Merhaba!
22 yaşında olduğunuzu yazmışsınız. Eğer soru detayında yazdıklarınız doğruysa müstakbel eşinizle 15 yaşında tanışmış ve bu yaşa kadar birliktelik yaşamışsınız. Bu bir ilişki için oldukça uzun bir süre, yani muhtemelen onun her halini biliyor olmalısınız. Birbirinizi halâ seviyor olmanız da aranızdaki bağın güçlü olduğunu gösteriyor. Bu ilişki ile ilgili benim aklıma takılan tek şey, ikiniz de muhtemelen bir çok açıdan birbirinizin ilkisiniz yani ilişki tecrübesi olarak çok fazla yaşanmışlığa sahip değilsiniz. Bu yaşta evlenip 3-4 sene sonra da çocuk sahibi olacaksınız. Ondan sonra çocuk çocuk derken ikiniz de birbirinizden sıkılabilirsiniz. Tabi bunların hepsi olasılık ve her evlilikte de olabilecek şeyler. Yine de evlilik için yaşınızın erken olduğunu düşünüyorum.02 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar 40 50 yıllık evliliklerini ölümle sonlandiriyorlar. Neden evliliğin insanları sıktığını düşünüyorsunuz bilmiyorum.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Bu gibi konular öznel ve tartışmaya açık olduğu için genelleme yapılabilir ama yapılan genelleme her zaman her kişide doğru çıkmaya bilir. Bu yüzden konuyu kişi bazlı olarak düşünmeliyiz, yani sen ve çocukluk aşkın 22 ve türevleri yaş aralığı için evliliğe uygun mu? Yeterince olgun düşünebiliyorlar mı? Yük ağır gelir mi? Bazıları için bu yük otuzlarda bile ağır gelirken bazıları 23-25 de çok iyi eş, anne/ baba adayı olabiliyorlar. Siz kendinizi hazır hissediyirsanız ve duygularınızdan eminseniz yaşın bir önemi yok. Herkes skor yapıp 30-35 yaş aralığında evlenecek diye bir kural yok. Eğer işiniz gücünüz yerinde ise evlilik için erken sayılmaz. Hatta bazı konularda daha iyi bile olabilir. Ayrıca dediğiniz gibi evliliklerde değişme oluyor ama siz partnerinizden eminseniz ya da tolere edilebilecek bir değişim ise dert etmeyin derim. Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun.01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum 🙏
- Aşk İlişkileri konusunda 887 cevap paylaştı.
+1 yıl7 yıldır tanışıyorsunuz. Maddi bir sıkıntınız da yok, gençliğini sevgilinle geçireceksin olay bu. Hayatınıza her zaman güzel bir detay kattığınız sürece, buna erken karar vermek güzel olmalı.
Bazıları 40 yaşında bile bilinçsizken erken yaşta farkındalıklar elde etmişseniz bir problem yok. Birbirinizi küçük nedenlerle hiç incitmeyeceğiniz güzel bir yuva kurmanızı dilerim.12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
:) rica ederim
22 yaş erken bir yaş ama hali hazırda 7 yıllık çocukluk aşkın. Daha fazla uzaması da bir noktadan sonra sıkıntı yaratır. Bir de beraber büyümüşsünüz, bu çok güzel bir şey. Sen bakma o flörtöz arkadaşına. :)
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet beraber büyüdük çokta emek verdik. Umarım değer 🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 16,5b cevap paylaştı. o arkadasın kendi fikrini sana aşılamaya calışmış neden takılıyosun? ayrıca o arkadasın çok yakın olmamalı, seni düşünse bu noktada kafanı bulandırmaya calışmaz. maddi problem de yok diyosun belanı mı arıyosun. asıl erken evleneceksin cocuk için acele etmek zorunda kalmazsınız tadını cıkarırsınız. aklını basına topla en mutlu zamanlarını heba etme
12 Yorumla
Soran+1 yılSözlümde böyle düşündüğu için erken evlenmek istedi zaten. Geç evlenirsek çabuk yaslaniriz gezmeye useniriz dedi😂
Yorumları okudum iş okul falan diyen çok eğer mutlu olacağına inanıyorsan hemen evlen şüphen varsa bekle sen boşver o evlenme diyenleri vence burda vu soruyu sorman bile çok mantıksız ne olduğu belli olmayan insanların sözünü dinleme o yakın arkadaşımada selam söyle az kullanılmış çok piyasada erkekler sıfır istiyor 🤣🤣
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten okul konusunda bana laf ebeligi yapanları anlamadım çünkü okudum meslegim var😂
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıl22 yas ned3n erk3n olsun ki tam ozamanlarda evlencen asil basin, bagli olcak eli iste gozu oynasta olmazsin evine bagli kocana bagli ailene bagli olursun sorumluluk sahibi olursun ben erken evlenmeye de karsi degilim tam tersine savunuyorum 18 yasini Gecen herkes evlenmek istiyorsa evlenmeli bunu zorlaştırmamak lazim
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yıl3 aylık sevgilinizle 22 yaşında evlenme kararı alsaydınız kaçmıyor bekleyin derdim ama 7 yıl olmuş. Birbirinizi zaten yakından tanıyorsunuz daha fazla uzamasının bir gereği yok. Herkesin evliliğe hazır hissetme yaşı farklı ben de 22 yaşındayım ama bu yaşta evlenmeyi düşünmüyorum çünkü hâlâ çocuk gibi hissediyorum, siz böyle hissetmiyorsanız sizin için erken değildir.
00 Yorumla
+1 yıl22 yaş erken bir yaş ama kendinizi hazır hissediyorsanız sizin için erken değil demekki ne kadar hazır olduğun ve hayattan ne beklediğine bağlı bir durum.6 ay kalmış zaten bu kadar kısa süre kalmışken birbirinizi seviyorsunuz demektir. İş bu noktaya geldikten sonra bu soruyu sormak anlamsız bence hem kafan karışır hem ilişkine zarar verir. Yine de bunun muhasebesini yapacak olan sensin.
00 YorumlaEğer hiç tanımadığın biri olsaydı yeni tanışmış olsaydınız erken olabilirdi ama yıllardır tanıyorsun zaten tam zamanı bence yakın arkadaşlarda birazcık hasetlik olur iyiliğini isteyen biri sen düğün arefesindeyken olumsuz konuşmazdı zaten
12 Yorumla
Soran+1 yılHiç olumlu yorumu yok hayatımın hakkında ama yıllardır arkadaşım 😂😂
+1 yılBu tabi görüş farkı ama 22 yaş cok küçük bencede cokda erken o yaşda gezmek tozmak eğlenip dünyayı görmek gerek bunlar olmayınca bence evlilikde hep karşı taraf yaşamadı icin eksiklik olabilir diye düşünüyorum 😊
02 Yorumla
Soran+1 yılBeraber gezebildigimiz yerleri şuana kadar gezdik ailemin müsaade ettiği yere kadar😂 evlendikten sonra ki özgürlüğümüzle daha güzel hayallerimiz var
- +1 yıl
Iste ama bekarken gezmek daha farklı ama tabiki siz bilirsiniz
7 yıllık bir tanışmışlık ve birbirinizle uyuştuğunu söylüyorsun sevdiğinle ve mutlu olcapına inandığın biriyle bu yaşta evlenmek şaçma değildir boşuna takılma o erkeklere olan güvenini kaybetmiş herkesin öyle olabilceğini sanıyor evlenince. kısa bir zamanın kalmış evlenmek için nasıl güzel bir hayat kurcağını düşün bunlarla kendini evlilikten soğutma
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın teşekkür ederim ☺️
Uzun süreli güzel giden bir ilişkiniz var şartlarınız da uygun gözüküyor bence bu senin açından erken değil. Normalde erken derdim ama sizin olayınız farklı. Vakti gelmiş gibi. Hayırlı olsun. :)
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️
Ne büyüksün ne küçük hayatında ciddi biri varsa hiç durma evlen onunla birlikte büyürsün ne olacak be gülüm
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılBen 22 yaşındayken oğlum 2 yaşındaydı bence erken değil 20-25 aralığı gayet ideal o yaştan sonra biraz daha yaş oturacağı için seçicilik artacak beklentiler değişecek ve evlenmek daha da zorlaşacak
00 Yorumla
+1 yılKızım senin meslek sahibi olma hevesin yok mu? Çocuklarına annen ne iş yapıyor dediklerinde ev hanımı mi demelerini istiyorsun.
Ayakları yere basan kadınlar olun çocuk kaçmıyor evlenirsin yine01 Yorumla
Soran+1 yılHangi kafayı yaşıyorsunuz anlamıyorum😂 meslek sahibi olmadığımi nerden cikariyorsunuz? Ben paramedigim isim var çalışıyorum zaten. Ayrıca ev hanımlarını neden ezikliyorsunuz? Benim annem ev hanımı ve her şeyin üstesinden gelebilen ayaklari üzerinde durabilen bir kadın. ondan ev hanımı diye bahsederken hiç utanmadim. Her şey diploma degil ama yinede belirteyim. Diplomamda var isimde 😂
Başkalarının söylediklerini umursama kıskanç işte sen evlen korkma kocana iyi davranırsan o da başkasına bakmaz.
02 Yorumla
Soran+1 yılYani biz zaten birbirimize karşı çok iyiyiz sozlumle. Sadece bu dönemler psikoloji biraz farklı oluyor sanırım o yüzden etkilendim söylenenlerden
Cıks değil yaşım erken diyip beklersen geç olur benim de arkadaşlarım evli kimisinin çocuğu var bazı yönleri zor diyorlar ama pişman değiller.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılÇok erken yani daha hayattan ne istedigini bilemek ve kendini zor idare edebilmek yoksa evlenilebilir
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen de 22 olucam bu ağustos da :) düğün de bu sene olucak, erken olabilir biraz ama istiyoruz
01 Yorumla
Soran+1 yılSizede hayırlı olsun ozaman şimdiden. Umarım çok mutlu oluruz 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır erken değil bazı insanlar 20 yaşı bile çocuk olarak görücek oluyorlar abartılar artık, büyümeyi kabullenemiyor onlar. 22 evlenmek için çok iyi bir yaş aklı başında yetişkin bir insansın 14 yaşında ergen değil.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 563 cevap paylaştı. Başkalarının sözleri seni bu kadar etkiliyorsa evet küçüksün.
01 Yorumla
Soran+1 yılYakında düğünüm var kendimden eminim ben sevdiğim insanla eğlendiğim insanla evleniyorum. Ama bu dönemler psikolojik olarak insan biraz tuhaf hissedebiliyor sadece fikir almak için yazdım buraya ve çok güzel geri dönüşlerde aldım ☺️
Gizli Üye(25-29)+1 yılFlörtöz olması kismindan dolayi capkin oldugunu kastettigini dusunuyorum. Eger oyle biriyse aldatilabilirsin ama aksi durumda ne zaman hazirsan o zaman evlenmen en dogrusudur
01 Yorumla
Soran+1 yılFlörtöz derken aekadasimdan bahsettim. Sözlüm öyle biri değil 😂
+1 yılSen bir kişinin lafiyla evliliği sorguluyorsan zaten evliliğe hazır değilsin demektir
00 Yorumladegil niye erken olsun karsina cikan dogruysa evlen gitsin
00 Yorumla
+1 yılKendini hazır hissettiğin hiç bir yaş erken değildir
00 Yorumla
+1 yılKimseye kulak asmayın. İnşallah hep mutlu ve huzurlu olursunuz.
00 Yorumla
+1 yılSenin karşındaki kişiye ve ilişkine bağlı kimin ne dediğinin bir önemi yok.
00 Yorumla
+1 yılBir arkadaşının sözüne bu kadar takılıyorsan kararını tekrar gözden geçir
00 YorumlaBahsettiğin şartlar oluşmuşsa dışardan gelen vesvese tarzı sözlere aldırma, bas nikahı gitsin
00 YorumlaBenim için 22 yaş erken ama sen hazırsan sorun yoktur
00 Yorumla7 yıl olmuş artık evlenin daha uzatırsanız 10 yıllık sevgilii olcaksınız
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. 22 yaş çok erken özgürlüklerin yüzde 90 nına elveda de
02 Yorumla
Soran+1 yılSözlüm gezmeyi aktiviteler yapmayı gayet seven bir insan. şu an bile fırsat buldukça geziyoruz, eğleniyoruz birlikte. Benim arkadaşlık ilişkilerime karışan biride değil. Yani evlenince kaybettigim. ozgurlugum nedir tam olarak düşüncenizi gerçekten merak ettim
- +1 yıl
Bunları burda ayrıntılı anlatamam fakat ana başlıklar
Bir değil iki aile stresi olacak
7 gün 24 saat yanında biri olacak
Herseye ortak karar vereceksiniz
Sıkıldığında ben gidiyorum diyemeyeceksin
Ben bugün yalnız uyuyayım olmayacak
Ben yaptım sen yapmadın mevzuları
Yatak odası konuları
Daha çok şey sayabilirim
+1 yılSeviyorsaniz ve kendinize güveniyorsaniz sorun yok bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl22 erken 25 bekle çok değil koca bulunca madalya takmıyolar
02 Yorumla
Soran+1 yılSiz iyi misiniz ya? Ben arayıp bulmadım bekledim okudum mesleğimi elime aldım ve sevdiğim adamla evleneceğim. Evliliğe ne olarak bakıyorsunuz bilmiyorum ama böyle tabirler kullanmak biraz saygısızlık gibi geliyor bana. Madalyayı sen kendine tak lütfen evliliğe soğuk bakıyorsun çok coolsun
Cevap sahibi+1 yılYaw he
+1 yılEee 7 aydır bu zamanı bekledik diyorsun sorun ne o zaman kararlarından emin ol evlilik bebek oyuncağı değil
12 Yorumla
Soran+1 yılValla çok haklısında bu dönemler psikolojik olarak birws farklı oluyor insan kötü yorumlar üzücü oluyor aksine çok mutluyum aslında 😂
- +1 yıl
O zaman takma kafana
Tartışmaya açık bir konu ama 7 yıl ayrılmadıysanız bu da çok iyi. Hakkında hayırlısı olsun en iyi kararı sen vericeksin. Sana değer veriyorsa, koruyorsa ve sadıksa neden olmasın.
00 Yorumla
+1 yılBaya erken o yaşta evlenip hayatini köreltecen
00 Yorumla
+1 yılGerçekten gönülden istiyorsanız emin olun erken değil. Kalpleriniz mutmain ise bir problem olmaz. Fakat evliliğin bir sorumluluk gerektirdiğini unutmayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnceden 15-16 yaşında evleniyormuş millet , geç bile kendini hazır hissedene...
00 Yorumla
+1 yılevliliğin erkeni olmaz. kendini hazır hissediyorsan evlen. yaş ilerleyip evlenince değişmeyecek mi erkek? saçmalamış.
10 Yorumla
+1 yılEvlenince bir şey değişeceğini zannetmiyorum gerekli olduğunu düşünmüyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılEvliliğin mi?
+1 yılBence çok güzel birşey özellikle sevdiğin bi insanla evleniyorsan senin yerinde olmak isterdim :)
03 Yorumla
Soran+1 yılÇocukluk arkadaşım aynı zamanda çocukluk aşkım😂
- +1 yıl
Ya ne güzel bak işte sevdiğin insanla bir ömür boyu inşallah birliktesin bazen herşey vaktinde güzeldir boş ver kötü düşünceleri mutluluklar dilerim bu arada😌
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 🙏 umarım sizde çok mutlu olursunuz
Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı. Kendisi evliliğe hazır hissetmiyor olabilir ama uyumlu çiftler evlense de mutlu olacak şeyler yapabiliyorlar.
00 YorumlaAllah bir yastıkta kocatsın boş ver milleti ya çok azınlık bir kesim böyle düzgün ilişkisi olan kıskanmış arkadaşın
00 Yorumla
+1 yılÖylelerini dinleme öyle herkesle flört etmeye çalışan tipler anlamaz birbirinizi seviyorsaniz evlenin öylelerini dinleme
00 YorumlaBirlikte yaşayan sevgili gibi düşünebilirsin zaten yıllardır tanıdığın biriymiş seviyorsanız birbirinizi evlenebilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılPişman olacaksın 22 yaşında evlilik nedir ya manyaksınız büyük bir başarı gibi söylemeniz yok mu😂
02 Yorumla
Soran+1 yılBüyük bir başarı gibi söylemiyorum. Ben okudum mesleğimi elime aldım kolumda altın bileziğim zaten var ve çocukluk aşkımla sozlendim neden olayı başka yerlere çekiyorsunuz ki 😂
- +1 yıl
Saçma bence bu yaşta madem mesleğin var gez toz biraz
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkeklerin flortoz davranmasinin sebebi kendilerini baglayacak bir sey bulamamalari sen onu bastan cikaracak her seyi yap o eve kosa kosa gelir rahat ol xkdhsjsjs
02 Yorumla
Soran+1 yıl7 yıldır başka bı kızla bir muhattapligina şahit olmadım. insallah olmamda😂
Cevap sahibi+1 yılShsksjsksksksk tamamen dedigim gibi evde farkli kisiler olmak iliskiyi canli tutar bu erkek icin de gecerli kadin icin de
+1 yılHayır normal bence dinende böyle uygun zaten uzatmanın anlamı yok işin gücünde var hiç kafana takma
10 Yorumla
+1 yılErken veya geç buna sen karae verirsin evlenmek için kendini hazır hissediyorsan evlenirsin
00 YorumlaEn güzel yaştasınız daha ne olsun
Bir mani çıkmadan evlenin00 YorumlaHayır erken degil 7 sene flört var zaten birbirinizi yeteri kadar tanımışsınızdır
00 Yorumla
+1 yıl2-3 yıl beklemen gerekirdi en azından.. çok çok erken
00 YorumlaMutluysan ve onu yeterince tanıyorsan kimseye laf düşmez
00 Yorumla
+1 yılBenim de yaşım 22 kışın düğünümüz var
04 Yorumla
Soran+1 yılHayırlı olsun sizede ozaman. 😂🙏
- +1 yıl
Sağol. Iyidir ya en çok ta kız çocuğumun olmasını istiyorum
Soran+1 yılAllah hayirlisinj nasip etsin🙏
- +1 yıl
Amin. Cümlemizin
- Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılO kaç yaşında siz kaç yaşındasınız
04 Yorumla
Soran+1 yılAynı yastayiz 😂
- +1 yıl
Anladım baya erken 30 olun öyle düşünün kaç senedir birliktesiniz
Soran+1 yıl7😂
- +1 yıl
Güzel yaş küçük o yüzden demek istiyor demek ki ama herkes sizin yaşta evleniyor
+1 yılErkek için çok erken ama kız için ideal
04 Yorumla
Soran+1 yılİkimizde aynı yastayiz ay olarak büyük sadece 😂
- +1 yıl
Maşallah Allah mutluluğunu daim etsin. 22 yaş o kadar erken değil evlilik için kafaya takma. Olunsa o sorun yok. Kadınlar zaten olgun oluyor her türlü
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
Rica ederim 😄
inşAllah mutlu olursunuz ya.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah🙏
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Eğitim hayatın ne durumda?
02 Yorumla
Soran+1 yılOkudum mezun oldum ve calisiyorum. Paramedik olduğum için genç yaşta mezun olup iş hayatina atilabildkm çok şükür
Ailecek zor günlerden geçiyorsunuz
00 YorumlaNe güzel seks yaparsın
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılİdeale yakın
00 Yorumla
+1 yılBiraz 25 idealdir bence
00 Yorumla- Devamını Gör (36)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem