İnanmayanlara saygım sonsuz. Fakat bir olaya inanılmıyor olması o konunun gerçekliğini asla değiştirmez. 🙂
Yaklaşık 4 yıldır bu tarz konularla ilgili birisiyim ve tabii ki deneyimli ve eğitimli birisi olarak inanıyorum. Ayrıca telepati diğer parapsişik konular arasında gerçekliği bilimsel olarak açıklanabilir en basit daldır. Uzun yıllardır bu konuyla alakalı birçok araştırma yapıldı. Gazeteci Ali Jennings tarafından 2018'de "Inside Science" sitesinden paylaşılan açıklama videosunu da inceleyebilirsiniz. Bunun haricinde bulabileceğiniz birçok bilimsel kaynaklardan biri de Amerikan Psikiyatri Dergisinde, Psikolog Stanley Krippner tarafından paylaşılan "An experimental approach to dreams and telepathy: II. Report of three studies" yazısıdır. Bu ve bunun gibi birçok deneysel gözleme dayalı çalışmalar bulabilirsiniz.
Bu kadar veri varken inanmamak biraz garip olabilir. Hâlâ; "eski sevgilime telepati yaptım ama işe yaramadı, o yüzden inanmıyorum" diyen bir kitle varken Türkiye'de bu tarz parapsişik veya metafiziksel konularda gelişmek açıkçası çok zor. Eğer telepati yaptığınız kişi EEG cihazına bağlı değilse işe yarayıp yaramadığını anlamak pek mümkün değil, ta ki size olumlu bir dönüş yapana kadar. O nedenle bu tarz şeyler sabır, inanç ve arzu isteyen şeylerdir. Bu üçlüden biri eksik olursa başarısız olmak olasıdır.
Konuyla alakalı olarak aşağıya bıraktığım playlisti inceleyebilirsiniz. Varsa başka sorunuz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. ^^