Aşık olmak, kaybedilebilecek ve riske atılacak birçok şey getirir. Aşk, oldukça korkutucudur bana kalırsa. Hiç yokken gelip hayatınıza girecek birine, sizi paramparça edip gidebilecek bir güç vermek demektir. Ayrıca güçlü her duygudan korkmak doğaldır bence. O gücün size neler yapacağını bilemezsiniz. Herkes ve her şey, her zaman şaşırtabilir. Bu yüzden, güven de çok güçlü ve de ürkütücü bir duygudur mesela. Güvenmeyi seçebilirsiniz ama o güvenin size nelere mâl olabileceğini bilemezsiniz. Bilinmeyenden de korkarız doğamız gereği. Bilinmeyenden ve güçlü olandan korkarız. Aşık olmaktan korkmak, akıllıca bence. Aşkın size yapabileceklerini hesap edecek kadar öngörülü iseniz, aşktan korkarsınız.
Aşık olmaktan değil aslında insan aşık olduğu tarafından incitilmekten korkar şuurunu kaybetmekten korkar özetle temelinde yatan aslında farklı duyguların dürtüsüdür hayatının bir anda allak bullak olmasından korkar ama aslında aşkı heyecanlı kılan, ayaklarını yerden kesicek kadar, bulutlara çıkarıcak kadar mutlu olmak değil midir? karşılıksız aşk bile olsa bir bakışıyla bile karnında kelebekler uçması değil midir? özetle aşk güzel şey Sn. Onsuzolmazz herkes mutlaka yaşamalı korkmadan cesurca 😇
Maalesef her sevdiğim erkek tarafından reddedildim ve şu an biri seviyor beni konuşuyoruz fakat korkmaktan içimdeki güven eksikliğinden hiç ciddi bı ilişkiye baslayamiyoruz
Ancak öncesinde aşık olmaktan korkmuyorum. Birinden hoşlanmaya başladığında ufaktan ufaktan içine yerleşir kaybetme korkusu. Bu standart herkeste yaşanır.
Benim kaybetme korkusu değil de hayal kırıklığı gözümü korkutuyor. Tam ben gittim gidiyorum aşık oldum derken. Diyorum hop noluyo. Cek kendini bi bakalim. O zamanlarda cok yaşıyorum bu korkuyu