Akıl ve kalp çatışması yaşıyor musunuz?Aklınızı dinleyip sorumluluk peşinden koşmayı mı tercih edersiniz, yoksa kalbinizi dinleyip sonsuz saçmalık peşinde mi koşarsınız?🙂 Akıl ve kalp çatışması yaşıyor musunuz, ne yapıyorsunuz bu durum da siz?
Evet özellikle şu günlerde yaşıyorum. Kalbimi dinlemeyi seviyorum. Ama aklım da kalbimi destekler oldu ve şu an daha huzurluyum. Çünkü akıl ile kalp birbirlerine zincir ile bağlıdır. Bunlar iki ayrı varlıktır ama her yere beraber gitmek zorundadırlar, biri hızlı giderse zincir gerilir ötekinin şaşırtır, tekrar yanyana gelince de sıkıntı geçer. Bu çatışma değildir aslında, bizi biz yapan karmaşık karmaşık makinenin senkronize olmasıdır bu. Senkronizasyonla birlikte kusursuz mutluluk oluşuyor. Ve şu an ben çok mutluyum. Bu sorunuza bir mühendis olarak ancak bu kadar görüş verebiliyorum. Bilmem anlatabildimmi. Size bir tavsiyem var, kalbinizin sesini dinleyin, aklınız yoka gelecek ve çok mutlu olacaksınız. İnanın buna. Bakın tavşanlar ne kadar mutlu, kedicikler de öyle, çünkü onlarda kalplerinin duygularının sesine daha çok önem veriyor... 😎
Kediler onay vermezse vermesin, onların bilinç altına bir girebilsek bir dinlesek kalplerinden geçen gizli hisleri onların da yüreklerinin pır pır ettiğini görürdük. Zaten kedicikler onay veriyor ben de kedicikleri seviyorum. Ne de güzel Miyavv diyor, hırrrr diyor. Bunlar hep bilinç altından gelen sıcak davetler bence. 😃
Aptal biri olduğumu sanmıyorum fakat işin içine duygular girince irademi kaybediyorum. Bu zamana kadar hep bu çatışmayı yaşadım hala da yaşıyorum eskisi kadar olmasa da...