Yakın kız arkadaşın bencil davranması?

uzun zamandır yakın arkadaşım olan kız bana karşı çok acayip davranıyor. Bir konu kendi hakkında olduğu zaman saatlerce konuşuruz yorum yaparız güler eğleniriz, konu bana gelince kısa keser yorum yapmaz. Yazışırken bir şey anlatırım gülücük atar bir şey yazmaz çok, nadiren yazar. Başıma gelen bir olayı anlatırım, sittin sene once başına gelmiş bir olayı anlatır hemen , onun üzerinden konuşur. Giyim olarak farklı tarzlarımız var. Giyinip özendiğim bir gün bir kez bile güzel olmuşsun demez. Ortak yaptığımız bir şeyi başkalarına anlatırken tek kendim yaptım diye anlatır. Ben eski nedenlerden dolayı sevgili olayına uzak biriyim, birileriyle görüşmek istemiyorum. Bana yazan insanları görmesine rağmen, beni kimse beğenmezmiş gibi davranıyor. Aldığım kıyafetlere yorum yapmıyor yapsa da güzel olmadı diyor herrrr şeye. Çok da iyi anlaşıyoruz, kafamız bir ama bunu sürekli yapmaya başladı, nedenini anlayamıyorum. Hayır birde görüşmek istemese görüşmez belli eder. Yapılacak aktivite olsun, cafe, park, restoran gibi yerlere beraber gideriz güleriz. Arkadaşlık ilişkimiz goy goy üzerine sayılır. oturup ciddi mesele konuşmak çok zor. Konu bana gelince böyle oluyor.
Kendisi haricinde başka bir arkadaş grubum var onlarla asla böyle bir şey yaşamadım. İlk defa görüyorum. Kendisinin iltifatına ihtiyacım yok ama psikolojik olarak hissettirdiği şey hiç hoş değil. Arkadaş olarak da kaybetmek istemediğim biri. Çok çabuk insan silerim , bunu silmek istemiyorum. Bana olan davranışını değişmesini istiyorum. Kendisine desem bak böyle ben çok rahatsız oluyorum, saçmalama der, konuyu kapatır. Neden bunu yapıyor, ne yapmalıyım.
Yakın kız arkadaşın bencil davranması?