Merhaba KS üyeleri, size bu konu hakkında danışmak istiyorum. Site yorumlarında görüyorum. Kadınlar, erkekler geç olgunlaştığı için hep kendinden yaşça büyük birisini istiyor ama görüyorum ki; bunu diyen kadınlar da takıldığı erkekler de akılca hiç olgun değil. ( istisnalar hariç) yani özetle: akıl için yaşça büyük insanlarla takılanlar kendini kandırıyor gibiler siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Not: tecrübe için ve daha karizmatik erkekler için olgun seçenlere lafım yoktur.
Kadınların, olgun erkek sevdası takıntı ve saçmalık mıdır?
Şimdi yorumlara bakınca ne yazayım bilemedim!!! iki sene öncesine kadar genç kitle ile iş ilişkilerim vardı (bar işletmecisiydim pandemi öncesi tamamen tesadüf sattım) genç hanımefendiler genç beyefendiler sürekli gelir gider eğlenirler ama gözlemlerim hep şu yönde oldu, genç kadınlar oturalım sohbet edelim hayata dair planlarınızı paylaşalım, genç erkekler hala o 18’li yaşların ergenliğinden çıkamamış yiyelim içelim s2şelim yarın başka rüzgarlara yelken açarız, her iki cinsinde anne babaları aaa çocuğum eğitimin dibine vuruyor düşüncesindeyken durum asla öyle değil, özellikle ayrılmış çiftlerin çocukları daha boşvermiş durumdalar (sanki ailelerinden intikam alırcasına okul uzadıkça uzuyor) hal böyle olunca genç kadınlar olgun erkeklerde aradıkları herşeyi buluyorlar ve o yöne doğru eğilim gösteriyorlar, bilgi tecrübe nasihat, hani bazı arkadaşlar yorum yapmış ya maddi vs aslq öyle bir şeye rastlamadım, her içtiğini son kuruşuna kadar ödemiştir genç kadınlar Ha erkeklerin bir çoğu hesap takma peşindedirler ama yemezler, ben hesabını hadi yatalım ödeşelim diyen bir kadına rastlamadım, qma öyle şerefsizlerw rastlarım ki kızım kafası yüksek abi sen bununla takıl hesaba sayaylım nasılsa sarhoş kiminle yattığını anlamaz diyenlerin sayısı oldukça fazla Demem o ki suçlu bu genç nesil değil!!! Biz anne babaların suçlu olan! vakalım hazırmıyız çocuk sahibi olmaya? Her türlü eleştiriye açığım herkes ile her platformda bunu tartışabiliriz
Birisinin akılca olgunluğu, zekası yaştan bağımsız bir durumdur. Yaş dediğimiz şey tek başına sadece bir sayıdan ibarettir yani şöyle düşün bir adam 40 yaşına kadar hiçbir zorluk görmeden, insanlarla ikili iletişim kurmadan yaşamış olsun diğer tarafta 20 yaşında hayatın her zorluğunu görmüş ve bu zorluklarla pişmiş bir adam olsa hangisi daha olgundur? Eminim kimse 40 yaşındaki kişi demez.
Yani bir kere insanların fikir yapısını, olgunluğunu yaş ile belirleyen insanın hayat görüşü inanılmaz dardır ve hayata dair hiçbir tecrübesi yoktur.
Benim en çok tespit ettiğim durum ben olgun isterim, kadınlar daha erken olgunlaşır diyen kadınların çoğunun hala çocuk olup çocuk gibi davranması mesela.
Şahsi fikrim genellikle 30 40 yaşlarında erkeklerin mesleki anlamda elinin daha rahat ve parasal anlamda daha iyi durumda olduğunu bilen kendisine para harcatmak isteyen bazı kadınlar paragöz gözükmemek adına olgunluk kılıfına sığınıyorlar. Tabiki hepsi için geçerli değil ama geneli bu şekilde.
Erkekler kadınlara göre evlilik, sevgili vs. konularında daha geç olgunlaşıyorlar bu konu da kesinlikle kendi adıma hemfikirim. Sadece olgun bir birey olmasını istemelerinde sorun yok. Fakat; aralarında abartılacak bir yaş farkı olması ve durumu iyi diye tercih etmeleri tabi ki saçmalıktır. Her insan da bir olmuyor ayrıca istisnai durumlar söz konusu.
Merhaba, cevaplarda sizin gibi birini görmek beni sevindirdi. Aslında şunu belirtmek istemiştim. Bunu idda eden çoğu kadınında takıldığı kişilerinde 50 ıq olduğunu söylemeye çalıştım. Dediğim gibi istisnalar hariç. Olgun diye 35 lik seviyorlar ama akıl yaşı 20. Onun yerine eğer amaç akılsa 20likte sevebilir. Cinsel tecrübeyi ayrı tutarak konuştum tabi.
Tabi ki her yaşı büyük olan olgun olacak diye bir kaide yok, olgunlaşan sadece yaşı olmuştur aklı değil. Kişiyi tamamen iyi tanımalı o kadın, zaten yaşına göre davranıp davranmadığını az çok anlayabilir kör değilse.
Akıl yaşta değil başta. Yasına rağmen nice olgun insanlar var hayat tecrübesi yetiştirilme tarzı kendini geliştirmesi bilmesi gibi etkenler önemli. Yaşı çokça büyük olup adam olamamış kendini eğitememiş daha iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar var
Evet, haklısınız insanlar okumamış yorumumu ya da anlamamış. Yoksa tip ve cinsel tecrübe için olgun daha iyi. Gerçi her olgunda çok tecrübeli değil ya.
Olgun kelimesinin kavramı ciddi boyutlar ister konu, ıçerik, karakter özellikleri, bireyin tüm yaşamı demek olgun erkek olgun kadın kavramını her insan farklı ve genelde yanlış yorumlar
Hayır değildir. Burada "olgun" kelimesinin tanımı önemli ama yani ne amaçla kullanıldığı. Ben kelime anlamını kullanmak istiyorum. Bir meyve veya sebezenin en tatlı, en yenilesi zamanı ne zamandır? Evet cevap olgunlaştığı zamandır. Öncesinde tatlanmamış sonrasında ise zamanı geçmiş olur. İnsan da böyledir bir fark yok. Yalnız insan sadece fiziksel olarak olgunlaşmaz mental olarak yani düşünce olarak da olgunlaşır ki bunun yaşla da bir ilgisi yoktur. Mesela bizim ülkede kızların daha çabuk olgunlaştığının düşünülme sebebi her anlamda daha zor şartlarda büyümesidir. Erkekler daha rahat büyür. Oysa aynı şartlarda büyümüş yaşı küçük bir erkek de olgun olabilir. Son olarak, erkekler de olgun düşünce ister yani bir fark yok. Burada da meyve mantığı geçerli ve bu yaş ile ilgili değil.
Size katılıyorum abi. Amacım zaten şeyi vurgulamaktı: bazı kadınların, her 35 yaşındaki birini zeki, maddi durumu yerinde sanarak olgun ( 35 yaş erkek) seçmesi. İşte bu takıntı mıdır? diye soracaktım. Ama bir çok kişi soruyu anlamamış, verilen notu okumamış.
Hayır takıntı değil. Bu şey gibi şöyle düşün şu anda altın kaybettirmez diye algı var ya herkeste, çünkü güvenli liman görünüyor. Bu da ona benziyor yani bu bir algı :) Deneyince zaten fark ediyorlar öyle olmadığını... Daha pek çok sebebi de var bunun mesela anne, özellikle baba sevgisi eksikliği gibi... Mevzu derin yani :D
Ya! Ama abi her 20 yaşındaki kız zeki değil, aynı şekil de her 35 yaşındaki erkek zeki değil. Günümüzde çoğu 35lik erekler, kadına şiddet uyguluyor, kadın cinayeti işliyor. Ayrıca her 35lik zengin değil ve yine her 35'lik iyi sevişemiyor. Tutturmuşlar olgun kadın ruhundan iyi anlar. Deli ettiler beni ya! 🥺😃
Aynen, 👍ona sözüm yok zati. Tecrübe ve tip için olgun iyidir; ama amaç zeka ise 35liğe gerek yok, 20likte kafi. Amaç buydu. Sorduğum soruya illalah ettirdiler. Yorumların geneli evlere şenlik. Burdan ne anlamalıyız? Aziz nesin haklıymış.
Çok da saçmalık değildir ama o aranan olgun erkek de çok bulunmuyor ya da o kızlara bakmıyor. Dolayısıyla Gucci alamayan fakir kişiler pazardan elli liraya çakmasını alıyorlar, onun da fermuarı falan bozuluyor bir işe yaramıyor. Erkeklerin olgun kadın sevdası var ya, aynı sevda işte sadece o olgun kadının pipisinin olduğu versiyonunu falan bekliyorlar kadınlar. Onu da çok beklesinler. Saçmalık olduğunu düşünmüyorum çünkü bazıları tam yemeklik oluyorlar daddy come get me diyesim geliyor. Ama elde edilmez şeyler bunlar bu yüzden olmayacak hayalleri kurmak gibi bir saçmalığı yaşıyorlar. Ama haklılar yani 40 yaşındaki bir Milf benden iki hafta için kedisi olmamı istese (bdsm değil sadece iki haftalık ilgi göstermece sfdşlskf) koşa koşa gelirim emrinizdeyim hamfendi.
Bir çok cici kızımız olgun sevdasına tutulmuştur. Cici bir kızken bende tutulmuştum etrafımda olan kendi yaşıtlarım çocuk gibi geliyordu. Hiç aklina bakanı yoktur sanmıyorum Olgunluk yaşla değil yaşanmışlıkla olur
Bunu diyen kadınların yanındaki erkekler akılca hiç olgun değil derken? Hepsini kontrol ettin sanırım? Olgun erkek tercihimizin asıl sebebi, bir erkeğin ergenliği ile, anlık hevesleriyle, hormonal değişimleriyle uğraşmamak istememiz. Erkeklerin sadece bedeni değil, düşünceleri de geç olgunlaşıyor genel olarak. Bu yüzden bir kadının neden olgun bir erkek seçtiğini değil de, erkeklerin neden bu derece geç olgunlaştığını tartışmalıyız.
Erkeklerin neden geç olgunlaştığı konusu tartışılabilir. Asıl meseleye gelirsek zati istisnalar hariç dedim. Ve evet, iddamın arkasındayım günümüzde 30- 35 yaşndaki erkeklerin çoğunun ergenden farklı yok. Sosyal medya ve haberler bunun en büýük kanıtı. Siz istislar içinde iseniz üzerinize alınmayınız lütfen.
Bence bahsettiğin kesim istisnaya giriyor. Her 30 yaşındaki insan ergen ya da olgunlaşmış değil tabiiki. Fakat insanlık sürecinde tam olgunlaşma 30lar ve 40lardır. Bu bilimsel bir gerçek.
Evet haklısinız 👍 benim dediğimde tam buydu kızların her 35 yaşındakini zeki sanması işte bu takıntı mıdır? Sorum buydu. Ama kimse doğru düzgün okumamış ya şaçma şeyler yazmış ya linçlemiş ya da dirket hak vermiş objektif yorum sayısı çok az
Kadın, hipergami dürtüsünün gereği olarak her anlamda kendinden üstün olan erkeğe ilgi duyar. Yaşça büyük, daha yüksek statüde, daha fazla kazanan, daha uzun boylu, daha güçlü ve türevi arzuların temelinde bu yatar. Halk arasında kölelik içgüdüsü, bilimde hipergami. Üstelik bu dürtü çocukluklarından bu yana genetik kodlarına işlenmiştir, lisenin yakışıklı öğretmeni yerine hiçbirinin hademeye ilgi duyduğuna şahit olamazsın. Tıpkı 30 yaşında bir kadının, şirketin genel müdürü yerine çaycısına ilgi duymayacağı gibi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben genelde yaşça büyük erkeklerden hoşlanıyorum. Bilmiyorım daha karizmatik daha çekici geliyorlar. Yaşça büyük derken max 10 (30-35 kere bayılıyorum dhdhd). Ayrıca bir kadına nasıl davranacağını biliyorlar. Kariyer olarak işler oturmuş oluyo bir sürü neden var. Ama tabiki o yaş aralığında ergen gibi takılan da çok hala 35 - 36 sına gelmiş laylaylom kafası olan çok hepsi de olgun değil malesef bu konuda görüşüne katıldığım yerler var yani.
Evet, en mantıklı cevaplardan biri oldu teşekkürler amacım zati o son cümlenizi vurgulamaktı. Her erkek yaşca olgun değil ve bubtakıntı mı? Dedim ama yazımı okumadan kimi linçledi, kimi başka sebepler saydı, kimi hak verdi.. sizin dediğiniz doğru ve normal olanı 👍
Olgun erkek zeki olucak dıye bişi yoktur kadınlar olgun erkek sevmesı maddı imkandır ya da olgun sevıyordur muhtemelen Gençler çok zekı bence kadınları demişsiniz bu erkekler içinde geçerli diye düşünüyorum gençlerde olgun modası var
Davranislari daha olgun oluyor o zaman ilgi uzerlerine cekilebiliyor daha olgun ve daha akıllı olmalari kuvvetle muhtemel oluyor bu da çekici bir durum yani mantıklı ama gorneden anlamak pek mümkün değil tabi
İnsanlar çok garip, İsterler. Olgun ister, olgunu bulur biraz deli dolu olsun ister. Deli dolusunu bulur bunda alabileceği birşey olmadığını anlayınca oturaklı ister. Oturaklısını bulur bu sefer aşk ister, aşk konusunda erken tatmin olmuşsa maddi olarak istediğini yapacak kadar güçlü birisi ile birlikte olmayı ister. İnsan ister her zaman fazlasını ister. Bu daha aklıma şu anda gelmeyen varyasyonlar ile devam eder. Bu yüzden insanlar sürekli kendilerinde bir kusur buluyor yüzünü değiştiriyor saçını değiştiriyor, para kazanmak için makam için güç için her zaman daha fazlası için ön planda kalmak için birbirimizi ezer hayıflar aşağılar hale geldik. En uç noktalar en güzeliymiş gibi öğrendik, sadenin naifliğin duyguların neler verip neler alabileceğini unuttuk. Nasıl bu hale geldik dersek, Hepsi bir insanın sevdiği kişi veya çevresi tarafından sen şusun sen busunlar ile dışlanması ile oldu. Dünyayı bir adam yönetir, onu da bir kadın yönetir.
Bir kadın yaratılış gereği sevgi, şefkat ve merhamet görmek istiyor eşinden hal böyle olunca testesteron etkisi altında bir erkek kadına 'bundan çocuklara baba kadına koca olmaz' düşüncesi aşılıyor. Olgun erkeği tecrübe ve karizmatik bulup birazda varlıklı gördükleri için tercih ediyorlar. Yaşı yakin olup severek evlilik yapanlar büyük nefretle ayrılabiliyor. (Yaş/2) + 8 şeklinde bir formül var, bir erkek evlilik için karar verdiyse buna göre evlilik yaşı buluyor. 20 yaşında evlenmek isterse 18 yaşında bir kız tercih etmeli, 30 yaşında iken en az 23 yaşinda birini tercih eder. 30 Dan sonra formüldeki sabit sayı artar, 40 yaşında iken en az 29 yaşında bir hatun tercih etmeli. Deep ve amber heard davasında aradaki yaş farkı bu formüle uymadığı için olaylar olaylar şeklinde boşanma oldu diyen biri vardı. Ne kadar doğru bilmiyorum olay direk akıl veya zeka ile ilgili olsa yaşlı profesörler en güzel ve genç kızlarla birlikte olurdu.
Tecrübe ve olgunluk yaşla değil yaşanmışlıklar alakalı ve ben o olgunluktaki adamları hemen algılayabiliyorum ayrıca kendimle aynı yaşta son derece olgun tecrübeli akıllı bir erkek arkadaşım var. Ama ikinci baharını yaşayan yaşlımergenler cidden çılgın ve genç olmak asına olgunluğu kaşarlık seviyesine getirebiliyor şık değil
Amacım oydu akıl için olgun seviyorlar ama sevdikleri kişi 50 ıq tabiki zeki başarlı sevsinler ona sözüm yok nottda belirttim zati okumadıkları için anlamadılar her 35 yaş deha değildir. Ha cinsellik için ve tip için sevebilir zaten notta belirttim.
Aşırı fark olmadıkça mantıklı buluyorum sonuçta kadın sevmeyi bilen, ruhundan anlayan, huzurlu hissettiren karşı cins ister bu ozellikler genelde olgun erkeklerde olur.
Zeka seviyesi düşük birinden olgun insan da zor çıkar hersey yaşta degil tabi ki mesela ben bu yaşımda zeka seviyem artmadı küçüklüğümde de zeki olduğum söylenirdi ve olgun davranırdım. Genelleme yaparak yorumladım.
O genc kizlarin cocukluguna baktiginizda aslinda babalariyla kaliteli bi bag kuramadiklarini, baba sevgisinden mahrum kaldiklarini gorursunuz. Bilinc disi, bu eksikliklerini o olgun adamlarla tamamlamak istemeleriyle alakali aslinda bu durum.
Takıntılı ve saçmalık olmadığını düşünüyorum çünkü ben de kendi yaşıtlarımla mutlu olamıyorum. Fakat bana göre bunun normal olduğunu düşünüyorum ki bu erkekler içinde geçerli. Erkeklerin de çoğu olgun kızlardan hoşlanıyorlar.
Kesinlikle hakkımız yok. Sadece her 35 yaşındaki erkek, bir deha değildir demeye çalışmıştım. Ama çoğu kişi notumu okumamış veya anlamamış. Bu da bir nevi benim haklı olduğumü gösteriyor nitelikte.
Her mi? 😂 Neredeyse %80'i abaza sübyancı tipler. 15 yaşındaki kız yüz verir ise, ona bile yürürler. Kendi yaşıtlarını güvensiz buldukları için onları aldatma ihtimali az olan ve belli bir geliri olan erkek arıyorlar. Ve bu düşüncelerini "Bu adam benim yaşıtım erkekler gibi çocuksu değil olgun davranıyor" Diye inandırıyorlar kendilerine. (İstisnalar da mevcut elbette, ama bana kalırsa bu istisna olarak gördüğümüz erkekler onların yaşındayken de olgun davranan insanlardı diye düşünüyorum)
Erkekler geç olgunlaşıyor olayını halen anlayamıyorum. Kadınlar kendinde olmayanları karşısında bulduğunda etkilenir. Olgun isteyen aklen daha olgunlaşmamış, erkeğin yönetmesine yönlendirmesine ihtiyaç duyan Ergen güruhudur.
Valla benim kendimden 27 yaş büyük bir sevgilim var gayette olgun birisi her açıdan en çokta cinsellik konusunda şanslıyım diyebilirim en azından burdaki yeni yetmelerden bin kat iyi kadın ruhundan da anlıyor
@ronaldinho_0707 sadece yüzeysel sevişme oluyor içime hiç girmiyor arada sürtünme de oluyor illa ki içine girmekle zevk olmuyor tutturmuşunuz deliğe girmeye
tecrubeli adam seviserek sana zevk vermis biraz sende iyice az sonra boyle konusa biliyormusun gorururm seni aldatmalarin cogu iste bundan dolayi ben icine girme derdinde degilim trn uyumu olup sevisecen insan onemli
@ronaldinho_0707 dostum sizin yas kac bilmiyorum ama insan ve erkek anatomisini bilmediginiz acik bunuda hakaret algilamayin bir erkegin erkekligi 50 yasinda sonmez bunu 20li yaslardaki erkek kardesler cok kullaniyor bilgi eksikliginden kendilerininde 50 li yasa gelince anliyacaklar kalkip kalkmadigini 50 65 yas arasi erkekler fizyolijik olarak gec bosalan erkek. sinifidir bunu unutmayin bunun nedenide yillarin vermis oldugu fakat yas itibariyle genc arkadaslarda olmuyan tecrubedir unutmadan ben 50 yasinda degilim oradan bir satasma gelmesin iyi bayramlar dilerim
Bence olgunluk yaş değildir. Olgunluğa düşünce yapısına göre sınıflandırıyorum. Yaş ile alakası yok. Evet bu sitedeki kızların bir kısmı yaşa göre olgunluk belirliyor. Çok saçma.
Kadinlar kendilerini sahiplenicek, guvende hissedicek, ruhunu gururunu okşamayi bilenleri, onemsendigini hissettigini yasadigi icin olgun erkek tercih etmek sacmalik degil
Hayır, ablacım amacım sadece zeka için olgun istemeleri ama genelde sevdiği kişilerin geriz*kağlı çıkması sorum buydu notta belirttim zati okuyun diye. Görüyorum ki yanılmamışm iki kadın hariç herkes okumadan yorumnyapmış.
Olgun erkeklere yönelen kızlar genelde ergen ya da ergen kafalı oluyor bunun için onlara yol gösterecek onları dengeleyecek güçlü ve olgun düşünen belli bi hayat tecrübesi edinmiş erkekleri tercih ederler sebebi bu yni ablacım
Size katılıyorum 👍 amacım her olgun erkeğin 15251161 ıq olmadığı ayrıca bazı kadınların olgun zekidir mantığıyla 35liğe gitmesini kastetmiştim. Onun haricinde sorun yok olgun daha iyidir. 👍
Dert etmeyin efendim, yarında erkekleri eleştiririz. Hatta siz bir soru yazın buraya erkekler hakkinda yarında onu sorayım. Tabi, soru mantıklı ise siz canınızı sıkmayın 👍
Ay ne sıkacağım canımı. Kim kimi s. kiyor, kim kime, hangi yaş grubuna s. ktiriyor bana ne? 😊 Sadece sırf kadınları ele almak saçma çünkü olgun kadın isteyenler az olmadığı gibi, genç kız peşinde koşanlar da az değil. Gerçeğe gelirsek de kızlar olgun erkeği ister ama sonra anlar ki çoğu erkeklerin aslında içlerinde olan küçük ve asi çocuk asla büyümemiştir.
Okumuştum açıklamayı. Ben de zaten sadece cinselliğe değinmedim yorumumda. Yani yazdığım şey aslında şu "kadın yaş olarak olgun erkekle çıkınca bazilari sanıyor ki erkeğin aklı da olgun. Ama zamanla görüyor ki bu böyle değil"
Evet neyse boşverelim sağlık olsun. Sen profildeki fotodan haber ver. Yakışıklı sen misin? 😄
Üzgünüm, galiba size yadımcı olamayacağım 😃 ciddi ilişki insanıyımdır. Ayrıca seçici biriyimdir. Tanımadan, görmeden biriyle cebellesemem isterseniz başka yakışıklı erkekler size yardımcı olsunlar. Böyle işleri hiç sevmem açıkçası😃 bu arada kusura bakmayın mesajinizı görmedim, o yüzden gec yazdım.
Tanıman ve görmen için zaten yazdım gel cebelleşelim diye. "Üzgünüm, galiba size yadımcı olamayacağım" üzdün be yakışıklı. "Ayrıca bu arada kusura bakmayın mesajinizı görmedim, o yüzden gec yazdım" Sorun değil beklerim ben hahahahhaha :)
Yok, sizin feminis girişinizden yüzde 90 kadın olduğunuzu anladım ama bazı erkekler pembe kimlikli mavili çoğu abazan kendini belli ediyor, belki tek tük aralarında zeki olan vardır.
Sorum cinsellik için değildi. Cinsellik için ve tip için olgun iyidir. Ama 35 lik her erkek zeki değildir zeka için 20 likte sevilebilir. Tabi amaç zeka ise. Cinsellik için olgun daha iyi zati.