Ben kendi adıma söyleyeyim ki hayatımdan çıkan sevgilimi özlemem çünkü özlemek yanında istemek demektir ben isteyecek olsaydım yanımda olur eski sevgilim olmazdı.#EskiSevgiliyeOzlem
16 Mayıs 2021 Pazar Saat 12:30
İnsanların eski sevgilisini özlemesine ne sebep olur?
Bence ayrıldıktan sonraki o boşuluk hissi onu özlemeye neden oluyor, elbette ayrılınca üzülür insan ama işin dozunu kaçırmamak gerek o boşluğu doldurmak da tamamen kişiye kalıyor kimi yeni birini bulur, kimi kendine bi uğraş bulur, kimi de kendi başına da mutlu olmayı öğrenir. Zaten o boşluk hissi yeniden dolduğunda özlemek için pek sebep kalmaz.
4
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Açıkçası ben artık insanların gerçek yüzünü gördükten sonra mantık larını gördükten sonra menfaatçi yanlarını gördükten sonra bir insanın gidişine ve gidişinden sonraki duruma da üzülmüyorum
Ondan iyisini bulamamak ama bazende bu takıntı haline gelmiştir bence yani onu öyle bir yere koymuşsunuzdur ki kralını getir onun yerini veya yaşanmışlıkları tutmaz halbuki onla tekrar birleşsen yine ayrılacaksın- ayrılık zaten sizin olmadığınızın kanıtıdır artık kader mi dersiniz yoksa ikinizden birinin yüzünden mi bilemem ama ayrılıkların sebebi vardır uyumlu değilsinizdir sadece pembe gözlükler yüzünden göremeyiz veya görmek istemeyip sürekli bloke ederiz. Bu gözlügü çıkardın mı da artık aylar sonra mı olur yıllar sonra mı bilinmez- ulan ben kimle berabermişim dersiniz. Şaşmaz bu.
4
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gerçekten bu söylediğine katılıyorum açıkçası patlak lastiği ne kadar onarır isen onar belli bir süreden sonra tekrar patlayacaktır en doğrusu Yeni lastik almak
İnsan eski sevgilisini özleyebilir, ama hala seviyorsa. Sevmediğin insanı özlemezsin, belki onla yaşadığın anılar aklına gelir, o anları özlersin. Ama tekrar yaşamak istemezsin, eğer o anları tekrar yaşamak istiyorsan; eski sevgilini özlüyorsundur, anılarını değil.
Eski sevgiliyi özlemeye de; bazen bir şarkı, bazen ondan kalan bir hediye, bazen gittiğiniz mekanlar özleme sebep olur. Ama eski sevgilisini özleyen insan, hala seviyordur net!
6
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben şunu merak ediyorum seviyorsa seven insan bu iki kişi içinde geçerli neden üzer ve ayrılma noktasına gelir
Kim bilir ne yaşandı da durum oraya geldi. Belki tek taraflı bir ayrılma oldu, diğer taraf seviyorken. Belki de iki taraftan biri yoruldu, belki de daha farklı sebepler. Her ne kadar desekte, birbirini sevenler her şeyin üstesinden gelir diye öyle olmuyor. Bir an geliyor ve severken ayrılmak zorunda kalıyorsun.
Özlemek yalnızken iyi şeyleri görememekten kaynaklı, belki de kabullenmemekten. Artık o yoktur ve onunla paylaşılan şeyler elbette güzeldi. fakat zor da olsa birlikte tadını almanın dışında yalnızken de tadı alınıyor hayatın; kabullenmek lazım yine birisi gelip senle paylaşana kadar.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Belki de insanların çoğu kabullenmek istemediği için Özlem duyduğunu sanıyor
Şu gerçeği hep bir yanımız da görmek lazım, bizler ölümlüyüz, bu gerçeği bilerek nasıl normal yaşıyorsak ve sevdiklerimizi kaybedince nefes bile alamıyacak hale gelip per perişan olmamıza rağmen, eninde sonunda eksik kalsak da o kaybedeliş buhranı kalmayıp hayat zorluyorsa bizi yaşamaya devam etmeye. Ayrılığa da aynı ölçü ile bakmak lazım bir gün bitebilir diyerek yanında iken bile bunun hüznünü taşıyarak alıştırmak lazım kendini o ana.
Şöyle icinde hala bir seyler bitmemistir. Kendi icinde eski sevgilisine karşı hislerini kaybetmemisse özler. Ve bazi akilsiz insanlar başkalarıyla çıkıp bunu unutabilecegini sanarlar ama aslinda unutturmaz böyle şeyler. En dogrusu unuttuktan sonra iliskiye başlamaktır
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Zaten en büyük yanlış burada başlar insanlar her zaman için şunu kabul etmek istemez Ben hayatımdan biri çıktıysa yeni birini hayatıma aldığım zaman mutlu olurum halbuki mutlu olmuyorsun fazlasıyla hayatına aldığın kişiye haksızlık ve karaktersizlik yapmış oluyorsun
Ben yaşamadım ama şöyle birşey var bir sevgilin var gerçekten aklından çıkmıyor oda seviyorsa tabiki hatıralar vs aklından çıkmaz gülüşü konuşması sohbeti bazı yaptığı jestler oda ağlatır gecelerde dua edersin unutayım diye
Açıkçası O belli bir noktadan sonra kıskançlık değil hastalık boyutuna geçmiş bir durum olduğu için sağlıklı bir ilişki olmaz öyle insanlar genelde özgüven eksikliği geçmiş ilişkilerinde aldatılma ya da bunun gibi Güven kırıklıkları yaşadığı için olur sadece ilişki açısından değil arkadaş ilişkilerinde de bu problemi yaşamaya başlar
Gerçekten seven insan özlemez daha doğrusu kolay kolay ayrılmaz dolayısıyla kendini özlemez, özletmez. Özlüyorsa aradığını bulamamıştır, kıymetini yeni anlamıştır ama son pişmanlık fayda etmeyecektir. Geçmiş olsun.
kişilerin eski sevgililerini özlemelerinin tek sebebi vardır şu anki sevgilisi ondan daha kötüdür lakin şu anki sevgilisi iyi olsa asla geçmişi hatırlamaz