Arkadaşlar lütfen yargılamayın yetiştirilme tarzı mı yoksa Yoksa çevre baskısı mı bilmiyorum ama 2 yıllık bi ilişkim var aramızda çok kuvvetli bi Sevgi ve güven var ailelerimiz de az çok biliyor seneye okullarımız bittiğinde evlenmeyi düşünüyoruz. Sık görüşmüyoruz fakat görüştüğümüzde biraz yakınlaşıyoruz ama her buluştuğumuz da değil çok nadiren şimdiye kadar 3 veya 4 kere olmuştur ama ben kendimi kötü hissediyorum eve döndüğümde çok mu abartıyorum bu durum beni kötü etkiliyor ama onun yanındayken de engel olamıyorum kendime yoksa istemesem o anlayışla karşılar bazen diyorum oyuncu dediğimiz insanlar bile rol icabı diyerek herkesle yakınlaşıyorlar ben bu kadar sevip sevilirken neden rahatsızlık duyuyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılCanım olabilir tabiki neden yargilayalim seni. Soruna gelecek olursak fazla ileri gitmediğin sürece istedigin şeyi yapabilirsin bence. İlişkin ileride bitebilir unutma çünkü 20 yıllık evli insanlar bile bianda ayrılabiliyor. Bu yüzden pişman olacağın bir şey yapma onun dışında kendini kötü hissetmen normal ama çok da sıkma kendini
41 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılSenin hissettiğin durumu ben de yaşıyordum. Yanındayken ne olursa olsun eve gelince ailenin yüzünü görünce ben naptım hissi. Hayat o kadar kısa ki bence anı yaşamaya bakmalı. Bu ayıp bir şey değil. Öpüşmek çok duygusal bir eylem bence hele sevdiğin insanlaysa sakın rahatsızlık duyma
20 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi düşündüğünüz ve 2 yıllık bir ilişkide öpüşmek yanlış değil. İkiniz de istediğiniz sürece öpüşmek de yanlış değil, cinsel ilişkiye girmek de yanlış değil. Ama biriniz istemediğiniz sürece el ele tutuşmak bile yanlış olabilir. Boşver çevre ne der falan, kalbini dinle.
48 Yorumla- +1 yıl
Yani zina yanlış değil diyorsun öyle mi? Çok modern ve havalısın (!)
- +1 yıl
@Darkness_Queen herkesin dini inancı kendisini bağlar başkasını değil. kişinin kendisi bundan rahatsız değilse bunu ona bu günah diye söylemek biraz anlamsız olur. ayrıca iki yetişkin ve reşit insan kendi öz iradeleriyle ve kendi istekleriyle başkalarına zarar vermedikleri sürece istediklerini yapmakta özgürdürler. Bunun modern ve havalı olmakla alakası yok bu tamamen özgürlükle, insan haklarıyla ve çağdaşlıkla alakalı.
- +1 yıl
O zaman baya çağdaş ve özgürsün (!) İşte bu nikahsız ilişki yaşıyorum laik çağdaş modern özgür medeni (!) bir bireyim
- +1 yıl
@Darkness_Queen Öncelikle benim yaşadığımı nereden çıkardınız bilmiyorum ama neyse size pek laf anlatmak mümkün değil gibi duruyor iyi geceler dilerim size.
- +1 yıl
Ben sana yaşadın demiyorum ki haram olan bir şeyi yanlış degik diyorsun Müslüman olup bunu diyorsun vay haline ne diyeyim Müslüman isen haram bir şeyi doğru veya normal olarak nasıl görebilirsin yasak olan bir şeyi karşındaki Müslüman olmasa bile sana yanlış değil gibi şeyler diyemezsin o zaman neyse de geç
- +1 yıl
@Darkness_Queen Ben herkes kendinden sorumlu başkasını bağlamaz diyorum. Ve müslüman olmamla birlikte her insanın inanç seviyesi gücü birbiriyle aynı değildir.
- +1 yıl
Ama öğrenmen gerekiyor değil mi? Böyle şeyler deme haram bir şey varsa ortada bunun güzel doğru bir yani olamaz Allah korusun imani açıdan tehlikeli dikkat etmek lazım
- +1 yıl
Orası öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılBugün öper yarın yatağa atıp bozar sonra da çekip gider sende kala kalırsın aklınızı başınıza toplayın evlenmeyeceğiniz kişilerle sevgili olmayın ve elinizi bile tutmasına müsade etmeyin yoksa olan kızlara oluyor erkeğe değil.
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden? Namus dediğiniz şey sadece erkeğe mi özgü herkesi kendiniz gibi sanmayın 2 yıllık sevgilim öncesini de biliyorum ben istemesem öpmez bile o kadarını asla yapmayız.. evlenmeyi düşünüyoruz diye belirtmiştim soruda
Cevap sahibi+1 yılSen öyle san bugün yapmaz yarın yapar beni ilgilendirmez ne yaparsan yap ben sadece uyarıyorum sonra ağlayıp sızlanma
Cevap sahibi+1 yıl@Zeushh Ben aşağılık falan değilim sadece olacakları söylüyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Zeushh Sonra da konu açmayın başıma bu geldi şu geldi diye bana ne kardeşim ben sadece dost tavsiyesi veriyorum gelip te engel olacak değilim uyan uyar uymayan uymaz
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
42Cevap
Hayır normal değil.
Sonuçta o kişiyle evleneceğiniz belli bile değil. Her sevgilim dediğinizle öpüşme gibi durumları yaşıyorsanız, bu son derece iğrenç ve yanlış bir şeydir. Ayrıca kendinize saygınızın azalmasına sebep olur.
Tabii ki bunun birde dini boyutu var. Allah c. c kullarının zinaya yaklaşmasını yasaklamıştır. Dolayısıyla insanın helali dışında kimseyle böyle bir şey yaşamaması gerekir.11 Yorumla
Soran+1 yılHayır illk sevgilim değil ama gerçekten ilk öptüğüm ve sarıldığım elini ilk tuttuğum insan gerçekten sevip güvendiğim için biraz ileri gittim sanırım yoksa dini açıdan biliyorum fakat diğer söylediğin gibi değil asla
+1 yılHaram olduğu içindir bence evlenene kadar elin eline bile değmesin 10 senelik sevgili oldu benim arkadaşım gezdiler tozdular neyse evlendiler 4 sene evli kaldılar 2 çocukları vardı ayrıldılar o kadar samimiyete gerek yok o kadar seven erkek uzakta dokunmadan da bekleyebilir görmeden sesini duymadan bence mantıklı olan o eskilerden biraz ilham alalım yarım asırlık evlilere bakalım bence çok harika birşey sevgi saygı çok önemli olmalı diye düşünüyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı. Valla benim 3 bucuk yıllık ilişkim oldu biz onda son 6 ay falan öpüştük oda hatunun zoruyla kimsenin onu yargılamasına dayanamam hiçbiyerde başı eğik olsun istemem ben o yüzden pek öpüşmiyodum ama sevgimden sarılır yanağından öperdim
22 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen 7 yıllık ilişkilerin bittiğine şahit oldum. Bu yüzden şahsi görüşüm evlilik olanaa kadar insanlar bu tarz yaklaşımlardan kaçmalı. Bakıyorum insanlara 3. Buluşmada öpmeye başlamışlar 5. Buluşmalar evde geçiyor 1 ay sonra ayrılıklar. Sonra sil baştan eee ne yazıyor kutadgu biligde
helalin adı kaldı onu gören yok,
haram kapışıldı hala doyan yok20 Yorumla
+1 yıl2 yılda millet neler yapıyor senin yaşadığın bu masume şeyler hiçbişi değil bence çok takılma olur o kadar
30 Yorumla
+1 yılHissetigin rahatsızlık çok iyi bişey damat çok şanslı malesef senin gibi halsiyetli insanlar kalmadı o yuzden yapıp pişmanlık duymaktansa yapmayıp duymak daha iyi evlenince zaten istedigini yapıcan oyuzden birazdaha sabır bence sora pişman olmamak için
10 YorumlaAbartma. Öpmek ve sarılmak aynıdır. İkisi de sevginin iki farklı çıkış yolu. Bence yetişme şeklin yüzünden böyle. Belki de ailenden çok baskı gördün. Eğer sevgiline güveniyor isen bence opebilirsin
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet sarılıyoruz elini tutuyoruz bir şey yok ama sanki öpüşünce kötü bir şeymiş gibi geliyor
Seni anlıyorum ama şöyle düşün sen de o an istiyorsun ve zevk alıyorsun üstelik alalade biri değil sevdiğin adam o. Böyle şeyler senin için de bir ihtiyaç.
Sorun etme ailelerimizin zamanı başkaydı bizim ki başka. Cinsel ilişki de normal kimine , kimine erkeğin gözüne bile bakmak haram. Önemli olan hissiyat.20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBenim kendi görüşüm evlenene kadar öyle yakınlaşmaların hepsi yalnız
20 Yorumla
+1 yılKimseyi alakadar etmez, istediğinizi yapabilirsiniz. Sonuçta bedeli neyse siz ödiceksiniz.
11 Yorumla- +1 yıl
yani varsa bedeli siz ödeyeceksiniz.
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖpüşmek çok normal bir durum. İnsan sevdiğini öpmek ister tabii ki. Bu kötü veya ayıp bir şey değil.
30 Yorumla
+1 yılMuhtleemn terk edilme ayrılma. ..
Veya senin tarzın bu olabilir sende böyle birisindir.11 Yorumla
Soran+1 yılHayır asla o sebepten değil dedim ya gayet ciddiyiz önceden de konuştuğum insanlar oldu fakat sarılmadım bile ona bu kadar güvendiğim ve inandığım için böyleyim
Sadece opusuyorsaniz bunda sorun yok :)
Kesin evlenecekseniz öpüşmeninde ilerisine gitmeniz sorin olmaz.00 Yorumla
+1 yılişte o vıcdan. vicdan yapıyorsun. yanlıs oldugnu bılıyorsun. bıraz daha sabredın bırakır hayır olsun. mutlu olun
00 Yorumla
+1 yılYetiştirilme tarzından, bizim milletimizden dolayı. Yaptığınız kötü bir şey değil ki abartma, utanma, pişman olma vb. hissediyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılİlk seferde oral yapan var sen neden bahsediyorsun.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 712 cevap paylaştı.
+1 yılbence kimseyle kıyaslamadan kendi vicdanın ne diyorsa onu dinle :)
10 Yorumla
+1 yılBaskasi sevisiyor bile hanim abla ne var sevdigin adami optunse
00 Yorumla
+1 yılHayvanları doğada biraz izlemenizi öneririm. Dünyanın düzeni cinsellik üzerine kuruludur. Öpüşmek, yakınlaşmak, cinsellikten daha doğal ne olabilir ki? Seviyorsanız ve istiyorsanız kime ne?
21 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler
Gizli Üye(25-29)+1 yılknkcım yapma bence, 2yıl diye olmaz. o zaman 10yıllık sevigli diyelim o zaman S*X de yapın. bir kızın namusu dudaklarıdır
00 Yorumlaöpüşmen değil ama pişman olman yanlış, pişman oluyorsan yanlış kişidir.
20 YorumlaBaskilardan dolayi kotu hissediyorsundur... ben de ilk opustugumde eve geldigimde aglamistim :D Su an dusunuyorum tek sebebi baski. Allahtan gec olmadan bunu duzeltebildim. Normal.
10 Yorumlaailen muhafazakarsa o yüzden kendini suçlu hissediyor olabilirsin.
21 Yorumla
Soran+1 yılBiraz
Gizli Üye(25-29)+1 yılkesinlikle yanlış değil. Kendini boştan yere yıpratma
00 Yorumla
+1 yılTers akıl vermek gibi olmasın ama ben olsaydım evlenene kadar öpüş seviş bekle evlenince kendini bırak ver ona pompa-lasın gece gündüz kadın ol derdim knk
00 Yorumla2 yıl. 2 yıldır sadece 3 - 4 kere mi öptün sadece
Abi sabırlıymış.30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendini iyi hissetmiyorsan yapma ne olduğu önemli değil
30 YorumlaBebeğim bu normal bir durum değil ama insanlar normalleştirmis asıl normal olan şey senin kendini kötü jisetmen
10 YorumlaEvlenmeden yakma pişman olursun zinaya yaklaştırır bu hareketler
17 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle olduğunu biliyorum ama kendimizi bilen insanlarız zina yapacak kadar değiliz
- +1 yıl
Kendimizi biliyoruz diye bir şey demen yanlış kural bellidir sana göre veya bana göre kural olmaz kural kişiye özel olmaz zinaya yaklaşmaktan kaçınmalıyız o yüzden hiç denemeyin hatta evlenene kadar eğer tanışma bittiyse buluşmayın
Soran+1 yıl@Darkness_Queen Buluşmayalım mı yok artık çağ dışı resmen söylediğin tamam din açısından haklısın belki ama herkes bir değil yaptığım şeyi savunmuyorum fakat görülmeyecek kadar değil
- +1 yıl
Görülmeyecek kadar derken ne demek? Çağ dışılıkla alakası yok işin tanışma bittiyse daha fazla buluşmaya gerek yok aranızda nikah yok. Kural belli buna çağ dışı buna bu ne der bilmem diye bakarsan ohooo
Soran+1 yıl@Darkness_Queen Görüşmeyin bile demişsin bunun için dedim bu söylediğin kurallar dini açıdan haklı olduğunu da söyledim fakat 21. yüzyılda yaşıyoruz ve hâlâ görüşmeyin demen biraz ilginç sen dini açıdan düşünüyor olabilirsin benim kastettediğim dinsel değil
- +1 yıl
Evet dini açıdan diyorum çağlık bir durum yok birçok kişi vicdanın rahat değil haram anlamda demiş burada bende o yüzden böyle bir yorum yaptım ve tanıştıysanız buluşmanın önemi yok diyorum 21. Yüzyılla falan alakası yok işin İslamda ne ise kural odur O zaman Islamın kuralı çağ dışı mı?
2.5 yıllık olsa belki ama 2 yıllık oldu mu çok yanlış bir durum kabul edilebilir gibi değil:)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılSevdiğini öpmekte ne sakınca olabilir ki
42 Yorumla- +1 yıl
Her sevdiğini opersen sakınca 😅
- +1 yıl
@Browning55 aşk anlamında insan sadece bir kişiyi sever
- Aşk İlişkileri konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılSadece öpüşmek yanlış
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmeyeceğin insana yakınlaşman yanlış ortada kalırsın sonra saçını yolarsın neden yaptım diye
14 Yorumla- +1 yıl
Simdikiler evlenmediği insanla o işi yapıyo😀
- +1 yıl
nerde yapiyolar ben gormuyorum hic
Soran+1 yılEvlenmeyi düşünüyoruz eğlencesinde değiliz yani ailelerimzi tanıştırdık
- +1 yıl
Heryerde iyi bak görürsün 😀
Gizli Üye(30-35)+1 yılharam oldugunu bildigin icin huzursuz oluyorsun
20 Yorumla
+1 yılEvlenmeden bu işlere kalkışmak yanlış.
10 Yorumla
+1 yılEvet yanlış nikah yoksa yanlış
12 Yorumla- +1 yıl
Lütfen bu sitedeki kendini modern sananların yorumlarına bakma çoğuna göre öp ne olacak bilmem ne sonra çoğu bakire kız bakır erkek istiyor bu sitede gördüklerimi söylüyorum sizinde ilişkiniz bitebilir zaten sevgili olmadan tanışmalıydınız ama daha ileriye gitmeyin evliliği bekleyin ayrılabilirsiniz geçmişinize bir iz olarak kalmasın
- +1 yıl
@Darkness_Queen ayrılık her zaman olasıdır o yüzden evlenmeden geleceğe bilinçaltına iz olacak bişey yaşanmamalı
Hayır normal
00 Yorumlafazlasıyla doğru hatta yiyişseniz şaşmam
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılCinsellik hazırlığıdır o yüzden yanlış diyorum.
00 Yorumla saçmalama 15-20 sene geçsin bi
20 YorumlaDeğil
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılRahatsız olman çok normal...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış tabi doğru diyen herhaltı yiyenler
00 Yorumla
+1 yılEvet değil
31 Yorumla- +1 yıl
2 yıl olmuş daha ne bekliyorsunuz dimi
+1 yılmillet ilk buluşmada neler yapıyor neler
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. zina yapmayın da
02 Yorumla
Soran+1 yılZina değil ama zinaya yaklaştırıyor malesef
+1 yılNormallll
10 YorumlaBu ne diyo lan kendimi iyice orr hissettim şu an
10 Yorumla
+1 yılCok yalnis
10 Yorumla
+1 yılGeç bile kalmışsınız
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı. Yanlış değil
00 Yorumla
+1 yılYanlış
00 Yorumla
+1 yılSen en doğru kararı kendin verirsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYanlis degil
00 Yorumla
+1 yılNormal 2 yılda güvenmediysen ayril
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 758 cevap paylaştı.
+1 yılCok dogal
00 Yorumla Niye yanlış olsun yanlış oluyorsa yanakta olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış. Haram.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlışmakla alakalı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 44b cevap paylaştı. Normal şeyler knk
10 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi