Daha yarım saat önce İstanbul'da cenaze evine taziye için gittim ben eve girerken 2 tane kız karşıya oturdu 1 saat sonra çıktım hala oturuyorlar. Bir tanesi çok güzeldi çokta baktı yanına gideyim diye. Arabayı alıp az ileride dükkana gittim babamla abimi almak için bir kısım insanları da orada ağırlıyorlar. Dükkanın önüne de geldiler beklediler ama çok gençler daha bana uzun uzun bakanı çok beğensem de gitmedim.
Olmadı, olsa direkt söylerim heralde. Çekinmem. Bazen bazı konularda çekinmek iyidir ama kendini çok ezip büzmeninde anlamı yok diye düşünüyorum.
Ama söz konusu yaşı aşırı büyük ya da küçük biri ise bilemiyceğim. Büyük konuşmak gibi olmasın fakat 10 yaş kadar farklar ile evlenen çevremde birçok kişi tanıdım, bana fazla geliyor. Her şey ölçüsünde güzel. Ve bu yönde bir hoşlantı içerisinde de bulunmam. Ya da durum üzerinde mantığımı ön planda tutar ve hiçbir şey yaşanmadan kendi içimde bitiririm.
Yani gidip yüzüne karşı söylersin bu cesaret nereden geliyor böyle? Direk seni seviyorum falan diyeceksin herhalde peki sonra ne olacak o istemezse veya isterse ne olacak flörte sevgililiğe mı gidecek iş?
@Darkness_Queen ben zaten gidip sevgili, flört yapan biri değilim. Benden aşırı büyük ya da küçük biri ile de yapmak istemem. Ama normal ya da daha izahı doğru olursa ideal bulduğum kişiye de açıklamamı yaparım. Bu cesaret nerden geliyor böyle diyince de? Bir şey mi kaybedeceğiz? Ya da dünyanın sonu mu olucak? Gönül eğlendirmek mi amaç benim için hayır. O zaman illa erkeğin aşk diye yalvarması gerektiğini düşünmüyorum. İlk atılan yalnızca bir adım olur. sonrası zaten karşılıklı bir sevgi olmazsa ilişki vs. olmaz.
Yani hayır tabi de bence baya özgüvenlisin utangaç cekingen biriside değilsin ben şu ana kadar sevdiklerimin hiçbirine bir şey söyleyemedim. Bir kişi için baya uğraştım o da anladı ama bir şey olmadı. Yüzüne söylemek bence cesaret ister. Peki o kişiyi seviyorsun o da tanışalım tamam dedi tanışıyorsunuz beğenmediğin bir şeyi olursa mesela geçmişinde ilişkisi olmuş diyelim veya fazla kıskanç diyelim bunlar senin için sıkıntı mı bilmiyorum tabi de örnek veriyorum
@Darkness_Queen. şu an ben şöyle olur böyle olur diye bir betimleme içerisine girsem yanlış olur. O anı yaşamak lazım. Ancak benim kırmızı çizgim zina. Zinayı affetmem. Bu konu da netim. Sonrası içinde net şeyler diyemem fakat ilişki dediğin yalnızca bir tarafın çok severek yıpratması ya da diğer tarafın aşırı sorumsuz olması değildir. Bir şey olmuyorsa ya hayırlısı değildir ya da daha hayırlısı için vaktin vardır.
Zina derken sevgililik temas olduğu için diyorum flörtte haram bunlarda kırmızı çizgi olur mu? Yani karşındakinin geçmişi. Peki nasıl anlarsın böyle bir durumu? Çünkü karşına muhafazakar biriyle çıksa belki yaptı ama tövbe etti bilemezsin yani ben birkaç hocadan dinledim ve üstü kapalı söylenebilir yalan söylemeye gerek yok diye duydum
@Darkness_Queen şöyle yani zina etmiş ama töbe etmiş biri karşına çıksa affeder misin gibi bi sorun oluştu. Yani kendi adıma söylemek gerekirse bilemiyorum net bir şey söylemem. Ama şunu söyleyebilirim. Ben islam dinine inanıyorum ve hadise baktığımızda eşimizi din bakımından olgun kişi olarak seçmemiz gerekiyor. Yani bu durumda tabi ki de ilk tercihim harama el sürmemiş biri olması. Ancak zina edip töbe eden birisi içinde ilk alternatifim olmıycağı gibi red edemem. Yanlış anlaşılma olmasın. Dik başlılık değil bu. Sadece ben bu fikirlere sahip oldum.
Bende öyle düşünüyorum senin gibi ama şu var belki yapıp tövbe etti belki etmedi belki beni sevdiği için elde etmek istediği için yalan söyleyecek yani sıkıntı bir konu bu yüzden belki evlenemem
@Darkness_Queen aslında bu dediğin gibi de eşin hayırlı olduğu kanısına sen her açıdan düşünüp mantıklı kararlar aldıktan sonra artık gerisi hayatında yaşıycağın tecrübeler oluyor. Bu bazen iyi tecrübe ya da kötü tecrübe oluyor. Ama keşke dememek içinde alternatifler arasında ne aşırı seçici ne de her gördüğüne aşık olan bir kişi olmamak gerek. Çok laf ettik 😅 sevgiler 🎉
Hayır hiç böyle bir şey yaşamadım ama benden büyük bana çok açılan oldu ve reddettim. Ama hiç reddedilmedim ya ne bilem hiç açılmadım aslında gidip birine :D Açılmayı sevmeyen taraf benim bu konularda hep geri planda kalmak daha iyi.
Yaşamaz olur muyum ya? Mesela ben senden dehşet hoşlanıyorum tatlım. Senden başkasını gözüm görmüyor ama aramızdaki yaş farkında dolayı yaş farkından dolayı açılamıyorum bir türlü sana.