Benim eski sevgilim çok genç yaşta devlet memuru oldu. Mesleğinin birinci senesinde benimle tanıştı. Yaklaşık bir senelik de beraberliğimiz oldu. Türkiye şartlarında gerçekten çok iyi denebilecek miktarda maaş alıyor. Mesleğe atanır atanmaz ehliyetini, arabasını aldı. Açıktan da iki yıllık bir bölüm okuyup bu yıl mezun oldu. Her konuda ailesi ve ben onun daima yanında ve destekçisiydik. Kısacası hem maddi hem manevi açıdan her şeye sahip bir insan. Tek sıkıntısı iş yerindeki tek tük kaypak adamlar olurdu, bu tarz olayları benimle paylaşırdı ben de sakin olması gerektiğini söylerdim. Onu hep iyiye doğruya güzele yöneltmeye çalıştım. Tek kötü alışkanlığı sigaraydı onu bırakmasını sağladım. Dışarıdan ne olduğu bellisiz şeylerle beslenir üstüne de tonlarca para dökerdi. Ev yemeğine yönelttim ve yemek yapmayı öğrenmesine vesile oldum. Ayrılmış olsak da hep bana unutamayacağım iyilikler yaptın der. Çok da duygusaldı, beni çok özlediğinde bile ağlardı. Başına kötü bir şey geldiğinde şimdilik ağlamıyorum söz ama seni gördüğüm ilk an sana sarılıp ağlıycam derdi. Sorunlarını bu şekilde çözerdik, küfür hakaret etmeden olgunlukla. Ama biz ayrıldıktan sonra başına gelen her olayda küfür eden, isyankarlık yapan, sinirini öfkesini günahsız insanlardan çıkaran çok korkunç birine dönüşmüş. Onu tanımakta güçlük çektim. Psikolojik açıdan onu hiç iyi görmüyorum. Beni de yıpratıyor ama yine de ona yardım etmek istiyorum. Napabilirim?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Böyle muazzam bir ilişkiyi neden bitirme gereği gördünüz.
Kendisinin ciddiyet konusundaki aceleci tavırları, bazı konularda henüz olgunlaşmamış olması ve daha birçok sebepten ötürü ben istedim.
Mantıklı ama ağır gelmiş çocuğa. Sevginin herşeyi çözeceğini düşünmüş. Aynı zamanda sevgi onu doldurmuş diyeyim. Tamam olduğunu düşünmüş. Seni kaybetmek de istememiş, işi ciddiyete dökmüş. Oysaki yanındasın. Gereken şeyleri konuşup adım adım ilerlemek zordur. Yapboz toplamak gibi. Buna her insan sabredemez. İşin olacak, nazik olacaksın, nefsine hakim olacaksın, hayat tecrüben olacak falan zaman isteyen şeyler hep. Şimdi sen her şey oturmadan, mutsuz olacağın yola girmek istememişsin ve bence haklısın ama dostumuzun erkeklik gururu zedelenmiş ve yetersiz hissetmiş. Durum bu.
Müthiş bir betimleme yaptınız ve sanırım gram yanlış yok söylediklerinizde. Benden sonra hayata küstüğünü falan da söyledi. Onun için çok üzülüyorum çok da yardım etmek istiyorum ama istemiyor. Napacağımı şaşırdım..
Ha bir de artık kendisinde köklü değişimler yapacağını, karaktersiz ve p*ç biri olacağını söyledi bu erkek dilinde ne anlam taşır?
Salak salak konuşmasın. Aynen böyle söyle. İyi biri olduğun için değil, hatalı davranışlarda direttiğin için bitti de. Beni yordun de. Şimdi daha büyük hatalar yaparak doğruya mı ulaşmak istiyorsun, bu nasıl bir ergenlik de. Aklını başına toplasın.
O bunları söylediğinde ben de napim tebrik mi ediyim, nasıl mutluysan öyle yap demiştim. O da bak işine deyip numaramı silmiş. Dengesiz tavırları çok yordu beni. Ağır bir bunalım içinde sanırım. Ben sırf senin için bu şehirde kaldım dedi. Ve tayin dilekçesi vermiş ayrıldıktan sonra. Tüm hayatını mahvetmiş gibi hissediyorum. Zan altında bırakıyor beni. Çaresiz kaldım...
İnsanın istediği olmadı zaman, özgüveni de yetersizse suçu karşısına yükleyebilir. İnkar edebilir. Sana yemek ısmarladıysa, seni bir yerden alıp bir yere götürdüyse, seni düşünerek çokça vakit harcadıysa falan birdenbire bunlar senin rızandan daha kıymetli olur. Ben yaptım hadi sıra sende. Aşk oyun değildir, bir türlü anlatamadık bu millete. Aşk bir ticaret değildir. Savaş değildir. Sonunda kazanacağın şey insanlığından keyif almak. Tamam belki tam anlatamadım ama öyledir. Gururu temizlemek gerek. Çocukça yaşamak gerek :) Bırak gitsin kafasını toplasın elleme. O senin duygularını anlayamıyor. Kızma. Hayatına yön vermekte tamamen onun neye inandığıyla alakalı senin ne yaptığına değil :)
Ağzınıza ellerinize sağlık. Değerli vaktinizi aldığım için affedin lütfen. Kıymetli fikirleriniz ve naçizane tavsiyeleriniz kulağıma küpe niteliğinde oldu. Sanırım özetle kendi haline bırakmam gerektiğini, bu ayrılık sürecinin kendisini çok yıprattığını söylüyorsunuz. Umarım bir gün her şey için geç kalmamış olurum. Geç kalmışlık hissini yaşamak zorunda kalmam. Benim vicdanım rahat çünkü her fırsatta, her iyi olmadığını hissettiğimde yanında olmak istedim. Kendisi ise ben üstüne düştükçe değer bilmek yerine hakaretlerle, olumsuz cümlelerle ve geçmişteki hatalarımı ısrarla yüzüme vurmakla karşılık verdi. Açık açık seni istemiyorum deseydi, sakız gibi uzatmasaydı bu kadar yıpranmazdım. Demek ki o da bana acı çektirmek istedi. Canı sağolsun.. Gittiği yerlerde, insanlarda mutlu olsun. Bu saatten sonra önümüze bakmak düşer bize..
Öyle :) Her insan hata yapıyor ama orta yolu bulmak önemli. Değişmeyecek şeyleri kabullenebilmek önemli. Sürekli kusur aramak yerine güzel şeylere yönelmek lazım. Ortak bir hayal için çabalamak insanları dost yapar. Şu aralar ilişkilerde bi amaç yok. Somut bir şeyler için çaba yok. Gırgır yapalım, sevişelim, eğlenelim sonra birbirimizden sıkılalım modunda insanlar. Başarı hissi yaşamak için ilişki kuruyorlar. Bu kızlarda da erkeklerde de böyle. Bunun bir anlamı yok. Hayattan bıkmış insanların çoğu bu heyecanları yaşama arzusundan bıkıyor. Ve aslında yaşasalarda eski tadı alamıyorlar çünkü monotonlaşıyor. Kurtarır bir yanı yok. Sonra düşünüyorsun insanın hayatı hep acı verici ve kaçış yolu da eğlence, yuvarlanıp gidiyoruz. Kaçmamak lazım, her şeyin güzel olacağına inanmak lazım. O da inançla oluyor.
Yardim et o zaman