Kızlar evlenmeyi bu kadar çok severken erkekler neden sevmez?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bir çok nedeni olabilir. Belki mutluluğu bunda görüyordur ya da yaşıtları evlenmiştir onun baskısı altındadır. Belki de bir kaçış olarak görüyordur, mutsuzdur kendi hayatında. Kimlerin ne hikayeleri var bilemeyiz. Genelleme yapacak olursak da sevdiği adamla aile kurmak ister, mutlu olacağını umarak.
Şarkılarda bile geçer,
Dualar eder insan,
Mutlu bir ömür için gibi...
Bir evi olsun, Mutlu bir yuvası ve kendi ayakları üzerinde dursun ister. Sorumluluk almak ister.
Erkeklerde bunu istiyor, bay bayansız, bayan baysız olmaz diye. Ancak, günümüzde iyi ve gerçekten seven, eşine evine bağlı bayan çok az. Ne yazık ki, dünyada her iki lafından birinin aldattığı bilimsel olarak kanıtlanmış. Erkek evine gelmek ister, Bizim bayanlar ise adam gibi adam sözde arar ama karşısına çıkan bu özellikte kişiyi beğenmez iter. Psikolojisi sağlam bayan bulmak zor, Birde halen namus kavramı maalesef var. Arkadaşlar, bir kadının namusu kalbindedir. Ne bedeninde, Ne giyiminde, Ne de başka yerinde, ileride yazmayı planladığım bir kitabımda "babamın namuslu gelini" bölümünde, ayrıldığım eşimi ve yaşadığım olumsuzlukları anlatacağım
Sevmiyorlar, gerekli diye içlerine işledi bizim milletimiz. Her iki Türk cinsiyeti de sevgi, saygı, aşk, vb. nedir bilmiyor. Oğlum evlen, yuva kur, torun getir; kızım millet laf edecek evde kalma, parasını rahatça yiyebileceğin bir salak bul, torun yap, ev işlerini öğren. Bizim millet bu yüzden yabancılar gibi aşk yaşayıp mutlu olamıyorlar, herkes bencil. Birlikte mutlu olabilecek iken neden bencil biri olup karşındakine değer vermezsin? Erkek ağır başlı olacak; kadın naz, trip yapacak. Bizim milletimiz bize bunu yaptı. O yüzden evlilikten korkuyorum, en azından bir Türk ile evlenmekten. Çünkü klasik mutsuz huzursuz Türk evliliğini yaşamak istemiyorum. Yabancılar gibi doğru kişiyi bulunca hep mutlu ve huzurlu olmak istiyorum.
Kadın bulduğu kaliteli erkeği kaybetmemek, erkek de tek kadına bağlı kalmadan özgür yaşayabilme şeklinde genetik alışkanlıklara sahip de ondan.
Kadın kaliteli tohumu ister, erkek tohumu saçmayı.
Bundan ötesi yine bunların beslediği toplumsal öğretiler. Kızlara evlenmek, çocuk yapmak, yemek mutfak işleri, ev hanımlığı hayatın amacıymış gibi empoze ediliyor. Erkeğe ise erkeklik "ne canlar yakarsın", "göster pipini" gibi söylemlerle, ne kadar fazla kadınla birlikte olduğunu yarıştırmakla alakalıymış gibi empoze ediliyor.
Ne olmasını bekliyoruz ki?
Cevap
73Cevap
Çoğu bir kaçış olarak görüyor evliliği..
Şahsen sevdiğim adamla yaşlanmak için evlenirim sadece..
Kimi aile ve çevre baskısı , kimiside çocuk sevdiği için
Sevdiği adamla evlendikleri için
Her genç kızın hayalinde pembe panjurlu ev, beyaz atlı prens yer alır gadası. Bence bu çocukluk hayallerin etkisi büyüktür.
Sevdiğinden değil. Öyle yetiştirildik. Mezun olup, işe başlayınca otomatik artık sıra evlenmeye geldi diye düşünmeye başlamıştım. O terbiye DNA’ma kadar işlemiş çünkü. O zamanlarda biri ruhumun gerçekte ne istediğini sormamı söyleseydi, belki farklı düşünürdüm. Gerçi her şey olacağına varıyor. Kaderimde iki çocuk annesi olmak varmış demek ki))
Erkekler daha özgür ruhludur. Kısıtlamalara, özel alanlarının daralmasına pek katlanamazlar, istemezler. Evlilik bunu büyük oranda yok eder. Ayrıca erkeğin ve kadının evlilikten beklentileri çok farklı olabiliyor. Evlenmek istediğimiz kadın profilinde birini bulabilmek de oldukça zor.
Günümüzdeki hayat şartları yüzünden bekarlık daha iyi dir erkekler için..
Kızlar anne olmayı sevdiği için, sevmek sevilmek nasıl bir şey olduğunu görmek ister, bir aile kurmayı isterler.. ama Günümüzde artık bu kolay değil ya da çok da uzun sürmüyor..
Hersey doğru insanı bulmakla alakalı dir...
Bir çok sebep olsa da benim görüşüm şöyle.
Aile ve çevre baskısını azaltmak ve kurtulmak. Daha özgür bir yaşam eşyalardan gezmeye kadar. Duygusal yönde var tabi ki ayrı beraber vakit geçirip eğlenebilecek aktiviteler yapılabilecek.
Erkekler için ise şöyle çevreme göre konuşursam sorumluluk alma isteği yok. Flört hayatı ömür boyu sürsün istiyorlar. Bazı arkadaşlarım ise evliliğin maddi açıdan büyük harcamaya soktuğundan ötürü ılımlı bakmıyor.
Kimisi hoşnut olmadığı ev ortamından kurtulmak için kimisi evlilikle alakalı Pembe Hayaller kurduğu için, Kimisi evliliği dizilerde gördüğü gibi zannettiği için, Kimisi doğuştan Anaç yapıya sahip olduğu ve çoluk çocuğa karışmak için, kimisi sevdiği adamla hayatını birleştirme hayali kurduğu için..🤷♂️
Sövcekler ama şimdi :D Evlilik iyi bir sektör değil bana göre :D Kızlar konusuna gelince Beyaz bir gelinlik giymek büyük hayalleri :D
Çoğu daha rahat yaşayabilmek adına yapıyor bence. Gerek cinsellik, gerek ailesinden uzaklaşma... en azından erken yaşta evlenenlerin niyeti bu gibi.
Yoksa gelinlik hayallerine kapılıp hayallere dalmaları da mümkün.
Aslında Evlenmeyi sever demeyelim de , evlenmeyi mantıklı bulur diyelim. Şimdi doğruya doğru eğer yetiştiğimiz kültür avrupa kültürü olsaydı onlar gibi olurduk bence her şey yetiştiğimiz kültür ve geleneklerle alakalı.
Bence evlenmeyi değil, boş ilişkileri sevmiyorlar. Evlilik ciddi bir yol ve bir ömür hayat arkadaşınla kalıyorsun, aile kuruyorsun. Laylaylom bir şey degil ve sorumluluk gerektiriyor. Bu sorumluluk bence hazır olmayan herkesi korkutur. Bu kadın ya da erkekle alakalı degil.
Kadınların genetik kodları toplum halinde yaşamaya daha yatkın. Erkekler avcı gen kodlarıyla donanmış olduğundan daha bireysel duygulara sahipler. Her şeyin sorumlusu modernite öncesindeki insan ve yaradılış.
Biri tarafından sevilmek, sahiplenmek, aynı yastığa baş koyup her gece sarılarak uyumaya ihtiyacım var. Sevgisizim sevmek, sevilmek istiyorum. Sevgili işlerini pek beceremem bu yüzden de evlilik tek yol benim için.
Baba evinden kurtulmak için düşünürler. Kısıtlanmış kadınlar evliliği kurtuluş olarak görür lakin aynı sorunlarla orada da karşılaşır. Özgürlük kaçmak değil mücadele etmektir bence bu durumda.
o eskıdendı ya bence şu an evlenmek ısteyenı pek görmüyorum çünkü herkes kendı hayatını kurma tek yaşama hayalınde bır yandan doğru da evlılık kolay bır şey değıl çünkü sorumluluğu çok fazla
Evlenmek nedeni bazıları için evden kurtuluş güzel bir yaşam anca gezmek ailesinin ona karışmaması o yüzden bir sene içinde evlenir bazıları da düzen kurmak için ama yine de özgür olmak için diye düşünüyorum
Annelik Ve Kadınlık İçgüdülerinden Dolayı. Duygusal Oldukları İçin Sevdiklerinde Genelde Evlenmek İsterler. Ve Annelik İçgüdüsü Onlara Evliliğim Mükemmel Olduğunu Gösterir. Halbuki Bilmezler Karşısındaki İnsan Kötü Biriyse Hayatını Zindan Eder.
Kızlar evlenmeyi sevmezler bebek severler. Siz evlenmenin arkasına sığınan minik şeytansınız. Erkeklere gelirsek tel maşa bir şeyiz hep özgürüz (kızlar ters köşe yapmaya çalışmayın bıçak çekerim) daha uzatmayacağım anlaşıldı.
Sahiplenmeyi ve Sahiplenilmeyi daha çok sevdiğimiz için, herkesle birşeyler yapmaktansa sadece bir kişiyle herşeyi yapmayı tercih ediyoruz. Tabi sayğıyı ve özgür alanlarımızı kısıtlamadığımız sürece karşı tarafta bizler kadar ister diye düşünüyorum 🤷♀️
Benim hayalim değil. Evlenmeyi çoğu kadın kurtuluş yolu olarak görüyor olabilir sosyolojik temelleri vardır. Bir de yine meşru cinsel birliktelik için seviyolardır. Tabi toplum baskısı olduğu için bunlar. Yoksa evlenmeden de cinsel ilişki olur. Bilemiyorum Altan ben her gün aynı adamla uyanmayı göze alabilecek kadar cesur hissetmiyorum henüz
Yo aldatırım demiyorum. Aldatmayacak kadar birine aşık olabilir miyim diyorum.
Kanaatimce, süreç kadını belli yaş aralığında hayat düzeni oturtmaya zorluyor. Çünkü bu yaş aralığı dışında bunu deneyen kadınlar; yollu, evde kalmış, beceriksiz gibi ithamlara mahruz kalıyor. Bu baskının muhtemelliğini üstünde hissetmek ise kadını bu durumu arzulamaya zorluyor.
Bence sadece kızlar değil kızlar kadar bence erkeklerde seviyor. Düzen olsun o yuva sıcaklığı olsun bunları yaşamak ve hissetmek için seviyoruz başka ne olabilir ki bilemedim 🤪🤪
Kızların geneli evlenmeyi değil düğünü gelinliği eğlenceyi sever evladım. Bunlar olmadan evlenmek isteyen ve ufak tefek sorunlarda bile hemen boşanmayi düşünmeyecek kız azdır maalesef.
bence ana sebep kültürümüz, türk kültürü buna çok müsait ve zorlamakta. tr şartları, çevre baskısı, aile baskısı, maddi anlamda rahat olmak için düşünülmesi vs gibi sebepler başta geliyor. evliliğin ne olduğunu bile bilinmeden evlenmek isteyen, evlenen çok fazla kız vardır, eminim. ve maalesef eğitimsizlik de bir sebep. ayrıca ben de evliliği günümüz şartlarında çok saçma buluyorum ve düşünmüyorum.
Evlilik saçma değildir olması gerekendir evlilik olmasa insanlık olmaz hem evlilik haram yollarla yapılmış olan ilişkilerden daha hayırlıdır daha güvenlidir kadın ve erkeklerin şehvetlerinide gidermeleri gerekir daha birçok sebep neden sayarım ama bunlar yeterli olacaktır Diye düşünüyorum
. 3 günlük dünya, sonu yok kötü yolların kurban. İnsanlar bilmez ama sonu hep hüsran bu yollara düşenlerin. Biz de diledik Hak'tan ama var demek herseyin vakt-i saati.
Kızlar tek bir erkekle herşeyi,
Erkekler ise her kadınla bir şeyi yapmaya daha egilimliler.
Ve kadınların anne olma içgüdüsü sanırım erkeklerin baba olma isteğinden daha güçlü.
Evlenince mutlu yuva hayali kurarlar çünkü ona değer veren erkek vs, ama erkeğin gözü dışarıdaysa tek kişiyle yetinmez onun dışında sorumluluk almak istemez yetişme tarzından da olabilir
Arkadaşlarım da şimdiden evlilik hayali kuruyorlar.
Hatta yaşıtlarımız hep evlendi dediklerini bile duydum 😅
Aile kurmayı seviyorlar sanırım
Maddi olarak malesef erkeklere daha çok yükleniyorlar düğün, altın gelinlik, tek taş sadece bunlar 150 bin ediyor abartılı olursa daha da artıyor
Sevdiği adamla çocuklarıyla mutlu mesut bir hayat kurmak çoğu kadının hayali bu yüzden evlenmek isterler kadınlar
Bir yuva kurarak hayatı paylaşıp çocuk sahibi olmak istemem kötümü erkek de aynı şeyi ister evlenmek için..
- arkadaşları evlenmiştir ve mutlu aile tablolarini izliyor ve hevesleniyordur.
-artık sevmek , sevilmek, ilgi ve deger gormek istiyordur.
- aile ve iş arasina sıkışmış , bunalmış kendi saltanatinda yasamak huzur bulmak istiyordur.
Bir ömür boyunca seninle yaşayacak erkekle vakit geçirmek var, bir de sosyal hayattaki aptallarla uğraşmak var.
Gelecek düşünen her insan sever.
Sadece değecek kişi mi değil mi diye erkekler biraz daha evhamlı olduğu için diye bence
Aşık olurlar Aşktan gözü bişi görmez kızların hayali tabiki beyaz gelinlik aradan 3 5 yıl geçincede buyuk hüsran
Kızlar özgür erkekler ise hapse girecek gibi olur 😊👍 kız evden kurtulur erkek ise oraya gitme buraya gitme kısıtlı olup özgürlüğü gidecek diye 😎
Bir tarafın üzerinde karşı cinsle görüşmelerinden dolayı toplum baskısı olurken diğer tarafın böyle bir problemi yoktur. Tek sebep bu.
Beyaz gelinlik kızların çocukluktan gelen bir hayal.
Ama şu an ki dönem de durum tam tersi gibi.
Evliliği hak edecek kız o kadar az ki değil evlilik konuşacak kadar geçmişi normal olan kız sayısı çok az
Kendi ailemi kurmak yetiskinligimin tadına varmak için. Bir de tabiki cinselligi rahatça istediğim gibi yaşayabilmeyi ve eşimi mutlu etmeyi istiyorum. Evladım olsun istiyorum. Bakalım hayırlısı be gülüm
Çok teşekkür ederim ☺️ inşAllah bu anlattıklarımı hayırlısıyla yaşarm. Allah sana da hayırlı bı aile nasip etsin. Ben böyle güzel hayaller kurarken karşıma çıkan kişiler malesef ki hep cinsellik konuşan kişiler oluyor. Aslnda anlayamadıkları şey ben bunlara gönüllüyüm. Ve anlayışlı biriyim. Keşke gerçekten seven ve sevdigim bir eşim olsa. Benim aklmdan ihanet yalan dolan geçmez ama karşmdaki bana o güveni vermesi lazm ki evlenmek istiyeyim. Bu konuda biraz doluyum. Hayırlısı olsun hakkmzda inşAllah...🌷
İnşAllah...🙂
Ben o kızların içinde değilim bazıları evliliği basit zannediyor aslında en zoru.
Evlenmek isterim elbette. Evleneceğimde. Fakat evliliği seven biri olarak göstermem kendimi.
Kadınlar anaçtır bence ondan. Zaten doğadaki tüm canlıların amacı neslinin devamını sağlamaktır.
Belki erkeklerde ister, ama evlenicek derecede birini bulamaz 🤦
erkeği garantilemek, çocuk yapmak, düzenli cinsel ilişki için
Çoğunun amacı kaçış acele verilen kararlar çoğunun hüsranla bitmesine sebeb oluyor
Benim hayalim değil ya🙄 beni saymayın
Yani anlamıyorum bu nasıl hayal kızlar😅
erkek sorumluluktan kaçar genelde kadın kendi düzenim olsun ister
Yuva kurmayi herkes ister ama bazı kadınlar bunu üstünlük olarak nitelendirir...
Neden sence . Ben evlenmeyi severim kimdedi sevmez diye
Seksiyim mankenim arabam var isim var erkekler pervane peşimde neden evleneyim ki?
Genetiği öyle ama evlenmek istemeyen kızlar çoğaldı.
Doğal galiba yuvayı dişi kuş kurar misali kadınlar düzenli hayat seviyor bence
Parasal sıkıntılar, yanlış insanla evlendikten sonra baskı altında kalma riski vb. durumlar. :P
Erkekler bu yüzden genelde sevmez.
Kızların evde kalma ve yanlız kalma korkusu olduğu için
Bekar kalmamak ve çocuk sahibi olmak için evleniyorlar. Kısaca; evlenmek için evleniyorlar
Bu yüzden evlenip mutsuz oluyorlar
Kızlar evlenip kurtulacağını düşünür, erkeklerde sorumluluktan korkar :)
Erkeklerin çoğu kaçamak yaptığı için her türlü naneyi yediklerinden dolayı özgürlüklerinin gitmesinden korkar. Sorumluluk almak pek işlerine gelmez. Kendini yetiştirmiş Alfa erkekler hariç tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?