Kuruntulu, aşırı sinirli ve kıskanç bir sevgili?

Arkadaşlar selam hepinize, mümkün olduğunca bu soruyu cevaplayabilir misiniz? Erkek arkadaşım çok kuruntulu ve aşırı öfke patlamaları yaşıyor. Aynı zamanda da çok kıskanç. Erkekleri biliyorum ve sen bilmezsin diyor. Olur olmadık meseleleri kafasında kurup bunu iyice en kötü haliyle düşünüyor ve beni en kötü ihtimalini sanki yapmışım gibi yargılıyor. Onun elinde değil o da farkında ama hayata karşı her şeyde kuruntulu, iş aile arkadaşlık her şeyde olayları çok kuruyor ve çok senaryo yazıyor. Ve olmayan şeylere kendini sanki öyle olmuş gibi inandırıyor. Ve bana bu yüzden hep çok kötü davranıyor, doğrusunu ne kadar anlatsam da kimseye güvenmediğinden bana da inanmıyor. Kurmaya devam ediyor. Böyle olanınız var mı? Ya da böyle birileriyle hiç karşılaştınız mı? Onun için ne yapmam gerekiyor? Çünkü kendisi de benim elimde değil diyor, bazen bir süre sonra hatasını anlayıp ben seni çok kırdım özür dilerim ama benim elimde olmayan şeylerdi bunlar diyor. Onun için ne yapmalıyım? Psikiyatri bir çözüm olur mu?
Kuruntulu, aşırı sinirli ve kıskanç bir sevgili?