Sizi çok zengin yapabilecek biri, yalnız karşılığında aşık olma duygunuzu elinizden alacak sevgi'ye ve aşk'a karşı hissiz olacaksınız kabul eder miydiniz?
Çok zengin olacaksın yalnız karşılığında aşık olma duygun elinden alınacak, kabul eder misin?
Aşkın sadece kadına, erkeğe karşı duyulan bir his olduğunu düşünen insan için muhtemelen zenginlik tercih edilesidir.
Ama deli gibi param var, aldığım arabayı sevemiyorum, evimin önündeki denizi sevemiyorum, uçan kuşu sevemiyorum, sabah kahvaltısındaki peyniri sevemiyorum, bahçe çitine dayanıp kuyruğunu sallayan köpeği sevemiyorum. Demek ki ben hayatı sevmiyorum.
O halde neyleyim öyle zenginliği? Ben bir tek kadın sevmiyorum, tek aşkım, tek sevgim kadına dair değil. Öyle olsa zaten 30'uma kadar nefes almakla uğraşmazdım, 20 ile yetinirdim.
Güzel bir bakış açısı ama soruyu soran kişi kadın erkek ilişkilerini kastederek sormuş. Yoksa senin dediğin gibi olsa öyle hayat mı yaşanır taştan farkı kalmaz insanın.
@UralGül Detayda aşkı sevgiyi elinizden alacak diyor da, ordan yola çıktım. Aşka ek olarak sevgi kelimesi de özellikle belirtilince geniş olarak yorumladım.
Tamam haklısın ama vurgu yaptığı nokta kadın erkek ilişkisi. Senin dediğin gibi bir şey kastediliyor olsa parayı zenginliği de sevemez kimse ve sevmediğin bir şeyi de tercih edemezsin zaten. Ancak bakış açın yinede güzel.
Her türlü aşk duygusu alınacaksa (hayvan, yaşadığın şehir veya vatan aşkı) bunlar da gidecekse kalsın. Sadece karşı cinse olan alınacaksa olabilir. Hayvanlara ve çevreye yatırım yapar onlarla da mutlu olurum.
Aşksız kalacağım yani. Aşksız yaşanır mı? Ah aklıma da şu şarkı geldi birdenbire.. Sen ne istediğini bilmez arsız sevgili, Hiç iyi dileğim yok senle ilgili, En büyük bedduam doğduğundan beri, Aşksız kal, aşksız kal, aşksız, yalnız..