+1 yılÇoğu kişi bunu dini konulara getirecektir, getirebilir çünkü çoğunluğun müslüman olduğu bir ülke de yaşıyoruz. Tabi ki, senin ay da diğer insanların dini görüşü beni ilgilendirmez ama hiristiyanlıkta da dini nikah kıyılmadan önce beraber olunmaması gerekir ve çoğu dinde de bu böyledir. Bir insanın nasıl ve neye göre bir hayat yaşamak istediği kimseyi ilgilendirmez. Soruna gelicek olursam, evlilik; dini, hukuki, toplumsal kanun ve törelere uygun bir şekilde iki çiftin beraberliğini resmiyete dökmesidir. Yani, en başta her iki tarafında haklarını birbirine karşı gözetmesinden, saygınlıklarını korumaları açısından ve geleceklerini daha rahat yönetebilmek için yapılması en doğru olan yöntemdir. Yani, Atatürk medeni hukukun kanunlarını yazarken ve kadınlara ilk kez bu hakları verirken öyle eğelence olsun diye yapmamıştır. Bundan dolayı kadın hakları ve medeni hukuku okumanı ayrıca tavsiye ederim. Çünkü, asıl erkeklerin işine gelmez evlenmek bundan dolayı. Gel gör ki LGBT üyeleri dahi evlenmek, bu hakka sahip olabilmek için çok uğraştılar, uğraşıyorlar. Diğer bir konu, çocuk yapıp yapmamak çiftlerin hürriyetinde olan bir durum fakat sosyal devlet içerisinde evlilik dışı çocuk getirip yetiştirmeye çalışmak sadece Türkiye'nin değil diğer avrupa ülkelerinde de hoş görülen bir davranış değildir. Evlilik, düğün demek değildir. Sevdiğin insanla nikah kıyabilir, hayatına devam edebilirsin. Düğün için normalde harcanacak parayla enges bir balayı tatiline çıkabilirsin. Evlenmek istemeyebilir, beraber yaşamaya devam edebilirsin ama evlenip sevdiğin insanla yuva kurmak saçma bir şey değil. Nasıl ki şu an da çoğu insanın fikri buna ters düştüğü halde saçma sapan dememek yerine kendi hayatları demeyi tercih etmeleri gibi. Önemli olan saygınlığı korumaktır. Sadece öylesine olaylara bakıp yorumlamak kolay, araştırıp neden ve niçin yapıldığını öğrenmelisin en başta ve kendi fikirlerini belirmelisin. Benim de kendi şahsi fikrimce modernleşmek adı altında ahlaksızlığı normalleştirmeyelim 🙌🏼
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSonunda birileri benim dilimden konuşmaya başladı. :)
İnan bana ben de bunu acı tecrübelerle fark ettim. Evlilik bence de o kadar güllük gülistanlık bir şey değil. Eskiden doğru kişiyle beraber hayatı daha da kolaylaştıran, çiftlerin tek yürek ve tek bilek olmasını sağlayan; karşılıklı sevgi, karşılıklı saygı ve karşılıklı güven ile birlikte ruh ikizlerinin bunu ömür boyu sürdürebileceği bir mertebe olduğunu düşünürdüm fakat yaşadıklarımdan sonra bu konudaki algım tamamen değişmeye başladı. Siz de gördüğüm kadarıyla benim gibi yaşadığınız kötü olayların kurbanı olmuşsunuz (benim olaylarım sizinki kadar berbat olaylar olmasa da). Neticede siz 3 kere aldatılmışsınız, kuzeninizi öldürmüşler (başınız sağolsun ve Allah rahmet eylesin), diğer kuzeniniz şiddet gördüğünden dolayı boşanıp kendini koruma altına almak zorunda kalmış; bense 3 kez narsist, mazoşist, sadist ve aptal olan kızlara karşı yaptığım fedakarlıkların acısını çektim. Yeri geldi beni kendi çıkarları için kullanmayı denediler. Yeri geldi benim üstüme yapmadığım kötülüklerin çamurunu atmaya kalktılar. Yeri geldi bana dibine kadar baskı uyguladılar. Yeri geldi yalan dolanlarla beni kandırmaya kalktılar. Her ne kadar sizin yaşadığınız gibi aldatılma ve şahit olduğunuz cinayetler kadar kötü bir olay yaşamamış olsam da yine de neredeyse bana acı çektirecek ve beni yaptığım fedakarlıklara pişman edecek tarzda olaylar yaşadım ve ben de bu durumdan yoruldum.
Maddi kısımlar hakkında da sonuna kadar haklısınız. Evlilik cidden masraflı bir şey. Gösteriş meraklısı olanlar için yapmak zorunda kaldığımız gereksiz bir yatırım. Sonuçta düğün masrafı ödemeye ne gerek var? Hele hele P. K (Peekay) filmini izlediyseniz bilirsiniz. O uzaylı adam haklıydı. Düğünler, seks yapacağımızı bağıra bağıra ilan ettiğimiz ve gereksiz masraf çıkaran ironik bir kutlama ki ben böyle şeylerin açığa çıkmasından pek hoşlanmıyorum. İnsanlar söz konusu muhabbet sekse geldiğinde "Öyle şeyler konuşulmaz." diyor. Ama düğünlerde bunu dolaylı yoldan bağıra bağıra ilan etmiş oluyor. İronik değil mi?
Aslında her şeyin doğal gitmesi gerekiyor. Doğada da bu böyle değil midir? Dişi de, erkek de kendine uygun eşi seçer. Ardından da onunla bir ömür hayat kurması ve neslini devam ettirmesi gerekir. Hayvan belgeselleri izlediyseniz bunun örneklerini fazlasıyla görmüşsünüzdür. Ama insanlar... Bu düzene uymaya bir halt yiyorlar. Bu da sen ve senin gibilerin aşka inancını yitirmesine, hatta artık "sözde aşk"ı dalgaya alacak düzeye gelmelerine sebep oluyor. İnsanlar çok bencil. Sırf kendi çıkarları, kendi zevkleri için ruhlarını bile satıyorlar. Ama bununla dengeyi bozduklarını, kendi kendilerini yok etme eğiliminde gittiklerinin hesabını katmıyorlar. Biliyorum bu paragrafta olaya biraz genelden girdim. Ama çıkarcı insanların her türlü yaptığı şey bana ironik ve saçma geliyor; çünkü bu kadar çıkarcı olmasalar, bu kadar güç aşığı olmasalar dünyada barış bile gelebilirdi.
Ben de senin gibi üniversite 1 öğrencisi olarak, seninki kadar kötü olaylar yaşamamış olsam da beni yaptığım fedakarlıklara pişman eden, iyi niyetimi suistimal eden durumları yaşayıp en sonunda aşka inancını yitirmiş, hatta "sözde aşk"ı dalgaya almaya başlamış birisi olarak seni ne kadar iyi anlayabildiğimi kelimelerle bile tarif etmek yetebilir mi bilmiyorum ama seni anladığımı sana ancak bu kadar gösterebilirim; çünkü istisna kitlenin bu konudaki halini her düşündükçe başımda kara bulutlar yükseliyor. Bilmiyorum belki de iyi insanların tümünü düşünecek kadar empati sahibi olduğum için bu kadar üzülüyor da olabilirim. Ama neticede hayat devam ediyor, değil mi? Belki bizim gibi bazı kişiler bu konuda başarısız olmuş olabilir (bakınız rahmetli kuzenin) ama biz hem bu kötü insanlara inat, hem de insanlığın iyiliği için her şekilde ayakta kalmamız gerekiyor, değil mi?
Bana belki ironik olarak sorup yargılayacaksın. Diyeceksin ki "Neden bu kadar özelden genel bir konuşmaya geçtin?"; çünkü insanların çoğu o kadar kötü niyetli ki senin dediklerini en iyi bu kadar destekleyebilirdim. Bu sadece bana ya da sana özgü bir konu değil. Bizim gibi bunu yaşamış daha fazla insanlar da var. Bu nedenle senden sadece ama sadece tek bir şey istiyorum: Bu devirde, babana bile güvenmeyeceksin. Kimseye güvenmeyeceksin. Ama "%100 olarak" güvenilir bir insan olduğuna %100 derecede emin olduysan da öyle bir insanı hayatından reddetmeyeceksin. Kıymetini bileceksin. Bu %100 güvenilir nitelikte olan insan bir dostun olabilir, ailenden birisi gibi gördüğün bir insan olabilir, direkt olarak ailenden birisi olabilir, belki de aşka inancını geri getiren sevdiğin insan olabilir (ki ben de böyle birisinin geleceğine senin gibi inanmıyorum şahsen, sadece alternatif seçeneklerden birisi olduğu için örnek vermek istedim). Böyle birileri karşına çıkarsa ancak sana ondan fayda gelebilir. Bunun dışında ne olursa olsun, bu devirde kimse güvenme. Senden tek isteğim bu. Doğru yoldasın ve dediğim gibi seninki kadar kötü derecede olmasa da ben de kötü şeyler yaşamış biri olarak seni anlıyorum. Kararın yanlış bir karar değil; çünkü "Hayatta her zaman güçlü ol." ilkesinde hareket etmeye çalışan birisi olarak söylüyorum, hayatta her zaman güçlü olmak için iyilik adına en doğru olan her türlü yolu denemelisin. Eğer bir insandan %100 emin olmayıp bu yolda kendi adımını kendin atamayacak dereceye gelip başkasına güvenirsen kaybeden sen olursun. Neticede bu kaybı 3 kez aldatılarak yaşamışsın. Ben de aldatılmasam bile 3 kez hayal kırıklığına uğrayarak, sandığım gibi kişiler olmadığını görerek yaşadım. Seni bu yüzden de anlıyorum. Bu nedenle böyle bir ciddi konuşma yapmak istedim. Umarım, sana doğrudan yardımcı olma imkanım olmasa bile dolaylı yoldan bu konuşmamla yardımcı olabilmiş olurum. Herkesin dünyada değeri, ederi kadar olmalıdır neticede. Sen iyi bir insansın. Başkaları için iyi niyetini heba etme. Tek istediğim bu.26 Yorumla- +1 yıl
Buradan dislike atan pembeli üye her kimse ona sesleniyorum; ben sadece gerçekleri konuştum ve de saldırgan bir genellemede bulunmadım. Doğrular neyse ona söyledim. Zoruna giden bir şey varsa yanıtlarda gelip de yüzüme söyleyebilirsin.
- +1 yıl
Bunu da tartışırız hiç sorun değil. Elinde mantıklı bir şeyle geldiğin sürece fikrine saygım var.
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsın şimdi okuyabildim ve hayran kaldım gerçekten tam olarak içimden geçenler bunlardı. Aşk kavramına inancım kalmadı evet. Sırf düğün yapabilmek için evlenen, baby shower partisi yapabilmek için çocuk doğuranlarla doldu bu ülke ve daha nicesi. En iyi erkek görüşü sizindir 😊
- +1 yıl
Benzer şeyleri yaşamışız. Sizi keşke daha ayrıntılı olarak dinleme şansım olsaydı. Ama yine de teşekkür ederim. 🙏
- +1 yıl
Ayrıyeten ülkenin son durumu konusunda da size katılıyorum. İnsanların çoğu, gösteriş meraklısı olmuş. Bu da sadece bunun bir ürünü.
- +1 yıl
Aynen
+1 yılTamam da yani artık rica ediyorum insanları genellemenin yani Türkiye'de bu olay değil bu dünyanın her yerinde olan şey sizin o Medeni kabin dediklerinizde bile oluyor bunlar ama hiçbir zaman ben şunu söylemiyorum ki her insan aynıdır herkesi sen bu da şimdi katil İlan ediyorsun yani bu biraz ayıp değil mi Ayrıca evlilik hiçbir zaman gereksiz bir şey değildir Doğru insanla doğru yerde doğru şekilde tanışırsan altın çekiyorum Bak doğru insanla doğru yerde doğru şekilde tanışırsan Ömür boyu da Mutluluk Olursun tabii böyle bir devirde doğru aşkı nereden bulabiliriz diye sorarsan ya orasını bilmem orasını anca Allah bilir biraz sen de Çoban adabağlı Ama ben sana da kızıyorum Ciğeri beş para etmez erkeklere değer vermeyin ya burada ben kadınları da hatası var kadınlar açısından düşününce erkekler açısından da düşününce de birçok erkek Maalesef ki kolay elde edebilen kızların peşinden geliyor işte hal böyle olunca ortaya çok farklı tablolar çıkıyor maalesef o yüzden evlilik kesinlikle saçma bir şey değildir tam tersi doğru kişiyle beraber Sen zaten öyle şeyler yaşamazsın ama herkesi genelleme
4156 Yorumla- +1 yıl
Ve daha üzücü bir olay var ki şu an yorumları okudum gerek erkeklerin gerek kadınların o kadar mide bulandırıcı yorumlarda var ki yok işte Efendim her zaman seks yaparlarmış bir kişiye bağlı kalırmış arkadaşım O zaman sen flörtöz bir yapıya sahip Sen zaten evlenme Kimsenin başını yakma Yani bu lafım senin için de ve herkes için de geçerli gerçekten şu an yorumlar o kadar iğrenç ki yani midem bulandı okumaya ya ona bakarsan zaman da ben de çok Aldatıldım Bende çok kızlar tarafından Aldatıldım arkadaş olmama rağmen düşün hiçbir zaman sevgilim olmadı belki diyeceksin bu duyuya anlamazsın ama benim de arkadaşlarım oldu arkadaşım olduğu halde bile arkadan vuruldum yani aldatılmak dediğim olay bu Peki o zaman Ben de şimdi herkesi genelliği mi yani Ama herkes beyinsiz miyim ya da ne bileyim Herkes psikopat mı diyeyim Bu mudur yani hayat
Soran+1 yılYorumlar gerçekten midemi bulandırdı ne kadar cahil bir milletiz...
- +1 yıl
Gerçekten öyle ve insanların zihniyeti o kadar artık bana mide bulandırıcı geliyor ki beni oturup kimseyle tartışmak istemiyorum ya gerçekten böyle realist düşünen insanlar kalmadı artık
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsınız. Evet bende genelleme yapıyorum haksız yere farkındayım ama ne yapayım 3 kere aldatıldım, kuzenim boşanmak istiyordu öldürüldü kocası tarafından, diğer kuzenim dayak yedi çocuğunu düşürdü şimdi zor boşandı koruma falan aldı. Artık korkuyorum :(
- +1 yıl
Yaa kiyamammm basın saolsunnnnnn Öncelikle gerçekten çok üzüldüm ya zaten hayata böyle önyargılı bakan insanların geçmişini indiği zaman mutlaka bir şeyler vardır emin olabilirsin ya birinden zarar görmüştür ya başka bir arkadaş tarafından bir şey yaşamıştır Hani bir şey olmuştur illaki Ama şunu sana söyleyeyim hayatta dimdik ayakta durman lazım tabii ki Kariyer yapmak ya da bir iş bulmak insan zaten temel ihtiyaçlarından bir tanesi Çünkü iş yoksa zaten ne evlilik olur ne aşk olur Ne hayatını sürdürürsün zaten olmak zorunda ama hani insan normal şartlarda zaten birisiyle evlenmek istiyor sadece Tabii o iş için değil ben mesaj sadece o iş olarak bakan bir insan değilim Ben mesela ya bugün evleneceksen niye hayatıma bir kadın isterim hayatı paylaşmak için zaten evliliğinde ilk mantığı böyle değil midir
Soran+1 yılYa yorumlara bak sinirden ağlayacam. Evlenmeden olmaz, elinde çocukla kalırsın, namus önemli vs bıktım şu milletten bıktım.
Soran+1 yıl@Faruk2059 Ya günah benim haram benim kime ne?
Soran+1 yılEvlenmeyecem diyorum adam hala soruyor... Peki karşımdaki adam da bakir mi bana bakire olup olmadığımı sorma hakkı var? Kendini ne sanıyor. Onca kızla yatsın sonra bakire kız istesin. Yok öyle dünya
Soran+1 yılAbicim bak abi diyorum saygıdan. 3 kere aldatıldım ben 3. 2 tanesini yatakta kadınla bastım kendim gördüm bizzat. Kuzenim boşanmak istiyor diye öldürüldü ve daha neler var anlatmadığım. Evlenip sonra anlaşamayınca boşanmak isteyince kendimi mezarda bulmak istemiyorum. Bu yüzden evlenmek de istemiyorum. Ve zinaya gelirsek karar benim beden benim diyeceklerim bu kadar
- +1 yıl
@Faruk2059 kardeş sindi burada din edebiyatı yapma zaten millet namusa geldi mi Müslüman oluyor kul hakkı yedi mi erkek adam oluyor yalan konuştu mu birilerinin dedikodusunu etti mi bunlar hiç görülmüyor sadece namus üzerinden dincilik yapanlara ayrı sinir oluyorum din din diyorlar ülkede bu kadar yenen kul hakkını görmüyorlar
Soran+1 yılHa aldatilan benim, ama suçlu yine benim. Ben ne desem boş artık bu lafa. Anca namus meselesi olunca dine gelirsiniz başka hiçbir şey yok. Namaz kılıyor musun ya da sadaka veriyor musun desek hayır diyecek
- +1 yıl
@Faruk2059 dinine bağlı olanları da gördük her boku dine bağlamayın
- +1 yıl
Soran+1 yıl@Rajaw İçimdeki isyanı klavyeye dökmüşsün teşekkür ederim 😄😄
Soran+1 yıl@Rajaw Alnından öpüyorum 😘
Soran+1 yılHe seviştik diye şerefsiz de olduk. Bir insanı karakteriyle sevin bacak arasindakiyle değil. Şimdi sen sevişen insan karaktersizdir de dersin
@Rajaw Yardıma gelsen iyi olur cahillerle tek baş edilmiyor 😄
Soran+1 yıl@Faruk2059 Sevgilim de benle yattı ona bakılırsa o da bakir değil üstüne başka kadınla yattı aldattı beni. Suçlu ben miyim burda işte bu yüzden cahil diyorum çünkü cinsellik 2 kişiliktir ama siz suçu sadece kadına atıyorsunuz. Tek başıma mi yaptım ben?
Soran+1 yılÖnüme gelene verdin nasıl bir cümle? Sevgilimle yaşadım nerden bileyim karaktersiz olduğunu? Ama bunları yazman iyi oldu bütün erkeklerin zar ve a. m peşinde olduğunu anladık teşekkürler
Soran+1 yılVe erkeği suçlamıyorsun sadece beni suçluyorsun hiç yalan söyleme
Soran+1 yılTesettürlü bir kadın benim abimi aldattı. Bu işinkapalı ya da açık olmasıyla alakası bile yok aldatmak isteyen her türlü aldatir
Soran+1 yılBu yorumu yazan kişinin yorumunu mahvettik bir cahil yüzünden etiketleyemiyorum da. Lütfen kusura bakma görüş sahibi 😊
Soran+1 yılSabır kredisi çekiyorum. Abicim git artık tamam bıktım
- +1 yıl
Faruk sahisi, bunun adam gibi bir kız olmakla alakası yok, bende aldatıldım ama bir saygisizligim da yoktu, bir anlık karaktersiz insanlara denk geldik, adam gibi bir kız ol demenden belli cahillik akıyor. Kusura bakma ama adam kadın meselesi değil insanlık karakter meselesi. Seven düzgün olan aldatmaz, İslam'a çok duskunsen önce herkesin içinde hakaret etmemeyi öğren.
Soran+1 yıl@canddan Lütfen uğraşmayın anlatamıyoruz boşverin
Soran+1 yılŞu an sinirden kahkaha atıyorum dinden çıkarırmış güleyim de boşa gitmesin. Sevgili olmadan bir insanla nasıl evleneceksin bay mümın bey 😄😄
Soran+1 yılAsıl sana akıl fikir versin görücü usulüyle evlen tamam gerdekte kan gelmedi diye kadını hastanelik edip kapı dışarı da edersin sen @Faruk2059
- +1 yıl
Dinde tanışmak görüşmek haram değildir, haram olan davranışlar oynasmak gönül eglendirmektir. Seversin tanırsın aileler tanışır vs vs yeter ki şeytana uyulmasin, tanımadan evlilik din asla onermez çünkü ayrılıklar çok fazla oluyor kimin ne olduğu belirsiz oluyor, dini düzgün anlat. Ve bu faruga sakin itibar etmeyin, görüşlerinde canım kadın vajinası çekiyor sevgilimle bulusucam demiş, müslüman adi altında sapık gibi dsvraniyor, senin gibilere lanet olsun, birdaha sakin yorum yazma.
- +1 yıl
@Faruk2059 namaz kılmaya Müslüman olunmuyo kardeş yeter artık dini on plana atmayın herkes istediği gibi yaşar size be ya herkes İslami kurallara göre yaşamak zorunda değil yas kaç senin kesin 60 yaşındasın çünkü 50 60 yas teyzeler amcalar bu dusuncede
- +1 yıl
Kizlar 50 60 yas loading 😂😂😂😂
Öncelikle merhaba ☺️ En başta bahsettigin üzere düğün olayınin saçma geldiğini söylemişsin evet kısmen haklısın neden kısmen dediğimi açıklamak isterim düğün yapmak zorunlu değil biliyorsun yapmaya bilirsin yapanlar da aslında sırf adetten veyahut yine (bana göre ) saçma bir gelenek ki verilen altınların geri gelmesi için yapılan bir eylem düğün olayı halbuki dediğin gibi göze gozukmeden adı belli olsun diye nikahla yarım saatte herşey biter masraf olmaz borç olmaz gelinin damadın belini bükmez ☺️
Diğer bir konu ise cinayet şiddet olayları demişsin çok haklısın korkmakta tiksinmekte ama insan yanında mutlu olacağı birini bulduğu vakit saygı ve sevgi çerçevesi içinde herşeyi çözebilir mutlu bir evlilik sürdürebilir sadece tek yapmamız gereken doğru seçim yapmak ha bu kadar söylüyorum evlenmesen olmaz mı olur elbette ama ufak bişey anlatıp konuyu kapatayım karşı komşum var 68 yaşında bı teyzem hiç evlenmemiş çoluk yok çocuk yok anne yok baba yok vefat etmişler yalnız başına Allah iyilerle karşılaştırsın derler ya gerçekten öyle hiçbir dayanağı olmadığı için kadını geçen döveyazdılar hemde 18 yaşlarında bir kız bunu yapan Allah kimseyi yalnız bırakmasın o yüzden evlenip evlat sahibi olmak gelecekte bı dayanak umarım hayatınla ilgili doğru kararları verirsin mutlu günler diliyorum ☺️26 Yorumla
Soran+1 yılO kadar tatlı yazmışsın ki gidip evlenesim geldi o derece 😄😊 Çok teşekkür ederim diğer insanlar gibi yargılamadan yazdığın için. En iyi görüşü size vermeyi düşünüyorum 😊
Soran+1 yılÖnüme doğru birinin çıkacağını hiç sanmıyorum 3 kere aldatıldım çok darbe aldım ablacım...
- +1 yıl
Umudunu yitirme sen 10 kez de aldatılsan O seni bekliyor en güzel günleriniz için aldatılmayan insan azdır memlekette eşimin 5 sevgilisi olmuş uzun zaman Birliktelik yaşadığı beşi de aldatmış sonra beni tanıdı onu hiç aldatmadim ben her attığım adımın bilgisini veririm o da bana verir öncelikle saygı sonra sevgi çerçevesinde ömrümüzü geçireceğiz inşallah sende yitirme umudunu güzel günler göreceksin inşallah yeter ki inancını kaybetme sen doğru ol dürüst ol Allah sana layık olanı çıkarır karşına ama unutma doğru zamanda ❤️
Soran+1 yılO umut biteli çook oldu ama sizin o güzel diliniz için denerim 😊 Tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır dedikleri gerçekten doğru 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
110Cevap
- Aile & Toplum konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılDünya kadar para harcanarak evlilik yapılmasına karşıyım ama doğru insanla doğru zamanda sade bir evlilik ile aşkın bütünleşmesi güzel olur.
32 Yorumla- +1 yıl
İnşallah nasip olur
Gizli Üye(30-35)+1 yıliyide saçma dediğin şey evlilik olmuyor, açıklamalarında ki maddeler saçma, evlenmek için onlara gerek yok, tercihler ile alakalı bu. Sen evleneceksen nikah kıydırıp kimseyi çağırmazsın annen baban gelir, elbise giyersin atıyorum gelinlik yerine, ille gelenek göreneklere uymak zorunda değilsin. Banada saçma gelen şey evlilik değil, evlenmek için harcanan paralar vs. Benim tercihim daima nikah kıyıp yakın dostlar çağrılır, sonra balayına gidilir eşle, ev eşyaları minimal şekilde alınır, lazım olmayanı evimden içeri sokmam asla. Gerdeğe gireceğini kimseye ilan etmiyorsun bu bilinen birşey, birbirine bakışmak için o odaya girmiyorsun sonuçta, sevgilin de olsa el ele görenler senin zaten yatıp kalktığının tahminini yürütür her halükarda. Sana evlilik değil dayatmalar saçma gelmiş, evliliği de cinayetlere bakarak saçma olarak adlandırmak çok saçma, bende evliyim eşim fiske vurmamıştır bana, iyikide evlenmişim o kadar mutluyum ki 5 yılı devirdim, minimal sade nikah kıydım,çok sade ve mutlu bir evliliğim var, ne yapayım evlilik dışı yaşamak da bana saçma geliyor ama saygı duyuyorum herkesin kendi tercihi. Zina yapanada olması gerektiği gibi evlenip yaşamak da kişilerin tercihi.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik saçma değil , aile gibi kutsal bir kurumdur. Kişinin zinadan korunması ve hanesinde huzuru bulması için şahsi bir gereklilik olduğu kanaatindeyim. Evliliğin huzuru , evleneceğiniz eş ile aranızdaki hukuka bağlıdır. İşin törensel boyutu (düğün) tamamen tarafların isteklerine göredir. İsteyen sade bir biçimde isteyen şatafat içinde gerçekleştirir bunu. Bu size kalmış. Daha yaşınız çok genç. Böyle düşünme sebeplerinizi de anlıyorum. Ancak şunu söyleyeyim. Sizin gibi düşünenler genelde herkesten önce evleniyor nedense. Bunu da anlamış değilim...
20 Yorumla
+1 yıl:))) Yav arkadaş birde kendinizi entelektüel sanıp millete cahil muamelesi yapıyorsunuz ya çok ilginç.
İki kitap okuyan evrenin sırrını çözüp ateist oluyor...
İngiltere gibi dünyayı yöneten bir ülke kraliyet bireyleri evlenirken yaklaşık 300 ile 500 milyon dolarlık bir bir bütçe ayırır mıs sebebi ise ne biliyormusun geçmişten beri gelen örf, adet vs devam ettirilme amaci çünkü gelenek ve goreneklerini devam ettiremeyen bir toplum yozlasip yok olmaya mahkumdur.
Harcanan para herkesin bütçesine göredir kimi 1 milyon harcar kimisi est dost yardımı ile 20 bine yapa.
Fakat bunlara saçma diyemezsin..
Ha sende evlenmeden biri ile yaşarsın oda senin bilecegin kimseyi baglamaz.
Orfe adete b. ok atmadan hayatını yaşa zira kimsenin müdahale edeceği kadar kayda değer bir varligin yok10 YorumlaBu hayat, senin hayatın. Sana karışma hakkımız yoktur. İsteyen evlenir, isteyen evlenmez. Kişinin tasarrufuna kalmış.
O zaman toplumu ikiye ayıralım. Hatta ve hatta bir ülke yapalım. Bekarlar ve evliler nasıl olur. Orta da fark olsun dimi. Maddiyata girmiyorum. Soru evlenmek saçmalık değil mi?
Şimdi sen evlenmeyeceksin. Peki senin Annen evlenmeseydi sen doğacak mıydın. Şu anda bu yazıyı yazabilecek miydin.
Evlenmeyenler de Bebek sevmesin. Evet sevmesin. Hak etmiyorlar. Madem evlenmek kötü o zaman doğan çocuklar neden sevimli olsun ki. Doğan çocuklarda saçma o zaman. Neden başkalarının çocuklarını sever bekarlar. Sevmeye hakkı yok o zaman öyle değil mi?
Her şey eşit bence. Evliler bir tarafa, Bekarlar bir tarafa. Kimse kimseye karışmaz.
Şimdi bu dediklerim saçma değil mi? Hiç haklı olur tarafı yok mu sence10 Yorumla
+1 yılEvlilik neden saçma olsun ki.. Evlilik aslında kadının yasal haklarını korumak için var olan bir olgu.. Gel gelelim bizim toplumumuzda gösteriş yapmak için yapmayacağı yok insanların.. Evlilik değil anormal ve saçma olan, insanlar.. Gitsin evlenmek isteyen sakin sessiz törenle evlensin bana ne.. Herkesin kendi seçimi.. Keyifli günler..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklısin komşumuzun abisinin karısı gitmiş çocuklarınida sokağa atmış kadin baska erkekle beraber yaşamak için 17 yasindaki kizini ve kucuk oğlu var sokaga atmiş cocuklar halasinda kaliyor şu an çocuklarin babasıda başka bir kadinla evlenmiş o kadıninda cocuklari var ve adami dolandirmis gitmis oda baska bir adamla evlenecekmiş falan ne halt ederlerse etsinler ama bari çocuk yapmasinlar ya yazik değil mi o çocuklara o kadar üzüldüm ki bir anne nasıl bunu yapar
22 Yorumla
Soran+1 yılKıyamam ya 😔😔 Böyleleri anne olmamalı cidden
Cevap sahibi+1 yılHalasi ve eniştesi olmasa o çocuklar sokakta kalacaktı allahtan enişteleri iyi kalpli bir adam vicdanli insanlar yani keni anne babalarinin yapmadiklarini yapiyorlar.2 kadininda tek niyeti miras hepsi ustune ev araba gecirmiş çocuk yapmiş adamin ilk eşi trafik kazasinda gozunun onunde ölmuş ve kafasi gitmiş zaten hastalanmis cokmus akrabalarida evlendirmis bir tanidiklariyla çünkü bebegi varmis adamin ölen eşinden sonra evlenmis evlendirdikleri kadin 2 çocuk yapmış evden gitmis falan dizi gibi hayat yazik olan çocuklara oluyor
- Aile & Toplum konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek istemiyorsanız evlenmeyin ama evliliğin berbat bir şey olduğu konusunda size hak vermiyorum. Sevdiğim insan yarın bir gün kaza yapsa, tıbbi hiçbir kararda söz hakkım olmayacak. Özel sektörde de çalışıyor olsam, devlette de çalışıyor olsam izin alıp rahat rahat yanına gitme hakkım olmayacak. Ben ölsem benim olan hiçbir şeyi bırakamıyorum, o ölse onun olan hiçbir şey kalmıyor. Resmiyette birbirimiz için dış kapının dış mandalı oluyoruz bence berbat olan bu. Ben çocuk sahibi olmak isteyen bir insanım eşim ve çocuklarımla mutlu bir hayat istiyorum. Bu olmadıktan sonra hiçbir başarı benim için anlam ifade etmiyor.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar iradeli sosyal canlılardır hayvanlar gibi sadece mevsimsel cinsellik amaçlı yanyana gelmezler , çocuğun olmasını istememen zaten doğana aykırı anormal bir durumdur bu senin tercihin ama doğal olağan düzenden umudun yok bahtsızsın diye bunu normalleştiremezsin, Düğün ilk çağlardaki amacından sapmış durumda bir düğüne belli sayıda insanın katılmasını sağlamak toplumsal olarak onu duyurmak için artık iş çok pahallı şova girmiş o konuda haklısın, gerdek gecesi olayı ilk ilişki olayıdır bu düğün gecesi olacak diye birşey yok ama insanlar hep düğün gecesi bunu yaptıklarından artık öyle algılanıyor , dediğim gibi haklı olduğun bir kaç nokta var ama doğal olağan şeyleride kabul etmeye bilirsin ama bununla birlikte normalleştirme propagandası yapmak yanlıştır
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca Nikah ve Düğünü birbiriyle karıştırmayın artık aynı anda yapılması aynı şey olduğunu göstermez
- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılAidiyet duygusunu benimsemeyen insanlar için gereksiz bir şey olabilir evet.
Dügün kısmı tamamen kişilerin kendi tercihlerine kalmış sade bir nikahla sıfır masrafsızda evlenebiliyorsun.. Gerdek konusuna gelince evlenmeden çiftler birlikte yaşayıncaa toplum zaten "bunlar evli değil masum masum oturuyorlardır" gözüyle bakıyo sende haklısın 😉😂
Her şeyi bu kadar büyütmenize gerek yok.
Evlilik akdi gerçekleşen çiftler bütün yasal işlemlerde söz hakkına sahip..
Evlilik saçma bir şey değil fakat herkesin sürdürebileceği bir olgu da değil..00 Yorumla
+1 yılMüslümanız çünkü elhamdulillah sonuçta belli bi yerden sonra sevdiğim aşık olduğumuz kişinin allah katında helalimiz olması gerekiyor o yüzdende evlilik şart konulmuş dinen
İnsan sevdiğiyle niye evliliğe gitmesin ki
Başkaları ne yaşamış neler yaşamış bunlar umrumda değil sonuçta burda biz allahın emrine biad ediyoruz
Başkaları b*kunu çıkarıyor ne yazık ki soğutuyorlar evlilikten ama bazen duygusal bakmamak lazım başkaları yaşıyor diye bizlerinde yaşayacağı anlamına gelmiyor216 Yorumla- +1 yıl
tamam en müslüman sensin, cennetten huri kazandın
- +1 yıl
@adimbosversimdi aman ne iyi ne iyi yorumun için tebrik mi edeyim
İsteyen istediğini düşünsün benim düşüncem budurr kimse dört dörtlük değildir elimizden geldiği kadar gayret etmeye çalışıyoruz - +1 yıl
@adimibosversimdi boş yapma
- +1 yıl
@anoniemm11 boşa boş yapılır, sizin gibi boşlara dolu mu yapacağım bir de
- +1 yıl
@lleyrils gülme sakın, yoksa bizi kırbaçlayabilir😭
- +1 yıl
@adimibosversimdi cahil savaş davuluna benzer. Sesi çok, içi boştur. Bu sözü çok seviyorum biliyor musun ☺️
- +1 yıl
@adimibosversimdi sen başkalarının düşüncelerine saygı göstermeyerek bi kere boş yapıyorsun demek ki çok öğrenceğin şeyler var bu hayatta iyi çalışmalar kolay gelsin 😉
- +1 yıl
@anoniemm11 ironiyi anlamayan bilmeyen insanların kudurması çok hoşuma gidiyor ya :D senin gibi birisiyle tartışmak zaman kaybı olur bana, cahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana ya yazık olur adabına ben de bu sözü çok severim her zaman da uygularım şu an uygulayacağım gibi
- +1 yıl
sizden olmayan her insan, ya cahil ya başka bir şey oluyor genelde önyargıların da senin gibi acınası tam da bu yüzden güzel bir mevlana sözü yazdım, insanları tanımadan cahil katagorisine sokmayı acilen bırakmalısın lütfen daha fazla da yazmalısın
- +1 yıl
yazmamalısın*
- +1 yıl
saygı duymadığım kısmı gösterir misin bana sayın inadınasev bey? en müslüman sensin, cennetten huri kazandın dedim. ne senin dinine, ne de sana hakaret etmedim :).
- +1 yıl
@adimibosversimdi ben pek sevmiyorum öyle şakada olsa yine sevmiyorum din kısmında şakaya gelmiyorum yaa çünkü din konusunda çok insan kayırmaca olunuyor alaycı bi yaklaşım sergilemişsin gibi geldi bana o yüzden sinirlerim bozuldu yanlış anlamış olabilirim seni benimde bazı çizgilerim var her konuda ironiye gelemem kusura kalmayasın yinede
- +1 yıl
en müslüman sensin lafını en iyi sensin anlamında söyledim, huri lafını ise cennette hediye olarak verilir huriler bunları ben kuran kursumdaki hocam derdi hep. burada en çok saygısızlığı cahil, boş yapma diyerek siz ikiniz yaptınız bana ironi kısmi ise bazı insanlar saldırırlar bunları söylere ben ise ironi olduğunu söylerek saldırmadığımı söyledim
- +1 yıl
bunları söyleyerek*
- +1 yıl
İronide olsa övülmeyi sevmiyorum en iyide ben olmayayım hepsi bu kadar huri falan biliyorum zaten
Ama yanlış anlaşılma var o yüzden daha fazla uzamasın kapansın şu konu artık
+1 yılbana da saçma gelıyor ve korkutuyo bı yandan ozgurlugum kısıtlanır dıye bıraz basımıda buyruk bırıyım emır altına gıremem buyuramaz benı asla bı yandanda manıtklı gelıyo ınsan hayatını yalnız gecırmek ıstemıyo basını yaslıcak bı omuz arıyo da o da yok bu devırde sıktır et evlenıp napcaz gez gör hayatını yaşa
20 YorumlaO kadar haklısın ki. Eline sağlık...
Onca para sana yararı olmayacak gereksiz insanlara gidiyor, üstüne tonca borca giriyorsun. Sadece bunlar da değil. Kısıtlanıyorsun. Hizmetçi/köle olarak görülüyorsun. Bir gün yemek/temizlik yapmazsan hakarete maruz kalıyorsun, eşinin ihtiyaç kölesi olarak görülüyorsun. Kısacası ömrün çürüyor. En iyisi bekarlık. Aklı olan kızlar evlenmez.38 Yorumla
Soran+1 yılSenin de eline sağlık :)
- +1 yıl
Senin baban anneni hizmetçi olarak görüyorsa birşey diyemem 😀
Soran+1 yıl@JAPANMOTORS
Benim annemi öyle görüyor evet. Yemeğin tuzu eksik oldu diye hortumla dövmüşlüğü var. Şimdi gidebilirsin- +1 yıl
O zaman bunu babana soyle neden böyle yaptın de
Soran+1 yılGeberdi gitti mezarında hep soruyorum neden diye
- +1 yıl
Saygısız vefat etmiş insana bu sözler söylenmez ne hata yaptıysa onun vebalini almıştır zaten
- +1 yıl
Ayıp yani sonuçta baban yanlış anlama
Soran+1 yılBaba olmaya bin şahit isterdi. Cezasını çekiyor en azından bu konuda için rahat
+1 yılBilemyrm.. şmdi aşık olcaz evlencez sonra sıkılınca ayrılcaz onca masraf boşa gidcek. Evlenmesen birlkte yaşasan sıkılnca boşanma gibi bi derdin olmycak çekip gidiceksn. Çocuk konusuna gelince böyle bi dünyaya neden çocuk getiriyim. aman ya evlilik zor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliği saçma yapan saçma insanlar, ne herkese duyurma duyurma nişan yaptım ne bişry sade Bi kız isteme bir de nikah yapıp evlenmiş Olcam gürültü patırtı kalabalıktan nefret ediyorum ayrıca evlendiğim adam zaten bissürü sorumluluk üstkenecekken iki teyze bizim hakkımızda konuşsun diye düğün salonuna milyarlar harcatamam
10 Yorumla Evlilik diye bir şey olmasa babamız kim bilmezdik, herkes herkesle olurdu düzensizlik olurdu. Evlenmek demek hayat arkadaşını bulmak demek. Saçma olan senin düşüncen. Gezip tozup onunla bununla olmakta bir yaşa kadar. Eninde sonunda yaşlanıcaz. Mesleğinle dost olamazsın, mesleğin hastalanınca sana çorba yapamaz
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçma değil bence. Düğünü de çok yerden yere vuruyorlar ama o da sacma değil. Parası olan yapar, olmayan, sevmeyen, gereksiz bulan yapmaz.
Ben şahsen para harcama konusunda cimri bir insan değilim. Para gelir gider, önemli olan benim keyfim. Eğer düğün benim hafızamda yıllarca kalacak güzel bir anı olacaksa, elbetteki yaparım.
Ve düğünsüz evlenmek ne bileyim, "noldu biz evli miyiz şimdi osman abi" moduna sokmasın insanı. Bi evlendiğini hissetmeli insan be.
Evlilik konusunda da, düzenli ilişki seven, partnerine bağlı, dünyaya sağlıklı psikolojiye sahip bir çocuk getirmek isteyen insanlar gayette tercih edebilir. Ve saçma değil. İsteyen istediğini yapar.
Bir çocuğun gelişimi için düzenli bir hayat, düzenli anne baba figürünün ilgisi, yönlendirmesi gereklidir.00 Yorumla
+1 yılHerkesi aynı kefeye koymamak lazım bir gün karşına biri çıkar fikrin değişir yaşın da küçük henüz zaten evlilik düşünmek için. Evlilik demek biriyle "meşru" seks yapmak demek değil bir insanla hayatını bir ömür paylaşmak, dost olmak, sırdaş ve dayanak olmak demek. Yani evliliğe bakış açın tüm mesele. Evlenmek için evlenilmesine karşıyım yaşım geldi diye "kısmet" aramak yanlış, sonu da mutsuzluk olur zaten. Madem sana hitap etmiyor, evlenmezsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılGüzel bir yorum geldi. Teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Rica ederim 🎈
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaksızsın. Evlendikten sonra olan mutsuzluk gt kaşıntısı sayılabilir, bekarken olanla kıyaslanamaz. Toprağa bi sürü kök salan bitki gibi düşün, derdin çoğalıyo ama hayata çok daha iyi tutunuyosun. Sadece sevgiliyken çok çok daha fazla gezerdik ama işte en fazla 5 sene daha sürecek bi hedonizmden vazgeçmeye değer kar/zarar olarak
41 Yorumla
Soran+1 yılBu devirde boşanmak isteyen kadın canından oluyor. Siz iyi birine denk gelmişsiniz Allah hep yüzünüzü güldürsün 😊 Ama ben evlilik duyunca midem bulanıyor artık
Gizli Üye(25-29)+1 yılE sende sügün yapma o zaman? Ayrıca bir iki kötü örnek görüyorsunuz diye herkesin evliligi öyle sanmayın kariyer yapıcam derken ne yapıcan mesela veya evlenince kariyer yapılmıyor mu? Bu evlenmicem diyenelr geneşde zaten karşı cinsleevlilik hayatı yaşayanlar ama imza atmaya gelince yok ben güçlü kadınım şimdi evlenmem tribine girenler...
22 Yorumla
Soran+1 yılSabır çekerek yazıyorum milyonuncu kez. Güçlü görünmek için değil hayatıma birini istemediğim için diyorum bunları. Evimi arabamı alırım kedi köpek alırım aileme destek olurum her şey evlenmek değil sonuçta. Anlatabildim mi?
Cevap sahibi+1 yılOkey senin kararın👍🏻
+1 yılAşık olmadığın için birisine duygu beslemediğin için böyle düşünmen normal birisine duygu beslemeye başladığın andan itibaren yani aşık olunca bu düşüncelerin zamanla değişecek gördüğün duyduğun şeyler sadece gördün ve duydun yaşamadın içlerine girmedin o evlilikler de neden şiddet uygulandı bir insan bir insana neden şiddet uygular veya cinayet olması için kasdi sebep neydi cinayete gidecek kadar ne yaşandı bunları hiç birini biz bilmiyoruz biz sadece magazinsel kısmını biliyoruz o yüzden kendini binlaea kaptırma kafanı zihnini böyle kirletme o kadın veya o adam şiddet gördü sen görmedin sen sadece duydun hayat pratiktir pratikte başına gelmeden hiç bir şeyi bilemezsin anlayamazsın o yüzden birisine aşık olana kadar bu dediklerimi anlamayacaksın
00 Yorumla
+1 yılEvliliğin saçma olduğu düşüncesine kesinlikle katılmıyorum türk toplumu olarak bazı konularda ne kadar cahilsek bazı konularda da o kadar mantıklı düşünebiliyoruz yüz kişiyle yat kalk ondan sonra adım çıktı şöyle oldu böyle oldu diye ağlayıp zırla, evlilik kötü bir şey değil sevdiğin adamla ya da kadınla evlenip bir ömür yuva kurmak iyinde kötünde yanında olması aynı zamanda seninde onun yanında olman çocuklarının olması bunlar dünyanın en güzel duygularıdır Sevgi ve aşk varsa evlilik güzeldir aksi takdirde evlenmek akıl işi değil çünkü evlilik sorumluluk ister.
00 YorumlaDoğru insanla doğru yerde olan evlilik tabii güzeldir ama bazıları fazlasıyla yorucu olabiliyor. Bence evlilik güzel, benim tam bir ailem olmadı açıkçası, o aileyi kurup çocuğum olursa diye hayalim var güzel aile saadetine inanıyorum, tercih meselesi böyle de mutlu olabilir hayatını yaşayabilirsin bir sıkıntı yok ki
00 YorumlaBu kişinin kendi tercihidir. Herkes hayatını kariyere adamak istemeyebilir. Mutsuz evlilikler, mutlu evlilikleri gölgede bırakmamalı. Doğru insanla yapacağınız evlilik, en az kariyeriniz kadar sizi mutlu edecektir. Evliliğe dair saçma bulduğum tek şey düğün ve gereksiz harcamalar.
00 YorumlaKız nikah yap dügün yapma o zaman. Gercekten dogru kişi hayatında olunca onunla aynı evi paylasmak, anılar biriktirmek icin can atarsın. Nasıl annen , babanla bir çatı aldında isen onla olcan , yol arkadasın... Ki tabikide bu yaşta evliliği düşünme kariyer yap. Sen kariyer yapki çevren daha kültürlü bilgili kişiler olur. Doğru kişi zamanı gelince cıkar
00 Yorumla
+1 yılBahsettiğin şeylerin evlilikle bir alakasını göremiyorum. Düğün yapmak zorunda değil kimse, düğünü millete gösteriş olsun diye yapıyorlar, yapmayanlar dolu artık. Düğün yapmayınca tek masrafın ev eşyası oluyor, onu da kariyer yapıp kendi evine çıksan da alacağın eşyalarla yapıyorsun zaten.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 533 cevap paylaştı.
+1 yılBahsettiğin şeyler düğün ve borç işi yani evlilik kurumunun temel taşları değil istersen yaparsın istersen yapmazsın. Evlilik bana göre de boş. İnsanlar 3 dakikalık zevk için hem de yaşlanırken yalnız kalmayı istemediği vs. İçin evleniyorlar normal sanırım. her neyse eğer yalnız kalıcam diyorsak bunun için bi davaya adamak lazım kendimizi cidden kariyerle kafamı bozar zevk alırım diyorsan yardır yap. Ben hala net bişey bulamadım bi davaya adamam lazım kendimi bakalım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılAynen haklısın kızlar saçmalamışlar her zaman ki gibi
12 Yorumla
Soran+1 yılHepsinin diline bir düşmüş namus da namus. Bunların hayali gelinlik giymek başka bir b*k yok. Sinirlendim iyice
- +1 yıl
Bizden önce onlar verir umarım çakma namusçular
+1 yılKesinlikle. Gereksiz bir şey. Insanların evlenmeden de birlikte yaşanabileceği ve çocuk sahibi olunabileceği yönünde ki tabuları kırılıyor yavaş yavaş. Biz görürmüyüz bilmem ama bir gün evlilik unutulmuş eski bir gelenek olacak.
10 Yorumlaçok haklısın hatta aynı düşüncedeyim o parayı düğün gibi değersiz bişeye harcamak yerine bir evin kaç aylık kredisini ödeyebilerler ama yapmıyolar neymiş? adet buymuş demem oki bi gün evleneceklere tavsiye olarak düğün falan boş alt tarafı sade gelinlikle ve damatlıkla şehiri turlayıp bir kaç düğün fotosu çekseler en iyisi olur
10 YorumlaZaten uni bitirmeden evlenmek saçma once kariyer afferim bak akıllı kızları severim böyle devam et ama artk düğün olayı bitti 👍🏻 bi nişanla iş bitiyor
10 YorumlaEvlilik kavramını iyi anlamamışsın evet haksızsın...Çevrende gördüğün kötü örnekler evlilik kurumunu çirkin, aşağılık bir olaymış gibi kötüleme hakkını sana vermez. Akîl insanlardan önce evliliğin kutsallığıni öğren.
20 Yorumla
+1 yılDetayını okumadım ama soruya gelince çok saçma
evlilik niye saçma olsun ki doğacak çocuklarının ailesiz büyümesi sevgisiz büyümesidir bu da suç oranlarını yükseltecektir
Söylenecek çok şey var ama neyse 🙏20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer şeye memur kafasıyla bakarsan anlayamazsın ki zaten bu kadar masrafı kızlar yaptırıyor mütevazi bir düğün yapsan yeterli ne gerek var o kadar masrafa. Ayrıca sevgili olunca kimse bir şey demiyor ama neden evlilik olunca herkes saldırıyor ? kimse evlenmek zorunda değil ama saçmalayan sizsiniz burada ince düşünün düz mantık bakmayın herşeye.
00 YorumlaEvlilik insan istiyorsa tabi ki olmalı başka türlü kin kimle belli olmaz sonra kucağında çocuk ağlarsın babası sahip çıkmıyor hiç biseyim yok diye bunu da geçtim Allah katında yeri olmaz nikah olmadan birlikte yaşmann ayrıca ne saçma gerdeğe girdiğini ilan ediyorsun ne alaka ya daha yaşın küçük umarım bu kafadan cikrsn bi de üniversitedesn sakın bu düşünceye kapılıp hata yapma kimseyle birlikte olmalı başka için değil kendinin için kendini koru
12 Yorumla
Soran+1 yılVallahi çılgın çıkacam...
Bu hayatta tek amacımız evlenmek mi? Kendi paramı elime alıp, kendi düzenimi kurmak istiyorum. O nikah memurunun getirdiği şeyi imzalamaya gerek yok. Kendini koru demişsin 'namus' meselesi yine şaşırmadım. Beden benim, günah benim, namus benim. Kime ne- +1 yıl
Ben 28 yaşındaym bekarm yani evlilik delis olsam evlenmştom şimdiye ama hala okuyorum çalışmak kendi para mı kazanmak bi erkeğe bağımlı yaşamamak için çabalıyorum namus denilen kavram kadında da erkekte olmalı evet önemli bi kavram ama başkası için değil kendin için önemli kendine saygın olsun erkeklerin kuklası olmayın istediklerinde sizi elde edemesinler yatağa atmak onlar için basit bise olmasın koruyun kendinizi yarın twtr da gündem olmayın!!!
Aile & Toplum konusunda 990 cevap paylaştı. Evlenmek yerine o parayla dünya turuna çıkarım eşimle birlikte. Hindistan dan başlar Asya yı gezeriz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılben lezbiyenim sevgilimle beraberim evlilik saçma bencede
14 Yorumla
Soran+1 yılGizlenmene gerek yoktu bu gayet normal bir şey 😊
Cevap sahibi+1 yılsen gör
Soran+1 yılGördüm 😊 Sevgilinle de mutluluklar diliyorum
Cevap sahibi+1 yılsağolun aşığım ona 8 yaş büyük alman bir kadın
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Allah hayırlı kişilerle karşılaştırsın evlilik güzel bir şey yanlizlik kötü dur genel olarak her kes lux yaşama hevesinde oyuzden evlilikler de sorun oluyor etrafda goruyorum
30 Yorumla
+1 yılKadınlar eşlerine sadık ama erkekler değil monotonlaşıyor belli zaman sonra
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 642 cevap paylaştı.
+1 yılDüğün daha saçma bir olay. Aslında evlilik saçma değil ama belki sana göre olan bir şey değildir.
20 Yorumla
+1 yılKimisi kariyer kapar, kimisi evlenir, kimisi evde kalır. Nasıl mutluysan öyle yaşa ama evlenmek neden saçma olsun biraz çocuksu düşünüyorsun bence 😂 Hadi nikahtan evlenmek varken neden düğün olsun diye sorsan anlarım
00 YorumlaBence evlilik süresi olmalı 5 yıl 5 yıl sonra otamatik boşanmış sayilacaksin ister devam ederler ister bosanmks sayılırlar nafaka felan olmayacak böylece boşanmak isteyen de surunmez garanti evlilik llamdigi için insnaale daha tolerasli olur
00 Yorumla
+1 yılEvliliği saçma hale getirenler de yine ne yazık ki biz insanlarız, insanlar eskiden 17-18 yaşında evlenip çocuk sahibi olurken şuanda 30'a kadar yolu var. Doğru insanı bulursan fikrin değişir, hele hele bir de çocukların oldu mu tamamdır
00 Yorumla
+1 yıldüğün yapmak zorunda değilsin birlikte yaşamak istiyorsan gene evlenmedende yaşarsın evlenmek aile kurmak için olur yani bi bakıma çocuk için zina yapmakta günah olduğuna göre evlenmekten başka çare kalmıyor yoksa zaten kimse evlenmezdi
00 Yorumla
+1 yılO evlilik olmasaydı sen de olmazdın..
Biri bunu bu kıza anlatsın..
#Vesselam39 Yorumla- +1 yıl
Dediğiniz şey çok saçma... Evlilik olmadan da çocuk oluyor. Her doğan çocuğa evlilik çekici gelmeyebilir. Ne var bunda gayet doğal
- +1 yıl
@meleknur123 ona veled-i zina derler bu bir..
Sağlam bir toplum, sağlam bir aile yapısından ortaya çıkar bu iki..
Çocuk olarak, resmi bir babası olmayan insanın sosyal hakları olmaz (miras gibi ve daha bir çok şey) bu üç..
Ve daha sayamadığımız onlarca şey..
Nikah sadece bir imzadan ibaret değildir..
Tıpkı para verip hakkınla ekmek almak ile "para bir kağıt parçası" diyerek para vermeden ekmek almak gibi..
Biri hakkın biri hırsızlık.. Arada uçurum var.. - +1 yıl
Beyfendi konuyu saptırmayın evlilik düşüncesi olmayan insanlar da vardır
- +1 yıl
@meleknur123 olabilir ama bu "evlilik saçmadır" anlamını çıkarmaz.. Kendisi nikahsız ilişkiler yaşayarak hayatını saçma sapan edebilir.. Kendi tercihidir..
Soran+1 yılÇocuğun onu her gün döven, aşağılayan ya da annesini döven, öldüren bir babası olacağına hiç baba kavramı olmasın daha iyi. Hem çocuk yapıp yapmayacağım da kimseyi ilgilendirmez. Evlenmeden ilişki konusuna gelirsek de yaparsam hayatımı saçma sapan etmem hayat benim kime ne?
- +1 yıl
bravo, belkide ebeveyinler yüzünden saçma olduğu kanısındayız
- +1 yıl
Saçma sapan adamlarla evlenmeyin onlarda çocuklarınızı dovmez. 32 yaşındayım babam beni bir kaç kez dövdü o da hırsızlık yaptığım için..
İyi ki de dövmüş..
Şimdi yolda para görsem bana ait olmayan hiçbir şey almam..
Nikahsız ilişki yaşayan insanların hayatlari saçma sapan olmasa da ahirette güzel şeyler onları beklemiyor.. - +1 yıl
babamın dövmesinden gurur duyan bir insan... işte sizinle evlenen bir kadının sonu...
- +1 yıl
@meleknur123 ben babamın her seyinden razıyım.. İyi ki öyle bir babaya evlat olmuşum.. Allah ondan razı olsun..
Benim hem dunyamı hem ahiretimi belkide kaybettirecek bir hatadan döverek uzaklaştırmış iki üç gün ağlasam ne olur? Ahiretimi dünyamı kaybedio hergün ağlamaktan evlâdır..
Ahiretini dusunmeyenler bunu idrak etmekten acizdir çok zorlamayın..
- Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yılYani herkesin fikri kendine bu saydıkların sadece evliliği istemeyen ve negatif düşünün biri içindir
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek zorunda değilsin ki
İstediğinle istediğini yaşarsın
Senin özgür hayatın
Kimse karışamaz
Ama evlilik saçma değil bence
Evlilik yoluna baş koyarak yıllarca evli kalan var sonuçta
Mezara bile öyle giren var00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yılBu bahsettiğin şeyler için yapılıyorsa, o evlilik değil zaten. Evlilik, iki insanın birlikteliğini daim kılan önemli bir müessesedir. Çocuk oyuncağı değil.
10 Yorumla
+1 yılYok. İnsan tek eşliliğe uygun değil. Mutsuz olmanız kaçınılmaz.
12 Yorumla- +1 yıl
Tanımak istiyorum seni. Yazar mısın? Amacım seks değil, zeki dostlar bulmak.
- +1 yıl
Tabii dostunla aşk yaşamanın tadı bir başka ama ilk amacım bu değil 😁
sen evlenme istemiyorsan başkasıda evlenmek ister yani kişisel tercih açıkçası. sana göre saçmadır kimine göre mantıklıdır. parası olan lüKS evlenir olmayan gelire göre yapar. yani bu seçim meselesi. evlenip çok mutlu olanda var
01 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı bir yorum. Bazıları bu konuya nefret saçarken daha sakin olmamı sağladı sizin gibi sakin konuşanlar teşekkürler 😊
Kariyer yap. Yaparken tanıştığın kendi kriterlerine uygun biriyle hayatını birleştir. Gül gibi yaşa. Niye evlilik kötü olsun. Git kendini sokaktan geçenin kollarına bırak diyen yok.
00 YorumlaKariyer yap, maddi güvenceni sağla.
Belki sonra biri de çıkarsa karşına fikrin değişir. Şimdilik Yaşın ve devam eden eğitimin sebebiyle evliliği bir hayat planı olarak düşünmemen gayet sağlıklı.00 YorumlaDüğün sırasında yapılan bazı gereksiz masraflar ben de karşıyım. Evlenmek bir nevi evlendiğinizi eş dosta ilan etmekyen ibarek. Onun dışında şatafatlı şeyler yapmak hem gereksiz hem de maddi zarar.
00 Yorumla
+1 yılYani haklısın Ama evlenmek ve cinsel ilişkiye girmeden çocuk sahibi olmak isteyen bir sürü kadın var bunun içinde farklı yollarla Mesela çocuk sahibi olan bir sürü de haberlerde geliyoruz erkekler tarafından öldürülen milyonlarca kadın var Sana katılıyorum Gerçekten haklısın bir işte Kariyer yapmak daha mantıklı En azından hayata karşı bir başarımız olur kadın olarak
01 Yorumla- +1 yıl
milyonlarca 🤣 marstan yazıyorsunuz o zaman
+1 yılBenim kuzen vardı hukuk okuyordu böyle feminist tavırlar 50 de belki evlenirim demeler başına buyrukluk erkeklere kendince bir cephe almalar falan baya nam salmıştı sonra işe başlayalı 3 ay oldu evlilik haberi geldi 🤣🤣 ayrıca bu düşüncelerini çok iğrenç buluyorum alt yapısında Z kuşağının zavallılıği var düğün vs zaten gerekli değil yapılmaz olur biter evlilik nasıl kötü oluyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılBeni o havalı olmak için evlenmeyecem denen salaklarla bir tutmayın bu 1, takmışsınız bir Z kuşağı diye diye papağan gibi. Sizene be kardeşim evlenmek istemiyorum, çocuk da istemiyorum sadece kariyerimi yapıp aileme yardım edip kendi düzenimi kurmak istiyorum sizin o 'namus' dediğiniz şey var ya evlenmeden olmaz dediğiniz. Beden benim bedenim, günah benim günahım, eğer ki çocuk olduysa da çocuk benim çocuğum.
- +1 yıl
Yavrum çocuksun çocuk daha yaşın 19 ne biliyorsun neyi anlatıyorsun neler yaşabildin bu hayatt sen okulunu bu oku sonra bırseyler anlatmak için tecrüben olsun öyle boş havadan olmuyor bu işler. bu ülkede en rahat yaşayan ünlüler tayfasidir onlar bile davetlerde çift görünmek istiyorlar veya evlilikleriyle üne ün katıyorlar bu yazdıkların toy birinin yazdığı çok belli dediğim gibi Z kuşağı b okun b Oku zaten zor işiniz
Soran+1 yıl19 değil 20 ve neler yaşadığımı bir yoruma yazmıştım oku derim ama okusanız da anlamazsınız bu cahil kafanızla. Okuyorum zaten ama başkası için değil kendim için, ailem için.
- +1 yıl
Z kuşağıyla derdiniz ne asıl siz kendinize bakin çok gördük sizin nesli esra erollarda haberlerde. gençlerden elinizi dilinizi çekin artık yazık ya
Aile & Toplum konusunda 561 cevap paylaştı. Kağıt üzerinde evlilikler veya imam nikahı veya dini nikahı evlilikler hep banada saçma gelmiştir asıl olan şey gönül birlikteli olması lazım.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBirbirine sevgi, saygı, sadakat ve bağlılık duyan iki insanın beraber yaşaması için illla belediyenin defterine imza atmaya gerek yoktur. Bu olmadan da bir hayat birlikte yaşanabilir.
00 Yorumla
+1 yılBrlli bir yastan sonra ozellikle de 30lardan sonra düşünülebilecek bir şey evlilik. O zamana kadar hayatini ve cinselliği doya doya yasamak lazim tabi bir yandan da egitim ve kariyer yapmali
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin düşüncesi farklı tabi. Çoğu insan birbirini sevdiği için evleniyo aslında sırf sevişmek için evlenmiyolar.
02 Yorumla
Soran+1 yılGörüyoruz o sevgiyi sonu mezarda
- +1 yıl
Senim etrafindaki insanlar böyleyse napalim gülüm benim etrafimdaki evli insanlar çok mutlu
Vallahi doğru söylüyorsun anladım da çok geç anladım
10 Yorumla- Devamını Gör (135)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne