Gözlerimiz kulaklarımız hep erkeğin teklif etmesine alışıktır. Nitekim bizde de çevremdeki herkeste de durumlar öyleydi. İki taraflı bir karar olup iki taraf da edebilecek olmasına rağmen “erkek eder” kuralını kim çıkardı bilmiyoruz. 🤷🏼♀️ Sizce kadınlar da teklif edebilir mi/etmeli mi? ♥️
Edebilir. Niye ortak bir hayat kurma teklifini hep erkek atar? Belki erkeğini çok seviyor, kaçırmak istemiyor, hep onu istiyor. Ne gururmuş be.
Peygamber Efendimiz (sav) 'e Hz. Hatice annemiz evlenme teklifi etmiştir kızlar, ha ederken de peygamber değildi, sıradan bir insandı o zamanlar. Bunu unutmayınız.
Kadınlar evlenme teklifi edebilir, hesabı ödeyebilir, ev bütçesine katkıda bulunabilir... Erkekler temizlik yapabilir, bulaşık yıkayabilir, yemek yapabilir. Aşalım artık bunları... Toplumun bize yüklediği misyonlara uymak zorunda değiliz, önemli olan sorumlulukların eşit bir şekilde paylaştırılıp bir taraf rahatken diğer tarafın ezilmesi yani bunların tümünü çiftler birlikte yapabilir ama görüyoruz ki toplumuzda çalışan kadınlar bile aynı zamanda evin bütün sorumluluğunu tek başına üstlenip iki kat mücadele etmek zorunda kalıyor. Ben erkeğe evlenme teklifi eden kadınlar gördüm ama tüm bunların farkına varıp kadının yükünü azaltmak için ona yardım eden, daha fazla sorumluluk alan 'adam'lar görmedim hiç.
İş adamı sıfatını bile eşitliğe aykırı diye iş insanı olarak değiştiriyorlarsa, yani bu kadar dataya giriyorsak artık erkeğin kadına özel centilmenlik devride kapanmış demektir. Hiç bir cinse ayrı muamele yok herkes insan. Teklifte etsin yüzükte taksın düğünde yapsın
Edemez, etmemeli. Hayatin yazılı olmayan kuralları vardır. Evlenince yemeği , temizliği , ütüyü kadın yapacak diye yazili bur kural yoktur ama bunları genelde kadın üstlenir. (Sizin ev hariç 😂) Evlenme teklifi de hayatın yazılı olmâyân kuralıdır. Bırak da onu da erkek etsin bir zahmet. O kadar kendine özgüveni olmayan erkek de evlenmesin. Cogalmasin zaten. 😂
ben sevgililik teklif ederim. Ben sevişmeyi de teklif ederim. Birlikte yaşamayı de ben teklif edebilirim. Ama evlilik teklif edemem. Kim istiyorsa o teklif etsin. Ben evlenmek istemiyorum. Birisi evlenmek istiyorsa söylesin. Ben düşünüp bir cevap veririm.
Tabiki edebilir ama büyük risk. Ben bir kere evlenme teklifi aldım cevap bile vermeden ilk fırsatta ortamı terkettim iki gün cevap vermedim. Yani etmeden önce emin olun.
Burada esitlik acisindan evet derim ama mantiken etmemeleri hayirlarina olur gibi.. Evlilikten korkan kacan zaten erkekler, o nedenle erkek hazir oldugunda teklif etse kadin muhtemelen zaten kabul edecek boylesi daha mantikli gibi
Bagetlerin genelde kararı düşük olur büyük olsa da daha ucuz olur, haberiniz ola. 😅 Tesbih de hayatımda haz etmediğim şeylerden, kıllı mankene bile daha okeyim. 😂
Yaw bu nasıl bi gösteriş 😂😂😂 gösteriş istemiyorlar ama bak bu küçük ama bide büyüğü var yani 😂😂 gösteriş yapmayan kimseye bişey demeden tek yüzük kullanor ikinciyi aldırtmaz 😂😂
Neden olmasın farklı bir an olur bence gayet romantik bir fikir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
türkiye de mi? hayır tabiki. kadın başına 100 abaza erkek düşüyor. bir kadının erkeği gerçekten sevecek onun önünde diz çökecek kadar sevebileceğine inanacağıma ejderhalara inanırım daha mantıklı :)