Bence yaşanabilir. Türk kültür, örf ve adetlerine ters düşen bir durum fakat kişilerin kararı doğrultusunda doğru olanın bu olduğunu düşünüyorlarsa bence mantıklı bir seçim olabilir. Bence evlenmeden de aynı evde yaşanılabilir.
Örfü adeti kim takıyor artık o başka Ama sevgiliyken mecbur kalmadıkça kalınmamalı aynı evde o zaman evliliğin bi anlamı olmaz evlilik evlilikte yaşanmalı sevgililik sevgililkte yaşanmalı herkes böyle yapsa kimse evlenmez ki oh ne ala memleket Nikahsız evli gibi yaşayalım karı kocadan ne farkımız var resmiyet yok sadece Sonra bigün çocukta olur çoğunlukla böyle şeylerden kaynaklanıyor mağdur olan taraf kadın oluyor erkekte sorumluluk almak istemiyor mutsuzlukla sonuçlanıyor Ben kendime güveniyorum ben kendime hakim olurum diyenlerde kimse kusura bakmasın abi şeytanın işi ne zaten eninde sonunda galip gelecek oyun sahasına girmişsin bi kere bir sıfır yenik başlamışsın Zaten dinen uygun değil zinaya teşvik o topa girmemek lazım sınır belirlenmeli
Yani sevgiliyken aynı evde yaşamaya sıcak bakılır veya bakılmaz bu kişiden kişiye göre değişebilir tabiki ama sıcak bakanların çoğunun daha iyi tanımak bahanesine sığınması biraz komik geldi.
Atatürk medeni kanun ile resmi nikah kavramını ülkemize kazandırarak hem kadının hem de erkeğin yasal olarak haklarını güvence altına almıştır.
Şimdi aynı evde yaşayıp resmi nikah olmayan durumlardan bahsedebiliriz mesela imam nikahı kıyıp ve resmi nikah olmadan aynı evde yaşayan çok kişi var. Genellikle darp edilen, ortada çocuğuyla bırakılan çoğu kişi resmi nikahı olmayan kişiler. Yani birisini bir süre aynı evde yaşayarak tanıyamazsınız bunlar hikaye. Çoğu insanı yıllar geçse dahi tanıyamayabiliyor insan.
Eskiden evlenen çiftlere bakılırsa günümüze göre çok daha sorunsuz ve uzun ömürlü evliliklere sahipler. İşte bunun en temel nedeni iki tarafta doğru zamanda alttan almayı biliyor ve birbirlerine saygı duyup hürmet etmeyi biliyorlar. Bu da evlilikteki en ufak sorunda boşanma aşamasına gelinmemesini ve sevgi, sadakatin devam etmesini sağlıyor. Bir evliliğin uzun ömürlü olmasının temeli budur yani siz istediğiniz kadar nikah olmadan birlikte yaşayın o insanı tam anlamıyla tanıyamazsınız.
Aile planlamasının doğru yapılması vb sebepler için de evlilik şarttır. Dini kısma girmiyorum dahi yani zaten net şekilde yasak. Ki kişi dinsiz olsa bile etik kavramı, kültür kavramları da önemli olmalı bence ve Türk kültüründe bu tarz şeyler yoktur.
Birisiyle 1 sene 2 sene birlikte yaşayıp ayrılınca hiçbir şey yok gibi davranılması çok abes durur ki ben şahsen başkasıyla 1 ay dahi olsa aynı evde yaşamış birisiyle sevgili dahi olmam. Ha kişilerin tercihine saygı duyarım o ayrı.
Evet ama çok dikkatli olunması gereken bir durum. Aynı evde yaşamak ilişkiyi stabilleştiriyor. Başlarda her şey güzel gözükse de zamanla sürekli birbirinizi gördüğünüz ve ne yaptığınızı, nerede olduğunuzu bildiğiniz için özlem ve merak duygunuz minimuma düşüyor. Ardından istemsizce soğuma belirtileri ve aralara serpiştirilmiş saygısızlıklar yerini alıyor.
Yaşanır ve yaşanmalı. Örneğin birlikte nasıl yaşarsın bu insanla? Evde seninleyken nasıl biri olacak? Gün boyunca seninle olduğu zamanlarda da gerçekten bildiğin gibi mi? Hiç düşünmeden, bilmeden şak evleniyorlar sonra vay efendim evlenince değişti, şiddet görüyorum, evlilik aşkı öldürüyor ot bok. Kültürü geleneği beni ilgilendirmez işime gelecek şekilde yaşarım, keyif pezevenkliği yapmayı severim.
Türk ahlak ve edebine göre çok ters. Dinen de haram. Zinaya davet çıkarmış olursun. Olur diyenlere söylüyorum, kim kız kardeşini başka bir erkekle aynı evde yaşamasını kabul edebilir. Kabul eden varsa mezhebi genismis. Bana göre ters yani.
Yaşlanmalı da yaşanmamali da yasanirlirsa en azindan iyi mi kötümü gerçek yüzünü anlarsin ayni çatı altindayken ama ateşle barut yanyana durmaz buda bir gerçek... yasanmamali derken de kimseye güven olmuyor bir gün bırakıp gitse bir sıkıntı olsa Insan kendini değersiz hisseder kullanılmis gibi.. en güzeli evlenmeden bir halt yememek 😂😂😂
@visnelibrowni_ işte sonunda benimle aynı düşünceye sahip olan biri çıktı ben bunu sürekli soruyorum bir çok kişi geri kafalı toplum baskısı kültürel alışkanlıklar Türk kültür örf ve ananelerine aykırı düştüğü için saçma buluyor ya biraz Avrupai olun inan imkanım olsa bir dk Türkiye'de durmazdım direk ABD'de yaşardım orda gayet normal hatta belli bir yaştan sonra çocukları kendi başlarına yaşamaya zorlamak için aile ayrı eve çıkması için destek oluyor sevgili ile çok rahat evli gibi yaşıyorlar Türkiye sade e doğa olarak çok güzel bir yer sadece gezmeye gelinir çünkü yaşanılacak bir yer olmaktan çıktı
Yasanır ama ulkemızde cok kısıtlı yerlerde bu olabılır ama bazı evlılıkler gıbı buyuk sorunlar cıkıyor kadın zamanla bılıncaltında degersızmıyım ımza yok evlı degılım durumuna gırıyor basta gırmem desede bu duruma hazır olmak yasam kulturu gerektırır avrupada bu daha kolay olur
Kesinlikle yaşanması GEREKİR. Neden? Çünkü bu insanlar bir süre sonra evlenme kararı alabilirler ve daha önce beraber yaşayıp birbirlerinin ev içerisindeki hal ve hareketlerini bilmeden evlenmek tamamen kör atış yapmaktır
Evlenmeden beraber yaşamak yüksek ihtimal evlenmeyeceksiniz demek çünkü evlenene kadar heyecan aşk vs. kalmaz daldan dala yürür ilişkileriniz. Direkt evlenirseniz heyecan bitene kadar çocuk olur. Aşk dolu bir evliliğiniz olmazda huzurunuz olur.
Aynı evde huyları gormeden , uyumu görmeden 2 gun sonra boşanacağıma millet konussun seslerini keserim ben zaten koymaz bana. Evlilik ask cinsellik ve kisisel beklentiler olarak 3 e ayrılıyor ve bu 3 unu ayni insanda göremezsem zaten evlenmem
ailem asla izin vermezdi ama benim kararım olsa yani ben karar verebilseydim isterdim tabi niye olmasın sevdiğimle aynı evde yaşamak ohh mis daha ne isterimki
Bizim gibi ülkelerde evlilikteki imza çok fazla büyütüldüğünü düşünüyorum. İnsanlar sorun yaşıyacaksa evliyken de yaşayabilirler bunu resmiyete dökmeden görmek yaşamak daha önemli bu yüzden aynı evde yaşamak faydalı olabilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence yasamayın yasanır da kılmayın gunah olan bısey ve herkes tarafından ters olan bısey oldugu icin dogru degil zaten sonradan kafanıza dank eder benım de oyle oldu hala cok pısmanım Sureklı Rabbim beni affet dıyorum yine de siz bilirsiniz
Ben yaşanması taraftarı değilim. Bana göre farklı evlerde yaşarlarsa birbirini özlerler ama daha evlenmeden aynı evde yaşamaya başlarlarsa sürekli birbirlerini görmekten sıkılabilirler, tartışabilirler.
Doğru güzel yorum ama birbirine sarılarak uyumanın romantik müzikde yemek yapmanın birbirine şakalar yapmanın tadı bence ayrı olur yani sadece arada evlilik yok ama hepsini yaşıyorsun
Bundada haklısın fakat şöyle birşey var devir değişti herkez hızlı yaşıyor istediğini yapıyor bende senin dediğini düşünüyorum ama onun hayalide bir başka tam olmasada bszıların yaptım beraber yemek yaptık film fslan izledik ama aynı evde kalmadık aileden dolayı yani güzel oluyor ama ayrı olmak özlemek duygusu bambaşka birşey
@akcayasin Benim hiç sevgilim olmadı bu yüzden bu duyguları bilmiyor olabilirim. Ama baktığımda bu devirde sürekli ayrılıp barışan, tartışan sevgililer görüyorum, duyuyorum. Örneğin benim bir tanıdığım vardı sevgilisiyle sürekli buluşuyordu bir de sürekli telefonda konuşuyorlardı sonra da konuşacak bir şey kalmadığı için kavga ediyorlardı. Ben şahsen sevgilim olsa günde bir veya iki kez arardım, haftada bir buluşurdum. "Beni özlesinki değerimi bilsin." diye düşünürdüm.
Sana birşey söyliyim aynı şeyi düşünüyorum günde 6 7 saat konuşmak istiyorlar ben sıkılıyorum ama buluştuk yanındsn ayrıldım özlem başlıyor aşk çok farklı birşey ama doğru insanı bulmak gerek oda çok zor
Kesinlikle evet ama hayatındaki kimsenin bazı şeyler konusunda fikir olgunluğunu erişmiş olması gerekir yapısal olarak zihni olarak çocukça ve şahsi menfaatlerini düşünmemesi gerekir.
Doğru bulmuyorum durum böyle olduğunda evliliğin ne manası var ki bi imzadan ibaret hale geliyor bide hadi ayrıldınız evlendiğinde pişmanlık duymazsın fazla bidahaki ilişki yasiyacagin kisi gecmişte evlendiğini bilicek ama eğerki sevgilim oldu dersen karşındaki kisi masum düşünür aynı evde kalmak bana ters yani
Ev arkadaşı olıruz kirayı bölüşürüz bulaşık sırası yemek sırası olur düşüncesiyle yaşanmaz. Birlikte olursa karı koca gibi yaşanır zaten böyleyse evlenmemenin amacı ne olabilir...
Bana uygun değil yani yasayanlar var bu onlarin tercihi saygi duyuyom ama kendi adima bi kizceyle ayni evdeysem ya nikahli karimdir ya da o evde ben tekimdir baska turlu istemiom sahsen
Bu şekilde hiç evlenmeden ölünceye kadar dulluk görmeden belli aralıklarla sevgili yapılıp yaşanabilir o zaman😂 sıfır sorumluluk, hedonist şeyler başka göre değil.
Karşımdaki kız benimle uyumlu olacaksa, evin giderlerine katkıda bulunacaksa ve benimle aynı evde yaşamak istiyorsa onunla aynı evde yaşarım. Bu şartları sağladıktan sonra benim açımdan sorun yok.
Olaya şöyle bak zaten herkesle bu samimiyeti yakalayamaz insan önemli olan burda kişilerin şahsi menfaatlerini düşünmemesi ve birlikte mutluluğu zevki hoşnutluğu ve sevgiyi yakalaya bilmesi burda temel etken kişinin kendini iyi bilip iyi yetiştirmiş olması
Sadece dini açıdan bakmak doğru olmaz bu genel olarak tehlikeli sonuçları olabilecek bir şey bilmiyorum ben pek anlamam böyle şeylerden hiç sevgilim olmadı sadece düşüncemi yazdım
Yaşanabilir ama daha önce sevgilisiyle aynı erkekle yaşamış birisiyle ben evlenmem. Evli hayatı gibi yaşayıp ayrılıp bana gelmesin. Evlenince de kıyaslar, onu düşünür falan.
işte batılılaşma herkeste bi bati sevdası gavurlar ne yapıyorsa onlara özeniyoruz çünkü seytanla ic ice yasiyorlar dinen örfen her sekilde yasak haram bunu hic bir müslüman meşrulaştiramaz sözde herkes müslüman o halde kurallarinada uyun
Beraber yaşamaya değer ama zihniyet çok önemli zihniyet kötü ise bol kavgalar ya da çevre rahatsızlığı derim alt katımdakiler tavşan gibi mübarek günlük ilişki içindeler
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
merhaba, hayır, sevgiliyle aynı evde yaşamanın doğru olduğunu düşünmüyorum
Kanada'da ya da Amerika Birleşik Devletleri'nde kavak misali uzanan apartlarda çekyat kurup yatmıyoruz. Özetle cık, bu ülke bunu kaldırmaz. Kaldıran olursa da... Olsun yani ne diyeyim. :D:D
yaşamayan yokki uzun zamandır evlilik siesindeyim ablanın yol parasını ver gelsin bir hafta onun aanlayışına göre her türlü yaşasın tanıma babında odan sonra gidiş o gidiş tabi zina yapanlar için geçerli değil
Günde 5 vakit namaz kılıyor musun? El ayak dışında her yerini kapatıyor musun? Ramazan ayı boyunca her gün oruç tutuyor musun? Arkadaşlarınla hiç dedikodu yapmıyor musun? Şimdiye kadar internette, gerçek hayatta hiç sevgilin, flörtün olmadı mı?
@KozalaklıPizza Bu söylediklerinle burada ki soru arasında farklar var. Burada sorulan yaşanması haram olan bir durum. Namaz kılmak, oruç tutmak ise farz olan bir şeydir.