
herkes evli olmaktan şikayetçi, eşinden şikayetçi..
sorun doğru eşi seçememiş olmaları mı yoksa evlilik gerçekten aşkı, saygıyı, tutkuyu öldürüyor mu?😃

Bence de öyle evet haklısın , şimdiki evlilikler sadece dışarıya karşı mutluymuş gibi gözüküyorlar. Aslında evde her gün sorun , sıkıntı yaşayan insanlar bunlar yanii. Bir de bekârken birbirlerini çok iyi tanıdıklarını zannedip , aynı evin içine girince öyle olmadığını anlayan insan çok var. Ya zaten evlilik gibi bir beklentim yok , kaliteli bir yalnızlığı mutsuz bir evliliğe tercih ediyorum. :)
Merhaba✨
Kişiden kişiye değişir bazıları doğru dürüst tanımadan yanlış kişiyi seçiyor ve evlenmeden önce canım ciicim evlendikten sonra gerçek yüzünü görünce tabi işin seyri değişiyor ve mutsuz oluyor bazılarında ise gayet güzel başlıyorlar lakin evlilik flört gibi bir şey değil yani , aynı evde yaşamaya başlıyorsunuz sonuçta ve iki kişinin de sorumlulukları var doğal olarak sorunlar ortaya çıkıyor elbette mevzu sorun çıkması değil ben çiftlerin yeterince birbirilerini dinlemediklerini düşünüyorum bir anda kavgaya geçiyorlar ve böyle birbirlerine yazık ediyorlar , birbirlerine bu kadar bağırmak yerine sorunu normalce konuşup ikisi de birbirinin fikrini alması ve mantıklı bir çözüme gidilebilir bu şekilde bu kadar mutsuz olmazlar bence. Başka bir sorunda ilişkinin monotonlaşması bence, flörtken evlenmeden önce bir heyecan oluyor hani sonuçta her dakika yanında değilsin ama evlendikten sonra bazı kişiler için o heyecan kayboluyor gibi çok denk geldim ve duydum bazıları evlendikten sonra zaten karım/kocam var zaten evlenmişim deyip kendini salıyor veya ilk zamanlardaki gibi davranmamaya başlıyor bu da monotonlaştırabilir ilişkiyi ve sorunlara sebep olabilir :)
bence saygıyı koruma şartı ile gayet mutlu Çiftler de var showsuz geçinip gidiyorlar. Aman aman bulutlar üzerinde uçma değil kastım, ama bunu biz Bekarlar da yapmıyoruz hani.
Zaten Evliliğin Cocuk oyuncağı olmadığının, yuva yikmanin kolay olmadığını biliyorum ama: Eşinden, Evliliğinden hep şikayetçi olan biri olsa cevremde soğurum. Her Hikayenin iki tarafı var, şikayet etmek yerinde eyleme düzeltmeye gitmiyorsa ya da ayrılmıyorlarsa birde diğer tarafi dinlemek lazim şikayet eden taraf hakkinda ne gibi şikayetler var. Yani Mutsuzluğunu sürekli bana yansıttsın istemem kim olursa olsun yani.
Doğru kişiyi seçmezsen bu durum sana hayat boyu işkence gibi gelir aslında. Bu da aynı durum. Bu yüzden bunun 2 sebebi var diyebilirim:
1- Ya gerçekten hayatına girmiş ve evlenmiş olduğu insan doğru insan değil. Bu nedenle de söz konusu bireyler hayat boyu bunun pişmanlığını üstünde taşıyor olabilirler.
2- Ya da bahsi geçen bireylerden biri veya ikisi de her çiçekten bal almayı seviyor. Bu nedenle tek kişiye bağımlılık onların canını sıktığı için mutlu değiller.
Diye düşünüyorum.
Cevap
106Cevap
Evlilikten beklentiler çok yanlış. İnsan sanıyor ki evlenince masalda yaşayacak hiç tartışma olmayacak her gün çal patlasın oynayıp eğlenecekler. Bu kadar ütopik hayallerin sonucunda da hayal kırıklığı yaşamamak işten bile değil. Doğru insan olsa da yanlış beklentiler yüzünden mutsuzlar diyorum ben :)
Yanlış seçim yaptıkları için sister
Agop ile Seta evlenirler. Cicim ayları bittikten sonra Agop; eve gelip koltuğuna kurulur kurulmaz gazeteyi yüzüne çekip Seta ile hiç ilgilenmez olmuş... Günlerden bir gün Seta Agop'tan ilgi beklentisi ile;
- Bre Agop! Mutfağın penceresi bozuldu... Yaparsın?
Agop, gazeteyi yüzünden indirmiş, gayet sinirli bir şekilde;
- İlahi Seta, ben pencereci?
Ertesi gün Seta yine ilgi görmek umuduyla;
- Bre Agop, mutfakın musluğu bozuldu yaparsın?
Agop;
- İlahi Seta ben muslukçi?
Bir sonraki gün;
- Bre Agop, tuvaletin sifoni bozuldu, yaparsiinn?
- İlahi Seta, ben tamirci?
Ertesi gün eve gelen Agop bir bakar ki herşey tamir edilmiş.
- Kuzum Seta bunları sen yaptın?
- Hayır! Komşumuz Salamon'a rica etmişim o yapmış...
Agop:
- O çıkarcı herif bunların karşılığında ne istedi peki?
Seta:
- Ya bana bir pasta yaparsın ya da birlikte yatacağız!
Agop merak içinde sorar:
- Pastasını yaptın, değil mi?
Seta:
- İlahi Agop, ben Pastaciiiii?
Çünkü iletişim problemi var çiftler arasında ondan mutlu değiller. Ve empati yoksulluğu var
bdlanflsmd olum çok iyi post
Evlenince alınan sorumluluklar çiftlerin birbirine olan sabrını azaltıyor ve tartışmalar daha çok yaşanıyor bir de aile faktörü sorun haline getirilirse ipin ucu kaçıyor
bu nedenle duyulan aşk körelmeye başlıyor ve tabi mutsuzluk peşinden geliyor.
Olgunluk terimini elde etmeden evlenmeye yanaşmamak gerekir. Doğru bakabilmek doğru yaklaşabilmek o dört duvar arasında çok önemli unsurlar
Bu soru şuna benziyor doğduk büyüdük eee neden ölüyoruz 🧟♂️ bu hayat geçici ve fani burada mutluluklar 1 dk lık sınırlıdır gerçekten düşününce gerçek içten mutlu olduğumuz anlar sayılıdır oda 1 elin parmağını geçmez belki o kadar bile yoktur bunun farkına varabilmek ve gerçek mutluluğu insanlar da değil eşyalar da değil başka yerler de araman gerekiyor mutluluğu herşeyi geçici ve fani ve son tüketim tarihi olanlar da bulamazsın dünya daki herşeyin son tüketim tarihi mevcut bunun bilincin de ol yeter
Behzat Ç. de Savcı Esra'nın Behzat'a söylediği bir cümle var. "Bizde mutsuz olalım. Seninle mutsuzluğa da varım ben."
Aşık olunca insan hep mutluluk düşünüyor hiç mutsuz olmak istemiyor. Ama Evlenme aşamasına gelmiş yetiştin olgun bireylerin karşısındaki insanı değerlendirirken kendilerine "Ben bu insanla mutsuzluğa da katlanabilir miyim?" diye sormaları lazım. Katlanamayacağınız insanlarla evlenmezseniz ve saygıyı kaybetmezseniz bence zor zamanlarda bile birlikte olmanın mutluluğu sizinle olur. Çok mu polyanna bir bakış açısı oldu :)
Aksine evliliğin asıl tanımını yaptın
Rica ederim
Güzel bir bakış açısı
Selam :)
Evlilerin mutlu olmama sebeblerinden biri maddi geçimsizliktir.
Maddi geçimsizlik ilişkiyi yaralar ve sonlandırır.
Maddi geçimsizlik dışında etkenler olsa da maddi geçimsizlik bu aralar ilişkileri bitiren nedenlerden birincisi.
Evliliğe hazır olmadan evlenmekte mutlu olmamanın nedenlerinden biridir.
Bireyler hazır olmadan evlenirse evlendikten biraz zaman geçtikten sonra sorunlar gün yüzüne çıkmaya başlar.
İçine girmeden bilemeyiz herkesin farklı farklı sorunları var ama benim gördüğüm kadarıyla çok erken yaşta evlilik yapan ya da yaşım geçiyor diye daha tam tanıyamadan bu yola girenlerin çoğu mutsuz.
Genelleme yapamam.. Bekârlar bekâr olduğu için mutsuz, evlenenler evlendikleri için mutsuz, çocuğu olmayan çocuğu olmadığı için mutsuz, çocuğu olanlar çocuklardan bıktıkları için mutsuz.. Yani bu işin bir sonu yok ki.. Mutsuzluk bence sadece içerisinde bulunulan durumla değil kişinin beklentileriyle ve kendi yapısıyla alakalı.
Hayattan keyif almayı bilmek gerekir.. Keyifli günler..
Eee tanımadan etmeden evlenenlerin sonu bu işte, hadi tanıdın ettin diyelim sen eşini her haliyle kabul etmişsen yakınmayacaksın anacım. Kimse kusura bakmasın 😂
Arada bir tartışma sıkıntı sorun yaşanır bunlar evliliğin tuzu birebiridir derler eskiler, ama gelgelelim eskilerin dünyasında yaşamıyoruz, kimsenin kimseye kolay kolay tahammül etmediği veya edemediği psikolojik yönden sorunların tavan yaptığı bir toplumun içinde yaşıyoruz.
Sorun basit, sevgili olduğun zamanlar mutlu etmek için yaptığın şeyleri evlendikten sonra yapmıyorlar, ondan sonra benim adam öküz, benim karı bakımsız. Evlendik diye şaka bitmez, süprizler bitmez, gezmeler bitmez kardeşim. Yanağından bir makas alsan mutlu olacak kızı kendi haline bırakarak deli edersin. Zor değil ya, bir makas alacaksın. Yanına oturup boynuna sarılsan biliyorsun ki sen de mutlu olacaksın ama yok, yapmıyorsun. Sonra herkes birbirinden şikayetçi
Aynen herkes biliyor kimin neyle mutlu olacağını ama yapmak istemiyor
Aynen bence de. Kadınlar söylenildiği gibi bakımlı olmayı falan bırakmıyorlar bence. Evlenince daha çok süslü oluyorlar benim çevremde öyle
Sürekli mutluluk diye birşey yok ki. Zaten hep mutluluk olsa acı hiç olmasa mutluluğun tadı kıymeti anlaşılmaz. İllaki sorunlar aksaklıklar tartışmalar kavgalar olacak. Ama kedi köpek misali ezeli düşman gibi oluyorsa sorun var demektir. Onun dışında ayda yılda bir edilen kavgalar tuzu biberidir. Küslğklet olur eşler birbirinin değerini anlar. O yüzden öyle sürekli şikayet edenler ya yalan söylüyor amcı başka ya da sınavları büyük. Hayati İnanç ne diyor; iyisi de sınav kötüsü de sınav evliliğin. O yüzden kader diyip çekmek gerekiyor.
Evli misiniz?
Evliliğe hazır olmadan direkt evlenenler, evliliģine ailesini karıştıranlar, uçuk beklenti içerisinde olanlar, sevginin her şeyi yeneceğini düşünenler genelde mutsuz oluyor.
Bir de tartışma kültürü çok önemli.
Benim bir sevgilim vardı. Filozof gibi kadındı. Bana birgün dedi ki:
Siz erkekler kızları eğlenecek kız ve evlenecek kız diye ikiye ayırıyorsunuz. Eğlendiğiniz kızla evlenmiyorsunuz, evlendiğiniz kızla eğlenemiyorsunuz. Hayatı hem kendinize hem bize zehir ediyorsunuz.
İşte mutsuzluğun belgesi budur.
Evli ve mutlu olan bir sürü çift de var. Bu mesele saygı anlayış, empati, sabır, gayret meselesi. Bunlar olduktan sonra o evlilkte neden mutsuzluk olsun ki?
Evlenmeden önce pembe hayaller kurup daha sonra onların kartondan evler gibi yıkılması hayal kırıklığı yaratıyor. Bir başka sebepte bencilliktir, ben neden alttan almak zorundayım diye içten hesap yapmak veya yaptıranlara fırsat vermek. Son birşey söyleyip sonlandırayım, bizde eskilerdeki saygı yok, tahammül sınırımızı zorlamadan, karşıdakine kıymet vermeden hareket ediyoruz.
Konuşmadıkları için, konuşsalar bile dominant olmaya çalıştıkları için. Konuşmayınca maddi zarar olunca birbirlerinden soğumaya başlıyorlar. Sonrada evin içinde erkek maks da almıyor eşinin boynuna da sarılmıyor yani birbirlerine vakit ayırmıyorlar. Çünkü bir kere birbirlerinden soğudular, adama göre karısı bakımsız anlayışsız, kadına göre kocası öküz ve romantik değil
Aslında olay gerçek yüzlerini en başta göstermedikleri için evlenince su yüzüne çıkıyor. Evlilik güzeldir aşkın en rahat yaşayacağın yerdir. Ama insanlar menfaat peşinde koştukları için para, güzellik vs sayabileceğimiz çok sey var. Ve evlilik sonrası kıyamet başlıyor.
Sorunun ilk basamağı "saygının ölmesi" ile başlıyor.
Bunu ise evlilik değil insanlar yapıyor.
Çünkü ben çok insan biliyorum birbirlerine en çok saygıyla bağlı oldukları için aralarında muhabbetleri çok güçlü olan insanlar..
Saygı biterse eğer her şey biter.
Evlilik aşkı öldürmüyor. İnsanlr kendi aşklrını öldürüyor. Evleniyorlar canın cicim ayları bitiyor evden cıkmaz oluyorlar. Pandemi var cikamiyorlar evde bi aktivite yapmaz oluyorlar. Ne bi oyun gecesi ne bi film gecesi. ya da oturup caylarini alip sohbet etmez oluyorlar. Neden mi geciyorlar tcnin karsina digeride eline telefon aliyor. Karı yemek yapsın adam calissin para getirsin. Bu evlilik degil. Evlilik beraber vakit gecirmek karsindakine deger vermek. Ne kadar deger verirsen deger gorursun o zamanda ask bitmez.
Valla benim etrafımdaki evlilerden kimse şikayetçi değil herkes pek bir mutlu. Hatta çok geçe bırakmayın evlenin önerileri alıyorum o derece. İnsanlar iki tartışınca çevreye karşı evliliğin güzel taraflarını silip yaa bak ben neler çekiyorum diye yaşadığı şeyleri abartmayı seviyor da olabilir.
Kafa uyuşmazlığı
Fikir ayrılığı
Farklı düşünce yapısı
Monoton giden bir birliktelik
Sıfır yenilik
Heyecan, atmosfer vb unsurların olmayışı
Tek düze bir yaşam stili
Vs
Vs
Vs
Her çift mutlu olacak diye bir şey yok zaten. Mesele kafa dengi birini bulabilmektir.
Doğamıza aykırı da ondan. Tek eşliliğe uygun değiliz. Herkes birbirini aldatıyor, 5 kere boşanıp evleniyor nasıl tek eşlilik bu? Tek eşlilik demek ölene kadar birbirini sevebilmek demek. Biz buna uygun değiliz. Aşkımız tek kişiye heba edilmeyecek kadar bol.
İnsan karaktersiz olursa o zaman doğasına aykırı olmuş olur. Kadın olsun erkek olsun, karaktersizliğin cinsiyeti olmaz hocam. Biz Arap milleti değiliz bir sürü eşimiz olsun. Tek eşlilik, gerçek aşkı yaşamasını bilen kadın ve erkeğe mahsustur, karaktersizlere değil. Karşı tarafa yapılan terbiyesizlikleri “doğamız gereği” diyerek kadın olsun erkek olsun fark etmez kimse örtbas edemez. Eskiden tek kişiyle yaşayıp ölen insanlara saygıyla bakarlardı, şimdi kim kimle kaç defa yatmış öğrenip, birbirleriyle yarışa giriyorlar. Sanki video oyununda puan kazanmaya çalışan oyuncular gibi…
@Sonsofatilla tipik bir betasın.
👍
Bence en başta birbirlerini dinlemedikleri için bi konuşabilseler bağırıp çağırmadan etrafa yaymadan başkalarının dolduruşuyla hareket etmeden kendi yuvalarına sahip çıkmak akıllarına gelse böyle olmaz biraz da ilgi lütfen biz evlendik alan aldı satan sattı tavrıyla giderlerse oda sıkıntı
Öyle şikayet ediyorlar da kaçı boşanıyor? Bana çok gerçekçi gelmiyor. Benim bildiklerim cevremdekiler en azından laf olsun diye şikayet edip sonra gayet normal şekilde yaşıyor, mutlularda. Belki de nazar değmesin diye gizliyorlardir.
(Şikayetin içinde şiddet, aldatma vb. durumların olmadığını varsayıyorum.)
Param yok geçinemiyorum diyip ikinci arabayı alanlar gibi😀uyuz olduğum insan tipi. Mutluyum desen ne olacakkk!
@Kararsızkız_90 Heh bacım beni anladın 😅
fedakarlık nedir sevmek nedir değer nedir nasıl olur
insan nedir duygu nedir bilmeyen karı kocadan bir halt olmaz
evliliğinde kutsallığının icine ederler sonra boşanır. ben boşandım diye kibirlenir g. zekalılar olan yaptıkları çocuğa olur. çocukta başta ana yok baba yok gider
toplumun çirkefliğinde iyice çirkef olur çıkar
Hergün aynı kişi ile aynı evde. Aynı şeyler Düşünsene hergün aynı elbiseyi giyinmek. Ve bunun yanında maddi manevi sorunlar. Nasıl mutlu olur insan. Dışarı çıkıp bi hava alayım dersin. Öteden bir ses. Nereyeeeeee
Hep demişimdir ; ilişkiler, evlilik gibi konular orta düzey okullarda eğitime tabi tutulmalı. Seçmeli ders olmamalı, mecburi olmalı. Öğretmenleri uzman kişiler olmalı. Müfredat, toplumsal örf ve adetlerden daha ziyade uluslararası düzeyde olmalı.
Evlenmeden önce 6 aylık evlilik eğitimi zorunlu kılınmalı 👍
kimse mutlu değil aslında
ne evlisi ne bekarı
herkes kendisinde olmayan şeyi özlüyor..
İnsanlar birbirlerini tanımadan aşık olup evleniyorlar. Birkaç ay sonra aşkları bitince ve karakterlerinin uyumlu olmadığını öğrenince mutsuz oluyorlar. Ben arkadaşlarıyla mantık evliliği yapan birçok evli çift tanıyorum. İyi anlaştıkları için aşk evliliği yapanların aksine çok mutlular.
Mantıkçılarında hep sıkıcı evlilikleri be ya! İşi iyi ailesi iyi tamam. İnsan eşinin dizine yatıp gözlerine bakıp huzur bulmalı. Benim tanıdığım mantık evliliği yapanlar çoğu zaman aynı yatakta bile uyumuyor ve iki tarafta bunu sorun etmiyor. Ne anlamı var bu evliliğin!
Aslında evlilikten eşinden ziyade insan her şeyden şikayetçidir. İşinden, arkadaşından, ailesinden, arabasından, evinden. Konu sadece evlilik ve eş değil. Kendinden bile şikayetçisin aslında. Mutlu olabilmeyi öğrenmemiz lazım.
Temel 3 sebebi var
1- 30 a kadar herşeyi yasamadan doymadan , yeter artık demeden erkenden evlenmek
2- yanlış kisiyle evlilik
3- maddi sorunlar varken evlilik.
Bunlardan biri bile olumsuzsa mutsuzluk garanti
Ne demek bir elin parmağını geçmez? Sağda solda gördüğünüz mutsuzluk hikâyeleriyle kafanızı doldurup hayatı öyleymiş gibi yaşıyorsunuz. Dünyada iyi niyetli, iyi kalpli, onurlu ve haysiyetli o kadar insan var ki... İnşallah size de denk gelir.
Evet dünyada var ama Türkiye'de pek yok. Türk kadınlarını kötülemiyorum ama şansım olsaydı yabancı biriyle birlikte olurdum ve o zaman büyük ihtimalle mutlu olurdum.
Asıl mesele evliliği mutlu olmak için bir amaç değil toplumdaki misyonlarını tamamlamak için araç görmekten kaynaklanıyor yoksa sosyal medya da bu kadar mış gibi hayatların başka açıklaması yok..
Şıp sevdi bunlar seviyor hemen evleniyor kim kimin ne olduğunu bile bilmiyor yakışıklı mı/güzel mi zenginmi tamam gerisi önemli değil sonrada görüyoruz işte böyle mutsuz evlilikkeri. Eşlerin bir birine saygısı kalmamış ki hiç
Yani evlenirken karakter yerine sadece boya posa güzelliğe yakışıklıklığa bakarsan paraya bakarsan böyle olur. Burada da var onlardan yok boyu böyle olsun parası böyle olsun. Sonra al sana mutsuz evlilik adayı
Boşanma aşamasında biri olarak söylemeliyim ki evlilik de aşk bile olsa dürüstlük yoksa, sorumluluk yoksa, sadakat yoksa bir b... ka yaramıyor. Birde kafa dengi olmanız lazım yoksa eziyet yani.
İlgi , sevgi , uyum çok önemli 😎👍
@Skahraman x)
@Tatlı_günahlar x)
Pardon 😎
Herkes evlenene kadar kendinin en iyi versiyonunu sunuyor karşı tarafa. Evlendiklerinde de bu maskeler düşüyor ve gerçek kişiliklerinin uyuşmadığini anlıyorlar.
Çünkü doğru kişinin kalbi deli gibi carptiran ve heyecanlandıran kişi oldugunu zann edip evleniyorlar ki doğru kişi huzur verir kalbini yerinden çıkartmaz kalbine rahatlık verir
Evli değilim bilmem ama fikrim şu yönden sırf evli olmak için mahalle akraba baskısından toplumda tuaf durmamak için aaa sen 30 yaşında 45 yaşında evlenememişsin vs vs gibi
Genelde Beklentileri karşılamıyor, Hayal edilen evlilikle yaşanan evlilik hayati örtüşmüyor, eee tabi aşkta kalıcı değil. Evlenene kadar onun miadı😉 vs vs...
Bence her iki tarafta evlenmeden önce bir birlerinin kendilerine göre eksiklerini veya yanlışlarını evlendikten sonra düzelte bileceklerini veya zamanla düzeleceğini tolere edebileceklerini Zannediyorlar ve evlenip daha sonra herşey eskisi gibi devam ettiği için hayal kırıklığı yaşanıyor ya olduğu gibi sev evlen ya da sen bu işten vazgeç 😃
Evlilik elbette aşkı tutkuyu öldürür senin olan senindir lakin mühim olan sevgi saygıyı koruyabilmektedir
Hoş bekarlıktada hayat güllük gülistanlık geçmiyor
Çoğunun mutsuzluk dediği şey monotonluk...
Ya da kör kütük aşığım deyip huyunu suyunu iyice bilmeden evlenenler onlar... İki gün sonra aşk bitiyor büyü bitiyor acı gerçekler çıkıyor ortaya...
Evlenen kişiler kendileri mutlu olmak istemiyor sanırım, çünkü isteseler olurlardı.
Fakirde mutlu olabilir, zenginde.
Önemli olan para değil.
Çoğu evliler para olmadığından mutsuzuz diyor.
İhtiyaçlarını aldınmı tamam. Mutlu olmak için illaki gösterişli şeyler yapmak, almakmı lazım? (hayır).
Benimde etrafımda para yüzünden eşiyle kavga eden çok. Ama mutlu olmak isteyince olamıyosun. Kimse dört dörtlük değil birbrimizi seviyoruz yeter diyosun ama eski ilgi kalmayınca o sevgide yerini alışkanlığa bırakıyor. Mutlu olmak için sebep gerekir. Karşılıklı bunun için çaba gerekir. Sabit olan bir evlilikte huzur olabilir ama mutluluk olmaz bence. Ben ilgi arsızı olduğum için de böyle düşünüyor olabilirim 😀
Sanırım dışardan konuşmak kolay oluyor içinde olmayınca. Anlatılan şeyleri dinlediğimde ben öyle yapmazdım diye bir düşünce beliriyor kafamda. Ama esasen yaşamadan bilinecek bir şey değil galiba.
Istedikleri gibi birini bulamiyorlar. Sirf evlenmek icinde evlenirsen tabi mutsuz olursun. Bide kendileri cok mutlu gibi herkesi evlendirmek istemeleri yok mu sinir oluyorum
İnsanların evlenmeden farklı beklentiler içinde olup, evlendikten sonra o beklentilerin karşılanmamış olması nedeniyle mutsuz hissediyorlar. Sorumluluk artıyor
bekar olanlar da mutlu değil ki
sonuçta herkes mutsuz
Be biraz genelleme oluyor mutlu olanlarda var ama sayısı az çoğu kişi seks için evlendiği için şu sıralar
Domates alırken bile inceleyip seçiyorsunuz. Eş alırken lambadanak konuyorsunuz o kişiye. Dur bakalım kimdir nası biridir.
evliligi millet mutlu olmak icin yapiyor, evlilik mutluluguda mutsuzluguda beraber gogusleyebilecegin ayni yone baktigin yol arkadasinla yuva kurmaktir. en saglam evlilikler Allah yolunda onun rizasini kazanmak icin yapilan evliliklerdir.
Evlilik zor ama güzel bence iyi ki evlenmişim diyorum bu düşüncemin de kolay kolay değişeceğini düşünmüyorum
Ne mutlu size
Evlenmediğim icin bilmiyorum ama evlilik hep cekici gelmiştir. Seni ailenden baska seven sahiplenen bi adam...
her gün görüyorsun özlemeye vakit olmuyor ki her şeyi rutin olarak yaptığın için değeri azalıyor haliyle kavga tartışma artıyor
İnsan elde ettiğinin nankörü elde edemediğinin delisi olurmuş.. Ele geçen her şeyin değeri zamanla bitiyor işte.
Çünkü evliliğe çok anlam yüklüyorlar ve kadın erkek rolüne, erkek de kadın rolüne büründü, dengeler alt üst oldu.
insanlar sevgiliyken bir arada sıkça olmalı iyice birbirlerini tanımalılar ve çok erken evlenmemeliler
evlimisin değilsen ya da evliysen isdediğin kişiyi buldugun zaman keşke erken evlenseydim idyeceksin mutluysan tabi
Ekonomik sorunlar ve yanlış idare yanlış kişi ile evlilik aşırı ya da az gelen duygular en büyük etkenler
Umdukları gibi bir evlilik bulamamalari bir taraf bencil olursa o evlilikte zindan olur işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?