Gerçekten unutmak mümkün mü? Düşün ki hayatında bir bakışıyla tonlarca iz bırakmış. Elde avuçta ne varsa kalbinden yana, alıp götürmüş senden. Bir şarkı vardı beraber dinlediğiniz. O şarkı her çaldığında onu anımsamamak mümkün mü?
Geçmişte bıraktığını zannettigimiz bir çok anının, aslında bizimle beraber yaşlandığını unutmayalım.. Her yerde çoktan unuttum lafları, aslında yeniden bir hatırlayıştır.
Sen onun gözlerini hatırladıkça, hiç bir zaman unutulmayan o olacaktır.
O ve sen evlendiginde beraber farklı yollarda yuva kurduğunuzda, her zaman çatınızdan damlayan su birikintisi o olacaktır.
Hiç bir şey ya da hiç kimse unutulmaz aslında sadece rafa kaldırılır.. Benim kimseyi ya da hiç birşeyi unutmak gibi bir derdim yok. Hatırlamalıyım ki kim olduğumu neler yaşadığımı bilmeliyim.. Keyifli geceler..
Aslında konu unutmak değildir, ona karşı ne zaman hissi hale geleceğimizdir. Aklına gelince canının acıması var, aklına gelince hiçbir şey hissetmemek vardır.
Yaşananlar, bıraktığı iz, giderken açtığı yara. Bir de gitmesinde bizim payımız varsa ve seviyorsak o sızıyı uzun müddet hissederiz. Hayatına yeni insanlar al, hobiler edin, gün içinde kahkahalar boğul, yine hissedeceksin.
Bunun ilacı zaman. Gün geliyor dank ediyor. Tam anlamıyla kabulleniyorsun ve bir yorgunlukla salıyorsun. Her ne kadar kendi kendine konuşup kendini bir şeylere inandırmaya çalışsan da zaman gerekli.
İnsan yüreğinde taşıdığını unutamaz. Onu hep sever, hep özler. Onunla beraber gider her yere. Unutmak dediğimiz şey aslında artık acı hissetmememizdir. İnsan ne kadar severse o kadar da acısını çeker. Bu yüzden bu birazda kişinin ne kadar çok sevdiğine bağlı.
Unutulmaz ama zamanla etkisi azalır. Yakin zamanlarda çekilen acı kadar acı vermez olur ruha. Hic bir acı sonsuza kadar sürmez iyi ki de sürmez. Ya hayatta olmayan yakınlarımizinda acisi gecmeseydi? Ölüm acısı bile zamanla azaliyorsa, aşk acısı nedir ki. Geçer.
Unutmak diye bi şey yoktur anca gidene alışırsın özlemi seni yakıp kavursada unutamassın gülüşünü, gözlerini, bakışını unutamassın anca alışırsın Belki bi başkası olur hayattında gelen ise unutmayı değil alışmayı öğretir sana işte aşkın en acı tarafıda bu o seni belki unutur ama sen alışırsın yokluğuna 😞😞😞
Bence unutmak sadece teoride olan bir terimdir. Aslında unutmak diye bir şey yoktur. Alışmak vardır. Ve bunun tek ilacıda zamandır. Ek olarak kafanı dağıtacak aktivitelerde buna destek olacaktır. İlk zamanlar zor olsada bir süre sonra aklına eskisi kadar gelmemeye başlar. Zamanla yokluğuna alışırsın ve bilinçaltında tatlı veya kötü bir anı olarak kalır. Bu anı da üstüne eklenen başka anılarla bir kuyunun en dip kısmına yerleşir.
Unutulmaz sadece artık onun olmadığını ve olmayacağına alışırsın mutlaka bir sözde bir şarkıda bazen de durduk yere onu hatirlatıcak bişey olur şu anda bu soruyu sorarak içimi acittığın gibi ve onu hatırlattığın gibi 🙂Galiba beyin bir süre sonra buna alışıyor artık. beyin alışınca kalbe de kabullenmek düşüyor 🤷
Şöyle diyeyim size birini unutmak öyle kolay bir şey değil öncelikle gerçekten o acıyı yaşamak gerekiyor. O acıda işte bir sınır var. O sınırı geçince, insanı böyle hayattan bezdirecek şeye gelince insan mecbur unutmaya çalışıyor ve işe yarıyor.
Unutmak değilde seni içimden terk ediyorum diyorya vazgeçmek mümkün her gidenin ardından bu cenaze namazim var. Biliyorum ki ben vazgeçemez sen hayata devam edemem
Kişiye ve ayrılığa ve ilişkiye göre değişir. Bir günde de unutabilirim senelerimi de alabilir. Verdiğin değere bağlı. Ve yaşadıklarıma unutmak istediğin kişiden
Hıc bır zaman unutmuyor aslında ama beyninin bir yerlerinde saklanıyor çünkü yeni anılar yeni insanlar yeni hayatlar buluyor onemsız olan hatıralar beyinden yavaca siliniyor sadece acı verici seyler kalır ve aynı seylerı tekrar yaşamamak için unutmaya calıstıgı seylerı düşünür.
Zamanla alışır sadece. Kimse hiçbir yaşadığını unutmaz. Eğer çok vurdumduymaz bir insan değilse tabii.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Peki ben sorayım. Bir erkek sadece sevgili olduğu kızı mı özlersever etkisinde kalır Unutamaz. Aynı duyguları sevip hoşlandığı ama sevgili olamadığı kıza olmaz mı
Unutmak diye bir sey yok illaki onu hatirlarsin ama onu hatirladigin zaman ne hissettigine bağlı ilk zamanlar yıkık olursun ama zamanla kabullenirsin gidişini ve hayatına devam edersin