25 Mayıs 2021 Salı Saat 19:00

Aslında kadınlar erkeğe evlenme teklif ediyorlar hemde erkekten önce lakin bu teklif üzeri örtülü oluyor ve erkeğin şifaen bildirmesiyle neticeleniyor
Lakin kadın şifaen teklif ederse bu magazin oluyor çünkü ülkemiz toplum yapısı erkek baskın bir kültüre sahip
Bir T. C kızı için imkansıza yakın bir durum olmakla beraber alışılmamış bir durum hayliyle bu gibi ilk adımlar erkekten beklenir her ne kadar böyle bir kural olmasa da genelde böyle olduğu için kızın teklif etmesi garipsenir hem garip bir düşünce tarzı olmakla beraber bu gibi şeyleri kadınlar yaptığında sanki kadın kendini çok kolaydan satıyormuş gibi düşünülür (ki ben öyle düşünmüyorum). Hatta ve hatta ciddi cesaret gerektiren bir iştir kadının ve erkeğin ilk olarak yapmış olması hiç bir şey ifade etmez.
sıradan rutin hayat içinde evlilik teklifleri erkekten beklenir sanki kadınların eş seçme hakları yokmuş gibi bir algı var kadınların içinde
biz erkeklere kadınlarda evlilik teklifi edebilir
bu partili davullu zurnalı olmaya bilir sözlü bir şekilde de olur
kadınlarında eş seçme hakları vardır kendi içlerinde bu durumu ezip büzmemeleri gerekir diye düşünenlerdenim
Alışık olduğumuz icin heralde. Ama not geceyim sevgilime ben sohbet esnasnda cok tatlı gülüyordu ona yaklaşarak benimle evlenrmsn dedim😅 o da şaşırarak evet asıl sen bnmle evlenrmsn diye sordu😂 o sıra gecistrdkte sonrasnda daha romantik bir ortamda o tekrar teklif etti😂🌠
güzel bir durum
@hamzakemal aynn
Cevap
35Cevap
Çünkü alışmışız erkek çiçek alır , erkek supriz yapar , erkek evi geçindirir , erkek ilk mesajı atar , evlenme teklifi eder , erkek kız tribi çeker. Vs. Vs Sizi savunmuyorum fakat herşeyi erkek yapacak diye bir kural yok. Yıkın artık bu tabuları.
Sanırım kolay kolay yıkılmaz evlenirken erkek tarafına yapılan saçma sapan masraflar da cabası
âdettendir diye sömürülüyorsunuz 🤦🏼♀️
He adet diye diye sokup çekiyorlar 😂😂
🙈🙈🙈
Öyle ama yalan mı 😂
Doğru diyorsun çok açık sözlüsün 😂
Hep bundan başım belaya giriyor 😂
Aaa 🤔🤔🤔😁😁😁😁😁
Doğruyu duymak İnsanların işine gelmiyor maalesef
Doğruyu degilde duymak istediği cümleleri söylemiyorsun sorun sende 😂
Aynen öyle ama ben kimseyi memnun etmek zorunda değilim doğru neyse onu söylerim bana da çok şey söyleyen oluyor hatasını kabul eden bir insanım
Öylede bir elin parmakları nasıl bir değilse her insanda bir değil aynı düşüncede değil
Aynen öyle haklısın yapacak bir şey yok
Abe çocuk çok basit biz erkek milletiz ya ancak evlenme teklifini erkek yapar...😁😁😁 Bir kadının gözüne kestirilmek erkekliğe yakışır mı? Öyle bir durumda erkek daha çok gurur ve onur duymalıdır ancak mallar anlamaz o onuru.
Yıl olmuş 2021 kızlardan çıkma teklifi eden az, evlenme teklifi yok denecek kadar az. Halbuki kadın teklif etse daha şahane olur. Bu arada bana çıkma teklifini hep kızlar yaptı onu da belirteyim.
bana şaşırtıcı gelmiyor
ama şöyle bir durum var erkek hiç hazırlık yapmadan evlenemez tüm para ondan çıkacak ne de olsa ama erkek teklif edince hazırlığını yapmış demektir olay bu o yüzden tuhaf algılanıyor
Günümüzde artık ekonomik açıdan diye düşünür olduk😅"Aaaa parası var ki düğün yapacak". Adam gibi bir düğün 60-70 bin tl a.. q düğün de yapamam mobilya da alamam. Annem artık sen bul eşyalar senin diyor.. Düştük iyice a.. q💔🥺
Bence gayet normal bı durum herkes ilk adımları hep erkeklerden bekliyo kontrolü eline almak da güzel bence
Elimde olsaydı ben ederdim ona Çünkü Allah'ımın gücüne gitmesin ama canımı vericem kadar çok seviyorum onu yani yani erkek çok sever de kadın çok sevemez mi düşünceleri değişmeli bence.
Hep erkeklerden bekledikleri için, kadınların teklif etmesi abes geliyor. Bizim ülkede herşey tersine işler zaten. Bi kere doğru bir şey yap, taşlamaya başlarlar.
eşim bana evlenme teklifi ettiğinde şaşırmıştım ben de
Genellikle "Evlenmeyi erkek teklif eder" algısı var toplumumuzda. Bu yüzden şaşırtıcı geliyor olabilir ama bana göre normal bir durum.
Tabular.. hep erkek yapar, eder, söyler algisindan dolayı. Bu özellikle Şark kültüründe ( Doğu ) daha yaygın, bizde bundan nasibimizi alıyoruz.
Erkek genelde yönetici hükmünde oldugu icin sanirim.
Şu an evet diyeceğini bilsem ederim teklif sorunun cevabıda Türk zihniyeti be bekliyorsun
Hayır dese kaybedeceğin bir şey yok durumu kızlarda daha bir cuk oturuyor.
Şaşıracak bir şey yok aslında ama toplumdaki teamüller farklı malesef.
Artik ilk adımı hep kadınlar atıyor devir değişti insanlar rahat
Çünkü alışık olduğumuz bir şey değil ama bu demek değildir ki bu davranış yanlış
Hatice annemiz de Peygamber efendimize evlilik teklifi yapmıştır. Bunda büyütülecek bir şey yok
Çünkü medeni cesaretleri yok. Eğer medeni cesaretleri olsaydı, çevreyi kesinlikle umursamazdı insanlar..
Teklif edebilir bence kadınlar şaşırmamak lazım eşitliği savunuyorum ben hayatta
Genelde, Evlilik tekliflerini erkekler eder diye bir şey var ondandır
Çünkü bu da erkeğin üzerine etiket yapıldığı için. 🤦🏻♂️
Bende evlenirsem karşı taraftan teklif bekleyeceğim. Sonuçta erkek edecek diye bir kural yok25 Mayıs 2021 Salı Saat 19:06
aga bu tamamen toplumsal kalıplar aslında bunda bir sakınca yok neden şaşırdıkları ise toplumdan farklı bir şey yapmışlar o yüzden çünkü genelde bizim toplumumuzda erkek evlilik teklifi yapar
Açıkcasi teklif yapacaksamda alacaksamda herkesin onunde olsun istemem ama diger turlu ikiside uyar bana ama ben teklif almayi isterim
Hep erkekler yaptığı icin kadın yapinca tuhaf geliyor demekki
Zamanında birşeyleri (bu ve buna benzer şeyleri) sadece erkek yapar algısı yarattıkları için, kadın yapınca ilginç gelmesi normal.
Genelde erkek ettiği için kadın edince farklı duruyor
Alışılmış bir durum değil. Gelenek ve göreneklerden kaynaklı bence.
Nadir görülen bişiy olduğu için
Alışılmamış bir durum
Normal bir durum..
Niye şaşırtıcı olsun devir değişti
Erkeklerde medeniyet ışığı gördükleri için
Alışıla gelmeyen bir durum olduğu için.
Hiç duymadım gormedim
normal değil çünkü :d
Kadında evlilik teklifi yapabilir, gayet normal
Sabit fikirden dolayı
Yeniliğe kapalılar
Çok düşük bir ihtimal olduğu için şaşırmak normal
Etmeli Herşey i bizden beklemeyin
Toplum kültüründe olmadığı için.
Psikolojik algı operasyonu
Bana etti bir kız kabul etmedim ama😂
Çünkü alıştık herşeyin erkeklerden beklenmesine
Erkekler istiyor bunu bir erkek dedi ki “ evlenme teklifini kadının ettiği bir ilişkiden bi şey beklenmez” yani yine erkeklerin oluşturduğu bi sistem biz yaparız biz ederiz vs.
Ben şimdiye kadar konuştuğum iki kadından evlilik teklifi aldım. Biri benden 5 diğeri 7 yaş büyüktü. Yaş farkından ötürü bir de duygusal bir bağ olmadığından dolayı kabul etmedim
Gelmiyor
Nadir oldugundan
Klişeler.
kendilerine edilmediği için özeniyorlar heralde
gneelıkle erkekler ederde ondan
Çünkü her şey sadece erkeklerden bekleniyor
Cunku ulke boylle ama bence olmamali
Çünkü insanlar mal.
edeni görmedim ben
Millet alışık değil.
Bana gelmiyo valla
bence daha hoş