AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
112Cevap
Sen şimdi annenle babanıda saçma buluyorsun o zaman
O saçma dediğin evlilikten dünyaya geldin unutma
evlilik bir birini seven kişiler varsa gayet mantıklı bir kavram.
düğün konusunu biraz saçma bulmuşun sanırım. orada sana katılıyorum.
Çevremde böyle diyen kim varsa çatır çutur evlendi. O yüzden bu lafları diyen insanlar bana samimi gelmiyor
Ben evlencek olursam düğün yapmam şahsen, düğün yapacağıma 2 tane iPhone 12 Pro alırım eşimle kullanırız düğünden daha çok mutlu eder.
Bir boksör bir seks makinası bir psikopat bir vicdanı kurumuş at hırsızı ile evlenmezsen bence iyi olabilir
Sacma sapan değil hanımefendi sadece biraz düşünceleri değiştirecek birine ihtiyacin var
İyi biri kaldı mı? Hiç sanmıyorum maske takmış canavardır anca
Ya lutfen ama okuyan birisin eğtim alıyorsun herşeyi görüyorsun biliyorsun da iyi biri kaldı mı sanmıyorum gibi kelimeler yakışmıyor herkes kötü olsbiir mi ya?
Türkiyede iyi erkek o kadar az ki en kötü tehlikeli ülke sıralamasında tepelerdeyiz
İlk 10 a baktım da değiliz o kadar da ama haklsiniz anlıyorurum sizi ama iyi insanlar var ben o öldüren insanların cahil eğitimsiz babadan ne görse onu yaptığını düşünüyorum ha bilinçli insanlar da yapıyor doğru ama bunun önünü biz alamayiz kişinin vicdanı alır size düşen olumsuz düşünmek yerine karşınızdaki kişiyi iyi tanımak direkt bağlanıp aşık olup karşıdaki kişiye vazgeçilmez olduğunu gostermemek
ohooo direk bağlanmasak zaten aşık olmaya ne gerek var kime aşık olacağını sen seçemezsin
Siz zaten ksuura bakmayın da önce dış görünüşe aşık oluyorsunuz
Bize genelleme yapma dedin ama sen genelleme yapıyorsun şu an
Hadi senin hatrin için bircogunuz diyeyim önce dış görünüş önemli sonraki cevabını vereyim dışını sevmediğin birinin içini nasıl sevebilirsin dimi 😀
her zaman önce dışına bakarsın çünkü karakterini bakarak anlayamazsın ama şunu da unutma herkes aynı tip dış görünüşü sevmez tabi bu hoşlantıdan ibarettir zamanla karakterine aşık olursun
Tamam siz öyle dış görünüşe aldanmaya devam edebilirsiniz
@SosyoPsikopat Helal be içimden geçenleri yazdın
Bana ders vermenize gerek yok ben biliyorum neyin ne olduğunu teşekkürler
yanıla yanıla öğrenirsin düşe kalka yoluna devam edersin eğer hiç bir hatan yoksa demek ki tecrübende yok
o halde aşkın nasıl oluştuğunuda biliyor olman gerekiyordu
Bakın hanimefendiler tanımadan onyargilarda bulunmayın tavsiyem dir size teşekkürler
ön yargı ve aşk farklıdır ön yargılı olsaydım kürt sevgilim olmazdı
Tamam
Soran kişi korkamana gerek yok güçlü ol.
evlilik için düğün yapmak şart değildir istersen o kadar borcun altına da girmezsin
Evlilik güzel birşey ama doğru zamanda doğru insanla yaparsan
Bnde evlilik karsitiyim hergun ayni yüz trip cekemem hizmetcilik yap Ailesi bilmem ne bide cocuk ayyyy hic isim olmaz konfor kadiniyim ve egoist basimi agritamam delimiyim kendimi yaslandiriyim iyy yaslanirsam huzur evleri var yavrum bayyyyy
masrafı sen yapıyosun erkek tarafı yapıyo 2 sene sonra da boşanıyosunuz evlilik erkeklere saçma bu devirde
Kanka alnından öpmek istiyorum. Tamamen aynı düşünüyoruz ve gençlerin arasında da böyle düşününleri görmek beni mutlu ediyor 🙂
Evliliği sevmeyebilirsin, gereksiz ve masraf olarak görebilirsin ama '' Saçma '' diyemezsin. Bu konuda haksızsın.
Evlilik kaynana , görümce olmadığı sürece çok güzel bir şey ama bu 2 sinden biri dahi varsa evlenmeyin kızlar ( benim annem istisna )
Yok ya genelleme yapma bak benim anneme görümce diyene yazıklar olsun gelinin ablasından daha iyi ablalık yapıyor gerçekten. Yani aslında şöyle kaynana değil anne ise görümce değil abla ise tadından yenmiyo
Doğru abla
Evlenmeden aynı evde yaşamak esas saçmalık bu tamam evlenirken dugun dernek şatafatlı eglence yanlış bana göre
Kişinin kendi inisiyatifine kalmış düğüne verecekleri parayı çocukların geleceği için kullanan da var. Mütevazi bir nikah kıyıp.
Haklısın da insanların saygı duyduğu şeylere saçma demen ne kadar etik bilemicem. Yoksa bence de gereksiz bir eylem
Düğün parasını kocanla harca o zaman. Şey yapmak için de imza atmana gerek yok illa. İster evlen ister evlenme. Sacma sapan değil bence.
Evliliğin neresi saçma insanların yuva kurması mutlu bir hayat yaşaması bunlar sana saçma geliyorsa evlenme o zaman ayrıca evlilik denilen şey olmasaydı ortada bir edep haya kalmazdı herkes herkesle istediğini yapardı
Ha şu mantiktaysan anlarım evlenmeden önce hayatımı yaşamak istiyorum mantığındaysan anlarım ama evliliği saçma bulman çok mantıksız şöyle düşün sırf masraf yapmamak için evliliği saçma buluyorsun ama her şeye illaki para döküyorsun okumak parayla gezmek parayla kısacası parayı veren düdüğü çalar mantığı parasız sen sokakta 2 3 gün bir gez bakalım kim bakacak sana
Fiziksel ve kişisel özelliklerimden dolayı kimse beni sevmeyecek zaten, haklısınız galiba.
şey yapmak ıcın evlenıyorsunuz kısmı harıc katılıyorum kafana uygun yasantına uygun bırını bulunca evlenmek doğal bır durum bunda saçma bır durum yok
Tanıdığım biri var şunu demişti
"Aşırı cinsel isteğim var o yüzden annemin seçtiği adamla evlendim" şey yapmak için evleniyorsunuz kısmı bunun içindi. Bunu yapan kızlar az da değil...
yanı evet olabılır bunun yuzunden evlenen ınsanlar oldgunu bende dusunuyorum ama genellememek lazım. ya da bır cocugum olsun dusuncesı ıle evlenmek bu da yanlıs
Kesinlikle haklisin. Bosanma asamasindayim, bütün psikolojimi mahvetti evlilik
Haklısın mezun olduktan sonra tekrar gel bu soruyu güncelle bakalım hala böyle haklı mı konuşacaksın
üstüne çocuk yapmak 🙂 ilerde bu yazıma bakıp gülecek gibi hissediyorum. hadi hayırlısı.
İnsanın alıcısı olmayınca, çirkin ve çelimsiz olunca böyle düşünmesi normal tabi :D
Evlenmek çok saçmalık üstüne bir de çocuk yapmak daha da saçmalık.
evlenmeden aynı evde yaşanmaz diye bir saçmalık var millet göbek atamadığı için sevgilinle aynı evde yaşayamıyorsun gerçekten çok saçma bir durum
Düğün için söyleyelim. Evlilik güzel olur kafa dengi ile
İnsan sosyal bir varlık, böyle düşünceler ara sıra gelebilir ama icraate dökmek zor.
Sen evlilikten değil düğünden soğumuşsun düğünsüz evlilikler de yapılıyor.
Lan NE ALAKA NE ALAKAAAAAAAA NE ALAKAAAAAAAAAAAAAA
Dediklerinden bu çıkıyor
He krşm aynen
He krşm aynen
Evlenmeyi dusunmuyorum. Ama haksızsın. Bana göre bakış açın dar. Daha kapsamlı düsünülebilirdi.
Ve o senin DÜNYA KADAR GENİŞ BAKIŞ AÇILI düşünceni merak ediyorum
Arkadasimiz evliligi elestriyor fakat sadece olumsuz yanlarını düşünebilmiş. Bana göre iki yönde ele alınıp karşılaştırılır. Bu yüzden düşüncelerini eksik buldum. Sana gelince. Benim her konuyu evlenmeye getirdiğimide nereden çıkardın üstüne bakış açımada laf atmaya çalışmıssın ilginçsin.
Haksızd degilsin naparsın böyle gelmiş böyle gidiyor
Genellememek lazım. Herkesin hayat deneyimi bir değil.
borca girmeden sade nikahla da çözebilrsin bu işi bende evliliğe karşıyım gerçekten saçmalık 😏
Bunu bir erkeğin değilde bir kadının söylemesi açıkçası bir az şaşırttı.. Yersen tabi...
Ya evlilik sacma degil sacma olan düğün. Bizim aptal geleneklerimiz. Evliligin adı cikmia. Evliligi sogutan da bu aptal gelenek görenekler degil midir zaten
Düğün gayet mantıklı sebeplerle ortaya çıkmış bir gelenek. Bir çift evleniyor; eş, dost, akraba altın takıyor sonra bu altınları satıp ev alıyorlar, iş kuruyorlar evlendikten sonra açta açıkta kalmıyorlar. Düğün olmadan da takılabilirdi derseniz orda amaç eğlence, maksat bütün aile bir araya gelsin, kız tarafı ve erkek tarafı kaynaşsın. Günümüzde takılan altın düğünün kendi masrafını karşılamadığı için size saçma geliyor olabilir ama olduğu şekliyle devam etseydi kimse evlendikten sonra sıkıntı yaşamazdı. Çerkesler bunu güzel bir şekilde devam ettiriyor mesela bu yüzden de evlendikten sonra ortada kalan gençler olmuyor. Bunu altın günleri gibi de düşünebilirsiniz. Komşular her ay başka komşunun evine gider 1 tane çeyrek altın verir. Herkes aynı miktarda altın verdiği için para gitmez ama insanların eline toplu para geçmiş olur, ihtiyacı olan bir şeyi alır. Kendine kalsa biriktirmek zor, bir şey çıkar harcarsın. Hem böyle komşuluk ilişkileri de güçlenmiş oluyor.
Düğün yapmana gerek yok ayrıca evlenmeden bazı duyguları nasıl karşılaşacaksınız?
Onun için evlenmek mi gerekiyor? Hem yaşamayınca ölmeyecem sonuçta gerek yok
Tamam yaşamak istemezsen yaşamazsın bana göre o duygular istektir ben böyle düşünüyorum ve evet o duyguları yaşamak için evlenmek gerekiyor
Haksızsın. İnsanların seçimini ne sıfatla hangi hakla eleştirirsiniz? Size yapılsa demediğiniz hakaret kalmaz
evli olmak dünyanın en mükemmel işi... Uyumlu çiftler ve sınırsız aşkkkkk
Sen iyi birini bulmuşsun abicim hayat sana güzel Allah mesut etsin 😄 Bizi soğuttular artık bu durumdan
Çok haklısınız... Ama bir Çin hikayesi yolumu aydınlattı... Uyum, sevgi, anlayış ve aşk şart.
Ben sana katılıyorum bu konuda içimden gelenleri sen söylemiş sin zaten👏👏👏👏👏
O saydıkların olmak zorunda olanlar değil görgüsüz insanların adet bildiği şeyler düğün yapmadan sade bi nikahla evlenip sevdiğin insanla hayatını birleştirmek bence güzel bir şey
İşte bu yüzden düğün yapmıcan düğün parasını bi nikah kıyıp eşinle o parayı miami vs ezicen en mantıklısı koca göbekli enişteleri doyurmaya koca totolu teyzeleri eğlendirmeye gerek yok 😉
siz ne anlarsinz evlilikten yuvadan sadakatten namustan z kusagi yaragı yemis
İnsanlar hayatlarını yalnız geçirmek istemiyor şahsenben sevilip sevmek isterim yalnız yasamak istemen
Bu senin kararın saygı duyuyorum. Ama bana burda namus bekçiliği yapanlar deli etti
Dugunde o kadar para harcanmasina bende karsiyim
Evlenmek değil de düğün yapmak konusunda dediklerin doğru. Evlenmek lazım miras falan çocuk yapınca.
Evlilik güzel bir şey düğün saçma. Evlenmek kariyer yapmana engel olmaz.
bende senin gibi düşünüyorum ama gelde bunu aileme anlat
Evlenme o zaman yalnız yasa beğendiği le ol
evlenmemi turkiye şartlarinda anan baban eben zorla yine evlendirir duyar kasma burda
Yo kimse zorla değil.. bağımsız bireysin kimse karışmam
zaten evlenmk istiyorum ama dûgun nişan söz vs bunlari istemiyorum sade bi nikah ardindan balayi masrafsiz biršey istiyorum
var mı konuştuğun biri
vardi ama şimdi yok ne farki denir ona kültürmü işte o yüzden çok farkiylik 6 ay once bitti
Meslek vs eğitim düzeyiniz neydi
pideci o ben uniye bir kez daha hazirlaniyorm dershane falan
sorun egitimimiz degildi zaten sacma sapan istekleriydi
Ne kadar çıktınız.. ne alaka öğrenci ile pudeci zaten baştan yalnis
Ne istiyordu sevişmek vs mi
2 yil
hayr oyle seyler degil tesettûre girmemi ailesiyle yaşamayi kabul etme vs geri kafalilik
Oha saçma.. evlenip eşimle özgürce evi içinde yaşayıp fantazi yapıp eşine kur yapmayacaksa o evliliği më yapayım
Es değil seni hizmetçi istiyor evind
aynn bitti o yüzden
2 yıl iyi dayanmissin nerdesin sen şehir.
2 yil iyiydi zaten işi ciddiye bindirmeyi kendi istedi şartları saydı olmaz dedim ikna etmek için dil döktü ama benm istedigimi yapmadi şimdi gider sümüklü bi kuzeniyle evlenir
izmirden ben o İstanbul ama aslen agriliydi
😂😂daha cok kaçirir o
Azafcfhh
Kendin hayatın kendi seçimin kimse bir şey diyemez
Bu kadar cahil yorumdan sonra ilaç gibi geldi. Teşekkürler 😊
Özgür bir ülkede yaşıyoruz sonuçta
Baskı ile bir yere varamayız
Sen bir de yorumları oku bak bakalım özgür bir ülkede miyiz :)
Ama şuda var uzmanlar söylüyor
Kadınlarda annelik içgüdüsü var tabi her kadın için bu söylenemez
Her insan bir olmuyor
Özgür merak etme şu an isteyen istediği şeye kavuşabiliyor yapabiliyor
çok haksızsın. evlilik insanları fuhuştan günahtan korur ama senin anlaman zor. en azından saygılı olmanı isterdim
Aynen öyle çoğu insan beleş seks için evleniyor ya da kadınlar okumuyor çalışmıyor koca parası yemek için evleniyor
Kesinlikle hem fikrim yazdıklarının altına imzamı atarim
Bence o kadar şatafat gereksiz borç harçla evlen ondan sonrada kavga döğüş parasızlıktan
Siktie et birader haklisin evlenme
Ben de üniversite 1. Sınıfım. Tamamen sana katılıyorum hatta ekliyorum nasıl birisine güvenip evlenebiliyor ki insanlar anlamıyorum.
O evlilik değil düğün yalnız? Evlilik de ne var ki?
onu ayırt edemiyorlar , evliliğin sabit bir kişiyle ilişki düğünün eğlence olduğunu ayırt edemediler işte
@DreamGhosters soruda kendimi gördüm. Kendi sorumsuzluklarımı başka şeylerin üstüne yıkmaya bayılırım sinirle. İnsanların sorumsuzluklarını da evlilik kurumunun üstüne yıkmış. Çünkü evlenip mutlu olan kimse yok. Her evlilik dışı ilişki mutlu sonla da bitmiyor ama işimize geldiği kadarını görürüz hep
@Özlxkkdldlrlfl maalesef öyle kendini hesaba çekmeyen veya çekmek istemeyen kişiler böyle yapıyorlar
Hayat senin istediğin gibi karar vere bilirsin
Evlenilmez bu devirde
Ona göre kariyer yapan da evleniyor mecbur evlenecen namus önemli
Geldi namus bekçisi bende nerde kaldı diyordum
Siz bilirsiniz keyfiniz bilir
Yok valla o yüzden evlenmem.
İnan yok artık vazgeçtim
Haklısın bebek. Evlenme evlenenler mutsuz