Daha önce bir sapık vakası yaşamış.2 yıl önce Aylarca rahatsız edilmiş bu sapık tarafından. Şu an da sokakta yürürken bile ara sıra arkasına bakıyormuş. Biz yeni tanışıyoruz. Ve hani birbirimizden çok hoşlanıyoruz. Ama mesela muhabbet esnanında benim sorduğum özel sorulara cevap vermekten kaçınıyor. ( soyadı, okuduğu üniversite, yaşadığı semt vs) . Erkeklere güvenmediğini söylüyor. Ve bunu zamanla aşacağını söylüyor. Bir şey sorduğumda "söylemek istemiyorum" lafı beni kahrediyor. Birbirimizi seviyoruz. Ve ben güvenmek ve güvenilmek istiyorum. Bunu hakediyorum. Ne yapmam gerekli?
Güven öyle hemen kazanılmaz. Zamana bırak bu işi ve akıp geçmesini bekle.. ona “bana güven” gibi şeyler demeden yani ikna etmeye çalışmadan güvendirmelisin ve bunu şöyle söyleyebilirsin “Eğer güvenmek istersen her zaman yanındayım” bu gibi cümlelerle güvenini kazanırsın lakin her şeyden önemlisi öncelikle kendine güvenmen. Eğer kendine güvenmiyorsan bir başkasına asla güven veremezsin. Eğer kendine güveniyorsan o güveni mutlaka elde edebilirsin. Çünkü güven zor elde edilir ama çok basit kaybedilir.
Sapıklık olayına maruz kalmayan ben bile güven konusunda problemler yaşıyorum. İnsan çevresinden gördüklerinden bile etkilenirken bizzat kendisinin yaşaması durumunda nasıl bir ruh haline bürünür düşünemiyorum bile. İlişkiniz daha yeni sanırım. Bence onu bu konuda zorlama ve ona zaman ver. Güvenini sarsacak her durumdan, olaydan kaçın. Hareketlerine ve konuşmaları dikkat et. Ona karşı her zaman dürüst ve mesafeli olursan güvenini kazanabilirsin. Ona diğer erkekler gibi olmadığını kanıtlaman gerekiyor. Bunu da verdiğim tavsiyeleri uygulayarak sağlayabilirsin.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
2 ay yeter mi bunun için. En azından telefon numarası için. Ya 2 ay sonra telefonunu istediğimde vermezse... o zaman yıkılırım ya...
Çok fazla sorma yaşadığı olayı biliyorsun biraz hassas ona göre davran. Özel sorular sormana ne gerek var. Zamana bırak bazı soruları cevapları. Güven kolay kaybedilir zor kazanılır sabırlı ol güvenecektir
Merhaba, Öncelikle kız arkadaşınıza zaman tanıyın, kolay şeyler yaşamamış. O kötü anları unutmak için uzunca bir zamana ihtiyaç duyabilir. Kız arkadaşınıza güven vermeye çalışın ve rahatsız olacağı soruları sormayın. Her zaman, Her koşulda yanında olacağınızı hissettirin. Ve sizin samiyetinize inanması için taciz, tecavüz haberlerine olmuz yorum yapın, sert bir dille kınayın. Ayrıca, şu an olmasa bile bazı feminizm eylemlerine beraber katılıp kadınları desteklemeniz, kız arkadaşınızın size olan güvenini arttıracaktır.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
2 ay yeter mi bunun için. En azından telefon numarası için. Ya 2 ay sonra telefonunu istediğimde vermezse... o zaman yıkılırım ya...
zaman vereceksin o zaman ona özel sorular sormayacaksın merak etmeyeceksin onun hazır olduğunda sana anlatmasını bekleyeceksin biraz sabir göstermen lazım özetle
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Öncelikle eğer seviyorsan sabretmen gerekli. Bu bir travma sen güvenilmeyi hakedebilirsin çok dürüst biri de olabilirsin farketmiyor çünkü bu seninle ilgili bir durum değil. Sen olabildiğince samimi olup özel sorulardan kaçınarak ortaklıklar bulmaya onla yakın olmaya calısabilirsin onun için de emin ol söylemek istemiyorum lafını tekrarlamak hos bi durum değildir