Çocuk sahibi olmak için evlenmek mantıklı mı oluru olan bir şey mi?
tabi hoşlahma olacak ten uyumu falan...
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayır tabii ki de severek evlenmelisin diyelim evlendin çocuğun oldu Belki bu mutlu bir aile olmaz sen eşinle karşı soğuk davranırsın Sonuçta sevmiyorsun bundan çocuk da etkilenecek çocuk da görecek yani bir tek çocuk için evlenilmez evlensem bile sen, çocuğun bir de evleneceğin kişinin hayatını karartiyorsun yani 3 kişinin hayatını karartiyorsun ya da şöyle olabilir işte ben evlenirim çocuğum olur mutlu bir aile huzurlu bir hayatım olur diye düşünüyorsan eğer gerçekten çocuğununve çocuğunun annesini mutlu ederim diye düşünüyorsan
yani eğitimli, benzer oldugu kadar farklı bakış açılırı olan tabi beğeni, ten uyumu varsa denenmemeli mi yani...
yani şunu anlamadım kötü senorya neden gerçekleşmeli birde bu dürtü yani cocuk için evlnmek isteği bence bazı yaşın normal bir dürtüsü gibi geliyor. Tabi bu yorumlarımı güncellemeyi baz alarak düşünün yani insanların birbirini sevmediği zorunlu durmlardaki hallerden bahsetmiyorum..
Sevmeden ya da hamilelikten dolayı evlenmek saçma olur zaten. Çocuğu kurtuluş bilip bu yüzden hamile kalıp evliliği zorunlu hale getiren kadınlar gibi!
Arada saygı, sevgi, ten uyumu olup çocuk sahibi olmayı hedefleyerek evlenmek olabilir elbette.
ilk yazdığın durum konumuz dışı olan, ben ikinci yazdığın kısımdayım o konuda görüş almak istemiştim.
yani bencede olabilir katılıyorum sana..
Elbette olur. Zaten evliliğin en güzel yanlarından biri de çocuk sahibi olmaktır. Burada dikkat edilmesi gereken konu karşı tarafın da çocuk sahibi olmak istemesi.
aday yok ortada ama tabi karşımdakininde bu konulardaki fkrler önemli okunada haklısın
Yani etrafim da sizin gibi kadınlar tanıdım. Yanlış anlamayın sizin gibi derken iş hayatında normal hayatta yani o hisleri taşıyan kadınlar. Onlar da bir şekilde yaşını almış ve çocuk sahibi olmak istiyor. O hissi ağır basıyor. Hatta biri şimdi bir çocuğum olsa büyütürdüm demişti. Yalnız kalmazdım. Galiba biraz hormanal biraz da çevresel. Yani kısaca anlıyorum. Ama çocuk için evlenmek sağlıklı bir şey değil.
Kesinlikle evlenmem! Düşünsene çocuk yaptıktan sonra genelde hanımlar muslukları kapatıyor, e çocukta olduktan sonra ayrılamayacağıma göre ne halt edicem? Çocuğu iki tarafın istemesi lazım, sadece hanımlar istiyor diye ve şirin gözükmek için evlenmem! :D Birde bu yaştan sonra çocuk yapsam ne olur yapmasam ne olur, ve karı dırdırıda çekemem bu saatten sonra :D
kesme ümidi çocuktan yana 😄
Cevap
34Cevap
Hayır, çocuk için evlenmek çocuğa yapılan bir saygısızlık olur.
Ona mutlu bir yuva mutlu bir anne baba olmadıktan sonra evliliğin bir gereği yok.
Çocuk mutlu bir aile, ve sorumluluk bilen bir anne baba ister.
Anne ve babanın birbirinin mutlu olduğunu görmek ister onların mutluluğu ile çocukta mutlu bir ortamda büyümüş olur huzur için de büyür.
Sevginin ne demek olduğunu da aileden öğrenmiş olur böylece.
Sırf çocuk için evlilik düşünmek saçma bir düşünce olur.
Çocuğunun olması neden bu kadar önemli? Annesini sevmedikten o çocuğa sevgi dolu bir aile vermedikten sonra ne anlamı var ki evlenmenin çocuk yapmanın?
Herkesin çocuğu olacak diye bir şey yok ki bunu bı zorunluluk olarak mı görüyorsun ki sırf çocuk için evlenirim diyorsun?
demek istediğini naldım ama benim sorumda bir zorunluluktan kaynklı veya sevmemekten kaynklı bir zeminde cocuk yapmaktan bahstmyorum. Hayat şartları bu meselerei biraz boşladım, başka zorunluluklarım vardı ama cocuk sahibi olma hissi bu dönemlerde çok baskın. Bundan dolayı böyle bir soru sormak istedim. Yoksa cevabındaki durumlardan dolayı cocuk dünyaya getirmek hem cocuga haksızlık hemde karşımda eşim olacak kişiye haksızlık olur ki bunu taşıyamam ezilirim altında...
Abicim yaşın 45 üstü ise çocuk için de evlenme. Çocuklar için büyük travma oluyor sonra dedesi yaşındaki insanların babası olması. Bizim sınıfta bir iki Veli vardı bu şekilde ve çocukların hep utanıp sıkıldıklarini gördüm. Dusunsene çocuk lisede iken sen 65 ki yaşlarda olacaksın. Bu yüzden ileri yaşta anne baba olmaya karşıyım. Lütfen çocuk için de evlenmeyin.
Çocuk olayı çok karışık. Hepimiz çocuk olduk aile unsurunun önemini biliyoruz. Dünyaya geldikten sonra anne/baba kavramlarının olmaması ya da kötü olması çok etkiliyor. Çocuk yapmak için bir araya gelmek bu konuda riskli. Birbirini sevmeyen iki insanın kavga etme ve ayrılma oranları çok yüksek. Bu risk ile çocuğu arafta ve karamsarlıkta bırakmak bencillik olur.
Sen herseyi bir arada istiyorsun, keske oyle bir dunya olsa. Evlilik esarettir ve insan tabiatina aykiridir. Cocuk ise olmazsa olmaz bir olgu degildir, en azindan tecrube edindikten sonra bunu anladim.
dediklerinde yanlış bir şey ya da tamamiyle katılmıyacağım bir yorumdur bu diyemem ama bunu yani sorumu nasıl desem hayatın bazı dayatmalarından dolayı ve zorunluluklardan dolayı bu işleri boşladım yani kaçırdım. Tatmak istiyorum ama bu kör balta gibi ölçüp biçmeden değil. Çocuk şart değil hayatta ya da evlilikte ama nebiliyim normal bir dürtü benimki belki...
Tamamen evrimin bir oyunu 😀😀 brn kandim sen kanma bence
darwinin oyunu mu diyorsun :D
içgüdüsel demek istiyor üreme içgüdüsü baskın tabi ölmeden önce :)) ben içindeki hisse uy derim
Sadece çocuk için evlilik yapılmaz ki..
Sadece çocuk için evlenen, çocuk olduğu zaman da boşanır..
Çünkü istediğini almış olur.
Tek bir kritere göre evlilik yapanın evliliği verimli olmaz.
evlenmezdim anne ile baba arasında yoksa bir duygusal bağ sevgisiz bir ortamda da çocuk büyütülmez böyle bir ailede dünyaya gelen çocuk sevgi nedir bilmez çünkü birbirini seven bir anne babası yok bu doğru değil kendi çocuğuma da bunu yapamam..
Çocuk için evlenmek çok anlamsız hayattaki duyguları zorlukları paylaşamayacağın zor anında hep yanında olan birisi olmadıktan sonra çocuk için evlenmek saçma sırf soy devam ettirmek için evlenmek saçma
Çocukları çok sevsem de çocuk sahibi olmayı mantıklı bulmuyorum hastalıklar, savaşlar, doğal kaynakların azalması dünya giderek kötüye gidiyor yazık o çocuğa
bu başka bir tartışma konusu ve kötüye giden bir dünya var ne yazık ki bu konuda katılıyorum sana ama korkarakta çekinerekte yaşanmaz ki, nasıl ki sen ben gldiysk dünyaya ve yaşıyorsak onlarda yaşıyacak bir şekil...
yorumumu ynlış anlama tabiy ki bir cocuk dünyaya getiriyorsam hem cocugun hemde eşimin sorumlulugunu hakkıyla hakkında gelirim gellmeli insan bir şekl yaşar lafı lafı zihnimin hiç bir yerinde olmaz olamazda zaten, lafın gelişi söylediğim bir la sadece
Çocuk için evlenmeme gerek yokki evlatlık edinirim ya da o kişiyi görmeden çocuk sahibi olunabiliyor doktor gözetimi altında sevmedigim insanla evlenmezdim
burdaki konu sevmediğin insanla veya zorunlululktan dolayı evlenmekten bahsetmiyorum. Hayatın şartlarından dolayı bu meselerere eğilememiş bir inasının çocuk için evlenme arzusu doğru mu? tabi bu eğitimli, karşılıklı anlaşma zemini oldukça iyi seviyede ve beğeni ile ten uyumu var zemininde değerlendirmenizi istiyorum...
Belli bir zaman sonra bikacaksiniz , emin ol.
gecici bir his mi halbuki içimde bu his çok güçlü...
hata mı ediyorum
Aman wfendim! Boyle hayati bir kararda lutfrn benim fikirlerimi baz almayin. yedi yil cocugum olmadi, hergun aglardim. O kadar cok istiyordum yani Simdi ikizler ve kucuk olmak uzre uc cocuk annesiyim. Meger ne kadar yaniliyor musum... cocuk insanin tum hayatini bloke ediyor.
@Altinbasakk eşin yardımcı olmuyor mu işleri kolaylamıyor mu
tabi bloke durumu var doğru diylorsun
Amaç sadece çocuksa yuvalarda bir sürü kimsesiz çocuklar var onlardan birini evlat edin o zaman. Bir çocuğun hayatını iyi yönde şekillendirmiş olursun en azından.
herkes aşk evliliği yapacak diye bi şey yok. babalık hissini tatmak istiyorsan, aile kurmak istiyorsan kafanın uyduğu, benzer dünya görüşüne sahip olduğun, içinin ısındığı biriyle mantık evliliği yapıp çocuk sahibi olabilirsin bence. ama burada evlendiğin kişinin de bu görüşte olması lazım. karşı taraf aşk, romantizm beklerken bu kişiyle mantık evliliği yapman doğru olmaz. sürdüremezsiniz evliliği, çocuğunuza da yazık olur boşanma travması yaşar bir sürü.
Maddi durumun el veriyorsa, adaya karşı hoşlantı ve çekim varsa neden olmasın. Yani illa ki destansı aşk hikayeleri beklemek saçma bence.
adayda yok ortada :D ama bu dediğine katılıyorum
aşkta zihinsel bir ilizyon bunu üni döneminde tattım tabi güzel bir his ama şimdiki yaşım itbariyle birde hayatın bazı zorunlu durumların dayatmasından dolayı geç kaldım bu işlere zaman ayıramadım yani ondan yani...
ayrıca insanlar eğitimli, ne istediklerini bilyorsa ve arada tabi hoşlanma , beğeni ten uyum varsa, fikirsel ortaklıklar ve tabi zıtlıklar bir arada varsa olamlı bencede, beklemek helek treni kaçırmış benim gibiler için nebiliyim kötü bir şey
çok mu çaresiz görünüyom :D
Belli bir yaştan sonra aşk beklemek manasız, haklısın. Ha olursa ne alâ. Ama aşk meşk işleri boş. Ben 23 yaşındayım buna rağmen fark ettim. Haa çekim ve hoşlantı beğeni hayranlık tabi ki olmalı aksi halde yakınlaşma olmaz. Fakat büyük bir love story beklemek manasız, film çekmiyoruz
doğru diyorsun...
gizlisin ve haklısın :D
evlen reyiz bakma onlara yaşın daha da geçmeden iyi bir eş bul
eyvallah :)
Çocuk için evlenmem. Gerçekten bir insanı sevmeliyim hayatımın geri kalanını onunla geçirmek istediğimden emin olmalıyım çocuk fikrinden önce..
Evlenmek sevdiğin için yapılmalı. Düşüncen çocuk ise evlat edinebilirsin.
benden bir şey olsun istiyorum işin aslı yani şunuda biliyorum evlatlıkta bunu götüremem kenidmi tanıyorum
Ama sadece çocuk için evlenirsen hem kendin mutlu olamazsın hem de bir kadını yakmış olursun. Ama bak anlaşmalı evlilik deneyebilirsin. Senin gibi sadece çocuk isteyen birisini bulursan yapabilirsin.
bu dediğin mümkün ama neden hep kötü senaryo gerçeklecekmiş gibi düşünüyorsun yani mesela aşkla evlenen ve kötü senaryoya evrilen olmuyor mu hiç...
ayrıca eğitimli insanların, ten uyumu ve beğeni ortada söz konusu olacak vs..
ayrıca şu dediğine katılıyorum ne cocugu nede karşımdaki hatunu haracamka isterim böyle bir yükü taşıyamam bunu hissedersem ve görürsem zaten yerimde mıh gibi kalırım hareket etemem.
Yakışıklı bir erkek seçerim eğer değilse istemem. Genler önemli
gen önemli haklısın :) ama sana br şey diyim mi sana kel fodul gelir :D
Biri gelir biri gider
böyle bir şarkı vardı çelik in
Ne demek istediğini anladım. Tabi ki eşe hürmet, sevgi olacak.
Maksat yuva kurmak zaten. Çocukta evin bereketi.
Evet evlenilir.
Mantıksız değil evlenebilirsin.
Tabiki çocuk önemli ama seninde bi eşe ihtiyacın yok mu niye sadece çocuk için olsunki.
Hayır evlenirsem birini sevdiğim için onunla çocuk yaparım
Hayır tabi ki de çocuk istesem yetimhaneden evlat edinirim
Tipik ergen hayali yetimhane de cocuk dagitiyor
Sorun yok
Sadece çocuk için evlenilmez öyle bir kataya sakın düşme
Hayır. Sevmediğim bir adama dokunmayacağım için, çocukta yapmam.
en mantıklısı
Bir tadini alsan dokunmadik adam birakmazsin ergence cevap
Boş duyar kasma
Ben 30 yaşındayım hiç evlenmedim ve Turkiyede yaşadığıma lanet olsun
EVLİLİKTEKİ TEK AMAÇ ÇOCUK OLMAMALI YA. ZATEN BİRİSİNİ SEVİYOSAN VE EVLİLİK FİKRİ SANA GÜZEL GELİYORSA GÜNÜN BİRİNDE ÇOCUK ZATEN OLACAKTIR. O AŞK FİLİZLENİP MEYVESİNİ VERECEKTİR.
Çocuk herşey değil bence birey kendisi için yaşarsa sağlıklı bir çocuk yetiştirebilir kendisi için yaşamayan birisi çocuğuna da güzel örnek olamaz bence.
Şu an hayır diyorum ama o yaşta olsam olabilirdi sadece çocuk için
Sadece bir şey için evlilik yapılmaz. Evlilik bir bütünlüktür. İçinde bir kaç şey barındırır.
Hayır, bekarlık sultanlıktır. Evlat edinirim, o şekilde baba olurum.
Çocuğunuz için iyi bir şey ama ikiniz için kötü bir şey bence.
valla bilmiyorum ki abi çocuk için de hayatını karartma sevmediğin biriyle bence
Hayır çocuğa yazık olur
Çocuğa ne katkın olcak sorun burda?
ne bakımdan tam anlamadım
Dünyaya getirip sorumluluk yükleyip ölüp gidicen çocuk için çok kötü buu
ölüm zamansız bir şey ve ne şartta yakayacağınıda bilemeyiz
bunu düşünürsek hiç bir şey yapamayız
zaten cocuk isteği var tabiy ki sormlulugunu hayatta oldugum sürece alacağım öyle şey olur mu hic almamazlık yarıda bırakmak mümkün mü...
Umarım sadece çocuk için evlenecek kadını bulursun önce..
beddua gibi oldu sanki öyle mi :)
Evett 😅
20 lilerde insan başka 30lullarında başka nebiliyim bir şey diyemem bu da senin görüşün sıkıntı yok yani...
yaşadığım duygu durumunu belkide çok iyi ifade edemedim, anket hayır diyor kahir eksende
19 da ne isem 39da da aynı kararlılıkta olacağım, evlilik düşünmüyorum ve çocuk istemiyorm.
seni 3 cocuk doğrumuş olarak net bir şekilde görebiliyorum. isim ne düşünüyorsun sen onun hayalini kur şimdiden :D
19 unla 39 aynı olmaz bu eşyanın tabiyatına aykırı, o kadar çok şekil değiyştireceksin ki kesinlikle aynı olmayacaksın ve bugun kabul ettiğin ve normal gelen o zaman tabi bazıları için diyorum değişecek.
Asla değişmem delrtme beniiii🥰🥰🥰
Madem ileri görüşlüsünüz 😅 evlenip sadece çocuk yapacak hanımefendiyi de görebilirsiniz..
buyaptığım sadece tecrübe ile sabit bir öngörü yoksa kesinlikle medyum değilim ve bilemem :D
Sizi tanıyor muyum acaba da bu kadar taktım sorunuza 🥰
eskilerdenim aslında ama yeni nikimle sanmıyorum tanımıyorsundur
Hmmm🤨
sperm bankasına git dicemde erkeksin sen
e yani :D
Evlenmem.
Çok mantıklı değil...
Çocuk sevdiğin insanla olmalı
Yaşım geçkin olsaydı bunu düşünürdüm.
hayır sanmıyorum..
Olabilir bence mutlu da olursun
sırf cocuk için evlenecem ztn
Çocuk bahane seks şahane
Çocuğa yazık bencil olup kendini düşünme sadece
Evlilikte mutlu olamazsın o zaman
Hayır o kadar da değil.
Hayır sadece çocuk için evlilik olmaz
genelde acele ediyorsun 🤷♂️🤷♂️
bence geç kaldım sanırım
hayatımda başka zorlayıcı durumlarım olmasaydı şu evlenme olayını önce yapıp cocugumun olmasını isterdim
rusyaya git 20milik al gel
olabilir :D
ben doğru söyluyom 60 yaşındakiler 18 20 yaşında kızlarla evleniyo diye gündem haber oşmuş rusyada
o da abrtı bence yaş aralığı çok uç bence...
burdada gündem oluyor bazı bazı...
seni sevsinde yemişim onun gündemini
sen gidiyor musun rusyaya felan
nerde adam zorla iğne yaptıracak baksana 😄😄😄
. :D
hayır asla sadece çocuk için evlenilmez
Asla
asla asla deme
Sadece çocuk için evlenilir mi ya kendine gel
acaba mevzuyu başka yerden mi aldın diye düşünüyorum,
güncellemeyi okuyup yorumlanıı isterim
yani çocuk sahibi olmak bazı hayat şartlarının dayatmalarından dolayı hayata gç kalmayı telafi edip aile olmak ve bunu geciktirici durumlardan dolayı mantık ve uyum zeminiyle cocuk odaklı yuva kurmak hata mı sence...
allah böyle dert vermesin :)
Allah aşkına ten uyumu aşk varsa sırf çocuk için evlenmiş olmazsın saçma soru neyse ben yorum yapmiyim
niye kızdın ki tamam bu yorumunda yeterli
senden cevhen çıkrtma peşinde değilim :)
çocuk istemem zaten
18 için bu dediğin çok normal
Hata ediyorsun.
neden
güncellemeyide baz alarak yorumla...
yani ne biliyim bu duygu durumu bir başka
seks yapmak için sevmediğin biriyle evlenme bence sen ilgi göstermezsen ya o soğur senden ya da sen başkasına aşık olursun olan çocuğa olur
kendine acımıyorsan çocuğa acı
olay sığ bir cinsllek seks meselesi değil ya da kısmn değil :D
neyse ciddileşmem gerekirs nebiliyim güncellemede belirtim biraz tabi ten uyumu hoşlanma, fikirsel ortaklık ve zıtlıklar olacak tabi, bodozlama kör balta gibi ölçüp biçmeden evlenmekten bahsedn yok zaten ama cocuk yapmak için bu motivasyonla evlenme arzusu doğru mu ya da çkmu yanlış bunu merak ettim.
Hoşlanma ten uyumu bir yere kadar aşk yok sonuçta ne bileyim yürümez
aşk ne ki kısa bir zihinsel srhoşluk
bilmiyorum evlenince neden insanlar başka insanlara gidiyor?
o başka bir şey çok aşık kişilerdede bu gerçekleşebiliyor
ilişykiyi ayakta tutmaktaki kabiliyetsizliğe yoruyorum ben
bilmiyorum ben karaktersizliğe yoruyorum aldatmayı adam gibi boşanmak varken
iyi günler.
ya şeyde kurallı yürümüyor mesela bir ayrılmak istese bir digeri engel koyabilyor. Karışık konular. Beklenti ve bu beklentilerin karşılanması olayı karşılıklı olarak çok başka bir konu ve uzun mevzu...
ve genelleme den kaçarak olay özelnde bakmak ve mevzuyu okumak lazım yani yargıya varmak lazım. Tabi aldatma yanlış iyler bunuda savunur görünmek istemem. Sizede iyi günler. Ama bu konuda bir ıkıntın ya da yakın dönemde bir yaşanmışlığın var sanırım neyse geçer. Çivi çiviyi söker
yaşanmışlığım yok biri birini sevmiyorsa diğeri neden engel oluyor sıkıntısı mı var?
onu sevmeyen biri onu mutlu edebilir mi ne yanlış düşünce engel olmak?
bu konular canımı sıkıyor çok fazla kusura bakma. iyi günler tekrardan
insan duyguları karmaşıktır, mutlak doğruluk üzerinden yürümez, bazen genel kanılara göre yanlış mutlu edebileceği gibi bazende kabul gören mutsuz edebiliyor.
Yanlış dediğimiz şey bizi yaşatabilir ama karşı tarafı öldüredebilir. Eğer sadece kendimizi düşünürsek kötü bir insan oluruz
Ama kendimizi ve karşı tarafı düşünüyorsak aldatmak yerine boşanmayı tercih ederiz.
tamam bu yzdığın doğru ama ben o açıdan demedim iki kişi içinde olumluysa bakımından yazdım
olumlu taraf derken ne demek istedin?
iki kişi de birbirini seviyor hoşlanıyorsa anladım o zaman sıkıntı yok
çocuk için evlenmeye gerek yok
Hayırrr
Hayır
Çocuk ne abi gelip geçici xd
Hayir. Çocuk istemiyorum zaten
Sanirim hayir
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?