namazını kılan öyle bir insanla evlenmek benim hayalim bu yani. Biz şimdi konuşmaya başlarsak bilmiyorum... 🙄 belki şehirlerimiz birbirinden çok uzak... bir sürü soru olacak en iyisi hiç konuşmamak kriterler uymuyor ise
Soran+1 yılKusura bakmayın biraz geç yazdım yemek yapıyordum da
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Hangi şehirde yaşıyorsunuz siz 🙈
Soran+1 yılBütün gün acildeydim ayrıca geçen o sordugum soruda biri nerede yaşadığımı sormuştu ben de İzmir demiştim. Sizde acaba oradan alıntılama yapmış olmayasınız bu kadar tesadüf olabilir mi sizin de İzmir’de yaşıyor olmanız
- +1 yıl
Yemin ederim senin İzmir olduğunu bilmiyorum
Tesadüf olabilir İzmir ufak bir yer değil ki
.. geçen soru da bu soru da sizin içten dürüst biri olduğunu anladığım için konuşmak istiyorum zaten
Sadece insan gibi konuşcaz İzmir'de olmana sevindim
Halen şüphe ediyorsun senin kalbini nasıl kırmışlar ki ortada hiç bir şey Yok şüpheci yaklaşıyorsun😔
Soran+1 yılAçık konuşacağım o halde. Namaz kılmıyorsunuz alkol sigara vs belki var bilmiyorum o yüzden tanışmanın konuşmanın bir anlamı yok benim açımdan çünkü ben öyle birini hayal ediyorum. Lütfen kusura bakmayın
Soran+1 yılNeden bu kadar çok istiyorsunuz konuşmak
Soran+1 yılBu arada sadece merak ettim mesleğiniz nedir
Soran+1 yılAllah yardımcınız olsun işiniz zor sizin de
Soran+1 yılKonuşmasak 🙈
Soran+1 yıl🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Soran+1 yılYa ben çok utangacım konuşamam gerçekten 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Soran+1 yılKorkuyorum gerçekten 🙈 hata yapmaktan pişman olmaktan 🙈🙈🙈🙈🙈
Soran+1 yıl🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙄 bilmiyorum
Soran+1 yılBenim kriterim farklı ama nasıl olucak🙄🙈🙈🙈 hani insanın hayalinde biri olur ya ben onu arıyorum. Kızmayın lütfen ama böyle. Biz konuşunca ne değişecek ki, ben belki yine 10 kızdan biri olucam herhangi biri. Sonra çok üzülücem yine. Karşı tarafa çok kolay seçenek yapmak ama seçenek olmak hiç kolay değil, nefret ediyor İnsan kendinden neden güvendim diye. Bilmiyorum kimseye kolay kolay güvenmiyorum kusura bakmayın ne olur😞
- +1 yıl
Hayırlı akşamlar benim konuştuğum kimse öyle her kızla konuşacak kadar düşmedim
.. sen orijinal birisin konuşman dan belli o yüzden bir arkadaş edasında konuşmak istiyorum
Ben öyle sizi üzecek biri değilim ya da sizinle oynayacak biri değilim ben Delimiyim bir insanın duyguları ile oynayayım
Ben sizin güvenilir hanım hanımcık biri olduğunuzu konuşmanız dan anladım o yüzden dürüstlüğünüde anladım lütfen kırmayın beni bir arkadaş edasında konuşmak istiyorum
Soran+1 yıl:( benim o son konuştuğum sosyal medya kötü tecrübesinden dolayı söz verdim Allah’a sosyal medyadan kimseyle Konuşmayacağım diye. Şimdi konuşursam seninle nasıl olur 🙄🙈😞 evlenmeyi yuva kurmayı istiyorum ama güven diye bişey kalmadı bende erkeklere karşı. Nasıl bir daha oluşur bilemem😔😔😔😔
- +1 yıl
Anlıyorum seni güvenin yıkılmış zaten onu biliyorum
Ama ben öyle insanlar dan değilim seni kandırcak ya da üzecek
.. lütfen beni kırma konuşalım iki olgun insan gibi konuşalım
Normal buradan mesaj olarak konuşalım kaç gündür siz yazdınız mı diye giriyorum
İnsanlara güvenin yok diye herkes de öyle olur mu o zaman bende digim ki kadınlara güven olmaz olur mu böyle olmaz
.. beni kırmayın lütfen buradan iki insan gibi konuşalım ben bir kıza öyle kandırmam net olurum herşey de
Soran+1 yılBenim çekincelerim var gerçekten. Yani şöyle. Tamam biz arkadaş gibi konuşacağız ama iki farklı cins ne zamana kadar arkadaş gibi konuşabilir ki biraz açık konuşuyorum ama bunları söylemem lazım. Benim kriterlerim çok farklı mesela hep namaz kılan birini hayal ettim ben. Çünkü ben küçüklüğümden beri beş vakit namaz kılıyorum ve kapalıyım. Ama belli ki siz öyle değilsiniz kusura bakmayın yani böyle pat pat söylüyorum ama, En başından konuşmak gerekiyor konuşmaya başlamadan dallanıp budaklanmadan önce ben sonra gerçekten çok üzülüyorum. Ve yine açık konuşacağım tanıdığım ne kadar asker uzman Çavuş vesair varsa hepsinin ağzından küfür eksik değil hatta benim alt komşum uzman Çavuş karısına neredeyse küfür ederek sesleniyor, Ben o adamı ne zaman görsem ağzından küfür eksik olmuyor ben böyle birini açıkçası istemem siz Öylesiniz demiyorum ama geneli maalesef böyle ve sizin de bir konuşmamızda argo bir kelimeye rastladım o yüzden bunları söylüyorum belki biraz kırıcı oldu ama özür dilerim, kusura bakmayın.
- +1 yıl
Estafullah kırıcı değil açık sözlü olmak çok iyi
.. evet namaz kılmıyorum ancak bu dini bilmiyorum anlamına gelmez
Ben öyle küfürlü konuşan biri değilim
.. zaten kendini de farklı bir eksik olarak gördüğüm bir durum olsa idi sizle konuşmak istemezdim
.. siz düzgün biri olduğunuz için ve namaz kıldığın için namaz kılan bir kadın evlilik nedir bilir namaz kılan bir kadın Allah'ı bilir Yuva nedir bilir saygı sevgi vefa bilir
Ben öyle küfürlü öyle argo konuşan öyle tuaf insanlar dan değilim bunların senle konuşmak için demiyorum sizden biraz ön yargını kırıp benimle burda konuşmanızı istiyorum
Soran+1 yılTamam haklısın sen de hayalindeki gibi biriyle beraber olmak istiyorsun ama peki benim hayallerime ne olacak. Senin hayalinde böyle bir kız modeli var belki ama benim de hayalimde namaz kılan bir erkek modeli var bana yazık değil mi. Emin ol ben buraya koca bulmak için falanda yazmadım sadece artık milletin yok mu birileri ne zaman Evleniyorsun makamın mevkiin yüksek diye kimsenin yüzüne bakmıyorsun demelerinden çok sıkıldım ve bir anda burada içimi dökmek istedim. Ama gerçekten benim de bir erkekte aradığım hayallerim var. Siz diyorsunuz ya namaz kılan bayan iyi bir aile Ferdi olur yuva nedir bilir saygıyı sevgiyi bilir evet bunların hepsi doğru namaz kılan bir erkekte aynı şekildedir. Ben de sizin gibi hayalimi yaşamak istiyorum🙄😔 O yüzden şimdiden böyle söylemek istedim oluru yoksa hiç konuşmanın manası yok ki. Açık konuştuğumun farkındayım belki şöyle düşünceksiniz sanki hemen ciddiyete mi döktük diye. tabii ki her iki tarafta hemen ciddi olmaz ama yinede oluru olmayan şeyler varsa en başından konuşmamak daha iyidir diye düşünüyorum.
Soran+1 yılIsrarla beni anlamıyorsunuz. Bak diyorum ki senin hayalin namaz kılan biriyle evlenmek dürüst vesair. Ama benim de bu şekilde hayallerim var ben eşimin beş vakit namaz kılmasını çok isterim ve ben böyle birini bekliyorum belki de imkansız ama ben bekliyorum. Allaha hep dua ediyorum böyle bir insan çıkarsın diye karşıma ve ben gerçekten o son sosyal medya faciasından sonra Allah’a söz verdim ve bir daha sosyal medyadan kimseyle Konuşmayacağım eğer reel hayatta olursa ancak o şekilde tanışır görüşür evliliğe karar veririm diye. Artı ben erkeklere gerçekten güvenemiyorum güvenim çok sarsıldı belkide siz çok iyi bir insansınız ben onu bilemem ama şu an haliyle size de güvenemiyorum, sonuçta Bir şehirde tek başıma yaşıyorum ve gerçekten bu çok zor insanlara güvenmek inanmak yalnız yaşayan bir bayan için çok zor yerim yurdum her şeyim belli olacak ben gerçekten çok korkuyorum umarım anlatabilmişimdir, Siz kötü bir insansınız demiyorum kesinlikle ama ben sizi tanımıyorum tamam konuşacağız tanışacağız ama her şey çok belli olacak benden size zaten bir zarar gelmez düşünsenize ben size bir zarar veremem çünkü kadınım bir kadın ne kadar zarar verebilir ki bir erkeğe. Ama işte zarar görmekten çok korkuyorum diyorum ya ailemden 1000 km uzakta hiç bilmediğim koca bir şehirde tek başıma yaşıyorum. Herkese güvenemiyorum komşularıma bile. Ve ben gerçekten Allah’a söz verdim bu sözümü çiğnemek istemiyorum kusura bakmayın eğer zaten Allah isterse biz yine karşılaşırız. Sizi kırdıysam özür dilerim.
- +1 yıl
Sizi anlıyorum inanın namaz kılmıyorum evet ama
.. birde güven sorunu var o da seni tanışmamıza engel oluyor
Ben sizin isminizi hangi hastane vs sormuycam sadece tanımak istiyorum
Güvenin çok sarsılmış onu anladım zaten o yüzden kaç gündür konuşamıyoruz bende onun için bir özelden konuşalım iki insan gibi her ne olursa olsun senin kim olduğunu vs sormuycam ne zaman ki güvenir isen
.. benden size en ufak incitici hiç bir şey gelmez
Lütfen artık güvenin
Sosyal medya dan güveniniz kırılmış hatta aileden çok Uzakdasın acaba başıma bir iş gelirmi diyordun bunlar normal duygular çünkü kadınsın
Ancak bende bu duygulara girmemen için yerini yurdunu sormuycam
Sadece tanımaya yönelik 😔 bir güvenseniz konuşsak
Şu hali ile güvenmemen normal çünkü güveniniz sarsılmış birde yalnız ve aileden uzaksın biraz darbe almışsın seni de anlıyorum empati yapacak olursam
.. ancak bir tanıyalım lütfen bir birimizi şu sitede bir bunu istiyorum başka birşey istemiyorum
Konuşalım desen ki konuşmayalım bizden tanışma olmaz der isen hiç bir şekilde yazmam silerim burayı
Soran+1 yıl😔 Sizi anlıyorum ama Allah’a söz verdim yapamam. Bilmiyorum, belki de yine o birkaç kızdan sadece biri olacağım sadece bir seçenek olacağım belki ben ve sonra yine hayal kırıklığına uğrayıp üzülücem ağlayacağım birkaç ay böyle atamicam düşüncelerimi kafamdan. Bir kadın için gerçekten kolay değil seçenek olmak sizin için çok kolay belki birini seçenek yapmak ama bir kadın için asla kolay bir durum değil bir kere Onurun kırılıyor. Ve ben sanmıyorum sizin şu an Konuşmadığınız bir kız bile olmasın. Açık açık söylüyorum belki kalbinizi kırıyorum şu an ama içimden geçen şeyler bunlar ben artık seçenek olmaktan çok yoruldum. Normal bir görücü de bile evlilik görüşmesinde konuşuyorsun adamla sonra bakıyorsun ki sen onun için sadece bir seçeneksin senden başka konuştuğum kimseler de var. 😔
- +1 yıl
Benim konuştuğum kimse olmadı belki inanmazsın ama konuştuğum kimse yok
.. şimdi hem sizle hem başkası ile konuşmak bir kadını seçecek hâline sokar mantığa göre anlıyorum sizi
Öyle biri değilim bunu kelime ile söylemek kolay ama
Tek siz olacaksınız konuştuğum
Anlıyorum şimdi güzel gene konuşuruz sonra hayal kırıklığı yaşarım diyorsun ancak ben öyle biri değilim inanın
.. bir kaç kızdan değil de sadece Bir kişi olcaksın ben öyle insanlar dan değilim
Sizi üzecek biri değilim inanın bana
..
Soran+1 yılAnlayamıyorum nasıl bu kadar emin konuşa biliyorsun beni görmüş değilsin ve belki gördüğünde beğenmeyeceksin. Nasıl hemen tek kişi olabildim 😔🙄 ben gerçekten napcamı bilmiyorum 😔
- +1 yıl
Hayırlı akşamlar
.. öyle çok kızla konuşup da yedek işini sevmem
Anlıyorum belki olmayacak ama öyle gidip de çok kızla konuşup da senle konuşmam olmaz
Ben öyle ayran gönüllü gibi her kızla konuşmam zaten
.. neden teksin çünkü dürüst birisin zaten sende beni tanıyınca anlıycaksın
Olmayabilir belki sen beni beğenmiyceksin
Napcagını bilmiyorsun çünkü tereddütddesin onun için 😊 konuşalım yersiz duyguların zaten o zaman gidecek
Soran+1 yılbişey söylemem lazım 🙈 Ben bu konuyu ve geçenki konuyu açtığımda millet hep mesleğimi ve nerede yaşadığımı sordu ben de gerçekten korktuğum için İzmir’de yaşıyorum ve doktorum dedim ama aslında öyle değil biliyorum yalan söyledim ve bu hiç hoş bir şey değil ama korktum gerçekten buradan biri musallat olur diye çok korktum o yüzden öyle söyledim Ege bölgesinde bir şehirde yaşıyorum ve akademisyenim üniversitede hocayım yani. Yalan söyledim sana özür dilerim hakkını helal et ama böyle söylemek zorunda kaldım o anda çünkü gerçekten korkularım var internet ortamında herkese güvenemiyorum ben ama şimdi söyledigim doğru. Şehir ve meslek dışında söyledigim her şeyi doğruydu. Bunu şimdi neden söyledim peki. Ege bölgesinde yaşasam da İzmir’e uzak bir şehirde yaşıyorum siz İzmir’desiniz ben de farklı bir şehirdeyim Yani uzağız konuşur tanışırsak uzar giderse bu mevzu uzaklık hep sorun olucak. Bunu bilin istedim ben uzakta yapamam hep düşünmek hep düşünmek en başından konuşmak gerek oluru yoksa başlayıp birbirimizi üzmeyelim 🙈
- +1 yıl
Sosyal medyayı ben yeni Yeni öyle kullanıyorum ilk defa sosyal medya oda burası benim
Belki korkuyorsun ama bilmiyorum ben sosyal medya dan kim kime ne yapacak
Öyle pislik insanlarla arkadaşlık kurar isen
Bülbül güllere
Karga çöplüğe götürür
.. şimdi açık olmak gerekirse ben öyle düzenbaz yanlış biri değilim zaten tanıdığında az çok bileceksiniz zaten
Belki yaptığın doğru mu düşünürsek yinede teşekkür ederim doğru olduğun için peki neden kaç gündür konuşuyoruz böyle birşey demedin
.. misali İzmir'de bile olsan ben şurada buluşalım demem çünkü Bir birimizi tanımamız lazım
.. insan oldukdan sonra uzaklık pek önemli değil
Ancak özelden konuştuğumuz da bir daha beyaz yalan istemiyorum
Seni de anlıyorum korkuların var normal sosyal medya biraz hayal peres yer
.. sizin orijinal gerçek biri olduğun için konuşmak istedim zaten
Yoksa benim düzenbaz masal biri ile ne işim olur
Soran+1 yılDalga falan geçmiyorum ben niye öyle düşünüyorsunuz😔 uzaklık insan olana sorun değil demişsin insanız tabii ama gerçekten uzağız siz gelemezsiniz ben gelemem o açıdan çok sıkıntı olucak. Bunları en başından konuşmak kestirip atmamak gerekir bence sonra daha çok üzülürüz ben biliyorum. Birde şu namaz konusu 🙄 gerçekten kaç gündür düşünüyorum içime dert oldu o ben hep namaz kılan birini hayal ettim hep hayallerimde öyle biri vardı ama şimdi bilmiyorum🙄 Ben de hayallerimi yaşamak istiyorum sizin gibi hakkım değil mi bu. Bilmiyorum kafam çok karışık açıkçası ne yapacağım bilmiyorum. Allah’a söz verdim sözümden dönersem nasıl olur onu da bilmiyorum. Siz kötü bir insansınız demiyorum kesinlikle öyle düşünmeyin ama işte böyle şeyleri de düşünüyorum hele uzaklık tamamen sıkıntı. Ben galiba yapamayacağım ne olur kusura bakmayın😔😔😔
- +1 yıl
Sizi anlıyorum ancak sadece bir arkadaş gibi konuşmak dan bir zarar gelmez diye düşünüyorum
.. uzaklık ben gelirim
Şimdi önemli olan insan olabilmek hepsi bu hiç sağlam arkadaşların var mı
Onun gibi birşey dir ciddi konuşmak da
Kafanızda öyle negatif düşünceleri sıralamayın lütfen
Yani hiç bir şey olmadan sizin yaptığınız
Misali araba ile gidiyorsun acaba benzin bitecek mi akü bitecek tekerlek patlıycak yolda kalacakmıyım diye düşünüyorsun
Kendinizce haklısın ama aşırı derecede negatif düşünceler var sizde 😊
.. bir arkadaş gibi konuşmak dan hiç bir zarar gelmez
Mesafe uçağa atlar gelirim izinde veya bir şekilde olur önemli olan niyet iyi olması
.. misali namaz kılan bir kişi dos doğru kişimi oluyor öyle değil mi namaz kılıyor ancak hayatı farklı yaşıyor insan olamaz mı.
Tamam kabul ediyorum dini yaşamıyorum ancak bu demek değil ki Allah'ı bilmiyorum
Herşey zaman ile öğrenilir bu konuları zaten açık olarak söylecem zaten ne sorursan açık net olup cevap verecem
.. belki konuşacaz anlaşamıcaz
Herşey önemli olan dürüstlük iyi niyet vefa karakter
.. bazı korkularını yenmen lazım yanı güven zor şu devirde arkadaşlık dostluk gerek herşey de güven zor biliyorum ancak
.. özelden konuşup daha bir adım atamadık yersiz aşırı korkundan
Güven keşke bir cihaz olsa içine koyup bak yüzde bu kadar diyip gösterebilsem
.. daha konuşmadan Yok diyorsun
Ben sizi niye üzeyim insan gibi konuşan iki kişi neden üzülsün
..
Soran+1 yılSizin elbette bir suçunuz yok. Tamam hepimiz insanız sizde insansınız ben de insanım sizin niyetiniz temiz benimki de temiz ama ben temkinli davranmak zorundayım. Sonuçta sizi tanımıyorum siz de beni tanımıyorsunuz sizde temkinli olmak zorundasınız sosyal medya asla güvenilir bir mecra değil. Ben son evlilik görüşmelerinden sonra bunu çok çok daha iyi anladım ve gerçekten sosyal medyadan ağzım yandı. Onlar da arkadaşlarımın kuzenleri falan bilindik kişiler. Namaz kılmıyorum ama niyetim temiz diyorsunuz. Namaz kılanların niyeti çok mu temiz diyorsunuz. Benim kastım niyet değil ki. Ben mutaassıp bir insanım. Beş vakit namazımı kalıyorum kapalıyım Allah’a ibadet etmeye çalışıyorum ona nankörlük etmemeye çalışıyorum elimden geldiği kadarıyla günah işlememeye çalışıyorum bunlara çok dikkat ediyorum ben çünkü bir ahret inancım var. Benim var herkezde olmasını bekleyemem tabii ki benim inancım bu şekilde. İstiyorum ki ömrümü vereceğim o emek vereceğim başıma tac edeceğim insanda en azından beş vakit namazını kılsın. Çok şey istediğimi sanmıyorum yatlar katlar altınlar bilmem neler bunlar değil. İş Allah’ı bilmekle bitmiyor hakikaten Allah’ı bilen insan zaten onun emirlerini yerine getiriyor biz bunu bilemeyiz namaz kılanın niyeti iyi mi kötü mü neler yapar kötülük mü yapar Allah’tan başka kimse onu bilemez ve biz de bu şekilde hüküm veremeyiz Allah‘ın emirlerini yerine getirmiyorum ibadetlerimi yapmıyorum ama kalbim temiz demek ne kadar doğru acaba? Kırıcı konuşuyorum belki farkındayım ama Bir şeyleri açıklamak için böyle konuşmak zorundayım. Ben sizin için iyi bir seçenek olabilirim beş vakit namazında niyazında Allah’ı bilen kapalı işinde gücünde bir hanım ama neticede ben de böyle bir insan isterim benim de hakkım değil mi? Biz şimdi arkadaş gibi konuşalım diyorsunuz ama işte o sadece arkadaşlık da kalmıyor. İki ayrı cinsten nasıl arkadaş gibi sadece konuşabilir ki bizim zaten konumuz evlilik.
Soran+1 yılBen de kaç günden beri şunu söylemeye çalışıyorum. Eğer birimizden birinin kriterleri birimize uymuyorsa hiç özelden konuşmanın bile bir anlamı yok. Siz kriterlerinizi söylediniz ben de size söyledim. Özelden konuşsak bile ne değişecek ki. Ben de değişmem sizde değişmezsiniz bizi kabul edenler böyle kabul edecekler ama diyorum ya benim hayalim çok daha farklı. Sadece içimden gelenleri söyledim umarım kalbinizi kırmamışımdır.
- +1 yıl
Yok kırmadın namaz kılan birini istemek kötü birşey değil Allah'ı bilmek zaten bizim görevimiz
... eğer konu namaz ise başlarım iş olsun diye değil de gerçekçi olarak
.. temkinli ilk defa biri ile yani sizle citdiyet konuşcam temkinli olmak lazım biliyorum
.. kriter namaz kılmak başka bir kriter var mı
.. citdiyet konuşalım işte
Şimdi sosyal medya dan hiç böyle işlere girmedim
Ağzınız yandı ancak
Sizin en önemli güven problemi var güvenip daha özelden konuşamadık daha
Soran+1 yılBenim için mi namaza başlayacaksınız? Bakın şimdi sizinle açık konuşacağım Bir şeyleri daha iyi anlatabilmek için çünkü özelden konuşmadan önce eğer gerçekten olmayacak şeyler varsa bunlar önceden konuşulmalı özele hiç girmeyelim bile çünkü özelde daha farklı oluyor ve olmayacak durumlar olduğu zaman konuşma bittiği zaman karşı taraf çok etkilenebiliyor şahsen ben günlerce etkisinden çıkamıyorum basit bir şey belki ama öyle belki duygularımı çok yoğun yaşıyorum bilmiyorum. Şimdi söyleyeceklerim de belki diyeceksiniz ki hemen ciddiyete bindin belki ben ciddi düşünmüyorum belki biz özelde konuştuktan sonra kriterlerimiz birbirine uymayacak ve bu iş bitecek falan filan ama, açık konuşmak gerekirse benim yaşadığım şehirde kadrom Çakılı yani herhangi bir üniversiteye geçişim çok zor farklı bir şehre. Ömrümün sonuna kadar hemen hemen buradayım diyebilirim ancak bir üniversitede kadro açılır ve beni alırlarsa o şekilde gidebilirim ki üniversite kadroları çok zor açılıyor açıldığı zaman da bir tane açılıyor öyle kolay değil yani anlayacağınız ben bu yaşadığım şehirde ömür boyu kalabilirim. Yine açık konuşacağım ama lütfen yanlış anlamayın sizin için söylemiyorum yani benimle evlenecek insan benim yaşadığım şehre tayinini aldırmak zorunda yoksa ben kesinlikle onun yaşadığı şehre gidemem. Siz askersiniz göreviniz icabı üç ya da beş yıl farklı farklı şehirlerde görev yapacaksınız batı görevi doğu görevi vs benim böyle bir akrabam var adam sizin gibi uzman eşi de hemşire üç ya da beş yılda bir şehir değiştiriyorlar eşi hemşire olduğu için kolaylıkla yanına gidebiliyor.
Soran+1 yılDemek istediğim şu, siz kadronuzu istediğiniz şehre aldıramazsınız. Üç ya da beş yıl farklı farklı şehirlerde görev yapıyorsunuz bu ister batı şehri ister doğu şehirler olsun neyse artık en başta konuşmakta fayda var çünkü özele girdiğimiz zaman daha fazla dallanıp budaklanıyor ve insan birbirine çok çabuk alışıyor o şekilde bitirmek daha zor oluyor. Uzun lafın kısası yine açık konuşacağım belki hoş değil bu ama sadece meramımı anlatmak için söylüyorum eğer biz anlaşırsak siz her zaman farklı şehirde olacaksınız ben de farklı bir şehirde olacağım yani bu durumda olmaz diye düşünüyorum ben çünkü bir aile bu şekilde yürümez. Kusura bakmayın ben gerçekten yapamam.
- +1 yıl
Birde etki aldığına girdiğini söyledin
Senin etki altına girip üzülmeni istemem
Sadece öneri diyeyim sosyal medya kullanma çünkü niyeti iyi birisin karşıda ki kişi seni bilmez kırdığını ancak sen günlerce neden böyle diye düşünürsün
.. yani ben öyle sizi üzecek nede öyle kıracak bir hareketim olmaz ancak genel anlamda sosyal medya dan uzak durun bence sizde benim gibi gerçekçi birisin ondan neden böyle oldu diye Kendi kendini yiyorsun
Soran+1 yılBenim kadro çakılı vallahi öyle başka bir şehre hemen imkan yok olsa memleketime geçerdim. Sizde de durum öyle şimdi geçseniz bile benim yaşadığım şehre 3-5 yıl sonra illaki başka yere tayin olacaksınız asker polis gibi atandığı yerde kalmıyor alt komşumda asker hiç eve uğradığı yok kadın yalnız hep. Kusura bakmayın ama ben de zaten yalnızım ailemden ayrıyım evlenip yalnızlıktan kurtulmak istiyorum yalnız yemek yememek yalnız çay içmemek vs... Evlendikten sonra yalnız kalacam yine büyük ihtimalle. Böyle bir hayat bilmiyorum çok çok zor olacak benim için ben yalnızlığı hiç sevmem başıma geldi maalesef. Birde Allah kader etmişe muhakkak olur bizim lafımızla değil. Yani demek istediğim içimden geçenler bunlar sizi üzmek kırmak istemem şimdi bile çok üzüldüm özelden konuşursak daha fazla üzülücem biliyorum. Neyse hakkınızı helal edin kaç gün muhabbetimiz oldu, teşekkür ederim size kırdıysam da özür dilerim
Soran+1 yılAllah razı olsun sana da inşallah 🤲🏻
Soran+1 yıl😞 Böyle söyleme ne olur. Sadece burda konuştuğun bir kişi mi olmamı istiyorsun yani. Sadece normal arkadaş kanka gibi yani? Sende dedin işte kaderse olacak. Biz hiç konuşmasak bile kaderse olacak bir yerde illa karşılaşacağız kader bizi yine bir araya getirecek ama ya kader değilse o zaman çok üzülmüş olacağız en azından kendi adıma söyleyim ben çok üzüleceğim. Neden bilmiyorum ama çok etkileniyorum ben gerçekten aylarca unutamıyorum. Her gün her gün aklıma geliyor. Basit bir evlilik görüşmesini bile unutamıyorum bazen haftalar boyunca. Niye böyle hissediyorum hiç bilmiyorum ben duygularımı galiba çok yoğun yaşıyorum ve aşırı duygusal bir insanım. Vallahi billahi korkuyorum😞 Baglanmaktan pişman olmaktan kandırılmaktan çok korkuyorum. Ama kadere inancım da sonsuz eğer Allah birini birine kader etmişse muhakkak sebepler bir araya geliyor ve o iki insan evleniyor. Sen de buna inan. Eğer kaderse olucak biz konuşsak da konuşmasakta. Dedim ya hem ben artık yalnız kalmak istemiyorum😞 Bir insan neden yuva kurar yalnız kalmasın diye değil mi akşam yalnız yemek yemesin diye en güzel anılarını yalnız geçirmesin diye akşam çay içerken yalnız içmesin diye günün rutinini kendi kafasında konuşmasın eşine anlatsın diye evliliğin amacı bu değil midir? Ama insan yalnız kalacaksa bunların hiçbirini yapamayacaksa gerçekten evlenmesinin bir manası yok ki. İnan ben çok sıkıldım yalnız yemek yemekten yalnız çay içmekten, yalnız televizyon film izlemekten korkarak uyumaktan evde bir ses olduğunda hemen korkudan deli gibi uyanmaktan artık çok sıkıldım. Ve evlendikten sonra da açıkçası bekar gibi yaşamak istemiyorum beni anlamışsındır. bunları hep tekrar tekrar söylüyorum ama gerçekten içimden geçenler bunlar beni de anla lütfen. Ayrı ayrı olmaz en başından her şeyi çok belli biz konuşursak zamanla birbirimize alışacağız bu çok belli bir şey, olmaz lütfen kusura bakma eğer kaderse biz yine muhakkak karşılaşacağız bundan emin ol. Lütfen kızma bana olur mu ve düşünme üzülme.
- +1 yıl
Çok güzel anlattın eline sağlık düşüncelerini güzel ne güzel anlatıyorsun insan okurken yaşıyor sanki
Neden unutamıyorsun basit evlilik görüşmesini biliyormusun sen Bir olaya kalite bakıyorsun ancak her olaya öyle bakma lütfen
Burda insan gibi konuşacağım biri olmanı istiyorum adına ne denirse densin bişileri tartiscagım hem seni tanımak
.. korkman normal kandırılmak kadar kötü birşey var mı hayatta
Sen niyeti güzel bir kızsın istiyorsun ki öyle işi çok zor değilde hiç olmaz ise akşam eve gelsin
Bende senin gibiyim bazı şeylerde
Ben sana kızmıyorum küsmüyorum gücenmem çünkü beni bilmiyor tanımıyorsun
..
Soran+1 yılMerhaba. Sen benimle burada sadece konuşmak istiyorsun anlıyorum bunada saygı duyarım kesinlikle bir şey söyleyemem herkezin niyetinin evlilik olmasını bekleyemem ben. Evet iki farklı cins birbiriyle arkadaş olabilir mi bunuda bilmiyorum bana göre olamaz başkasına göre belki olabilir arkadaşlığı normal bir şekilde sürdürebilir. Ama ben maalesef hemen bağlanıyorum neden böyle oluyor onu da bilmiyorum arkadaş kalmak bana göre değil yani. Bir insan karşı cinsle konuşuyorsa tanımadığı bir insansa bu bana göre bu kişi sadece kaderi olmalı kaderi olan kişiyle konuşmalı çünkü Allah iki cinsi de farklı yaratmıştır ki arada evlilik bağı olsun diye bunun dışında zaten arkadaş kalmak diye bir şey olduğuna ben pek inanmıyorum çünkü iki ayrı cins ne zamana kadar arkadaş kalabilir? Ya da birinden biri gerçekten arkadaş olarak görür konuşur belki konuştuğu başkalarıda vardır ama diğerine yazık olur. Genelde bu şekilde zaten yazık olanda bana oluyor ben artık üzülmek istemiyorum çünkü gerçekten hayatımı etkiliyor böyle şeyler. Ciddi olarak başlanıyor sonra arkadaş kalalım bilmem ne bunlar gerçekten bana göre değil ben konuşacaksam sadece kaderim olan kişiyle konuşmak isterim ve onun sonu zaten evlilik olur ben böyle düşünüyorum yani herkesten de benim gibi düşünmesini bekleyemem saygı duyarım. Lafın kısası şu kendimi bu zamana kadar yeterince anlattığımı düşünüyorum iyi bir şekilde. Ben bir erkekle bir kızın normal bir şekilde konuşmasına karşıyım çünkü bundan çok zarar görüyorum, Hayatımda zaten normal arkadaş olarak konuştuğum bir erkek bile olmadı hep evlilik niyeti üzerine konuştuk ama çoğu zaten sonradan niyetinin ciddi olmadığını anladım arkadaş kalmak istediler O anki duygu tahribatı benim için çok kötü oldu kendime bir söz verdim son konuştuğum kişiden sonra eğer bundan sonra bana kriterleri uymuyorsa uzaktaysa ya da sosyal medyadaysa kesinlikle konuşup kendimi üzmicem.
Soran+1 yılÇünkü gerçekten erkekler takmıyorlar çünkü etraflarında pervane çok kız var ama kızlar nedense çok duygusal Bir şey yaşandı bitti falan filan böyle deyip atamıyorlar en azından ben atamıyorum içinden kaç ay böyle yaşıyorum. Çok üzülüyorum ağlıyorum. Artık kendime kötülük etmek istemiyorum ve sadece kaderim kimse gelsin beni bulsun Allah eğer kimseye kader yazmamışsa yapacak bir şey yok bu şekilde hayatıma yalnız bir şekilde alışmak zorundayım. Beni anlayacağını ümit ediyorum.
- +1 yıl
Evlilik niyeti tanımak sizi asıl amacım o zaten
Yani adına ne derse dediğim sizi tanımak dı
Şu doğru erkek ile kadın arkadaş kalamaz doğru olanı bu
.. bağlanman sen olaya iyi niyet gerçek bakıyorsun ve sağlam dinamiklerde bakıyorsun ancak karşı taraf öyle bakmayınca üzülen taraf sen oluyorsun veya güven verip bağlanınca karşı taraf sanki alay eder gibi bizden olmaz yani bir şekilde arkadaş kalalım gibi söylemesi bir kadında oluşan tahribat çok büyük bu durum insanı incitir sanki dalga geçiliyormuş hissi ve güven sorunu olur herkese
Onun için lütfen konuşalım özelden
Kendinizi gerçekten öyle güzel ifade ettiniz ki onun için sizle konuşmak istiyorum ancak sadece biraz güven istiyorum Bir başkası gibi sizi incitmem bunu kelime ile söylemek basit önemli olan belli etmek
Buraya sizin için geliyorum yorum yazmış mı hemen bakıyorum,🙈
Soran+1 yılAnlıyorum ciddi bir şekilde konuşmak istiyorsunuz. Bir önceki mesajlarda da size bunu anlatmaya çalıştım ama sanırım daha açık bir şekilde anlatmam gerekecek. Şimdi bakın biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz, Benim buradan kadromu başka bir yere aldırmamın imkanı YÖK üniversite kadrolarında eş tayini vesair bunlar olmuyor hatta yok şunu söylüyor ya işiniz ya eşiniz ya işim dersin kalırsın ya eşim dersin istifa edersin açıkçası böyle. Yani benimle evlenecek bir insan benim memleketime tayinini aldırmak zorunda ya da bir esnaf olur vesair buraya gelmek zorunda yani ben onu yaşadığı hiçbir şehre gidemem eğer gitmek istersem istifa etmem gerekecek bunuda hiç istemem çünkü ben bu yollara ne zahmetlerle ne emeklerle geldim en çok istediğim şeydi üniversitede hoca olmak ve çok şükür oldum. Sizde askersiniz ve devletin emri altındasınız. Normal memur gibi atandığınız şehirde emekli olana kadar kalma durumunuz yok. Ve devlet sizi üç ya da beş yıl arayla farklı farklı bölgelere görevlendiriyor. Yani bu durumda Ne siz gelebiliyorsunuz benim yaşadığım şehre ne ben sizin yaşadığınız şehirlere gelebilirim. Siz şimdi diyorsunuz ki biz konuşalım tanışalım daha sonra bunlarında çaresine bakarız ben de şu düşüncedeyim. İnsanlar en başından konuşmalı eğer evliliğe engel birlikte olmaya engel aynı evi paylaşmaya engel bir durum varsa hiç özelden konuşunmamalı çünkü özelden konuşmaya başlayınca günden güne biz birbirimize alışacağız. Daha sonra mecburen ayrılmak durumunda kalacağız çünkü aynı şehirde aynı ortamda aynı evde yaşama imkanımız yok o zaman ayrılmak çok daha zor olacak.
Soran+1 yılBen zaten burada yalnızım ailem yok hiç kimsem yok arkadaş çevremin hepsi evli her zaman görüşemiyoruz onların da bir ailesi çoluğu çocuğu var ben yalnızım açıkçası. Ve artık evlendikten sonra da yalnız kalmak istemiyorum yine bekar hayatı sürmek istemiyorum doğal olarak. Çünkü insanlar evlendikleri zaman akşam eşi eve gelir beraber oturur yemek yerler çay içerler film izlerler o gün yaptıkları şeylerden konuşurlar ama bizim için bunlar böyle olmayacak ki. Sizde yalnız kalacaksınız ben de yalnız kalacağım. Size geçen komşumdan örnek vermiştim. Kadının eşi asker sizin gibi dört yaşlarında bir çocukları var kadın o çocuğun bütün sorumluluğuna almış kreşe kendisi götürüyor kendisi getiriyor çoğu zaman zaten evde değil annesine gidiyor kalıyor babaları son birkaç aydır eve gelmiyor zannedersem farklı bir bölgede. O çocuk babasını gördüğü zaman ne yapacağını şaşırıyor resmen babası çocuğunu görmeden çocuk büyüyor kadın o kadar zorluklar çekiyor ki. Allah’tan anne babası aynı şehirde benim burada hiç kimsem yok. Açık konuşacağım ama ben artık evlendikten sonra eve bir tesisatçı geldiğinde komşunun oğlunu çağırmak istemiyorum yalnız kalmayim diye, arabam bozulduğunda sanayiye götürdüm zaman yalnız gitmek istemiyorum o kadar erkeğin içine, eve su geldiği zaman ya da kargo geldiği zaman parmağıma yalancı tektaş yüzüğü takıp da kapıyı açmak istemiyorum burada yalnız yaşadığımı zannetmesinler diye. Düşüncelerimi meramımı anlatabilmek için sizinle bu kadar açık konuşuyorum kusura bakmayın. Yani demem o ki biz özelden konuşursak eğer günden güne birbirimize daha çok bağlancaz Ve eğer kader değilse ayrıldığımız zaman çok üzüleceğiz en azından ben kendim için konuşuyorum ben çok üzülücem.
- +1 yıl
Kendini çok güzel ifade ediyorsun gerçekten teşekkür ederim
Bizde kurum değişme var bende biliyorum askeriyede kalınca aileye Vakit çok az oluyor onu biliyorum bende her zaman eşimin akşam eve gelmek isterim işten çıkınca hemen eve gitmek isterim çünkü bir bekleyenim var
Seni çok iyi anlıyorum duygularını da anlıyorum helal olsun ki kendini yazı ile bile mükemmel anlatıyorsun
Ancak benim kurum değişme var 3 buçuk sene sonra kurum değişme hakkım oluyor ancak ful torpil
Zengin de değilim ki kendime Bir iş açayım açık olmak lazım
Ben bir ara düşündüm ben evlenirsem bende çalışma saatleri çok Zor Bir kadın için ve benim için Zor biliyorum
Bir kadın ile hayattan mesleği ve parası için evlenmem çünkü dünya malı dünyada kalıyor
Bir kez daha helal olsun ki kendini müthiş anlattın
Ancak önemli olan anlaşmak diye düşünüyorum herşey de güven ve insanlık
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Gerçekten içimden geçenleri söylüyorum. Bak sen de söylüyorsun işim çok yoğun bir ailem olsa onlara vakit ayıracak zamanın yok diye. Zaten mesajlara geç geç cevap vermelerinizden belli işiniz çok yoğun. Kolay değil çünkü sizi anlayabiliyorum. Allah çok yardımcın olsun. Ama diyorum ya ben zaten burada yalnızım kimim kimsem yok evlendikten sonra da yalnız kalmayı istemiyorum açıkçası sizin dediğiniz gibi akşam o kişi eve gelsin istiyorum konuşacak 1-2 lafımız olsun. Çocuklarıyla ilgilensin çocuklar babasız büyümesin her çocuk annesiyle babasıyla beraber büyümeyi hak ediyor çünkü. Her eş de aynı şekilde. Yalnızlık yalnızca Allah’a mahsus. Niyetimiz iyi temiz insanlarız, Ama bunlar sadece yetmiyor maalesef niyet iyi temiz olmakla mesafeler kısa olmuyor. Biliyorum geçecek bu günler her darlığın sonunda bir ferahlık vardır. Geceden sonra gündüz gelir ama galiba buraya atandığımdan beri yalnız kalmak yalnızlık duygusu her şeyi tek başıma yapma durumu biraz canımı sıkmaya başladı gibi Pazar günleri mesire alanında yürürken ailelerin beraber oturup sohbet etmeleri bir şeyler yiyip içmelerini falan görmek Çoluk çocuk sesleri ne bileyim onlara Özendim hep. o yüzden bir anda böyle bir konu açtım. yoksa ben Allah’tan her şeyin ama her şeyin her zaman hayırlısını isteyen biriyim ve hiçbir şeyde acele etmem. Her şey gibi Buda nasip meselesi Allah nasip ettiyse bir anda olur biter nasip etmediyse de olmaz işte Allah her şeyin hayırlısını versin özellikle de evlilik konusunda. Çünkü bir insana bir ömrünü veriyorsun ve o insan ömür verilecek ömür vermeye değer bir insan olmalı aksi taktirde yaşadığın hayattan bir şey anlamazsın. Allah senin de gönlüne göre birini versin umarım karşına çok iyi çok temiz iyi yürekli bir insan çıkar.
- +1 yıl
Hayırlı geceler kusura bakma geç yazıyorum evdeki arkadaşlar doğuya tayini çıktı o yüzden geç yazıyorum eşya vs toparlamak ile geçti
.. kurum değişme var bizde yani 3 buçuk sene sonra kurum değişme hakkım oluyor
Ben çocukları çok severim
Özelden konuşmak bağlanırız diyemi konuşmak istemiyorsun
Soran+1 yıl3,5 yıl sonra kurum değiştirme 🙄 onun içinde sağlam torpil olmalı. 3,5 Yıl uzun bir süre birde olacak mı olmayacak mı belli değil ki. Evet baglanmaktan çok korkuyorum açıkçası, sonradan çok üzülüyorum çünkü. Oluru yoksa özelden hiç konuşmamak daha iyi aslında üzülmemek adına bağlanmamak adına. Yapım benim böyle normal bir insana bile çok çabuk alışıyorum ben bir eşyaya bile çok çabuk alışabiliyorum, kendime bu kötülüğü yapmak istemiyorum artık. Hep bir umutla başlanıyor sonrası hüsran.
Soran+1 yılNiye bunlara göre beğenirsen mi alacaksın? Sadece sizin istekleriniz beğenileriniz önemli değil mi? Bizim ne düşündüğümüz ne hissettiğimiz önemli değil. Karşı taraf önemli değil zaten. Bir erkek o kadını beğenirse ancak alır. Bir kadının zaten boyu kilosu ideal ölçülerdeyse tamamdır. Bi kerede karşıma fiziğe dış görünüşe önem vermeyen biri çıksın ya. Bi kerede karşı tarafın görüşlerini önemseyen biri çıksın, bu olgunlukta olan biri çıksın. Kusura bakmayın ama ben böyle düşünen biriyle yapamam.
Soran+1 yılBir kadının her şeyden önce mesela hobileri fobileri sevdiği şeyler nelerdir nelerden hoşlanır nelerden hoşlanmazz bunları öğrenmeden önce hemen boy kiloya takılan erkek sadece fiziğe önem veren erkektir ben bunu böyle biliyorum. Sizinle 15 gün olmuş konuşalı neden acaba bir kere bile fiziğinizle, dış görünüşünüzle ilgili bir şey sormadım. Bende sormasını bilirim dimi. Önem vermiyorum çünkü adam olsun yeter diyorum ama karşıma hep kilo boy hesabı yapan benimle ilgili ilk sorusu beni tanımak yerine kilo boy olan erkekler çıkıyor karşıma. Neyse boşverin daha fazla birbirimizi kırmayalım. Nasıl olsa mesafe ve meslek engeli var en önemlisi bu zaten, burda çözüm yok. Boy kilo öğrenmişsiniz ne fark eder.
- +1 yıl
Böyle şeyler de yani ilk defa soruyorum yani yazıya dökmek de senin gibi başarılı değilim
Belki kırdım ama emin olun öyle Farklı düşünmeyin
Bana göre kendini anlatır mısın kelimesi
Yani akla gelen herşey iyi kötü böyle şeyler misali hoş karşılamam misali şöyle şeylere sinirlenirim gibi
Tabi yanlış aktardım kendimi
.. sen nasılsın iyi misin nasıl gidiyor hayat
Tabi haklısın şuana kadar benim yaptığım gibi birşey sormadın ancak ben yanlış aktarım yaptım iyi geceler bu arada 😊
Soran+1 yılAma bir kadın hakkındaki ilk soru boyu kilosu olunca bu şunu gösteriyor demekki siz içe değil dışa önem veren birisiniz ve ben gerçekten bir çok kişiyle bu sebep yüzünden evlilik görüşmelerini hep sonlandırdım. Her şey iyi güzel giderken beni tanımak yerine nelerden hoşlanırım neleri severim neleri sevmem bunları öğrenmek yerine direk boyun kaç kilom kaç demek sizce ne kadar gerçekçi?
İyiyim teşekkür ederim. Hayat nasıl olsun işte aynı fakülte tatili oldu ben de haftaya memleketime gideceğim. Siz nasılsınız?- +1 yıl
Anlıyorum ancak ben Sırp boyunu kilonu öğrensem bile yani dediğiniz gibi uymasa konuşmayacakmısın anlamına geliyor diyorsunuz
.. ancak inanın ki öyle anlam çıkarmayın benim amacım öyle o tarz değil açık ve net olmak gerekirse
Düşündüğünüz gibi değil
.. çok şükür iyiyim arkadaşları gönderdim son 3 gündür arkadaşları yolladım bende
.. bir tanesi benim devrem di 4 yıllık arkadaşım dı
Sevindim adına iyi yolculuklar geç yazıyorum biliyorum ihmal ediyorum seni gerçekten kusura bakma
. özelden bir konuşamadık güvenmiyormusun
Soran+1 yılHmm anladım, neyse önemli değil zaten. Özelden konuşsak ne değişecek ki? Siz arkadaş gibi konuşmak istiyorsunuz anlıyorum ama inanın arkadaşlık bana göre değil. Ben yapamıyorum yani arkadaşlık kavramı yok ben de bir erkekle. Çok yıpranıyorum gerçekten.
Geç yazma meselesi ise evet bunun için bile bitirdiğim bir sürü evlilik görüşmeleri oldu sen zamanında cevabını verirsin ama o ertesi günü sana yazar Buda demek oluyor ki aslında seni hiç önemsemiyor sen öneceliği değilsin yine bir seçeceksin. Hatta son evlilik görüşmemi bu yüzden bitirdim ben zamanında yazdım güzel bir şekilde de açıklama yaptım konuştuğumuz her konuda ama karşımdaki insan beni önemsemedi saatler sonra ya da ertesi günü yazdı neyse artık belli ettirdi kendisini... Ama siz Üstünüze alınmayın size öyle bir şey demiyorum ben ama genel durum böyle. biz zaten arkadaş bile değiliz. Bir konu hakkında öylesine konuşuyoruz işte iki hafta kadar bir zamanda. Ama insan yinede birbirini anlıyor. Ben de bugün aslında size yazacaktım artık bu konuşmalar daha fazla uzamasın diye ne olsa birbirimize uyumuyoruz. Konuşup uzatmanın bir anlamı yok hergün hergün mesaj beklemenin... Neyse uzun lafın kısası bu şekilde işte. İki haftadır vaktinizi aldım hakkınızı helal edin.- +1 yıl
Hayır yinede özelden konuşalım arkadaş gibi değil citdi bir yuva için
Yani yinede arkadaş gibi oluyor
Ben geç yazmım ve iyi bir anlaşılır konuşmak için özelden konuşalım
Geç yazma vs işleri değere bağlı karaktere bağlı
Gerçek den işi olur amenna ancak iş olsun diye geç olsun takmıyor ise zaten öyle insanlarla iki kelime konuşulmaz
Soran+1 yılCiddiyet mi🙄 biz bunları daha önceki mesajlarda konuşmuştuk ya. Siz benim yaşadığım şehre gelemiyorsunuz ben de sizin yaşadığınız şehre gelemiyorum mesafede uzak, olamayacağını konuşmuştuk. Tekrardan özelden konuşmanın ne anlamı var özelden konuştuğumuz zaman sadece arkadaş olacağız normal arkadaş gibi konuşacağız ben de bunu istemiyorum söylemiştim. gerçekten çok üzülüyorum bakın bildiğiniz gibi değil. Nedense bilmiyorum ama ben insanlara çok fazla değer yüklüyorum ve çok hesaba alıyorum onları. Hemen bir ciddiyetin olacağına inanıyorum. Ama bakıyorum ki karşımdaki insan benim değer verdiğimin çok azını bile vermiyor bana En basitinden mesajlara geç geç cevap yazmalar bu gerçekten beni çok üzüyo geçen en son evlilik görüşmesinde bunun için bitirmiştim kriterleri gerçekten bana çok uyuyordu kendisi vaizdi beş vakit namazında falan yaşadığım şehirde yaşıyordu Öyle işi de yoğun falan değil yani bilirsiniz , biz ciddi bir şekilde konuşmaya başladık 2 gün güzel bir şekilde konuştu benle sonra ertesi günleri hep geç cevap vermeye başladı Ben yazdıktan en erken 12 saat sonra falan cevap veriyordu 2-3 gün ortadan kayboluyordu sonra bir daha bir şeyler yazıyordu. Ben de bitirme kararı aldım ve bitirdim. yani sırf bu yüzden. Zaten erkeklerin bundaki tek bahanesi işim çok yoğun falan oluyor benim de işim çok yoğun şu an bile öğrencilerin bütünleme sınavı yapıyorum onların sınav dosyalarını okuyorum ve her birine tek tek inceliyorum evin sorumlulu ayrı benim de işim çok yoğun ama eğer biriyle konuşuyorsam görüşüyorsam ona ben ne olursa olsun zaman ayırmak zorundayım çünkü bu bir haktır Önem verdiğim değer verdiğim buradan belli olur.
Soran+1 yılAma bakıyorum ki karşımdaki her zaman yogunum işim var şöyleyim böyleyim deyip oyalamaya çalışıyor bir insan eğer karşısındaki insana değer veriyorsa ne kadar yoğun olursa olsun ona 5 dakika bile ayırır bir şeyler yazar Şimdi o 5 dakikasını ayırıp bir şeyler yazmıyorsa evlendiğimde hiç dakika ayıramaz , ben böyle düşünüyorum yani. O yüzden biliyorum konuşursak hem bunun işin sonu ciddiyete varmayacak meslek engelinden dolayı hem de ben yine bu geç mesajlardan dolayı çok üzülmüş olacağım en iyisi burada bitsin Ben üzülmek istemiyorum😞 değerli vaktinizi aldım 15 gün farkındayım hakkınızı helal edersiniz artık.
Soran+1 yılSonu olmayan bir yola gireceğiz yani. Ne kadar mantıklı? Üzülen taraf yine ben olacağım hep ben😞
Soran+1 yılSen üzmezsin belki ama ben üzülürüm biliyorum. Çok çabuk alışıyorum çok çabuk hayatıma alıyorum elimde değil, sonra bitiyor bir şekilde kriterler hayat şartları uymuyor ben sonra çok üzülüyorum ondan işte. O yüzden diyorum ya birbirimize uymuyoruz konuşsak ne değişecek ki
Soran+1 yılNe değişecek söyler misin konuştuğumuz ne değişecek. Seni anlıyorum bir arkadaş gibi konuşmak istiyorsun ama ben bunu böyle yapamam. Bilmiyorum
Soran+1 yılAma durumlar belli değil mi 🙄
Soran+1 yılNasıl değil çok belli. Birbirimizi kandırmayalım.
Soran+1 yılUyumuşum yazamadım. Biz engel demiyoruz ki var olan ve değiştiremeyeceğimiz engeller var görmezden gelemeyiz ki. Hep söylüyorum şimdi de söyleyecem. Hem mesafe var aramızda hem de meslek engeli. Siz gelemiyorsunuz ben gelemiyorum hep aynı şeyleri yazıyorum farkındayım ama böyle yani. Ha ciddi bir şey olmaz ama arkadaşlık olabilir İsteğiniz sizin bu herhalde. Arkadaşça konuşmak sohbet muhabbet. Yoksa bu durumda ciddiyet falan düşünülemez zaten. Bir araya gelemeyen iki insan arasında nasıl ciddiyet olabilirki
Soran+1 yılÖzelden konuştuğumuz zaman çözülecek mi engeller
Soran+1 yılBilmiyorum vicdanım çok rahatsız Allaha söz verdim ona nankörlük etmekten korkuyorum. Çok ısrar ediyorsun neden ama. Korkuyorum bilmiyorum. O zaman şartlarım var. Size bir erkekle bir bayanın normal arkadaş gibi konuşamayacağını söylemiştim ama ısrarınız için olabilir bilmiyorum yine de. Şartlarım şu, sadece burdan konuşacağız öyle sosyal medya hesabı istemek yok, sonra bu durumda birbirimizi kandırmayalım ciddi olamayız uzağız meslek engeli var, ciddiyetle değil ne kadar yapabilirim bilmiyorum bağlanmayacağım sonradan Ümit verdin falan filan demeyin, ama arkadaş gibi olacak dertleşmek belki Bilmiyorum ama yerimi yurdumu hiç bir özel şeyimi sormayacaksınız. 😞😞😞 sırf bu ısrarınızdan dolayı ama konuşamasak daha mı iyi olacak bilmiyorum ya
Soran+1 yılÖyle ciddi düşünmekte yok. Sonradan Ümit verdi yarı yolda bıraktı falan olmasın tamam mı🙈
Soran+1 yıl🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈 vicdanım rahat değil 🙈🙈🙈
Soran+1 yılBilmiyorum 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Soran+1 yılVefa 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Soran+1 yılUtandımmmm 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Soran+1 yılGünaydın iyiyim teşekkür ederim sen nasılsın
Soran+1 yılEvet burası da çok sıcak bugün bütünleme yapmaya gittim fakülteye dışarısı yanıyor resmen
Soran+1 yılNasıl olucak 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Soran+1 yılBen mi yazıcam🙈🙈 yazamam ne yazıcam çok utanırım 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Soran+1 yılTakip etsem sadece 🙈🙈🙈🙈🙈 utanıyorum valla yazamam🙈🙈🙈🙈🙈
+1 yılBenimde aileden kimse beni birine tavsiye etmedi. Herkes memur istiyor dediler bana da😀😅😅😅 arkadaşlarım olmasa hiç kimse ile tanışmamış olacaktım. Acele etme. bu devirde 26 geç değil. tavsiyem senden büyük yaştakileri dikkate al. erkeklerin 26 30 da işi gücü dalga
11 Yorumla
Soran+1 yılEskiden memur isterlerdi şimdi bakıyorum okumamış etmemiş kızlar evleniyor
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
23Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 377 cevap paylaştı. Değil. Çok gençsin, sakın moralini bozma. O patır patır evlenenler genellikte çatır çatır bolanıyorlar.
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
Ben 23 yaşındayım da bazı yaşitlarim 2. çocuğunu doğurdu😂 ben ise hala okuyorum.
Asla kötü düşünme herkes kendi tercihlerine yaşar yenin ekonomik özgürlüğün var istediğim gibi kendini idame ettiriyorsun bu harika birşey emin ol.
Asla kafana takma güzel şeyler zamanla olur 😊👍01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın canım yalnızlıktan belki
+1 yılYa takılma sen böyle şeylere. Bu Yalta evlenmediysen demek ki Allah seni bişeylerden koruyordur. Bide o açıdan düşün. Umarım hakkında hayırlısı neyse o olur.
03 Yorumla
Soran+1 yılAmin Allah razı olsun dediğin gibi belki de Allah daha iyi bilir
- +1 yıl
Cümlemizden inşallah aynen öyle bu şekilde düşün ve hareket et nasibin seni bulur.
Soran+1 yılİnşallah 🙏🏻
40 yaşında evlenenler var neden böyle bir şey düşünüyorsun hiçde geç kalmadın yakında bulursun inanıyorum sana
12 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah sağol
26 yaş geç değil günümüz şartlarında normal bir yaş evlilik için...
10 YorumlaNe güzel ifade etmişsin. Bende 30 yaşındayım üzgünüm hala bekarım. Üzgün olma sebebim ise kendi ailemi kurup yeni bir hayata adım atamamis olmak.
013 Yorumla
Soran+1 yıl:(
Soran+1 yılAynen öyle ya milletin derdi oyun olmuş. İnşallah
Soran+1 yılSebep yokki. Kimse çıkmıyor karşıma evlilik niyetiyle çıkanların hepsi oyun peşinde benim de prensibim değil onunla bununla konuşmak
Soran+1 yılAllah gönlümüze göre versin ne diyelim
Soran+1 yılSiz nerde yaşıyorsunuz ki
Soran+1 yılHayır teşekkür ederim
+1 yılBu zamanda evlilik çok zor, ben bile evde kaldım, zaten artık bişi beklemiyorum, otuzdan sonra iyice sıkıntı.
07 Yorumla
Soran+1 yılUmarım karşına doğru bir insan çıkar
- +1 yıl
Sanmam bu zamanda doğru çok az, hatta yok gibi, ayrıca herkesin beklentisi farklı oluyor, uyuşmuyor, beni boşver sen evlen, fazla geçirme, benim gibi olma.
Soran+1 yılFazla geçirme de kimse çıkmıyor ki karşıma bir kişi bile mi olmaz soran soruşturan isteyen 🙄 hayır yani çirkin olduğumu düşünmüyorum okudum eğitimliyim mesleğim var ama hiç soran bile yok
- +1 yıl
E çevreden falan yok mu, evlenmek eğitime bakmaz, eğitimsiz evlenen de gördüm ben, şimdi çoğu eğlence peşinde ondan.
Soran+1 yılÇevrede olsada ben mi diycem benle evlen diye abla
- +1 yıl
Tipin nasıl
- +1 yıl
Boşver ya evlenme.
+1 yılValla ben de bu yaş için öyle düşünüyorum ama hayırlısı
01 Yorumla
Soran+1 yılGeç mi 26 🙄
+1 yılnereye atandın yakın mıyız acaba. karadeniz bölgesindeyim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılAnnem 25 de evlenmiş, 26 geç değil de ileri kaçarsa çok, o zaman sıkıntı.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNeden öyle düşünüyorsun?
46 falan olsan biraz gec derimde.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu kpssyi kazanırsam bu yıl ben alırım seni korkma 😅
013 Yorumla
Soran+1 yılAlman için değil inşallah kazanırsın atandığım yılı hatırladım zor valla Allah yardımcın olsun
Cevap sahibi+1 yılSağ ol. Sen de takma. Yaşın genç daha:) ve acele etme. İyi tanı
Soran+1 yılEvet haklısın inşallah biri çıksa tanıyacamda
Cevap sahibi+1 yılAtandığın kurumda yok mu bekar gençler
Soran+1 yılYok ya hepsi yaşlı en gençleri benim benden bir büyük 40 yaşında
Cevap sahibi+1 yılAilede yok mu genç sana uygun biri. İkinci üçüncü derece akraba filan
Soran+1 yılYok ya hepsini evli
Cevap sahibi+1 yılÖyleyse mecbur yabancı olacak. Ha liseden üniversitesiteden tanıdığın düzgün birileri yok mu. Çünkü önce yakın çevreden başla. Sosyal medya vs çok sıkıntı. Mecbur kalmadıkça bulaşma
Soran+1 yılBaşla derken ben mi diyim millete 🙈🙄
Cevap sahibi+1 yılYa gel sana uzun vadeli taktikler vereyim 😆 korkma asılmam
Soran+1 yılOlmaz
Cevap sahibi+1 yılPeki. Sana en büyük tavsiyem yakın çevren arkadaşların olmadan sosyal medya üzerinden biriyle konuşma. Allah gönlüne göre versin
Soran+1 yılYok ağzımın payını aldım ben burdan yine konuşmuyorum kimseyle. Sağol
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeç falan değil. Ne zaman evlenmek istiyorsan o zaman evlen.
00 Yorumla
+1 yılmemur kızı çölde su gibi, herkes ister, saçmalamışlar
12 Yorumla
Soran+1 yılEskiden öyleydi ama şimdi
- +1 yıl
şimdi de öyle, sen çevrenin lafını dinleme
+1 yılbence geç değil nasibin karşına çıkar inşallah
20 Yorumla
+1 yılBen bu yaşta bile evde kaldığımı düşünüyorum ne olacak bu halimiz
02 Yorumla
Soran+1 yılDüzgün biri çıkmıyor ki karşımıza
- +1 yıl
Bu siteden çıkar belki be
- Aşk İlişkileri konusunda 23,1b cevap paylaştı.
+1 yılMutluluk yakındır hissediyorum
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. Kismet bu işler ama gec degil ideal bence
10 YorumlaYa ne geçi tam zamani
21 Yorumla
Soran+1 yılTam zamanı da karşıma kimse çıkmıyor
- Aşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılMemur olmuşsun daha ne
01 Yorumla
Soran+1 yıl:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru kişi bulunca evlen acelesi var mı hanımefendi
06 Yorumla
Soran+1 yılAceleden değil, tabi ki doğru kişi olmalı ama yaşta geçmesin
Cevap sahibi+1 yılNeyin yaşı hanımefendi? Yaş nedir ki sakın hataya düşme
Soran+1 yılHaklısınız
Cevap sahibi+1 yılBen öyle yapıyorum çünkü ve rahatım tüyo ister misin hanımefendi
Soran+1 yılEvet buyrun
Cevap sahibi+1 yılMüsaid isen yazışalım hanımefendi aynı konumdayız kafa dağıtalım
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılErken mi geç mi bilmem ama 25-30 arası kadın evlenmeli.
00 Yorumla
+1 yılHocam takma kafana bu kadar ama
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 582 cevap paylaştı. Geç kalmamışsın tam zamanı ya
10 YorumlaBunalıma girmişin sen kanks
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet :(
Görünüş iyiyse isterler merak etme
04 Yorumla
Soran+1 yılİyi de bu zamana kadar hiç isteyen olmadı
Soran+1 yılValla ben namaz kılan birini istiyorum
+1 yılbana yaz sen ciddiysen eğer..
00 Yorumla
+1 yılBundan sonrası geç olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkısmetini açtır
12 Yorumla
Soran+1 yılİnanmam ben öyle şeylere
Cevap sahibi+1 yıldevam et
Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı. Geç değil
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl26 erken bence 30 öncesi erkendir
01 Yorumla
Soran+1 yılYok ya ben geç bile kaldığımı düşünüyorum
+1 yılHayır geç değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılGeç değil
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği