media1.giphy.com/.../giphy.gif
Görüşler için teşekkürler bu arada soruyuda beğenin🤣🤣😆😆☺️☺️🤣🤣😅
Teşekkürler @nildatt 😊😇

Türkiye'de evli çiftler kendi evlerinde bile birbirine sevgi göstermiyor çünkü ebeveynlerimiz yabancı ebeveynler gibi "sevin, aşık olun, cinsellik yaşayın, mutlu olun" demiyor. Bizimkiler terbiye namus ayağına erkeğe "evlen karı getir, çocuk yap, iş bul çalış para kazan, ev al araba al" diyorlar. Kadınlara da "parasını yiyebileceğin bir keriz bul, ev işlerini öğren, evlen evde kalma, çocuk yap" diyorlar. Böyle olduğu için Türklerin geneli klasik mutsuz huzursuz Türk evliliği yaşıyor. Yabancıların geneli de sevgi, aşk, şefkat, cinsellik, güven yaşadığı için mutlu ve huzurlular. Ben gelişim çağında hep penisimi iç çamaşırımdan yukarı kaldırırdım ve üstüne yatarak uyurdum, nedense bu şekil rahat ediyordum. Bunlar da penisimin yamuk, küçük ve ince olmasına sebep oldu. Eğer ebeveynlerim yabancı olsaydı bana "oranla oynama, cinsel hayatın mahvolur" derlerdi bence hatta beni doktora bile götürürlerdi ama bizimkiler bana "öyle yapma, ayıp" dediler sadece. Sonucunda cinsel hayatım başlamadan bitti. Çirkinim de zaten aşk yaşayamayacağım. Türkiye'de bu ilişkileri görünce o kadar sinirim bozukuyor ki. Yabancılar gibi mutlu olmak varken neden birbirini bitiriyor bu Türkler?
Toplumum geri kalmışlığı ve zihniyetsizliğinden kaynaklanıyor bence
Rica ederim
Ne tartışma ne öpüşme koklasma insan içinde yapılmaz o zman yatak odası ya da ev diye bişey olmazdı mahremiyet dikkat edilmesi bir konu iki kişinin yaşadığı şeyler iki kişi arasında kalmalı edep diye bir kavram var kavrayamadığımız. Hep söylerim hayvanlardan az biraz farkımız olmalı bence
Geri kafalılıktan biraz.
Teşekkür ederim EİG için. Eksileyen geri kafalıya selamlar.
Rica ederim😊
Cevap
36Cevap
Abartmayalım, sarılmaya kim ne diyor?
Öpüşme konusunda ise sadece şunu söylemek istiyorum. İstanbul'da, Bodrum'da, İzmir'de, Antalya'da vs. kimse karışmaz size ama gidip de özellikle muhafazakar bir yerde yaparsan, doğal olarak tepki görürsün tabi.
Bu ülkede cami manzaralı birçok bar var, bar. Kendi özgürlüğüm diyerek başkalarının özgürlük sınırlarını hiçe sayıyorsunuz, sorun burada işte.
Her toplumun kendine gore ahlaki kurallari vardır. Ben esimi cok seviyorum diye sokak ortasjnda öpüşmek zorunda degiliz. Bu kimine gore normaldir. Zaten kimsenin karismaya hakki yoktur boyle bi duruma fakat insanin kendinin dusunmesi lazım. Acikcasi ben yapmam nerde nasıl davranılacagjni bilmeli bi insan
Ben anormal karsilamiyorum. Isteyen istediği gibi sarılır, el ele tutuşur. Edep ve Ahlak dışı öğretiliyor. Öpüşme aşırı kaçabilir Türk toplumu için fazla, küçük bir öpücük yanağa kondurdugum olmuşdur, sevdime sevgimide gosteremiceksem. Sokak ortasında kavga edenleri bende doğru bilmiyorum, her şeyi ortaya sermemeli bir insan.
Çok basit bir şey. Toplum etik kuralları böyle. Bunu 90'lı nesil biraz aşacak yeni 2000'li nesil ortaran kaldıracak zaten.
Herkesin büyüdüğü ortam ve kültür farklı oluyor. Toplumu ayıplamıyorum.
Türk halkı yobaz ve cahilde ondan. Bırak sokak ortasında sevgilime sarılmayı ben insanlara müslüman olmadığımı söyleyemiyorum. Ellerinden gelse beni kesecekler neyse üniversitem bitsin Almanyaya gidicem şurda 3 sene var az dayanıyorum allah türkiyedekilere akıl versin
Toplumsal mitler değerler bunda en önemli rolü oynuyor kadın büyüklerinin yanında çocuğunu emziremez, sevemez büyükler sofraya oturmadan oturulmaz vb olgular hayatın yaşamın mayasını oluşturan sevgiyi hep yasak kaçak göçek yaşamayi doğurdu Oysa insanın en büyük gücü sevgidir hayat kısa ve ertelenen sevdaların bedelini ödemiyor yaşam ve tekrarı yok
Bunlara kısaca edep deniliyor
Hayır emzirmek en doğal hakkı tabiki ama insanların yanında da göğsünü çıkarıp emzirmek pekte hoş değil sanki bin tane boş yer varken Cook mecbur kalır eyv üstünü kapatarak emzirir de yani bilmiyorum herkesin düşüncesi farklı
Orda haklısın zaten bişey demiyorum ona ben yazdıklarına cevaben dedim
Anladım efendim niyetim sizi ya da bir başka insanı kırmak değil asla
Kaybolan zaman yıllar tekrarı olmayan tek şey hayattır Onu dolu dolu yaşamak
Toprak aldığını vermiyor geri başında ortasında sonunda hayat bitebilir yarın olmayabilir ben naçizane olarak bu realiteyi belirttim
Sizin bakış açıniza da saygı duyuyorum
Müslüman bir toplum olduğu için ne yazık ki islam dinine yanlış olan her şey anormal karşılanıyor ülkemizde.
Mahremiyet diye bir şey var çünkü o yatak odası ne için duruyor töbe est fffgjdsff
Eskilerde hep öyleydi ya. Hani sevgi gösterilmez vs. O zamanlarda hiç merhamet duygusu yokmuş. Babaannem anlatırdı da valla yatacak yerleri yok.
Eşe iyi davranmak, sevgi göstermek bile bir ibadettir. . .
Cinsel açlığın çölünde olduğumuz için en masum aşk eylemi bile seks ile bağdaştırılıyor. Sarılan, öpüşen çiftlere söylenen yatak odanıza gidin gibi laflardan anlayın işte.
bizim millet namus bekcılıgıne savunur ama her gordugu karı kıza sarkar o ayrı.
evli çiftlerın sevgısını goztermesı ellele tutusması sarılması tabıkıde guzel.
Mahremiyet diye birşey var sanırım ondan. En iyisi. Sokak ortası yatak odası değil sonuçta 😏
Sevmeyi öğretmedikleri içindir. Sevmeyi ayıp gibi gördükleri içindir. Bu yüzden çocuğuna sevgisini gösterememiş 1 kere bile öpememiş birsürü baba var.
Ayıp diye diye tabu haline geldi yani özellikle küçük sehirlerde daha abes karsilamiyor aman biri görmesin etmesin af söz cikmasin hesabı.
Bizim İnsanımız başkaların gerçek aşkına sevgisine namus bekçiliği yapmayı çok sever tacize tecavüze gelince gözler kör ağızlar kilitli olur...
Bu ülkede sevme/sevilme kavramını bilmedikleri için garipselemeleri normal.
Toplum baskısı ve cahillik yobazlık olunca normal oluyor
Cinsellik her zamam toplumda ayıplandı bu yüzden yakınlaşmalarda damga yediriyor
olmayanlar olanları kıskandığı için olanları taşlıyorlar
Ben karşıyım buna. Yani sarılmak, el ele tutuşmak neyse de diğerlerinin yapılmasına karşıyım.
Kavga gürültü de uygun değil. Aşırı sevgi gösteriside.
Her seyin adabi var evlide olsalar siniri asmamali kimse
Bu hep büyük ihtiyarların lafları.
Yok ayıp
Yok dokunma
Yok bilmem ne diye diye tabulaştı
Ne normal karşılanıyor ki bu normal karşılandım kankss
Çocuklar genelde sevgisiz bir ortamda büyüdükleri için olabilir.
İkisinin de dozu ve yeri önemli yani ulu orta kavgada sevginin dozu da ayarlanmalı.
Çünkü kafalar anormal
Yer mi tükendi milletin içinde yapıyorlar? Olan var olmayan var
Olan var olmayan var kıskanırlar. Yüreği sevgiye doyan var doymayan var
Sevgisizlik ve duygusuz olmak güçlü olmak gibi gösteriliyor
Çünkü eğitimsiz ve cahil isnan çok fazla.
Özgürüz lakin. Görgü kurallarını çerçevesinde...
Göstere bilir sıkıntı yok
Evet maalesef kıskanma var
Kültür, örf , Adet le alakalı
Gelenek görenek şeysi sanırım 🙄
Anormal karşılıyorlar Türkiye böyle.
Göstersin ama evde ulu orta değil
esim yok , sadece ailelerin yaninda lakayt olmam.
Fazla gelenekselci bir toplumuz o yüzdendir
Türk toplumunun gelişememesinden kaynaklı.
Ülkemizde her şeyi anormal olarak görüyorlar
Toplum toplum değilki
Sevgi bu ülkede anormal oldu da o yüzden
Aşk göstermek değil o, görgüsüzlük.
Dinden dolayı ve kültürden dolayı olabilir
Ayip ayıp 😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?