Sevgilim beni kısıtlıyor bu normal mi?

merhabalar. sevgilim sürekli beni kısıtlıyor. giyimime karışıyor. arkadaşlarımdan kıskandığı için hepsiyle arama mesafe koymak zorunda kaldım. 1 tane kız arkadaşım hariç hiçbir arkadaşımla görüşmüyorum. kendi arkadaşlarıyla da tanıştırmıyor, hiçbirine güvenmediğini söyledi. bana da güvenmediğini söylüyor ve whatsapp’ta çevrimiçi olduğumda kimle konuştuğuma dair ekran görüntüsü istiyor, atıyorum ama yine de olay çıkartıyor. sürekli aldatıyorsun ya da sen onu da yaparsın gibisinden laf çarpıyor. güvenini kırıcak hiçbir şey yapmamama rağmen. instagram’dan tüm erkekleri sildirdi, iphone’umu bul ile telefonlar birbirine bağlanıyormuş ve birbirimizin nereye gittiğini falan görebiliyormuşuz, onu yapmak istiyor bana güveni sıfır. ben hep neşeli, herkesle kolayca samimi olabilen, sürekli gülen bir insandım, o da beni bu şekilde tanıdı ama şimdi bu davranışlarımdan da rahatsız oluyor. beni değiştirmeye çalışıyor. onu çok seviyorum kaybetmek istemiyorum. ne yapmalıyım? sizce bunlar normal davranışlar mı?
Sevgilim beni kısıtlıyor bu normal mi?