Öncelikle merhaba, İlişkilerde kıskançlığı ele almak istedim. Birçoğumuz aşırı kıskançlıkdan yakınırken, kimileri ise kıskanılmamaktan yakınıyor. Tabi herşeyin fazlası zarardır. Ve ilişkiye büyük ölçüde zarar veren şey kıskançlıktır.
Hemen hemen her seferinde şiddet uygulayan kişi " Çok seviyorum, çok kıskandım " diyerek kendisini haklı çıkarmaya çalışıyor.
Kıskançlık; güçlü bir ilişki kurulan kişiyle olan bağın bozulma korkusu veya tehlikeye girmesini hissetmenin getirdiği korku, yoğun huzursuzluk ve öfke ile kendini gösteren bir duygu durumudur.
Yani şöyle diyebiliriz ki, kıskançlık; tepki, şüphe ve düşüncelerin oluşturduğu karmaşadır.
Kıskanan bireyler, zaman zaman kıskançlığını mantıklı bir nedene bağlamak adına bunu karşısındaki kişiye değer verdiğinin göstergesi olarak ifade edebiliyorlar. Kıskançlığın, çok sevgiden kaynaklandığı ve bu fazla sevgiden dolayı artık kıskanan kişinin davranışlarının kontrolden çıktığı gibi bir algı var. Genelde kıskanan tarafın “sevgiden gözüm döndü” gibi klasik cümlelerini duyarız. Aslında durum tam da öyle değildir. Kıskanan, karşısındaki kişiyi başkasıyla paylaşmak istemeyen kişi bu durumu kontrol edememeye başladığında bu artık rahatsızlık olarak tanımlanabilir.
Patolojik olarak kıskanç kişi, eşinin/partnerinin ondan gizli şeyler yaptığına ve hiç kanıt olmamasına rağmen kendisine ihanet ettiğine inanabilir ve bu durum yıllarca sürebilir. Bunun için mantıklı bir sebep veya kanıta ihtiyacı olmasına gerek yoktur, şartsız inanmıştır. Durum hakkında konuşmak isteyen eşini dinlemek istemez ve onun söylediklerine inanmaz. Patolojik kıskançlık hem kadınlarda hem de erkeklerde ortaya çıkabilir fakat erkeklerde daha yaygındır ve daha çok şiddetle sonuçlanır. Bu durum kişinin yalnızca partnerine zarar vermesine değil kendine zarar vermesiyle de sonuçlanabilir
Mrhb Kıskanclık bir yerde karsınızdaki insanla güven problemi yaşamak anlamına gelir.. Erkeklerde kadınlara oranla cok daha fazla yaygındır ,
Sevdiginizle arada tabiki ufacık kıskanclıklar ilişkinize renk tatlılık katabilir ,
Fakat karşılıklı güvenin olmadıgı kıskanclıgın ve güvenin aşırıya kacırıpp önce baskıya ve sonrasında ise şiddete dönüştügü durumlar olabiliyor , karsılıklı güvenin olmadıgı ilişkiyi yaşanmasını dogru bulmuyorum... iyilere denk gelmeniz dilegiyle...
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok tesekkur ederimm.🙏 Sizde bayağı uğrasmişsınız. ☺️
@Lavinia_41 bazı konular vardır iki kelimeyle anlatılmaz paylasın yaptığın konu da Gercekten ciddi bir konu iki kelimeyle geciştirsem rahatsız olurdum ben teşekkür ederim 👏
Kıskançlık bal gibidir çok yersen ateşin çıkar kalp ritmin değişir gözlerin kararır, az yersen tadı hep aklında kalır. İlişkilerde kadın/erkek kıskanılmak ister ama maalesef biz erkekler bunun dozunu ayarlamayı bilmediğimizden kadının özgürlüğünü doğrudan etkiliyor ve kısıtlıyoruz. Her kadın kıskanılmak ister kıskanmak sahiplenilmektir, kısıtlamak değil. Kadın özgür ise güzeldir.
En İyi Cevaplar