İş yerimde, bana ilgisi olan bir alman iş arkadaşım var. Sen'den hoşlaniyorum gibi kelimeler hiç kullanmadı, ama yazdiğı şeylerden çok belli ediyor. Pc/Laptop ile çalıştığımız için, chat edebiliyoruz. Yani istediğin her çalışana yazabilirsin, genelde iş hakkında sorular sormak için kullanılır. Bazen sıkılınca o sistem ile muhabbet ediyoruz. Doğruları söylmek gerekirse yakışıklı biri, hatta "Malcolm in the Middle" deki Francis'e benziyor, ama kişiliği pek benlik değil 🙄 Yarım saat önce haftaya, öğle yemeğinden sonra dondurma yemeyi teklifi etti. Sorun şu: ona umut falan vermek istemiyorum, ve aynı iş yerinde çalışan biri ile çıkmam. Ayrılınca sorunlar devam eder diye. Sizce ne yapmalıyım?
Benden hoşlanan birini kırmadan nasıl reddedebilirim?
Yemin ederim bu zamana kadar onu hiçbir şekilde yapamadım bir tane çocuk var 4 senedir beni seviyor ve gerçekten birini Sevmek nedir bildiğim için kalbini kırmadan diyorum ki olmaz olmayacak yani Sevmiyorum karşılığı yok ilerlemez bunu her yazdığında söylüyorum dile getiriyorum ama çocuk her defasında hakaret ederek engelliyor belli bir süre sonra tekrar sevdiğini söyleyerek yazıyor Tekrar laf çarpıp gidiyor yine geliyor hep bu şekilde tamam hani gönül bu gerçekten Kime konacağını bilemiyorsun Beni her zaman kendi sevdiklerimden vuruyor yok benim gibi sevilmeyeceksin birilerinin kalbin de çürüyüp gideceksin Benim gibi kimse sevemez seni yok dedikçe bu sefer tavır takıniyor ve diyor ki Sen zaten bunları hak ediyorsun Sen sevilmeye layık değilsin madem değilim neden seviyorsun Neden hala arkamdasın bunları söylüyorum ben kötü oluyorum kalbini kırmadan düzgünce ne konuşuyorum ben kötü oluyorum Bence İnsanlar küfür hakaret bunları hak ediyorlar ya gerçekten kimseyi Aman kalbi kırılır var aman üzülür Aman sevgiye küser insanlara küser diye düşünmeyeceksin ya
3
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Merhaba Naz, yorumun için teşekkür ederim. Haklısın, peki sana yazmaması için onu sosyal medya'dan hiç engelledin mi? Veya aynı sokakta mı yaşıyorsunuz... üzgünüm senin için
Çoğu zaman engelledim Ama bir şekilde yazdı aynı sokakta değil Aramızda bayağı bir mesafe var Ama aynı şehirde yaşıyoruz ve yanıma gidip gelmemesi için bir sebep yok ve biraz da değişik bir insan gerçekten içip falan bana yazan biri ama kurtulacağım inşallah.
Bana pek sevgili olmak istemiyormuşsun gibi gelmedi. Adamı bildiğin öve eve bitiremedin. Bence ona kendini kaptırmaktan korkuyorsun. Çünkü ona güvenmiyor, seni yarı yolda bırakacağını düşünüyorsun. Sana azıcık güven verse koşarak gidersin buna da eminim :D Bence onu nasıl reddedebilirim diye düşünmek yerine, nasıl güvenebilirim ona diye düşün. Bence bir şansı hak ediyor. Belki de sandığın kadar karakter olarak sana uygun olmayan biri değildir. Yakından tanımadan birinin hakkında kesin hüküm vermen doğru olmaz. Tamam şu an için dışarıya karşı amiyane bir tabirle fazla gevşek olabilir ama bu huyunu belki seninle sevgili olduktan sonra değiştirecek. Belki kendine çeki düzen verecek. Belki sevmediğin karakteristik özellikleri senin için değiştirecek. Bunları yaşamadan bilemezsin. Onunla biraz daha zaman geçirmeni, ondan sonra bir karar vermeni tavsiye ederim.
Senden hoşlandığını sana açıkça belli ediyorsa sen de aynı şekilde ona hoşlanmadığını belli edebilirsin. Şunu şöyle yapabiliriz örneğin bir konu açarsın ve hemen konuyu aşık olmak kafa yoruyora getirirsin gibi gibi böylelikle senden yana umudunu keser ve yoluna bakar.
"Şu anda kimseyle çıkmayı düşünmüyorum, yeni bir ilişkiye hazır değilim, tamamen benle alakalı üstüne alınma" demek tercih edilebilir bir yöntem olsada inandırıcılığı tartışılır. ama yine de diğer söylenebilecek cevaplara göre en az kırıcı olan budur diye düşünüyorum.
En başından net olursan onunda bunu anlayacagani düşünüyorum. Hareketleri ile kalmayıp açık bir şekilde ifade ederse sende fikirlerini açıkça söylemelisin. Arkadaş olma ihtimali olsun en azından
Başta net ol, ümit verip yıkarsan dost değil düşman edinirsin. Hoş sana karşı duygu besleyen birinden de dost olmaz bunu da unutma güzelce düşünmediğini istemediğini söyle bazen duvar olmak gerekir ne kadar ince düşünceli olursan o kadar çok yıpratılırsın insanlar tarafından.
Bunu dürüstçe ona söylemelisin o halde Evet.. benden hoşlanman gururumu okşamış olsa bile aynı iş yerinde çalıştığım kişiyle çıkmamak gibi bir prensibim var de.. kesin çizgini çek
Ben öncelerde işi kibarlık la acikliyodum sevgilim olmama rağmen bir sürü kız açıldı hepsine sevgilim var desemde uzatan lar oldu onlara da daha ayrıntılı reddediyorum sevgilin yoksa başka birini seviyorum de
Sen kırmamak için çabalasan bile mutlaka kırılacaktır, bu kaçınılmaz.. Sana duygularını açmamış, henüz sana açılmamışken mesafeli davranabilirsin ona karşı, kibar bir şekilde yoğun olduğunu söyle, hiç müsait olma ona, onunda umudu kalmaz sana karşı
Iliski dusunmuyorum aklimda baska biri var de yabancilar bu konuda israr etmezler bizim erkekler gibi degildirler durust ol bu soruyu sorman bile cok incelik bravo 👏
Ya hemen benden hoslanıyosun olmaz gibi birsey söyleme belki arkadasca yaklasıyordur bilemezsin , eğer dediğin gibi hoslanıyorsa ve bunu sana söylerse kibarca arkadas olarak gördüğünü söyle , hem dondurma yemeye falan davet etmis bence git , umut vermis olmazsın. Hem arkadas edinirsin
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yazdığı şeylerden çok belli ediyor ama... emin olmadan asla böyle birşeyi söylemezdim, peki teşekkürler
Valla bende ayni durumdayim acikca soylemedim amma hareketlerimden ve fazlaca ilgimden belli etmisimki bizde 2 iyi arkadas olur ama ilerisi olmaz diye mesaj atti cevap veremedim sasirdin deyilmi diye tekrar mesaj atmis gene birsey diyemedim ne yapicami bende bilmiyorum o yuzden fikir veremiyorum
Rica ederim hayat karsimda ama sesimi cikaramiyorum birden uzaklasirsan afallar ya cesaret edip konuscan istemiyorum diye ya da seni ama gercek seni tanimasina izin vericeksin
Ona, senin başdöndürücü bir güzelliğe sahip olduğun için senden hoşlanmış olmasını anladığını fakat; senin ona karşı aynı duyguları hissetmiyor olmanı bir sitem olarak algılamaması gerektiğini söylersen; ya anlamak zorunda kaldığı için ya da kafası karışacağı için senden uzaklaşmak zorunda kalacaktır... 😂
Ben sana karşı böyle hissetmiyorum, hem de iş arkadaşım ile böyle bir ilişki yaşamak prensibim değil dersin. Aşkın ve sevginin karşılıklı olmaması dolayısıyla ilerideki sorunlar her iki tarafı da olumsuz bir şekilde etkileyebilir diyebilirsin. Halâ direniyor ve şans falan istiyorsa Lab du mich in ruhe (Beni rahat bırak) demek en doğrusu sanırım 😀
Yani bence görüyorlardır çünkü şirkete ait kontrol eden vardır bizim gittiğimiz bir İnternet kafede o kafeye ait mesaj kısmı var ve adam görüyordu diye biliyorum sizin şirket birde işiniz nedir? Aman kovulmayın da
Aynı şeyi iki tane en yakın erkek arkadaşımda yaşamıştım. Ben çözüm olarak başka bir sevdiğim var gibi davrandım onlara da sürekli kardeşim diye hitap ettim hiçbir şekilde başka bir gözle bakmayacak olduğumu ima ettim. Öyle hallettim.
Korktuğum şey zaten, teklif etmesi. Evet diyecek halim yok tabii, ama hayır desem iş ortamı gerilir. Düşünsene seni red eden biri ile çalışmak zorundasın
şu an kimseyi düşünmüyorum kariyerime odaklandım de
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aynen bunu söyle iyi niyetli güzel yaklaşımın içün çok teşekkür ederüm ama aynı iş yeründen olduğum biriyle böyle şeyler şey yapmak istemiyorum de... anlayacak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Dini hassasiyetin eksik anladığım kadarıyla... Kavim ortakligi da aramıyorsun sanırım..
Nişanlın, sevgilin, sozlün var de. Sana dondurma yemegi teklif etmiş. Deki sözlüm gelecek onunla konuşacağıni söyle.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
alman pasaportu var, ve anlattığına göre yakışıklı, işi gücü de var, daha ne bekliyorsun? karakterini sevgili olduktan sonra yakından öğrenirsin, hemen evlenecek haliniz yokkk
Anladım fakat sevgi olmadan bişey hissetmeden denerse ve hâlâ bişey olmazsa karşıdaki insana ayıp değil mi nasıl ayrılacak sonra, bazı şeyleri düşünüp hareket etmek gerekiyor