Rahatsızlık için üzür dilirim💅
Bu devirde görücü, aracı gibi şeyler kaldı mı?
Rahatsızlık için üzür dilirim💅
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Hala var şehirde bile var erkekler annelerine söylüyor evlendir diye anneleride en temizini bulup evlendiriyor zaten bu görücü usulu evliliğin gelenekle alakası da kalmadı zenginler özellikle yapıyor bunu ve daha devam edecek eski töre sistemi modernleşti
Benim ailemin geneli gorucu usulu ve hepsi de mutsuz yapan araci kisiye beddua ediyolar teyzem mesela ananem oldu babasiz buyudu iyi adam sole bole dedi araci yakin bi komsusu herkese sordu nasillar die herkes iyi dedi evlenince de herkes o adami almasaydi onlarin sulalesi deli surekli karalolluklar demisler cevre teyzem surekli yapan kadina iyi diyenlere beddua ediyo kimse kimsenin gercek yuzunu solemiyo iyi iyi dip gecistiriyolar araciya guvenmeyin icine girmeden bilemiyosunuz keske turkuyede on evlilik normal olsa doktor kuzenim doktor sevgilisiyle yasadi bir sure ve cok mutlular aileden de sknti olmadi ama kim gorsem gorucu usulu hep bi zorlama mutsuzluk yapmayin gencler huzurunuzun olmadi insanin yaninda 1 omur harcamayin dunyaya 1 kere geliyosunuz cocuk yapinca duzelir diyosinuz duzelmiyo cocunda piskolojisi bozuluyo kendiniz bulun ailesini o kisiyi iyi arastirin sonra cok uzulursunuz
Var doğru olmasi gerektiği gibi aslında görücü usulü çok yanlış karşılanıyor yanı yanlış biliniyor ha evet denmiş 1 kere usulünde konuşulmuş ha 3 yıl zina yaparak ne değişecek hiçbirşey erkek yine kendini saklar kadın yine kendini saklar bir şey değişmez evlenince ortaya çıkar herşey zaten 🤨🤨🤨
Modern oldu biraz ama hala var , coğu ilişkide böyle oluyor görücü usulü emin olabilirsiniz, bence gayet normal doğal , kimse kimseyi zorlamıyor istemezsen reddersin gider.
Aşk evlilikleri bitiyor , mantık evlilikleri devam ediyor , gayet mutlu, aşk dolu, sevgi dolu, benim çevremden gördüğüm bu , hayırlısı herkesin nasibi bir şekilde ayağına geliyor işte 😀
Cevap
68Cevap
büyükler bi rahat durmuyor ki gençleri başgöz etme derdinde hepsi😃
Daha 19 yaşındasın pek diyen olmaz. Sen bir de büyüyünce gör. Eskiden vesikalık fotoğrafla geliyorlardı hiç yoktan şimdi instagram linkleri atılıyor.
İnsatagramım yok evde kaldım desene😅
O da yok😅
Efsaneler ölmez, şekil değiştirir.
Görücü kalmadı fakat, halen insanlar birbirlerini tanımadan, kendi karakterlerini ortaya koymadan, ''evlendikten sonra adam ederim ben bunu'' diyerek evlilik sonrasına saklıyorlar.
Ortada evlilik gibi bir amaç varken, iki taraf da evlilik için bir araya geliyorken, görücüden bir farkı olmaz.
O sebepten her başladığınız ilişkiyi evliliği esas alarak başlamayın çocuklar, büyük yanılgıya düşersiniz..
Bizim bir arkadaş var. İstersen yani.. Maddi durumu da fena değil. Efendi çocuk. İyi bir aile babası olur.
Sonra soluk Müge Anlı'da alınır. Kızım kayıp, karım evden kaçtı diye.
Haklı👆👌🙆♀️
Olur tabi ki kötü bişey değil ki bu o zman aşık olucam biri beni görüp etkilenicek diye çarşı pazar dolaş dur babam
Kötü bişiy değil tabii ama benim yaşımdaa belli yani bu yaşta da gelinmez ki😕
Kabul etmeyin bebeğim 😅😅
Kabul etmiyorum zaten🥺
Vermem seni ellere vermem Allah şahidim olsun 😂😂😔😍😍
Verme🥺 Vermeye kalkarlarsa sana kaçarım haberin olsun😅
Kaç bitanem 😂
Görücü usulü evlilikler anormal değil normal.
Ama artık çağımızda pek tercih edilmiyor. sadece dezavantajı kızlar biraz erken yaşta bu sebepten dolayı istenilme stresi ile uğraşıyor
Aha işte bu ben şu sıralar sırf bunun stresi yüzünden deliricem sanırım😅
Hayır yaw öyle diil😅 Soranlardan biri gelip isteyecek diye stres oluyorum😆
2 yıl önce bi teyze bu kızın evlenme yaşı geldi demişti çıldırdım şdkfşldşf hiç gelemiyorum böyle şeylere ya
Bende gelemiyorum ya😑
Bu devirde olmaz eskiden di bu şimdi bekarken her boku yiyen temiz aile kızı istiyor 🤷🏻♂️
karşına çıkan kişileri tanıyıp şans verip kendin bulman daha iyi bence.
Benimde bulasım gelmiyor😅
görücü usulü normal ülkemizde yari yariya bu durum
herkes kendi bulamıyor
napsinlar evde mi kalsınlar böyle es dost akraba görmeye tanismaya ön ayak oluyor
benim de sonum öyle olacak gönül isterdiki kendin bulup tanışıp bir seyler olsun ama olmuyor ne yapak
Görücü usulü on numara bi sistem bence çünkü görüp begeniyo görücü gidiyo soyluyo kiz uygun bulursa o erkekle bulusuyo ve evleniyorlar günümüzde eskisi gibi yaygim degil ama hala var yani
kaldi cokda mantikli.2 arkadasim evlendi ikiside ogretmen. Ikisininde iliskileri oldu biri terkedildi digeri kendi ayrildi. Şu an evliler gayetde mutlular bende bu gidisle öyle evlenicem. hep yanlis insanlara asik oluyorum
Bana gelmiyorlar ondan bilmiyorum kalıp kalmadığını 🥺👉👈
Kalmış kalmış👉👈
nedenini bilmem ama görücü usulü evlenen arkadaşlarımın hepsi çok güzel devam ediyorlar.. kendileri bulup sevgili hayatı yaşayıp sonra evlenenler 1-5 sene arasında boşandılar
Son zamanlarda çok azaldı. Ben de evlenmeyi düşünüyorum; ama bana ne görücü bakarlar ne de aracı olanlar var. Bu yaza kendime aracı arıyorum. Kriz beni bitirdi. Bazı sebeplerden dolayı bulamıyorum.
ayyyyyyy kaç tane akrabamı görücü usulü evlendirmeye çalıştılar. sırf canım insanlarla hayatlarını geçirmesinler diye gidip adayları araştırırken hepsinin evine ekmek getiremeyecek tipler olduğunu açığa çıkardım. siz siz olun asla görücü usulü evlenmeyin
Yemin ediyorum bu durum yüzünden psikolojim bozuldu. Ya bıktım cidden kendimi öldürmeyi bile düşündüm bu durum yüzünden. İntihar etmek çok geçti aklımdan hâla da geçiyor. Cidden o kadar rahatsız ediyor ki bu durum beni yurt dışına gitmek için yol arıyorum, can atıyorum. Büyük konuşmak istemiyorum ama gerçekten beni çok rahatsız eden bir durum.
Kaldı kaldı olmaz olur mu cahil kesimde hala var görüyorum sene olmuş 2021 hala görücü işleri falan oluyor bende şaşırıyorum görücü usulü evlenen hala var ve bitmeyecek gibi görünüyor
Ağzının payını aldın sen kardeş haddini bil , saygısız , herkes görüyor neyin ne olduğunu. Benim her görüşe saygım var ama hakarete saygım yok. Saygı gösterirdim görüşüne ama sen kendini havalı zanneden kibirli bişeysin belli ki. O yüzden saygı göstermiyorum.
kimseye cahil diyemezsin , cahil kime denir git iyi araştır.
cahil nedir bir anlamını öğren örnek olarakta kendin varsın bak bak dur aynada kendine…
erkek tarafı olmama rağmen anneme sürekli benimle ilgili kız öneriyorlarmış :)
Bu durumun tam tersi bende mevcut işte😄
Bu kişinin kendi meziyetine bağlı zaman gelecek belkide kız isteme falan gibi adetlerde belki ortadan kalkacaktır. Hep gelenek görenek meselesi.
Görücü usulüne karşıyım. Sorumluluk alınması gerek iki taraf tarafından. Başkasının seçtiğinde başkasına düşman olursun
Adetler var kültürel Örf Ve Gelenek ve Görenek ler var . saçma sapan sorular sormayın.
Kimi görücü usulü evlenir ...
kimide farklı evlenir
Kaldı vallaha komşumuz oğlu icn kuzenime demiş olur mu diye xkfkgkg
Nasipten ötesi yok.. gerisi sadece vesile oluyor o kadar.
Evet. Ben mesela anamı halamı teyzemi devreye soktum. Beni evlendirin diye. En güzeli valla
Tabiki kaldi büyük ihtimalle bende öyle evlenecem:)
Bu devirde evvel zamanlardan kalan ne mustehaseler kaldı bı bilsen
Sosyal medyadan tanışmayı doğru bulmadığım için öyle olmalı. Ve şükür ki azalmadılar hâlâ varlar.
Kaldı tabi daha bir iki ay önce annemin arkadaşı yeğeni ile tanışmamızı istedi
Daha çok gençsin acele etme :) Görücü usulü ile evlenip de çok mutlu olanlar da var.. :)
oluyor tabii sadece sen kabul etmezsen gelmezler o kadar
İnsan bu dünyada yaşadığı müddetçe mutlaka olur. Ama az ama çok, bitmez bu.
Geri kafalılık olanlarda var. Biraz peşinde sürünür sonra pes ederler sen çokta takma 😄
Modern oldu biraz daha ama halen var bence mantıklı 😄
22 yaş öncesi hiç bir kadının evlenmesini mantıklı bulmuyorum.
Kaldı. Annemlere söyleyeyim de sana görücü yollasınlar xd
Hıı bende dünden meraklıydım🙄
Doğru kız evi naz evi😅
😡
❤
Görücü daha mantıklı geçmişi karıştırmadan oluveriyor İlerde biseyler tartisma konusu olduğu içinde evlenildigi için taviz veriyor iki tarafta mecburen.
Ben kendin begendigin hoslandiginla olsun isterim ama gorucu usulunu de destekliyorum
Evet Kaldı Köylerde Var
Demek ki sadece köylerde yokmuş🤦♀️
Ben uzay şehrindeyim o zaman🤦♀️
Bende bilmiyorum daha keşfedilmedi😄
Harbiden senin daha yaşın kaç. :D
Yaşlandım ben evde bile kaldım😅
Olur olur bal gibi olur :D hayırlı olsun karşim.
Ha ha ha komik😏 Ben kabul etmiyorum ki hayırlı olsun😅
Ne söyleyeceğimi bilemiyorum 😐
Yoo rahatsız değil soruyorlar ister misin diye😄
Ehh uğraşamam kimseyle😅
Hayır cınım o benle evlenen değil;
Sizle evlenen herkesle evlenir.
Benle evlenen daha başkasını görmez😏
Hee gözlerini kaşıkla oyacam👀🤪
Var ya baya hala bizim komsularda aktif Şu an bu ağ 😂
Ya davulcu ya zurnacı demişler :d
En güzel usül görücü usulüdür 2 gün evli kalip bosanan insanlar bukadar çogalma sebebi bu bence.
Var olmazmi adam hiç kızının dışarı çıkarmıyor tlfn kulamiyor nasıl evlenecek gurucu usulu
Kaldı. Bana çok tavsiye geldi sen hukukçusun bilmem nesin diye.
Aradığımı bulamadım o ayrı.
Var var olmaz mı hiç 😂bunun bir ağı bile var bağlantı kuruyorlar 😂💁♀️
O devir 1999'da bitti. Millet yeni milenyuma girdi.
Normal bir şey bu
Her zaman da olmaya devam edecek
Evet var hâlâ çevremde duyuyorum
Kaldı ama cok sacma sapan bisey maalesef 😂😂😂
Kaldı tabiki ben öylr yapayım diyorum
Evet bir kısımda arkadaşlar devraldi
Elleşme bile var bacim
Evet maalesef hala varlar
Kaldı valla millet tıkır tıkır gidiyor jsjs
Kalmistir ama biz buyuyunce yok olur kesin
Gorucu sacma ama araci neden olmasin
Var tabi ya benide gönderin randevuya🤪