Bir kıza umut verip, hayatını karartıp terk eden biri nasıl bu kadar rahat yaşayabilir?

Eski sevgilim demeye utandığım biri var. Onunla uğraşırken tüm derslerimden, okulumdan, hayatımdan etti beni. Güzelce kandırdı, inandırdı. Evleneceğiz diye beklerken birden her yerden engelleyip terk etti, resmen sırra kadem bastı. Defalarca konuşmaya çalıştım, etrafa karşı bana deli dedi. Hayatımı gerçek anlamda mafetti, sınıf tekrarına düştüm. Okula dönemiyorum, evim vardı evimi boşalttım. Şehir değiştirdim. Hiçbirşeyim kalmadı. Aylardır doktora, terapiye giriyorum.
Nasıl bu kadar rahat olabiliyor, beni bu duruma koymuş ve çekip gitmişken nasıl hala etrafa karşı beni suçlayabiliyor? Asla vicdan yapmadığını gördüm. Tamamen kendi isteklerine ve hevesine göre beni yönlendirmiş meğerse.
(Not:Sevmekten ve inanmaktan başka birşey yapmadım. Ona asla yalan söylemedim, gözüm ondan başkasını görmedi. Burada saçma sapan 'elbet haketmişsindir' tarzı birşey yazacaklara diyorum)
Bir kıza umut verip, hayatını karartıp terk eden biri nasıl bu kadar rahat yaşayabilir?