Birinin üstüne çok düşmek ve onu abartılı bir şekilde merak etmek nasıl engelleyebilirim bunu?

Sevgilimle 1 buçuk senedir güzel giden bir ilişkimiz var. Fakat tek sorun benim aşırı merakım yarısı kendi içimde, yarısı ona sormak üzere sürekli olan biten her şeyi sorgulamam. Sürekli onu düşünüyorum. Birbirimizden biraz uzak kaldık birkaç aydır bazı problemlerden dolayı onun dışında hep birlikte vakit geçirirdik. Lafı fazla uzatmayacağım, kısacası çok fazla kıskançlık yapıyorum önceden o benim üzerime titrerdi beni az çok merak ederdi şimdi ise tamamen ben merak ediyorum üstüne titriyorum çok. O bana her şeyi haber verir onun dışında her şeyi açık açık konuşuruz sorunlarımızı hep konuşarak hallederiz ne olursa olsun. Güveniyorum ona ama sürekli olumsuz şeyler düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.. Bazen çok üzülüyorum bu duruma her şeyden şüphelenir oldum. Var mı benzeri durumu ya da aynısını yaşayan arkadaşlar nasıl engel olabilirim kendime hem onu yorduğum için hem artık kendim bile dayanamıyorum içimdeki kıskançlığa huzursuzluğa. Şimdiden fikrini belirten herkese teşekkür ederim
Birinin üstüne çok düşmek ve onu abartılı bir şekilde merak etmek nasıl engelleyebilirim bunu?