Ayrıldıktan sonra çöken insan?

Benim eski sevgilim çok genç yaşta devlet memuru oldu. Mesleğinin birinci senesinde benimle tanıştı. Yaklaşık bir senelik de beraberliğimiz oldu. Türkiye şartlarında gerçekten çok iyi denebilecek miktarda maaş alıyor. Mesleğe atanır atanmaz ehliyetini, arabasını aldı. Açıktan da iki yıllık bir bölüm okuyup bu yıl mezun oldu. Her konuda ailesi ve ben onun daima yanında ve destekçisiydik. Kısacası hem maddi hem manevi açıdan her şeye sahip bir insan. Tek sıkıntısı iş yerindeki tek tük kaypak adamlar olurdu, bu tarz olayları benimle paylaşırdı ben de sakin olması gerektiğini söylerdim. Onu hep iyiye doğruya güzele yöneltmeye çalıştım. Tek kötü alışkanlığı sigaraydı onu bırakmasını sağladım. Dışarıdan ne olduğu bellisiz şeylerle beslenir üstüne de tonlarca para dökerdi. Ev yemeğine yönelttim ve yemek yapmayı öğrenmesine vesile oldum. Ayrılmış olsak da hep bana unutamayacağım iyilikler yaptın der. Çok da duygusaldı, beni çok özlediğinde bile ağlardı. Başına kötü bir şey geldiğinde şimdilik ağlamıyorum söz ama seni gördüğüm ilk an sana sarılıp ağlıycam derdi. Sorunlarını bu şekilde çözerdik, küfür hakaret etmeden olgunlukla. Ama biz ayrıldıktan sonra başına gelen her olayda küfür eden, isyankarlık yapan, sinirini öfkesini günahsız insanlardan çıkaran çok korkunç birine dönüşmüş. Onu tanımakta güçlük çektim. Psikolojik açıdan onu hiç iyi görmüyorum. Beni de yıpratıyor ama yine de ona yardım etmek istiyorum. Napabilirim?
Ayrıldıktan sonra çöken insan?