Selam site ahalisi! Aşkı aşk yapan en önemli unsurlarından biri de şüphesiz tutku. Şahsen bence bir aşkta tutku yoksa, o yaşanan gerçek bir aşk değildir. Tutku da belli bir noktadan sonra arzuyu beraberinde getirir. Ama bu görüşe katılmayanlar da var elbette. Aşk, en güzel masumane duygularla yaşanır diye düşünenler de hiç azınlıkta değil. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.. 🙂🙂Tutkusuz aşk olur mu? 🙄🙄
Aşk arzuyu beraberinde getirir evet. Aşk aynı zamanda saf ve temiz duygularıda barındırır diyenler yanılmıyor zaten. Sevdiğin insana kıyamamakla dokunmamak arasında önemli bir fark var. Sevdiğine kıyamamak, saf ve temiz duyguları hissetmek tamamiyle onu incitecek davranışlardan kaçınmak demektir bana göre. Duyarlı olabilmektir. Tutku başka bir şey. Eğer kişi gerçekten aşıksa karşı koyamadığı biçimde isteyecektir zaten.
Öncelikle aşk, arzu, sevgi bu üçlemi doğru anlamak ve doğru analiz etmek lazım. Aşk her insana göre farklılık gösterebilir, Bana göre aşk kalben yanarak pişmeden kızgın tavda dövülmeden, belli bir olgunluğa erişemez... İşte bu noktada arzu devreye giriyor, Arzu dediğimiz ünv erkeklerin peşinden koştuğu Seksi, alımlı okulun popüler kızı değil yanlış anlaşılmasın devrede girecek o arzu birazdan ama şimdi değil 🤫 Zamanın aşklarına bir göz atarsak eğer arzu edilen bir kadın ya da erkek var! Arzulayan x Arzulanan y olsun, X şahsının arzusu arttıkça buna bir isim verme gereği duyuyor ve hop 10/15 gün içinde arzular şelalesinde bir kayık görünüyor öyle hızlı öyle gösterişli bir düşüş sergiliyor ki X şahıs buna hemen Aşk adını veriyor Y şahısa kayığına bindirip kürek çekmek istiyor e normal eller nasır tuttu birazda kürek çeksin değil mi 😂😂 neyse geyiğe almadan devam etmek istiyorum. Burda Doğan aşkın temelinde ne var? Arzu O halde aşkı doğuran arzu Olayın geçtiği yer kayık Kürek çeken x ve kayığa binen y Kısa bir yolculuğa çıkıyor... Sonuç KS de sorular sevgilim bana eskisi gibi ilgili değil ne yapmalıyım? Sevgilimin kayıkla kürek çekişleri sahte miydi? 😂😂😂 İstemsizce olayı makaraya alasım var. Neyse ikinci durumdan söz edecek olursak Bir x Bir de y olsun X ye ile tanışmadan önce gözlemliyor, belli paylaşımlar içine giriyor. Ayrılıklar özlem belirtisi duyguların yogunlu derken sol tarafta koca bir yangın yeri oluşuyor kavuşamamanın alevi harladığı! Özlemin ruhu darladığı! Her kavuşmada Sevginin ikisini de sarıp sarmaladığı bir üçlem oluşuyor. İşte bunun adı aşk diyoruz... Aşk beraberinde arzuyu, tutkuyu getiriyorBu olayda Arzuyu doğuran aşk Aşkım geçtiği yer kalp, beyin, ruhUzun ve huzurlu bir yolculuğa mı çıkıyorlar peki hayır genelde özlemle yanan yürekler, düğümlenen boğazlar... Ama gerçek aşkın hazzı varken çekilecek acıların önemi yoktur... Umarım anlatabilmişimdir...
Aşk masum olmalı diyenler her şeyin bir zamanı olmalı diye düşünen insanlardır. Her şeyi herkesle yaşayınca ne manası kalıyor ki evliliğin? Düşünüyorum da benim böyle bir sevgilim olsa ve erkek olsam evlenmem. Zaten alacağımı böyle alıyorum, ne gereği var ki diye düşünürüm. Ne güzel. Ekmek elden, su gölden. Sorumluluk yok, her an ayrılabiliriz. Sıkıyorsa yani evlensin de sorumluluk alsın. Aşkta tutku önemlidir ama zamani gelince doğru kişiyle yaşamalı.
Aşkın kendisi zaten birini bedenen, ruhen, duygusal olarak tüm benliğiyle istemektir bence.. Birinin hücrelerine varana kadar istemek.. Yanıp kül olmakta olsa işin ucunda arzulamak.. Keyifli günler..
Benliğini ele geçirip bütün duyguları harekete geçirmiyorsa zaten aşk değildir.. Sevgiyi şevkati acıyı hüznü kederi istek arzu ve şehveti birlikte yaşamak... Dertse derman olmaktır.. Bedenen ve ruhen bütün benliğinle aşk'a tutsak olmak her zerrende varlıgını hissetmektir..✌ Her şeyiyle bir bütün olmak ve her şeye karşı teslim olmak / almak, aidiyettir.. ⭐
Bence insan Arzularının bağıyla biriyle birlikteyse ben ona aşk demem. Fakat arzuları için degilde gönül bağıyla birlikteyse kolay kolay arzulamaz sevdigini. Çünkü dokunmaya bile kıyamazken ona arzulamak biraz ağır gelir. Seven adamın arzulama gibi bir derdi yoktur sevdigi kadını mutlu etmek gibi bir derdi vardır. Eger içinden kast ettigim bu aşkı taşıyan biri varsa sevdiginin hakkında pek düşünmez öyle şeyleri. Ha tabiki sevenlerde birlikte olabilirler lakin sevdiginin mutluluğu her şeyden önce gelir.
Evet ama büsbütün arzulamak değildir bu, tutku arzudan daha güçlü bir duygudur ve bence bazıları ne kadar dokunmadan sevebilmeyi yüceltse de seven, sevdiğini her anlamda arzular.
Aşk demek hayatı iliklerine kadar birlikte yaşatacak duygu demektir. Aşkta gurur olmaz ama arzu olur. Aşk demek sebepsiz yere güven duymaktır. Bu duyguda merhamet kadar masum ve ihtişamlı arzu da var. Bence aşk ne tutkusuz ne de saf ve temiz duygu olmadan olmaz.