Sevgi öyle birşey ki.. Ne seven, sevdiğinin üzülmesini ve kırılmasını ister, ne de sevilen bunu fırsata çevirmek ister.. İki tarafında duyguları samimi ve çıkarsız olmalı.. Bir birini kullanmaya kalkmadan.. Yıpratmadan.. Ama bir insan kırılacak ve yorulacak kadar bazı şeylere maruz kaldıysa eğer, demek ki gerçekten de karşı tarafın tutumuyla ilgili bir sorun var demektir.. Bir anlaşamama, göz ardı edilen ciddi bir sorun ve sevgi eksikliği var demektir.. Bu durum karşısında da zorlamaya gerek yok. Çünkü sevgi, zorlamak ile sürdürülebilen bir eylem değildir..
Ben şahsen; yoran, kıran, sevgiliyi beklemezdim. Evli eşim için ise, ip kopana kadar beklerdim... Bu bazen, aşk derecesinde, karasevda boyutunda olunca bırakılamıyor, bekleniyor... Bu da çok tercih edilecek bir durum değil...
Çok haklısınız insan eşi için tabiki sabr eder çözmeye çalışır ama evlilik yoksa arada dediginiz gibi yoran kıran sevmeyen biri beklenmez bu sadece işkence olur bana göre
Geçmez, herşeyin fazlası zarar sevginin bile.. İnsan sevdiğinde dinlenmek huzur bulmak ister diğer türlü eninde sonunda kopar o yüzden en güzeli daha fazla yipranmadan bitirmek..