Selam site sakinleri! Nette dolaşırken şu karikatüre denk geldim. Birden istemsizce bir gülümseme oluştu. 😀😀 Bu fikirde olan kaç kişi var merak ettim. Yorumlara buyrun.. 🙂İroni mi yoksa öz eleştiri mi? 🙄😬😀
Her ne kadar eğlenceli bir soru olsa da aslında hayatın bir gerçeğini yansıttığınız için teşekkür ediyorum. Elbette evlilik ne erkek için ne de kadın için bir eziyet ya da bir ceza değildir, bilakis evlilik insanların belli bir sorumluluk sahibi olması belli bir düzen sahip olması gençlik döneminde olduğu gibi orta bir yaşlılık dönemlerinde hayatlarında bir kadının ya da kadının hayatında bir erkeğin olması birbirine karşı aile ve sorumluluk bağlarının güçlenmesi açısından önemlidir, özellikle dinimizde evlilik ve aile hayatına önem vermiş ve insanların gayrimeşru ve zina ilişkiler yaşamadan helal yollardan evlilik yaparak aile hayatı kurumasına ve cinsel ihtiyaçlarını da bu şekilde görmesini karşılamıştır.
Elbette ki bunun için öncelikle hayatımızı alacağımız ve hayatımıza girecek insanı sevmek ve sevilmek gerekir sevmediğiniz ya da sevilmediğiniz bir evlilik insan için cezadır, huzur almayalım mutluluk olmayan bir evde hiçbir zaman için düzgün bir evlilik olmaz, dolayısıyla burada önemli olan nokta iki kişinin birbiriyle ne kadar anlaştığı birbirine ne kadar zaman ayırdı ve birbirine ne kadar çok anlayıp anlamadığı önemlidir, bir de buradaki en büyük sorun buradan kaynaklanıyor, bizim Türk toplumu örf gelenek ve kurallarımız da evlenmeden önce çeyiz altın başlık parası süt parası ya da çeşitli şekillerde bir sürü maddi israf yapılarak evlilik yapıldığı için, yapılan Bu evliliğinde sadece erkek tarafına maddi zorluklar ve külfetler yüklediği için maalesef erkeğe bir ceza olarak geri dönmektedir, tabii ki insanlar hayat dünyaya getirdikleri hayat verdikleri kızlarının mutlu olmasını ister yıllarca bakıp büyüklüğü kızı için biraz zora koşmak kız tarafı için güzel bir durumdur yani kızını alıp gidecek ve aylarca senelerce o adamın evinde yaşayacak, bu yüzden bazı zorluklara katlanmak gerekiyor, ama artık bu zorluklar günümüzde öyle bir hal aldı ki insanlar evliliğin mutluluğumdan getirecek huzurundan çok evlendikten sonra ödeyecekleri borçları düşünmeye başlıyor, altın takmak düğün yapmak kaftan kına elbisesi almak ya da bunun gibi şeylerin bir çoğu erkeğin üzerine yüklendiği için bir de geçim derdi sürekli erkek üzerinde olduğu için açıkçası erkeklere bir cezadır diyebiliriz, ama tabii ki bu durum kişiden kişiye değişebilir bir de burada önemli olan nokta anlayış sahibi agresif olmayan bir insana denk gelmek önemlidir.
Merhaba, Evlilik aslında erkeğe ceza değil, adeta bir ödüldür diyebiliriz. Sonuçta severek evlendiğimiz kişi bizim hayat arkadaşımız, iyi günde kötü günde destekçimizdir. Bize ceza gibi gelmesinin sebebi ilişki kavramını tam oturtamamamız ve devletin evlilik ve nafaka konularına tam adil davranmamasından kaynaklı bence. Mesela boşanan kadına nafaka vermek zorumuza gidiyor, çünkü o parayı sevgiliyle yemesinden korkuyoruz. Bu konuda devlet boşanan kadınlara direkt iş verse ya da nafaka düzenlemesi adil olsa erkek korkmaz. Keza düğün masrafları da öyle mesela bir emsal kararla tüm masraflar ortak olsa fena olmaz aslında. 😃 yani bana göre bazı şeylerin yanlış olması erkeğe evliliğe ceza olarak gözüküyor.
Nafaka konusu aynen dediğin gibi güncel bir yasal düzenleme gerektiriyor. Hiçbir erkek anlaşamadığı ve ayrıldığı bir kadına parasını yedirmek istemez. Nafaka kadının boşandıktan sonra kendisini toplarlaması için bir araç olmalı.. Düğün masrafları dersen zaten ataerkil toplum yapısının getirdiği örf ve adetler. Bunlar yaşanan bölgelere göre değişiklik gösterse de hala toplumdaki hakim anlayış konumunda..
Merhaba, Evlilik erkekler için bir ceza değildir. Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı!
Benim için ödüldür! 😅
Eşlere bağlı olarak da değişir farklılık gösterir. Eş kötü olursa ceza iyi olursa mükafat olur...
Merhabalar 🎈 Evlilik bana göre aşk ve sevgi ile hayatları birleştirmektir. Erkekler genelde kaçar; sorumluluk almak istemez belki de bilmiyorum. Ama ceza olduğunu sanmıyorum. Gerçekten seven bir erkek için sevdiği kadınla herşeyi kabul ederek hayat birleştirmek neden ceza olsun. Genelde evliliklerde sevgili dönemi gibi olmuyor, insanlara belkide ne isek onu yansıtmadığımız için böyle sorunlar çıkıyor. Sevgiliyken herşey rüya gibi, evlenince sorunlar başlıyor geçim derdi daha fazla oluyor. Ama her koşulda kendi gibi kalan insanlar için sorun olmuyor. Kadın belki sevgiliyken çok konuşan biri değildi; evlenince susmamaya başladı, ya da kendine bakımına önem veren kadın gitti evlenince herşeyi salan bir kadın oldu. Erkek bunları görünce evliliği ceza gibi görebilir. Ama herkes olduğu gibi kalsa, zorlukların üstesinden gelse, Herşeyi ortak yapsalar , anlaşarak, empati yaparak bişeyleri çözseler o evlilik erkeğe ceza olmaz. Sevgi varsa hiç olmaz. Ben katılmıyorum.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
12
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Neden olsun ki günümüz şartlarında adam eve geliyor yemek var her yer tertemiz. Karısı çalışsa bile yemeğini yapıyor, kıyafetlerini yıkıyor, evini temizliyor, çocuk yapıyor, çocuklarına bakıyor, kadın yaşlanınca bu sefer çocuklar adama bakıyor. Gel keyfim gel sürekli arkasını toplayan biri var. Hele bir de kızı varsa tatlılar pastala çörekler gelsin gitsin ohooo valla beleşe işini yaptırıyor. Bu illeri parayla yaptırmaya kalksan ayda 3-4 bin lira en az. Bence asıl kadınlar için bir ceza. Varsa ev beyi olurum elini sıcak sudan soğuk suya sokmam diyenler beni buldun tıp okuyorum doktor olcam bakarım valla tüm aileye :D (Şaka yapıyorum tabii ki bu kölelik resmen hiçbir insana böyle işimi yaptıramam ayrıca hayati ihtiyaçlarımı da başkasının eline bırakamam biraz riskli gibi :D)
Yorumlara baktım da ceza olan şey başka kadınlarla yatamamaksa evlenmesinler o zaman yaniii ayrıca bunu yazanlar da başka yerlerde kadınların evlenmeden ilişkiye gitmesine ölümüne karşı çıkanlardı sanırım evlenmeyen erkekler birbirleriyle sevişecek kadınlara yasak olduğuna göre :D
Hayır daha komiği bir kız “erkeklerin fıtratına ters” yazmış eğer erkeklerin doğası sürekli başka kızlarla yatmaksa mantıken bu kızların da sürekli başka erkeklerle yatması lazım. Yani erkeğin doğası herkesle yatmak kadının doğası sadık olmak gibi bir şey olamaz çünkü bu iki kişiyle yapılan bir şey. Bu doğamız değil sadece toplumun istediği şey :)
Güzel söyledin ama yaradılış ve içgüdüsel anlamda kadının tek eşli; erkeğin de çok eşli olduğu gerçeği var doğada.. Hangi hayvan türüne bakarsan bak aşağı yukarı durum böyledir. He insan hayvan değildir, duyguları ve düşünceleri vardır diyeceksin ama bir de yaratılıştan gelen kişiliğimize kodlanmış bir benlik var. Yanlış anlama bu durumu savunmuyorum, sadece realist pencereden bakmaya çalışıyorum..
Öyle bir gerçek yok kadınlar da doğada gen havuzu oluşturmaya çalışıyor. O tek eş olayı çocuk doğana kadar. Tek eşlilik bilinci olan canlılara mahsus bir şey biraz da bizim çoğu primattan farkımız :D
İyi de dişi ve erkek birey sayısı aynı erkeğin on eşi kadının tek eşi olacaksa bu erkeklerin eşi kim olacak? Oldukça basit bir mantık :) öyle olsaydı dişi sayısı her türde erkeklerden çoook daha fazla olurdu
Hiç realist değil bu görüş kadınlar da bal gibi içgüdüsel olarak çok eşli fakat erkekler kadınını başkasına kaptırmak istemez içgüdüsel olarak o yüzden kadınların da çok eşli olduğunu kabul edemiyorlar insanların tek eşliliği benimsemesinin tek sebebi etik
Kendiniz söylemişsiniz tek eşlilik olayı çocuk doğana kadar diye.. Hayvansal içgüdüler zaten neslin devamını emrettiği için seçilim gerçekleşmiyor mu? Kadın cins yaratılış itibariyle en sağlıklı çocuğu dünyaya getirmek için diğer erkekler arasından genleri en güçlü olanı seçmeye çalışıyor. Bu süreç akıl ve mantık dahilinde değil; tamamen içgüdüsel boyutta gerçekleşiyor. Sizinle anlaşamadığımz nokta burası bence..
Evet de bir tane çocuk yapıp bırakıyor mu? İnsandan başka hangi canlıda var tek eşlilik? O an karşısına çıkan en iyi gördüğü erkeği seçiyor tekrar ay benim geçen çiftleştiğim kimdi ya onu bulayım demiyor çoğu hayvan. Bir sonraki çiftleşme mevsiminde gene farklı bir erkek seçiyor.
😅hep söylediğim şey bunun tam tersi. Evlilik beyler için asıl sultanlık kadınlar için ceza denebilir çünkü, kadın evlenince eşine, çocuğuna, ev işlerine, eşinin de ailesine yetişmek zorunda kalıyor birde çalışıyorsa sadece uykuda mesaisi biter, sabah olunca tekrar aynı mesai yeniden. Fakat beyler sadece iş mesaisi vardır, eve gelince ayağını uzatır mesai biter, yemek hazır çocuğu sevebilir. Bu durumda kim sultan?☺ Not: Feminist değilim ama gerçekler bunlar...
Evet çözüm bu gibi ya da adam da her işe el atacak, işten gelip yemek hazır çocuğu sevme derdine düşmeyecek... Herşey ortak, yorulma da, dinlenme de...
Gorus okuma huyum her soruda var. Okuyup çok gulerim bazen...☺soruyla ilgisi yok yani. Benim yanıtım zaten bu konuda hep aynı, en başta yazdığım gibi... Evlilik erkekler için sultanlık, kadınlar için değil, net...
Evliliğe bakışı o kadar değişik insanlar var ki. Ve çoğu ceza gören bunu bir kısıtlama olarak düşündüğü için oluyor. Çünkü birçok insan kendini göstermiyor, evlilik sonrası artık imza atıldı diyerek laf söz geçirmeye çalışanla dolu etraf. Hal böyle olduğunda cinsiyet farketmeksizin işkence gibi gelir elbet.
Zorunda olduğu için evlenmişse, zorunda olduğu için çalışıyorsa, evde huzuru yoksa, dünya malı yüzünden aşık olup evlendiği kişiyle sorunlar yaşıyorsa ya da aşk bitiyormuş diyorlar eğer öyleyse belki bir cezadır. Ama aşıksa, seviyorsa mutluysa neden eziyet olsun ki? Bilakis güzeldir.
Anlayışsız saygısızlık dolu bir evlilikte iki tarafa da ceza aslında ki bence bazı erkeklere randımanlı olarak evlilikte ceza yaptırımı uygulanmalıdır 🙈 Ama bunların yanı sıra saygı sevgi ve anlayış dolu bir evlilik iki taraf için de ömürlük mutluluk sebebi olabilir..
saçmalıgın daniskası yaortalıkta bir espri almış başını gidiyor erkekler evliliği sevmiyor gibisinden. sevmiyorsanız evlenmeyin kardeşim evlendiyseniz neden bu tantanayı yapıyorsunuz ayıp degil mi eşinize? ayrıca sevdiğiyle kafasının uyuştuguyla beraber olmak kadın erkek fark etmez herkesin bulabilecegi en güzel şeydir bence..