"Tamam" derim bir dahakine de "Aşkım ben anneannemlere gidiyorum ekmek felan bir ihtiyacı varmış gidebilir miyim?" Derim izin alırım yani ne kaybederim ki? Belli ki bana güvenmiyor ayrıca burda direk ayrılırım veya eski sevgilim olur direk kendisi diyenlere katılmıyorum sırf bir Sözden ayrılınmaz onun yerine ilişkilerini gözden geçirmeleri önlemle rica olunur yok öyle "Ayyy bu sevgilim bana Benim iznim olmadan dışarı çıkmaaa dedi hemen ayrılmalıyııııııım" e o zaman sen ayrılmaya dünden razıymışsın kanka? Bu kadar basit mi tek bir cümle ile mi ilişkinizi bittireceksiniz o zaman yapmayın sevgili? Yapmayın insanlarıda boşuna üzmeyin aşk acısı yaşatmayın ayrılmak yerine itiraz etmeyi denesek ne kaybederiz tamam bu laf hoş onun yerine "ben çocuk değilim istediğim zaman istediğim yere gidebilirim buna sen karışamazsın izin değil ama haber verebilirim" diyebilirsiniz yani fakat bu laftanda anlamıyorsa veya 2,3 gün karışmayıp yine eski haline geliyorsa o zaman ilişkide çok ciddi bir güven sorunu vardır ve psikoloğa gitmekle atlatılcak birşeydir diye düşünüyorum. 😊
İlişkide kısıtlamayı doğru bulan biri değilim. Ben yapmam, yapılmasına da izin vermem. Bunu bana diyebilecek bakış açısına sahip birini hayatıma dahil edeceğimi sanmıyorum. Dese dahi onun rahatsız olacağı durumları oluşturmayacağımı, nasıl bir karaktere sahip olduğumu hatırlaması gerektiğini ve bu yüzden izin değil haber vermenin yeterli olacağını söylerim.
İkimizde biryere giderken haber veriyoruz birbirimize ama şunu hep sorarım nereye gidiyorsun diye bana yalan söylemez zaten yalanını hiç görmedim eğer gittiği yer benim için kötüyse hoşuma gitmeyen bir yerse onla bende giderim ya da yanlız gitmek isterse ise arkadaş buluşması vs onu ben bırakırım ve orda beklerim şimdi bu size biraz mantıksız gibi gelebilir ama arkadaşlar ben bunu yapmadan önce söylüyorum bekliyimmi diye oda istersen bekle ama git yat istersen diyo bende bekliyorum diyeceksiniz (arkadaşıyla beraber yola cikarlarsa beklemiyorum bu arada) ama tek ise beklerim şimdi siz koskoca kadın kendini koruyamiycak mi falan diceksiniz geçmiş te yaşanan belli durumlardan dolayı bu kadar onlemliyiz ve onun korktuğu zaman panik atağı oluyor o yüzden yanında birinin olması lazım
Sevgililer ve eşler arsında güvensizlik olduğunda o ilişkinin devamı gelmez, gelse de çok sorunlar yaşanır. İzin almak ya da vermek günümüzdeki ilişkileri yıpratan en büyük etkelnrden biri diyebiliriz. Bu yüzden izin vermek almak yerine haber vermek daha güzel olur.
Yolları ayırma fikri bu tür kişiler için pek cazip gelmiyor.. Bu sefer de dışarı çıksam önümü keser mi, bana zarar verir mi diye psikolojik travmalar yaşıyorlar. Allah ne verirse hayırlısını versin..
Kaygılı bağlanma türüne sahip kişilerde geçmişe gidilmesi gerekiyor. Çünkü birey erkek ise anne sevgisi konusunda kadın ise baba sevgisi konusunda problemlidir. Temele inmek lazım
Ya çok saçma böyle ilişkiler , umursamam giderim takmam onu da ne halt yiyorsa yesin. Bana değer veriyorsa gelir özür diler , saygı duymam gerekir der.
O benim sahibim değil bir yere gitmek istiyorsam giderim bana annem babam karışmıyor o da karışamaz fakat birbirimizin kararına saygı duymalı yani sadece onun kız arkadaşı ve benim erkek arkadaşlarım olamaz onun dışında problem yoktur.
Direkt ayrılırım. Ama bana haber vermeden bir yere gitme derse ona uyarım. İnsan bilmek istiyorzyine de çünkü. Merak ediyor başına bir şey gelir mi diye
İzin almam haber veririm ama bu ona özel bir davranış olmaz onun haberi olduğu şeyden anneminde haberi vardır ama iş izin al kısmına gelirse işte orada sıkıntı çıkarırım