Erkekler neden böyle yapıyor?

Eski erkek arkadaşım bana çok umut verdi evlenceğimize bile inandırdı beni yok soyadım sende nasıl olur falan dedi. Birgün arkadaşı yavşamak için discordumuza bi kız getirdi o gün yakın olup konuşmuşlar ertesi gün bende katıldım onlara erkek arkadaşımda bi soğukluk hissettim beni takmıyordu falan bende soğuk yaptım. Kız erkek arkadaşıma canım falan diyodu baya samimiydiler, kimse beni takmıyordu sonra ben atar yapınca az yarın ara birşey konuşcaz dedi. Sabahında terk etti sözde samimi değilmişim, uyumuşmuyormuşuz , ben karaktersizmişim falan. Sonra bende o kızla sevgili olcan dimi dedim oda bana o kıza birşey hissetmiyorum falan dedi. Bende sorunu hep kendimde aradım kendimi suçladım. O hergün o kızla konuşmaya devam etti. Sonra benim yakın arkadaşlarımlada konuşuyordu çocuk en yakın arkadaşıma keşke sen o kızın en yakın arkadaşı olsan falan demiş , en yakın arkadaşıma benim laflarlarımı çarpıtarak böyle böyle dedi demiş. Ayrılalı 3 hafta bile olmadı şu an o kızla sevgililer sürekli buluşuyorlar ve ben hala seviyorum salak gibi. çok kalbim kırıldı kendimi çok mutsuz hissediyorum. Bizim ayrıldığımız gün o kızı heryerden eklemiş kız görmesin diye fotoğrafına attığım yorumu bile silmiş eski sevgililerin yorumları duruyor genelde fotoğraflarının altında sadece benimkini silmiş. Arkadaşım ona neden benle arkadaş oluyorsun amacın ne dediğinde beni heryerden takipten çıkmış ama zaten kız istemiyor diye çıktı bahanesi oldu arkadaşımın atar yapması. Videomuz duruyordu tw de kızı eklediği dakika silmiş videomuzu bile. 20 gün oldu ayrılalı tam ve şu an o kızla sevgili gibi hergün birlikteler. Benim anlamadığım erkekler neden böyle ümit verip başkasını bulunca hemen gidiyorlar. Çirkin değilim. bunları hakediyor muyum? Suç bende mi? O kızla rahat rahat konuşsun diyemi ayrıldı? Beyninde 3. Derece kanser var ve ben onun her koşulda yanında olmaya hazırdım saçları döküldüğünde ya da hastanede başında beklemeye hazırdım.
Erkekler neden böyle yapıyor?