Nişanlımdan ayrılmak istiyorum yardım edin?

Merhaba 8 aydır nişanlıyım ve nişanlımla birlikte yaşıyorum. Türkiye de yaşamıyoruz. Beni çok seviyordu. Sevgiliyken benim için dünyaları yakardı. Ben ilkte çok sevmiyordum ama sonra sevmeye başladım. 8 aydır aynı evde yaşıyoruz. İyiyken çok iyi güzel sözler söyler sevdiğini dile getirir yemek yapar beni mutlu eder ama kötüyken çekilmez bir durumda. Kendisi yabancı ana dillerimiz aynı değil. Türkçe ögrenemedi hala. Ben en başında her şeyi anlattım yalan olsun istemedim önceki ilişkilerimden bahsettim. Her kavga ettiğimizde bunları hep yüzüme vurdu bunu nişanlandıktan sonra yapmaya başladı.. bana o kadar kötü kelimeler kullanıyor ki sinirlerim alt üst oluyor. Karşılık veriyorum.. karşılık verince kavga gürültü itiş kakış birbirimize giriyoruz.. kavga etme sebebimiz hep basit şeyler mesela çay kaşıgını neden bulaşık makinesine atıyormuşum? Bu sebeple benimle kavga bile etti.. bir dizide oynuyordu onu götürdüm ve diziden bana teklif geldi.. o saat sette olduğu için ona söyleyemedim ama ekipten birine telefonunu verdım isterse bana ulaşabilecekti aynı durumda arkadaşına da mesaj attım ki yanında ona söyledin diye.. seti bitti farklı mekanlardaydık beni aradın küfürler etmeye başladı benim ona saygım olmadığını neden ona haber vermediğimi sordu açıklama yaptım sette oldugunu söyledim ama demediği laf kalmadı sonra ekiple yanıma geldi ama herkesin içinde bağırıp çagırdı beni küçük düşürdü istemediği için seti bırakıp eve döndük eve gelene kadar bana sürekli paranın lafını yaptı kredi cekmiştim onun için ve ben ödüyordum. Onu kapattığı için benden para istedi eşyalarımı toplayıp gitmemi söyledi. Daha önce de çok kavga ettik en ufak bir şeyden kavga ediyor benimle artık dayanamıyorum sevmiyorum ya da seviyorum emin bile degilim o sürekli ön planda olmak istiyor ama benim bir adım atmama izin vermiyor.. herşeyi o yapabilir ama ben yapamam diyor.. bu duruma alışık olarak büyümedim kültürlerimiz aynı değil artık şaşırdım kendisine hiç konuşmadım bugün konuşmayı da düşünmüyorum ama o kadar doluyum ki sürekli kötü laf söylemesine katlanamıyorum.. ne yapmalıyım
Nişanlımdan ayrılmak istiyorum yardım edin?