Benim için öncelik inançlı olması ve inancını yaşamaya gayret gösteren, kültürlere körü körüne bağlı olmayan, nasihate önem veren fakat başkalarının sözüyle değil kendi aklıyla hareket eden sadakatli, hoşgörülü, aşırıya kaçmayan, özgür düşünen, özgür bir zihniyete sahip olan, inancını kültürel örf, adet ve geleneklere göre değil Peygamberimizin hayatını örnek alarak dosdoğru yaşayan, muhafazakar değil dindar olan biri olmasını istiyorum. Sizin beklentileriniz neler?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılMüslüman ibadetlerine önem veren Kuran okuyan Kuran'ın anlayan anlamaya çalışan. Olursa tesettürlü ama farz olan tesettür sadece başı kapalı değil yani. Beni seven kıskanan kısıtlayan aldatmayacak. Geçmişinde ilişkisi olmamış daha önce evlenmemiş flörtü sevgilisi olmamış flörtleşmemiş yabancı erkeklerle sarılmamış kucaklaşmamış el ele tutuşmamış öpmemiş öpüşmemiş yabancı bir erkek tarafından öpülmemiş zina etmemiş bakire kalmak için başka tarafları kullanarak ilişki yaşamamış karşı cinsle mesafeli mesafesini koruyan boş sohbetlere girmeyen sosyal medya konusunda bilinçli sosyal medyaya kendisini ailesini çocuğunun resimlerini atmayan medya yüklemeyen yabancı erkekleri eklemeyen sosyalden flörtleşmeyen işi varsa oradaki erkeklerle mesafeli. Birisi onun resmini atacağı zaman tepki gösteren karşı çıkan. Benim isteklerime önem veren beni önemseyen mala çok önem vermeyen ilk zamanlar kirada oturmayı kabul edecek altın takı bilezik istemeyen düğün istemeyen resmi ve dini nikahı önemseyen evliliği zora sokmayacak duygularını yaşamak için ahiret için evlenecek mehir olarak maddi durumum ölçüsünde bir şey isteyen gösterişi sevmeyen evlilik teklifi konusunda sıkıntı etmeyecek zayıf düz siyah uzun saçlı spor yapan fiziğini beğeneceğim öğrenmeye açık araştırmayı seven benim yanlış şeylerini uyaracak gerekirse kontrol edecek güzel bir kişi ile evlenmek isterim hayalim böyle en azından.
141 Yorumla- +1 yıl
Bir yorumda bulunabilir miyim?
- +1 yıl
Kuralların fazla katı değil mi sence? İslam'a önem veren biri olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed (s. a. v.)'i örnek almalısın. Düşüncelerinde fazla kuralcı, katı ve kısıtlamacı bakıyorsun. Halbuki İslam'a göre bu tam tersi olmalı.
Cevap sahibi+1 yılMesela hangi dediğim öyle?
- +1 yıl
Yanlış anlama bunu bütün yorumların için söylemiyorum. Bazıları için söylüyorum
Cevap sahibi+1 yılYo sıkıntı değil hangileri mesela örnek verirsen bende ona göre bir şeyler demeye çalışırım
- +1 yıl
Tabiki söyleyeyim. Mesela kısıtlamak dedin. Kıskanmayı tabiki anlıyorum fakat kısıtlamak veya kısıtlanmayı istemek neden?
Cevap sahibi+1 yılBeni kısıtlaması hoşuma gidiyor ben sadece onu düşünüyorum gibi bir his oluyor içimde mesela kısıtlamak derken benim sosyal medyama karışsın arkadaşım olan atıyorum liseden tanıştığım bir kızı takip ediyorum onu çıkar desin bana problem değil veya yazışmalarımı okumak ister bunlar problem değil benim için ki ben zaten yaparım bunları büyük ihtimal o söylemeden eşim dışında ve ailem dışında kendime yabancı olan bir kızı takip etmeyi kendime yediremiyorum sanki eşimi aldatmış aldatıyor gibi hissediyorum. Aynı zamanda ben iş arkadaşlarımla bir yere gideceğim diyelim birkaç kadında gelecek olsun işimden buna izin vermezse sıkıntı değil mesela bir şey yapacağım zaman fikrini sorarım izin alırım benim eşim o çünkü zaten çok bir yere gittiğim yok karşı cinste dahil neredeyse hiç anca sınıf gezisinde kafeye gitmişimdir. Yani eşim tabiki kıskansın kıskançlık olmalı bence ilişki içinde ama belki fazlaya kaçıyorsa da sorun değil bana tüm düşüncelerini söyleyebilir.
Cevap sahibi+1 yılBirde şu var eğer bir şeyi kıskanıyorsa rahatsız olduğu bir yer var bana bunu söyler ama kısıtlamazsa bende devam edersem yine rahatsız olacak ben devam etmesem içi rahat olur söylerse etmem de zaten ama bir yerde bir şey olabilir fikir ayrılığı o yüzden kısıtlasın problem değil rahatsız olduğu ne varsa ona göre davranmaya çalışırım
Cevap sahibi+1 yılBenim kısıtladığımla ilgili ne var mesela?
- +1 yıl
Tamam öyleyse örnek vereyim. Eşinin karışık bir arkadaş grubu var. Kız da var erkek de var. Ve kalabalık bir şekilde buluşma organizasyonu var ve oraya gitmek istiyor. Gitmesine engel mi olacaksın?
Cevap sahibi+1 yılYani bu beni rahatsız ederdi çünkü erkek var ve yabancı aynı zamanda tanımıyorum ki tanısam bile neden güveneyim ben kendi erkek arkadaşlarıma da eş konusunda güvenmem bunu erkek olsan büyük ihtimal daha iyi anlardın benim arkadaş gurubumda resim çeken falanda oldu şimdi ben bu kişiye eşimi göstermek istemem ama resim çekmeyen kişilerde var ben yapmam öyle şey diyen yakın arkadaşımda var ama güvenmiyorum ben ona evlendim desem kimle der büyük ihtimal hayırlı olsun der neden kim olduğunu sorar merakta edebilir ana göstermek istemem tokalaşması falanda yakın arkadaşımın sevgilisi vardı bana iyi akşamlar falan diyordu ben bir ara duymadım bir ara demedim arkadaşım sana diyor kız dedi he ben niye diyeyim ki senin sevgilin dedim belki arkadaşım rahatsız olur diye veya tokalaşmak daha kötü bana göre birde şu var ben mesela acil bir işin çıktı eşinle gece yarısı sokaktasınız senin gitmen lazım ne yaparsın dedim eşimi sana emanet ederim dedi ben etmem dedim eşimide götürürüm veya kendin git derim demiştim güvenmiyorum ki arkadaşım olsa da bunu ekstra anlattim diye kabul et orada eşim erkekle tokalaşabilir baya baya sohbet edebilir çok rahatsız edici benim için gitmesini istemem böyle durumları da söylerim kendisine evlenmeden İnşâAllah sadece kız arkadaşları varsa gitsin ama erkekte varsa aşırı rahatsız eder gitmesini istemem ama belki izin veririm yinede içimde kalır gitmese de içimde kalır arkadaşlarıyla mutluluğunu mu engelledim diye benim kız arkadaşım yok erkek arkadaşı olmayan birisine de ilk önceliğimdir. Misafirliğe gittik aynı şekilde benim bir kadınla tokalaşmamı istemezse mesafe koymaya çalışırım ama İslam açısından da bunu bilmiyorsa karşımdaki gelir sarılmaya çalışır benim bildiğim bu tokalaşma işi yasaktı sanırım benden başka bir yabancı bir erkeğin ona dokunması çok sinir bozucu eskiden olsa belki kavga çıkartırdım bilmiyorum ama şimdi bu düşüncelerim azaldı yinede eskisi gibi düşünmeye çalışıyorum.
Cevap sahibi+1 yılBir şey söylemedin
- +1 yıl
Kusura bakma fırsat bulamadım siteye yeni girdim ondan. Erkek arkadaşlarına güvenmeyeceğini söylemişsin. Başkasının önemi yok sen eşine de mi güvenmiyorsun? Güvenmiyorsun güvenmedigin biriyle evlenme zaten. Ha eşime güvenirim diyorsan da onun arkadaşlarını özenle seçeceğini bilmen gerekir. Bu tarz kısıtlamalar da hoş değil. Elbette hoşlanmayabilirsin bu durumdan ama engel olmak ve kısıtlamaya çalışmanın sana hiçbir faydası olmaz. Sadece gerginlik oluşturursun o kadar.
- +1 yıl
Tabiki herkesin düşünceleri farklıdır. Kimisi kabul eder kimisi kabul etmez. Herkesin düşünceleri farklıdır. Kendi adıma konuşacak olursam beni kısıtlamaya çalışan, beni olduğum gibi kabul etmeyen insanları hayatıma sokmak istemezdim. Ki bence bu durumdan herkes rahatsız olur.
Cevap sahibi+1 yılEşimin özenle seçeceği arkadaşlar dedinde gidipte erkek arkadaş mı seçecek? Mesela kız arkadaşı olur liseden buluşurlar kafeye giderler falanda gidipte erkek biriyle mi arkadaş olacak benim kız arkadaşım yok mesela çağırsa biri gitmem diye düşünüyorum hoşlanmam çünkü ha benim erkek olan arkadaşlarım gelir belki olur. Erkek arkadaşı olan biriyle evlenmeyi düşünmüyorum eğer işte çalıştığı arkadaşlarıysa onları da zaten kendisi seçmiş olmuyor işe girince otomatik olarak arkadaşı oluyor. Ben zaten kendi cinsleriyle gitmesine karışmam. Güvenmediğin biriyle evlenme diyorsun ama güvenme ile ilgili bir şey yoksa içimde ne olacak? Karşımdaki gelen kişilere karşı benim güven ile ilgili kafamda farklı şeyler var büyük ihtimal senin anladığın ile benimki farklı.
- +1 yıl
Kastettiğim kız erkek baş başa buluşmalar değil. İçinde kızların da bulunduğu kalabalık ortamlardan bahsediyorum. Bu neden bu kadar büyük bir sorun olsun ki? Buna karşı çıkan eşinin çalışmasına da karşı çıkar ortam karma diye. Ha iş yerinde kız erkek karışık ortamdasın ha arkadaşlarınla bi kafede oturup konuşurken. Durum aynı. Farkı ne?
Cevap sahibi+1 yılBirinde çalışma ortamı aslında ben maaşım yeterli ise eşimin çalışmasını istemem hatta hiç istemem ama bakamıyorsam ne yapabilirim o ortamlarda bulunmasını da istemem strese girmesinide ben çalışırım benim görevim zaten. Orada biraz çalışma ortamı var aslında tecavüz tacizin yaşandığı ortamlardan birisi de bazı şirketler aldatmaların çok olduğu yerler. Birde şu var mesela eşimin doğum günü olsa veya başkasının orada resim çekmek paylaşmak falan bu da sorun baya hemde paylaşması o kişinin falan ciddi sorun benim için sosyal medyaya güvenmiyorum o kişi resimi paylaşsa sapık biri gelip alıp kullanabilir eşimin resmini falan veya alıp bir şeyler yapabilir aynı zamanda öyle günlerde resim çekinirken sarılmak elini beline atmak falan çıldırmalık şeyler benim için babamın doğum günü falan olduğunda eve biraz geç gelirdi iş yerinde pasta kesilir resim çekinilir genelde onların kız erkek yan yana dip dibe birde babam bir düğünde gelinin beline elini atmış yanında damat var resimde öyle çıkmışlar sorsan damatın umuru değil geline sor arkadaşız ne olacak babama sor e arkadaşız ne olmuş falan filan inanılmaz rahatsız edici bana yapılsa çıldırırdım. Şu nikah günü olursa eğer çok korkuyorum ve eşimin bir yerde resim çekilmesi arkadaşının onu paylaşması falan tabi iş yerinde gidip öylesine çekinmek falanda var ya da doğum günleri vs. bunlar benim için çok rahatsız edici bende bunları yapmak istemiyorum kesinlikle eşimin yapmasını da istemem. Sanki eşim beni aldatmış gibi veya ben yapsam onu aldatmış gibi düşünüyorum.
- +1 yıl
Eşinin sosyal medyada resmini alıp kullanmak mı? Kim eşinin resmini alıp napsın? Hangi devirde yaşıyoruz herkes sosyal medya kullanıyor. Eşini soranlara göstermemek falan ne? İnsan içine çıkmak günah mı sanki? İslam bu değil. Siz İslam'a eklemeler yapmaya çalışıyorsunuz galiba? Sorana eşimi göstermek istemem vs. nedir yani? Yüz ne zamandan beri avret oldu? Rica ediyorum aşırılıktan her zaman uzak durun. Ayrıca tahminim doğru çıktı. Eşinin karma ortamda arkadaşlarıyla buluşmasını istemeyenin çalışmasına karşı çıkmamasını beklemiyordum zaten. Sizde kadın evinde otursun sıkıntıdan patlasın, biz erkekler iş ortamında sosyalleşelim modundasın bilmiyorum farkında mısın? Bir de demişsiniz ki aldatmalar en çok şirket ortamında oluyor. Eee? Bu insanın kendisiyle alakalı. Allah'a olan inancı kuvvetli olan bir insan bunu zaten kolay kolay yapmaz. Ayrıca eğer senin mantığın buysa erkeğin evde oturması, kadının çalışması lazım. Erkeklerin nefsi kadınların nefsinden daha zayıftır karşı cinse karşı. Kadınların baştan çıkarılıp aldatması erkeğin baştan çıkarılıp aldatmasından çok daha zor. Buna ne diyeceksin? Çalışma ortamı kız-erkek karışık diye kadın çalışmasın ama erkekler çalışabilir modundasın. Niye? Kadınlar erkeklerin olduğunu ortamda çalışmamalı ama erkekler kadınların olduğu iş ortamında çalışabilir öyle mi? Her yer karma. Ha kadın çalışmış ha erkek. Ona bakarsan erkeklerin de kadınların olduğu ortamda çalışması caiz değil. E her yer karma. Napıcaksın? Evde yatıp havadan para gelmesini mi beklicez? Tabiki hayır. İçinde bulunduğumuz şartlara göre degerlendireceksin. Şu anda bir kadının çalışmasıyla bir erkeğin çalışması arasında bir fark yok o yüzden. En başından anlamıştım. Aşırıya kaçan çok fazla görüşün var. Sana tavsiyem bence bunları aşmalısın.
Cevap sahibi+1 yılBen anlatamadım bende kadın olmayan bir yerde çalışmak isterim İnşâAllah çalışabilirsem öyle bir yerde çalışırım ayrı olan şirketler var ama sayıları az. Kadın evde patlasın demiyorum ayrıca eşi çalışmayan bir sürü aile var yesin gezsin dolaşsın ibadet yapsın ben bir şey demem ki bunlara kadının çalışmasına karşı da değilim ayrıca erkek olmadığın için pek bilmiyorsun benim arkadaş ortamımda resim çekenler bile var sosyal medyaya ben resmi biz vermiş oluyoruz. İnsan içine çıkmasına bir şey demiyorum ama bir arkadaşım eşimi neden sorar ki sorup ne yapacak onu ilgilendirmez. Malesef başörtüsüne bile azanlar gördüm siz düşünürsünüz gerisini sosyal medya cidden tehlikeli resim atsanız da o kolay kolay gitmiyor. Niye bir şey paylaşayım paylaşırsam İslami bir şey olsun ben çalışmasına da karşı değilim ama istemem maaşım yeterli olduğu sürece ona bakabiliyorsam çalışmasına gerek yok hem 10 12 saat strese girecek işten eve geldiğinde çok yorgun olup benimle ilgilenmek istemeyebilir evde kalıyorsa da öyle strese girmeyecek iş stresinde olmaz ve daha mutlu olur beni daha çok güler yüzle karşılar ilgilenir gün boyu belki yalnız olur evde durur bazı günler ben gelince sevinir vakit geçirmek ister diğer türlüsünü düşün birde ben anlatamadım demek istediğimi sanırım
Cevap sahibi+1 yılKerem Önder sosyal medyaya resim atma videosuna da bakabilirsin ayrıca
- +1 yıl
Farkında mısın bilmiyorum ama eşinle ilgili konularda kararı hep sen veriyorsun. Onun adına hep sen düşünüyorsun. Neden? O bir birey değil mi? Biraz da kendisiyle ilgili kararları ona bırakmayı denesen mesela? Eşim çalışırsa yorulur benimle ilgilenemez vs. diyorsun da belki eşin dışarıda çalışmaya seviyor. Belki kendisini öyle mutlu hissedecek. Nereden biliyorsun? Çalışmayan insan evde sıkıntıdan patlar, eve gelince de kocasına sarar başının etini yer. Hiç bu ihtimali de düşündün mü? Dışarı çıkmasın demiyorum diyosun da düzenli bi iş ortamı olmayan bir insan her gün nereye çıkıp gezecek? Her gün gezecek yer bulamazsın zaten. Sıkılır insan evin içinde sürekli. Gezecegi 2-3 gün sonra yine evin içindesin bütün gün. Ben kendimden örnek vereyim üniversite sınavına 1 sene okul-dershane olmadan evde hazırlandım sıkıntıdan patladım yani. Öyle arada 3-5 gün gezmekle olmuyor o iş. Erkek değilsin anlamazsın diyorsun ya sen de kadın değilsin anlamazsın o zaman.
- +1 yıl
Sana bi tavsiye daha: İleride evlenirsen sakın eşin adına karar vermeye kalkma. Bitirirsin o evliliği. Fazla uzun sürmez yani. Benden söylemesi.
- +1 yıl
Sürekli bir kısıtlama içerisinde olman karşı tarafı da seni de sadece bunaltır ve yorar. Tamam sosyal medyada resim paylaşmak istememeni anlıyorum. Ama eğer eşin resmini paylaşmak istiyorsa onu paylaşmaması konusunda zorlayamazsın. Karşındaki insanı kendi kurallarına uyarlaması çalışmaktansa en başından seninle benzer düşüncelere sahip bir eş bulursan çok daha iyi olur senin için. Aksi takdirde bu ciddi bir sorun. Ki günümüzde her yerin karma ortam olduğunu da düşünecek olursak senin kafa yapına sahip birini bulman oldukça zor. En azından katı olduğun konuları elinden geldiğince törpülemen lazım bence. Hoşgörü her zaman iyidir.
Cevap sahibi+1 yılTamam iş konusu neyse başka ne katı yorumum var? Sosyal medya tehlikeli diyorum yani resim atsın ama beni kendisini ailesini atmasın bunu zaten söylemeyi düşünüyorum unutmazsam eğer yazı da da söyledim onun resmini atanlara tepki göstermek gibi ayrıca şu bir arada bulunup resim paylaşma işlerini hiç söylemedin doğum günü gibi dedim örnek verdim mesela
- +1 yıl
Söylemediğim şeyler eleştiride bulunmadığım şeyler. Ben yanlış bulduğum konulardan bahsettim o yüzden.
- +1 yıl
Arkadaş diyerek sarılıp sarılıp fotoğraf çektirmek tabiki yanlış. Benim sende gördüğüm şey genel bişey. O konu, bu konu, şu konu olarak değil. Sende genel bi katılım var. Görüşlerin, zihniyetin biraz aşırıya kaçıyor. Konuşmalarından da anlaşılıyor zaten. Demek istediğim bu kadar katı ve kuralcı olmamamalısın. Hayat senin kısıtlamalarınla devam edemez. Eşin her zaman senin isteklerine göre hareket edemez. Senin isteklerin doğrultusunda yaşayamaz. Kimseden böyle bir istekte bulunma hakkın da yok zaten. Herkesin hayatı, alıştığı bir yaşam tarzı var. Görüşleri, fikirleri, istekleri var. Bunları değiştiremezsin. Değiştirmesi için de zorlayamazsın. Bunu unutma
Cevap sahibi+1 yılBen değiştirmeye çalışmıyorum ki kuralcıda değilim bir sosyal medya dedim birde arkadaş meselesi ne yapabilirim ki? Benimde içim rahat etmiyor zaten evlenmeyi düşünmüyorum sadece istiyorum böyle şeylerden dolayı. Duygularımı köreltmenin yollarını arıyorum bulursam evlenmeye de belki gerek kalmayacak
Cevap sahibi+1 yılDaha bir şey demeyeceksin herhalde
- +1 yıl
Siteye fazla girmiyorum. Yorumunu görmemişim ondan.
- +1 yıl
Allah hakkında hayırlısını nasip etsin ne diyim 🤷♀️
Cevap sahibi+1 yılBenim hatalı olduğum çok mu şey var yani?
- +1 yıl
Yani biraz evet bana göre
Cevap sahibi+1 yılBu düşündüklerini yazar mısın tek tek?
- +1 yıl
Her şey bahsettiğin kadar kesin ve net çizgilerden oluşmuyor. Ben bu hayattan bir şey öğrendim ki o da ne bu hayatta büyük konuşacaksın, ne de hayatta tek düze katı çizgilerle birşeyleri oldurmaya çalışacaksın. Böyle olmuyor. Taviz vermemen gereken şeyler var ve olmalı tabiki ama taviz vermen gereken çok şey olacak hayatında. Olmalı. Tamamen istediğin, kurduğun çizgilerde birini bulman mümkün değil. Bu sadece senin için değil herkes için öyle. Hayatın karşına ne çıkaracağını bilemezsin. Bir bakarsın öyle biri çıkar ki karşına, bütün kurallarını, kriterlerini unutursun. O kişi kriterin kendisi olur. Veya hiç öyle biri çıkmaz. Kader yani
Cevap sahibi+1 yılPeki zaten başlıca amacım evlenmek değil bir yolunu bulursam evlenmem bu sayede benim eşim olacak birisi olursa eğer tanışırken kurtulmuş olur tabi burada nasip işi var benim seçimlerimde var biraz karışık gibi
- +1 yıl
Tanışırken kurtulmuş olur derken?
Cevap sahibi+1 yılBiraz mantıksız oldu aslında eğer ben yolunu bulursam evlenmezsem o da kurtulur benden karşımdaki kişi benimle evlenmez ben onunla tanışırken asıl amacımın bir yolunu bulursam evlenemem mesela ve o da benden kurtulur bu sayede
- +1 yıl
Neden insanların senden kurtulması gerekiyormuş gözüyle bakıyorsun ki? Kendine niye haksızlık ediuosun? Sen kurtulunması geren biri misin?
Cevap sahibi+1 yılKurtulunması gereken biri derken neyi kast ettin? Yani ben burada bir sürü şey yazdım bunlardan kurtulur daha az şeyler isteyen biriyle yuva kurabilir diye düşünerek dedim
- +1 yıl
Benden kurtulur yazmışın ondan dedim
- +1 yıl
Anladım
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılNe dindar, ne muhafazakar, ne aşırıcı, ne laik, ne islamcı, ne radikal, ne seküler, ne sağcı, ne solcu, ne şucu ne de bucu...
Hiçbirini istemem.
Sadece hakiki müslüman olsun veya olma gayreti içinde olsun, gözler ve özler önemli meselelerde uyumlu olup diğer farklılıklarımızla birbirimizi tamamladığımız biri olsun.17 Yorumla- +1 yıl
Hakiki Müslümanlara dindar deniyor zaten. Dini kullanıp aşırılığa kaçanlara dindar değil dinci diyoruz 😊
- +1 yıl
Ben dindarı da kabul etmiyorum. Benim bir tane sıfatım var : Müslüman. Bitti. Diğer sıfatlar beni bağlamaz.
- +1 yıl
Her Müslümanım diyeni hakiki Müslüman sanıyorsun o zaman. Bu cumlenden bunu çıkarıyorum.
- +1 yıl
İman ikiye ayrılıyor. Ben taklidi olandan ziyade tahkiki olana odaklanıyor, onu kastediyorum. Küçük sıfatlar bize bizim asıl sıfatımızı unutturdu.
- +1 yıl
Aynı şeyi kastediyoruz. Farklı kelimelerle ifade ediyor olmak anlamı değiştiriyor mu?
- +1 yıl
Algı oluşuyor insanlarda. Yaptığın olay islama uygunsa dindarım demeyeceksin, müslümanım diyeceksin ki yıllardır süregelen algı değişsin. Bunlar karışık ve ince meseleler. Anlaşılamamaya müsait.
- +1 yıl
Bu algının oluşmasının sebebi hakiki Müslüman sayısının azlığı. Ve herkes bilir ki azınlıkların ifade etmek için de belli başlı isimler konur. Bu da o ifadelerden biri. Sonuçta farklı bir inançtan bahsetmiyoruz. Bu bir ayrıştırma da değil ifade etme biçimi.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
5Cevap
+1 yılAnlayış ve çok sevgi. Mutlu ve açık olabilmek. İlgili olabilmek birbirine incitmemek
10 Yorumla
+1 yılSöylediğiniz özelliklerin hepsine katılıyorum.
10 Yorumla
+1 yılSana bir soru?
Cübbeli sarıklı biriyle evlenir miydin? Bebeğem 😏05 Yorumla- +1 yıl
Son kelimen konusunda sana ilk söyleyeceğim şey: Haddini bil. 2. si cübbeli, sarıklı kaç kişi var da bana denk gelecek ben de evlenicem bu da 2
- +1 yıl
Sorumun cevabi bu değil bebeğem 😏
Kelime oyunlarını bırakıp öyle birini kabul eder miydin onu söyle?
Soyleki asıl konuya gelip mührümu vurayım buraya 😏 - +1 yıl
Karakterine bağlı. Bana bi daha bebeğem dersen de engeli yiyeceksin. Haddini bilmen için ne yapmak gerekiyor?
- +1 yıl
Haddini bilmem için kafanı duvara vuralirsin bebeğem 😏 ne korktum engelden ne korktum 😏
Konumuza gelecek olursak. O bahsettigin kişi benim benim bebeğem.
Ne aşırı dinciyim bir hocaya körü körüne bağlanacak kadar ne Müslümanım diyip kendi dinime söven bir putcuyum. Ne faşistim o Arap bu Kürt bu laz bu türk ne halleri varsa gorsun diyeyim.
Ben insanım Müslümanım.
Bunuda düşelim günah galerimizden 😏 - +1 yıl
"O bahsettiğin kişi benim" demen 😂😂😂😂. Daha uslubuna dikkat etmeyen, karşısındaki insanla nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen biri bana göre biri olamaz. Şimdi korkmamaya kaldığın yerden devam edebilirsin.
+1 yılDürüstük
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Sadakat nezaket
00 Yorumla
+1 yılİnsan olması insancıl olması kâfi.
00 Yorumla
+1 yılpsikolog musunuz
00 Yorumla
+1 yılFenerbahçeli olsun
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?