Görücü usulü biriyle tanıştırıldım istemeye geldiler herşey iyi gidiyorken altın pazarlığından anlaşmazlık çıktı annemin vaadettiği altın miktarını alamayız dediler tartışma çıktı gittiler. Cocugu beğendim yakışklı ve temiz cocuk ama evlenemiyoruz altınlar yüzünden ne napacağız çare nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılYani bu konuyu çoğu zaman anlamadım anlamayacağım da ama bu altın, yat, Kat, araba, villa muhabbeti nedir ya?
Önemli olan kızının/oğlunun mutlu olması mı, yat, Kat, araba sahibi olması mı? Tabi ki bazı maddi şeyleri istemek hak. Ama bunlar bir ev, bir iş olması gerekirken altınlar, arabalar, lüks evler, yatlar falan niye? Şimdiki neslin hali zaten ortada kıt kanaat geçinecek bir işi, varsa eski püskü bir arabası, birde başını sokacak evi varsa zaten kral o. Çünkü şimdilerde öyle eskisi gibi kazanmıyor gençler ya da eskisi gibi kazandığından arttıramıyor. Bu adam düğün yapacak, ev kuracak belini doğrultması zaten kim bilir kaç yıl alacak. Bunun yanında zaten takacağı takıyıda takacak. Fazlasını istemek ya da şunu da isteriz demek ne. Sen mutlu olmak istiyor musun? Bu insanı beğendin mi? Cevabın evetse ailen ile konuşacaksın, bu kişi ile tanışıp konuşup yuvanı kuracak kadar güvendikten sonra evleneceksin olup bitecek. Bu kadar, ailen ile konuş "İstemezük" derlerse sende evde istediklerini verecek ama beğenmediğin birini bekle ya da ailene bu benim hayatım ben istediğimi yaşarım deyip resti çek. Senin bileceğin iş.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılyani bunu seni veya anneni yargılamak için demiyorum ama gerçekten bu durum tam bir saçmalık bana göre.. diyelim altınları aldı borç vesaire bir şekilde... evlendiniz ve altınların borcu geldi vermek zorundasınız mutsuzluk ve belkide haciz vesaire durumları.. yani altın olmasın ve huzurlu borşsuz harçsız bir evlilik mi daha iyidir yoksa 3-5 altınım var ama borcumda var huzursuzluğumda var demek mı daha iyi.. yani insanın başına ne geliyorsa tercihleri ve isteklerinden dolayı geliyor..
00 Yorumla
Altın ne alaka ya sen mutlu olmaya bak mutluluğu altınla bile satın alamazsın paha biçilemez. Hadi diyelim adam altınları borç harç etti aldı sonra senle evlendi bu sana ve karı koca ilişkisine sirayet edecek adamın canı sıkkın sen istiyon yatmak adam canının sıkıntısından yatmayacak al sana boşanma sebebi boşandım geldin baban evine ne oldu elde var sıfır altınlar ne oldu yandı bitti kül oldu ohh mis
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBazı yörelerde çok altın isterler ve senin gibi altın şu kadar olacak diyen kızlar el üstünde tutulur merak etme istediğiniz altını veren biri çıkar.. İnan ki kendi fikrimce ve dinimizde mal mülk sevdası yok insan birini sevip güvenmeli bu şekilde mutlu huzurlu bir yuva kurabilir belki sende bunca altın istemiyorsundur o vakit anneni babanı ikna et günümüz şartlarında yaşam çok zor bu zorlukla bu pahalılıkta o kadar altın istemek ayıptır günahtır
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
46
Cevap
108Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.
u +1 yılAlamıyorsa alamıyor herşey para mı altın mı mal mı mülk mü sizin ben sevginizeeee evliliğinize 💁🏼♀️ Evlenme sen zaten ailen çocuğun hayatını karartır
20 Yorumla Yani şu altın para mevzusu kadar saçma bişey görmedim iki insanı evlendiriyor lar yardımcı olacaklarına tam tersi altın dı şuydu buydu iyice borcun altına sokuyorlar sonra adam altın için bir ton para üstüne esya düğün masrafı ne gelirse artık aklınıza bir ton masaraf sonra bir düğün yapıcam diye yüklü miktarda borcun altına giriyor sonra senlerce o borcu bitirmek için gece gündüz calısıyor kimse de bir düğün için bu kadar gösterise bu kadar masrafa gerek var mı herkes bir gösteriş isteyş peşinde iki saat giyeceği gelinlik için bir sürü pr hrcatıyorlar keske herkes bu konuda anlayıslı olsa anesi der ben cektim kızım cekmesin altın ister en güzel salonu ister esyayı ister sanki bunlar havadan geliyor zaten ondan dolayı bir sürü sıkıntı olacak bunu hesap etmiyorlar malessef ya paraya bakacagınabu adam nasıl kızımı bir ömür kimseye muhtaç etmeden aldatmadan kızımı üzmeden koruyup kolayıp adam gibi kocalık yapacakmı yuvasına sahip çıkacakmı diye bakmıyorlar yazık valla bu zamanda evlenmek bille çok zor kimse kimsenin dürüstlüğüne yüreğine merhametliliğnie bakmıyor varsa yoksa mal mülk
10 YorumlaBelirli bir mihir miktarı vardır zaten eğer ailen bunun çok çok üzerinde altın istiyorsa ayıp etmişler.
Ben anlamıyorum fazla altın takılınca ne oluyor ki?
Kız daha mı değerli oluyor?
Yazık günah ya böyle şeyler için erkekler evlenmekten kaçar oldu.
Tartışmak yerine orta yol bulunsa daha iyi değil mi?
Sözde büyükler ama yaptıkları davranış hiç hoş değil.
Biraz zaman geçsin sinirler yatışsın sırf bu yüzden görüştüğün kişiyle araya mesafe koyma.
İkinizde ailelerinizi ikna edip tekrar bi sohbet ortamı tertip edin eminim aklı selim düşününce orta yolu bulacaklardır.20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılÜlke de ekonomik kriz var evlenmek istiyorsan erkeğe yüklenerek zor bir şekilde orta yolun bulunması lazım aileler destek olacağı yerde köstek olunca daha da zor
12 Yorumla
Soran+1 yılannem çok kararlı karı gelemeyik
- +1 yıl
O zaman yeni adaylara bakacaksınız yapacak bir şey yok
+1 yılErkek tarafından çok altın istedikleri için erkeğin evlenmekten vageçtiği kızlara acımıyorum. Erkeği resmen bankamatik olarak görüp soyuyorsunuz. Evlilige sadece maddi açıdan yaklaşıyorsunuz. Bu yüzden terk edilip ortada kalan kızlar bu durumu hak ediyor.
10 Yorumla
+1 yılSen kız tarafı olarak şu kadar altın isterim diye patavatsızlık yapıyorsan evde kal zaten evlenme, böyle bir muhabbet mi olur ya kim ne takıyosa oğluna kızına takıyor sonuçta iki ailede kendi çocuklarına takacak bunun miktarının değerinin ne önemi var? Sen mal mısın ki belli bir miktara göre evlenmeyi kabul edesin hangi çağda yaşıyoruz
21 Yorumla- +1 yıl
isin sey tarafi o altinlari zaten erkek harciyor kadinin bile olmuyor. Anca kaynanalar kendini rezil etsin ben bekarim daha simdiden dedim anneme sakin bu tarz muhabbetler duymayim. Oda benle ayni fikirde🙂
Ne saçma bir paylaşım.
Annen altın istemiş, eee? Beğendiğin çocuk da alamıyor, evlenemiyorsun. Ne yapacağız?
Ne istiyorsun?
Ortak toplanıp imece usulü altın mı alalım?
Bunu gelip millete napalım diye sormanın mantığı nedir... Klasik bir ailesini, eski gelenekleriniz devam ediyor. Bunu değiştirme gücümümüz mü var.00 YorumlaGeleneksel bakış açısından kurtulup dünya ve ülke gerçeklerine göre hareket etmeyi öğrenmeniz lazım. Çopu kadının çalıştığı ve her türlü fedakarlığı yaptığı bu zamanda, bazı kadınların bu tür şeyleri mesele yapması adaletsiz bir durum. Umarım herkes dengini bulur.
00 YorumlaBu yüzden ben bile işlerden soğuk duruyorum.
Şirket kurmaya kalksam bu kadar sermaye gerekmez. Ama evlilik için harcanan para fizani geçti. Evi olmayana artık kız bile vermiyorlar. Bugün bir ev almak lüks bir araba parası
Rabb'im evlenmek isteyenlerin yâr ve yardımcısı olsun. Hayırlı insanlarla karşılaştırsın00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSalaklık yapmayin uçuk maddi talepler yüzünden söz/nişan bozmak kadar ahmakca bir sey olamaz. Anneni sustur biraz. Cok pisman olursun. Hala kızlara mal muamelesi yapiliyor ya. Ilk asamada erkek tarafina olabildiğince yüklenmeyi o kadar yanlis buluyorum ki. 1 sene sonra borç biter eli rahatlayınca istediğin altini pirlantayi eşin alir sana zaten. Illa düğüne kadar adamlarin donuna kadar almak da neyin nesi
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBaşlık parası gerimi geldi buneya bukadar altın isterim falan çocuğun gücü neye yetiyorsa o bu tür şeyleri pazarlık konusu yapmak bile bence ayıp yazık günah. Sende dön annene deki ben altınla değil çocukla evleniyorum altın maltın gözümde yok biraz cesur ol hem budevirde görücü usulu hemde dayatma yazık günah.
10 Yorumla
+1 yılNeden altın istiyorsunuz ki? Karşı tarafın durumu ne kadarsa o kadar alır takar. Bana göre şu kadar altın istiyoruz demek görgüsüzlük. Üzgünüm ama bu kafayla gidersen asla mutlu olamazsın. Hadi aldılar diyelim, evlenince gene siz zorluk çekiceksiniz. Gene olan ikinize olcak. Kendiniz ödiceksiniz o borcu gerekirse altınlar gidicek. Değer mi buna?
26 Yorumla
Soran+1 yıldoğuluyuk biz adetler böyle
- +1 yıl
Bu kafayla gidersen kimse almaz seni. Alsa da ilerde sorun çıkar.
Soran+1 yılannem ısrar etti kavga çıkardı ben bişi demedim
- +1 yıl
Sende annenle konuşup karışmaması gerektiğini söylemelisin sen evleniceksin onlar değil
Soran+1 yılöyle kolay değil adetlere karşı gelemzsin
- +1 yıl
İyi evde kaldın o zaman tebriklerrrr
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kusura bakma sen satılık mal mısın ki pazarlığa söz konusu oluyorsun kız ailelerinin en büyük yanlışı aşırı derecede gözü doymaz şekilde altın aldırmaları gitti kredi çekti borçlandı aldı ondan sonra mutsuz evlilikler sonrasında boşanma altın aldıracağına onu peşinat olarak kullanıp ev almak daha mantıklı değil mi
10 Yorumla
+1 yılYa seni alıp napacak turşunu mu kursun, kafaya bak altın anlaşmazlığından evlenemiyorlarmış 😀 görgüsüzler evlenip bir de dünyaya çocuk getirmeyin lütfen bak rica ediyorum 😂😂
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılValla ne kadar çok seversem seveyim bana bu tarz talep gelirse direk resti çekerim bu nedir ya sen mal mısın seni mi satın alıyorlar sıf bu yüzden evlilik muhabbetine uzağım, maddi kaygılar ve bunlar...
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. Sonra erkekler niye evlenmiyor
Yok ev al , yok şu kadar gram altın al, yok evi sen diz.
Sanki tek evlenen erkek. Her şeyi erkekten beklesinler. Ama yeri geldi mi kadın , erkek eşittir , hayat müşterektir.10 Yorumla
+1 yılAh bu mal sevdasi yok mu , anana soraydin sana aldilar mi diye gor yok diyecek alacaklari kadar aldilar mi yeter sonrasinda kazandikca alir sana neki mezara mi goturecek sizinkiler
04 Yorumla
Soran+1 yılaltınlar bizim olcak ne alaka annem adeti uyguluyor
- +1 yıl
Tmamda ha senin ha sizin amac mutluluk degil mi , sizin derken sana alacaklar , bu sekilde ise o is olmaz sende hemen savunmaya gectin , sonra erkekler niye evlenmiyor aha kaniti iste neyse snaa mutluluklar
Soran+1 yılGeleneklerimiiz böyle vermiyorlar yoksa beni
- +1 yıl
Yapcak bisey yok baslik parasi gibi olmus bu, mali getir diger mali gotur gibi yanlis anlamada altinla satiyolar gibi seni
Mide bulandırıcı...
Altını kefene koyup da gidersin artik...
Şu kafalari ben hiç anlamiyorum...30 Yorumla
+1 yılManyak mısınız ya altından dolayı iş mi bozulur. Mutlu olduktan sonra altın olsa ne olur olmasa ne olur
30 Yorumla
+1 yılAilen fakir değilse paraya ihtiyacın yoktur, ihtiyacın yoksa yine sizin olacak şeyleri neden istiyorlar? Bu kadar para sevdalısı olmayın mutluluk altın degilt
10 Yorumlabu devirde muhabbetlere bak ya. nasıl bi coğrafyada doğduk:/
40 Yorumla
+1 yılAnnen de çok cimriymiş öyle bir şey mi var saçmalamayın erkeğin gücü neye yeterse onu alsın. Yapmayın piyasa köyü zaten iki bilezik yüzünden evde kalacaksın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılfiş alamazsak en son ne olur Bu kafa oldukca ailen zor verir seni altın gramı olmus 525tl Allah bilir ne kadar Altın istemissinizdir Kabul etmemişlerdir.
00 Yorumla Bu şekilde yaparak ailen ikinizin de geleceği ile oynayamaz annen o kadar istiyorum diyo da baban istediği kadar almismi ona zamaninda eger cok istiyorum diyosan anneni ikna etmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni satın almaya değer görmemiş demekki annesi ben başka mantıklı bir açıklama olduğunu düşünmüyorum doğrusu.
50 Yorumla
+1 yılAltın pazarlıgı? Sen markette bir ürünmüsün , bedelini ödeyen alır?
30 Yorumla
+1 yılNe saçma adetlerimiz var resmen parayla satıyorlar. Düğün kına vs hepsi boşa masraf bırakın insanlar rahat rahat evlensin
10 Yorumla
+1 yılKaç gram istediniz bilmiyorum ama onu alıp mutlu olamadıktan sonra ne yapıcaksın o kadar altını? Bazı şeylere bu kadar anlam yüklemeye gerek yok diye düşünüyorum.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılAbi gelde evlen baksana hala altın istiyorlar vay ak
12 Yorumla
Soran+1 yıldoğuluyuk biz
- +1 yıl
Eee bizde insanık napcazzzzz
+1 yılİnşallah çocuk geri dönmez inşallah ayrılır senden ve aç gözlü annenden
20 YorumlaTaksit yapın ne olacak :D yarısı peşin yarısı evlendikten sonra
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu altın olayını hiç anlamıyorum ya benim ailem nişanlımın ailesine dedi ki takabildiğiniz kadar takın önemli olan birbirlerine olan sevgi ve saygıları dedi ailem bu kadar önemli mi cidden para pul
20 YorumlaBu nasıl bir gelenek ya öyle altınla parayla şart mı koşulur?
28 Yorumla
Soran+1 yıl400 gr altın sadece çok mu
Soran+1 yıldoğuluyuk biz böyle görmüşüz böyle geldi böyle gidecek
Soran+1 yılkarşı mı geleyim aileme sen ne dion
Soran+1 yıladetlerimiz böyle napıcam karşı gelmek hainliktir
görücü usulü mü bu geri kafalılıktır senin gönül rızan nasıl var anlamadım böyle insanlar oldukça bu toplum gelişmez yeni çağa ayak uyduramaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılAnnenle konuş, alacaklarına karşılık bonservisini iste.. Sahalara dönmem lazım de. Ondan başka bir takıma asla gitmem de işte...
Biraz atik ol, yırtıcı ol Abaoubakar gibi..00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Aynısını yaşadım araya iki tarafında hatrı sayılır birini koyun o pazarlık etsin ineceklerdir bence )
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yılAltın pazarlığımı? Ya ne saçma bir şey bu sohbetler komiksiniz vallaha bir yuva kuruyorsunuz huzur aramak yerine altın pazarlığımı yapıyorsunuz?
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılaltın istemeyin sorun çözülsün
ülkede kriz var herşeyin fiyatı gün geçtikçe artıyor işsizlik uçmuş
bu devirde altın istemek zengin işi artık00 Yorumla Bu comar kulturu bir tek bizde var sartlari oyle zorluyoruz ki ortalama dugun 100.000 tl cikiyor ve ulkenin buyuk kesimi asgari ucretli yazik yani
00 YorumlaOrta yolu bulun annen de abartmasın durumu neyse o yani yoksa çocuk nerden getirsin bulsun ekonominin hali ortada
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAltın pazarlığı ne ağa satışa mı çıkartıyorlar seni 🙄 ulan sanki altın kaplamalı şeyiniz var altın ve istiyorlar. Vermesinler elbet birine vericen yani azgınlık başına vurunca o Zaman pişman olsun ANAN!
10 YorumlaÇüküm zaten altın desin.. nerde yaşıyorsunuz a*k anlamıyorum ki.
13 Yorumla- +1 yıl
Bu arada o altın miktarı karşılanırsa anneni de promosyon yapalım bence ağır konuşturmayın beni. Kendi mi girecek yatağa allah sizin var ya... neyse çok sinirlendim !! Moderatörler adminler engelleyin şunları ya !! Bu sorular topluma bile zarar nerede yaşıyoruz? Bu fikir özgürlüğü değil artık oldu hadım filan da konuşalım, kanlı bez de konuşalım böyle bir fikir özgürlüğü yok soruyu da kaldırın lütfen.!!
- +1 yıl
seninle konuştuğumuz konuydu bu... kadının parası ve zevkleri yok yazık!!! evlenmek için evleniyor 2 gün sonra boşancak tabiki tanımadığı biriyle evlendiği için rezalet be... REZALET
- +1 yıl
Kadını veya erkeği savunmuyorum Cemrecim. Nefret ettim artık erkeğin ücret ödemesinden bir şeylere bu ne? Ne satın alıyoruz? Ömürlük eskort parasını nakit verip, nakit indiriminden mi yararlanıyoruz? Neymiş evlat yetiştirmek paraylaymış eee? Erkek evlat bedavaya mı yetişiyor... bildiğiniz mal satıyorsunuz. Sen de mal olarak kabullenmişsin kendini kusra bakma, buraya sorman gereken soru ücreti kabul etmediler ne yapayım değil ! Ben mal mıyım ne ücreti? Diye sormalıydın ne yapmalıyım demeliydin
annen söyle bu dünya altından ibaret değil sevgiden ibaret devam ediyoer
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 23,1b cevap paylaştı.
+1 yılPazarlık ne yaaa … holosko + bir miktar para gibi..
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Altını daha çok seviyormuşsunuz demek ki. Yazık olmuş.
01 Yorumla
Soran+1 yılailemi karşıma alamam onlar istedi
Sizinki evlilik değil, ticarete dönüşmüş. Eğer bu çocukla evlenmek istiyorsan ağırlığını koyarsın.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 797 cevap paylaştı. bu adeti de anlamıyorum kendini mi pazarlıyon ne gerek var boş masraflara
00 Yorumla
+1 yılAltın için iş mi kalır. Ama kalır Türkiye burası, tabi... Belkide evlenmemenizde bir hayır vardır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılaltın nedır? bunun pazarlığı nedir?
aç gözlü bir toplumuz...08 Yorumla- +1 yıl
Aaa lıtfenn😂😂
- +1 yıl
@Depresif-_-Polyanna
Hayırlı bir iş için bir araya gelen insanlar para altın mevzusu yüzünden pazarlık yapıyor ve anlaşamıyor. Böyle durumlar benı çıldırtıyor. Kabullenemeyeceğim tek konu maddiyattır. - +1 yıl
Burası Türkiyee🙂
- +1 yıl
@Depresif-_-Polyanna Evlilikte hayır vardır, Evlenenlere yardım etmek lazım diyen bir toplum...
Para pul için evlendirmiyor evlatlarını :)))))))))))
- +1 yıl
Evlenip napıcaklar boşver 😂😂
- +1 yıl
@Depresif-_-Polyanna Aklı başında bir kadın... Tebrik ediyorum seni :))
- +1 yıl
Ağzıı sütten yanmış desek daha doğru olur😂
- +1 yıl
@Depresif-_-Polyanna Bende ağız kalmadığı için uyarıyorum işte :q
+1 yılsen konuş anne altın konusunda anlayışlı olmanızı istiyorum de , ben çocuğu istiyorum de,
00 Yorumlakim bilir ne kadar istediniz siz de, milleti zora sokmayın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılOrta yolu bulmak lazım annende abartmadan makûl bişey desin
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSonra biz neden evlenemiyoruz yüksek tutma altın miktarını ailen ile konuş
00 Yorumla
+1 yılYani benim sana önerim annenle konuşman çünkü bu senin geleceğin söz konusu ve ayrıca bende doğuluyum bizde öyle altın takma zorunluluğu yok ve biraz bile olsa özgüvenli olmalısın seni senden büyük bir adamla evlendirseler yine sessiz mi kalacaksın
11 Yorumla- +1 yıl
Knk bunlar urfalı her halde
Doğuda millet ac
Gizli Üye(18-24)+1 yılEn çok korktuğum şeylerden birisi işte para para para olmuş iş yazık ya annen senin mutluluğunu mu düşünüyor kendini mı belli değil cidden yazık
10 Yorumla
+1 yılAnnen az istemiş 400GR olurmu? Damızlık gibi kullanılacan darphane gibi çocuk doğuracan. En az 1 kilo altın olması lazım.
27 Yorumla
Soran+1 yılen az 200 gr istyorlar bizim burda adet bu
- +1 yıl
400 GR da az olmuş dimi
Soran+1 yıl400 gr istedi annem çünkü ailemiz fakir değil yani dairelerimiz var babamın
- +1 yıl
Hangi şehir
400 gram altın mı? Şerefsizim şu an ki Türkiye de şu an ki ekonomide, Rihanna 400 gram altın istesin almam
22 Yorumla
Soran+1 yıldaha küçüksün
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılne altını hayırdır hazine mi topluyorsun ne görücüsü sene olmuş 2021 hala mı orta çağ kafası...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAltın mı kaldı çeyrek olmuş 850 900 altın diyorsun artık gelenekler bitti kızım
06 Yorumla
Soran+1 yılannem eski kafa anlamıyor napıcam
Cevap sahibi+1 yılDinlemicen tabiki Bu devirde altın almak zor
Soran+1 yıleskiden kolaydı sanki
Cevap sahibi+1 yılEskiden kolay evet
Cevap sahibi+1 yılEskiden altın almak çok kolaydı Allah şükür ben hafif ucuz iken aldım yatırım için
Cevap sahibi+1 yılVe her hafta altın alıyorum maaşım ile
Gizli Üye(18-24)+1 yılNiye altın istiyorsunuz? Başlık parası mı kaldı artık?
02 Yorumla
Soran+1 yılgeleneklerimiz
Cevap sahibi+1 yılSaçma gelenek.
- Devamını Gör (94)
Devamını Gör(139)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Görücü usulü eş adayım altınlarımı alamıyor, nasıl evleneceğiz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler