İkiside mümkün. Ama ilk görüşte etkilenmenin heycanı ve lezzeti bambaşka. Aralarındaki fark ise; ilk görüşte daha çok fiziki beğeni kimyasal çekim ön planda oluyor ki aşkın fizyolojisine uygun olanda budur. Zamanla tanıdıkça sevmek ise, daha çok içsel duyguları begenmeyle oluşuyor daha çok düşünceleri , konuşma tarzı , kişiliksel özellikleri felan.. İlk görüşte fiziki çekimle başlayan aşkı daha güzel bulma nedenimise; bana göre önce bedenler sinyal vermeli çünkü aşk arzuyuda isteyen bir duygudur.. sonrasında içselleşmeli ve daha da sağlam hale gelmeli.
Bence ikisi de mümkün genellikle tanıdıkça aşık oluyor insan, anlık ilk bakışta aşık oldum diyenlere inanmıyorum çünkü o dace heves o hoşlantıdır. Aşk ilişkide kişilerin bir birini tanıdıkça ortaya çıkan bir duygudur. İlk bakışta sadece beğenirsin fiziği falan hoşuna gider ama karakterini falan bilmediğin için aşık olamazsın.
Merhaba. :)Aşk öyle tuhaf bir duygu ki, bazen bir anlık bakışma ile, bazen bir dokunuş ile, bazen ise tanıdıkça yeşillenen ve bir zaman sonra çiçek açan bir duygudur.
Bir önceki soruda cevap vermiştim buna. Muhtemelen benim verdiğim cevaptan esinlenerek sordun bu soruyu da 😎 Aşk bir anda olur, böyle sanayi elektriğine kapılmış gibi olursun. Hani yabancı bir mahallede 40 kişiden odunla dayak yemiş gibi sersemletir adamı. Tanıdıkça da azalır azalır ve yok olur. Çünkü hiç bir insan öylesine körü körüne bağlılığı haketmez. Verdiğini alamayınca kalbin soğur.
Görmediğin için içinde ukde kalmış. Aşık olduğun kişiyle uzun bir birlikteliğin olsaydı anlardın bu dediğimi. Şimdi diyeceksin ki aşık olup evlenen ve yıllardır mutlu olan ayrılmayan insanlar var. Evet var, onlar aşık olduğu kişide denkliği yakalayabilmiş şanslı insanlar. Aşkları bitse de sevgileri çoğalmış ve saygılarını yitirmemiş insanlar onlar.
Kusurlarini biliyorumm ama cok zaafimm varr cokk seviyorum ya fotoo goruncee dayanmiyorumm sesiini duydummu bitiyomm filmm kopuyorr dokunsamm hayatta ayrilamam
Gormemmii gormeden asik olunurmu sende naptinn inatlasma oldu aramizda aslinda karsilikli ama o bana kizdi bn ona falann karisikk birazz ondan yanii genclik iste aklimiz havada ozmnlar smdii dee bn kararsizimm😊
Sen ne acayip bir kardeşsin böyle 😂 kızım inatlaştık karşılıklı diyorsun, ayrılalı yıllar geçti diyorsun kararsızım diyorsun, güvenebilirmiyim diyorsun 😂 sen çok tez canlı biri olmalısın ki anlatırken başı sonu ortayı karıştırıyorsun.
Bir anda olan şey bence çekim ve etkilenmedir. Ama bir insanı tanıyarak seversin. Her gün farklı yanlarını görerek aşık olursun falan filan.. çok biliyor gibi konuşuyorum ben de :D
Gördüğünüz anda ortaya çıkan aşk değil tutku ve hevestir. Tanıdıkça ortaya alışkanlı ve bağlılık çıkar. Birlikte zaman geçirirken her iki tarafta birbirinin kusurlarını görmezden gelerek gerçekten gülümsüyorsa işte o zaman sevgi başlamış demektir. Gerçek sevgi istisnasız olarak şartlar ne olursa olsun asla bırakmadan, ondan bıkmadan, yarı yolda bırakmadan sevmek, korumak şefkat göstermektir. İşte burada ortaya çıkan ise kalitedir.
İkisi de olur. Aralarında fark vardır sadece. İlk görüşte aşk demek onun bedenini beğenmekten ibarettir. Ama tanıdıkça olunan o aşk bambaşkadır. Tüm davranışlarını aşkla izlersin işte o zaman. Bir insanın karakterine aşık olduktan sonra dış görünüşün bir önemi kalmıyor. Unutmayın her güzellik geçicidir, ama karakteriniz sabit kalır.