Eşinizin belli bir süre sonra gözleri görmeyip kör olsa ve size; "Bana bakmak zorunda değilsin, ayrılalım mutlu olamazsın benimle, hayatını kur" dese ne cevap verirdiniz?
Eşiniz kör olsa ve size "Bana bakmak zorunda değilsin, ayrılalım!" dese ne cevap verirdiniz?
Hayatımı iyisi ve kötüsüyle paylasmak adamdan böyle bir şey için vazgeçmem. Ona olan sevgimin böyle durumlardan etkilenmediğini ve asla etkilenemeyeceğini, her zamanki gibi yanında olmak istediğimi ve asıl onunla olmazsam mutsuz olacağımı söylerim.
Öncelikle eşimi sakinleştirir ve teskin ederim. Biz seninle iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta, zenginlikte yoksullukta, ölüm bizi ayırana dek söz verdik derim. Eğer gözün görmeyecekse bundan sonra gözün ben olurum derim ve sonra da ona sımsıkı sarılarak sevgimi hissettiririm..
çok kötü bir soru ama iyi yanı da var benden başkasını göremez , bana bağımlı olur , evet bencilce bir düşünce tarzı ama insan sevdiğini kaybetmek istemez nede olsa... lakin Allah kimseyi sağlığı ile sınamasın.
Pardon başlığı okudum sadece. Yarınımızın garantisi var mı? -yok o yüzden hastalıkta sağlıkta diye söz verilir hakime. Ben eşim görme engellide olsa başka engelide olsa bakardım tabiki allah iyilik sağlık versin yinede. engelleri eşimle birlikte aşardık.
Hiç yapmayacağım bir şeyi yaparım. Ne saçmalıyorsun, diye terslerim. Böyle bir cümle bir daha kurmaması için. Vefa ve vicdan, olmaz sa olmaz şeydir. Sevgimden dahi üstündür.
Asla ayrılmam. Son nefesime ve son nefesine kadar destek olurum. İyi gunde oh canım cicim kötü günde böyle işin içine edeyim mi diyeceğiz.! Nankörlük olur.