Surec boyle mi ilerliyor bizde mi sorun var anlamadim?

Arkadaslar yakında ayni gün hem isteme hem de nisanim var. Ama surec cok farkli ilerliyor. Ailem bu sekilde olmaması gerektiğini söylüyor. Ben de daha önce bu süreçleri hiç yaşamadığım için bilmiyorum. Bilenler varsa yönlendirebilir mi? İsteme içi elbisemi ayakkabımı falan kendim aldım. Alyanslarimizi erkek arkadaşımın isteğiyle seçtik onlarin tanıdığı kuyumcudan. Ben başka model istiyordum ama orada yoktu. Baska kuyumcudan da alamazmisiz. Neyse dedim sorun değil. Onun takım elbisesi için beraber gezerken baktık. Pahali gelmiş onlara, başka yere gidelim ailen de gelsin dedim. Ailesiyle gittik yine çok pahalı dediler. Kendi ailesiyle günlerdir uygun yer aradılar. Ama daha satın almadılar. Benim elbisemle uyumlu bir şey olsun derken annesi kombin yapıp duruyor ama benim elbisemle hicbir uyumu yok. Takim elbiseyi sen giyeceksin ne benim ne annenin senin fikrin önemli dedim. Nişan alışverişi olayi yapılmadı. Taki olayında da kimse bir şey sormadı. Annem de bırakalım kendileri illaki bir şey yapar eli boş gelmezler herhalde dedi. Cicek olayi ise ben beyaz gül cok seviyorum isteme cicegi beyaz gül olsun dedim. Kendi annesi saksı cicegi yaptıracakmis ozel. Ama ben öyle sevmiyorum deyince dinlemiyorlar. Yani uzun lafın kısası fikrimin hicbir önemi yok. Her şeyi kendi başlarına hep gizli saklı hallediyorlar. Bu surec gercekten boyle mi oluyor anlamiyorum. Ailem de bu surec güle oynaya yapılır neden her seyi gizliyorlar bu ne saçmalık demişti. Bilemiyorum. Allah aşkınıza biri beni yönlendirebilir mi?
Surec boyle mi ilerliyor bizde mi sorun var anlamadim?