Ben sevgili yapmıyorum sebebi erkeklerin güvenilmez oluş
#sevgili
#sevgili
Merhaba,
Çok yanlış bir düşünce ve saçma bir düşünce terbiyesizlik hatta şahsen ben kızımın sevgilisi olmasına izin vermem. Kız kardeşimin de aynı sekilde izin vermem. Ancak tanıma tanışma sohbet muhabbet olabilir ki benimle tanıştırmalı, bana anlatmalı o zaman izin veririm. Niyetleri ciddi ise ailesini alır gelir, söz keseriz, bir Allah'ın kulu da laf edemez! Ki benim ailemden olanlar da böyle ister...
Aslında bu doğru günümüzde insanlara hiç guvenilmiyor lisede iken aynı sınıfta olduğumuz bir çocuk vardi ve onun bir sevgilisi vardi sınıftaki erkeklere ;onunla yatmak için plan mı? Veya onunla yatmış mi? Saçma safan birşeyler dedi tabi ben saçma insanların sohbetine katılmadım sadece duydum yani bu devirde bence insanlar güvenilmez önce hoş görünür sonra Allah bilir aklımdan ne gibi planlar geçer bence sen sevgili olmak la falan uğraşma zamanı gelince temiz biri ile evlen boylece daha mutlu olursun
Adam haklı babaların hiç umurunda bile değil kızı ölmüş mü kalmış mı tacize tecavüze mi uğraşmış saldım çayıra mevlam kayıra büyüsün de ne bok yerse yesin kafasındalar.
Bence dogru. Genelde baba sevgisi almamış kizlar swvgili yapmaya ilgi görmeye daha yatkındır.. araştırın bakın hele cahiller... buban doğrii knk
Cevap
67Cevap
Mesele erkeklerin güvenilmez olması değil, Mesele yetiştiği zaman dilimi çevre ve görsel medyadır. Yeni yetişen gençlerin düşüncelerini o yönde eğitiyor ,öyle ki beğendiği insanı elde etmek için kriter huyda önce güzel bir fizik ve ona ulaşmak için her yol Mubah gibi görüyorlar. İnsan değil de karşısındakini obje olarak görüyorlar.
Kimi babalar kızlarının tırnağına zarar gelsin istemezler... Korkarlar bu dünyadan... İnsanlardan...
Haksız da sayılmazlar aslında...
Bu kızlarını korumak adına bir bahane. Belki de sevgilerinin göstergesi kimi babalar için...
Ancak gün gelir, kendileri nasıl ki bir evin kıymetlisi, bir babanın kıymetlisi ile evlenmiş iseler, aynı şey bir gün kendilerinin de başına gelir... Dünya aynı, roller ve insanlar değişiyor sadece...
Bence yanlis okadar kizin sevgilisi var hepsininmi babasi yok ayrica erkekler guvenilmezse babanizda erkek odami guvenilmez ya da erkekler guvenilmezse sizde hic evlenmeyi dusunmuyorsunuz demekki cunku bende kadinlari hic guvenilmez goruyorum ama hepsini degil genelleme yapamam sizin gibi
bi babanın kızına böyle söylemesi yanlış ne yani baban seni herhalde görücü usulü birine vercek herhalde bi baba kızının sevgili yapmasına karışması yerine ona uzak durması gereken erkek tipini ve sevgili olduğu dönem de yapmaması gereken hareketleri anlatır
Alakası yok bence. Tanımadığı birine ya da 50 yaşındaki arkadaşına verince babası çok mu korumuş oluyor?
Sevgi bir ihtiyaçtır. Her canlı sevmek, sevilmek ister. Ha bu devirde sevgi değişti mi değişti. Burasında haklı.
Baban azcık boş yapmış insanın kendi çocuğuna güvenmesi lazım ayrıca bu devirde artık sadece kızlar değil erkekler de tehlikede. Onlar da kullanılıyor ben kız yüzünden borca harca giren erkek çok gördüm
Bence de insanların güvensizliği olduklarından mütevellit ilişki yaşamak bazen ürkütücü
Arkadaş olmak yeterli bence de. Sevgililer biraz yalan oluyor zaten. 🌸😎
Hayır, bu doğru değil. Tamamen anı kurtarmak için söylenmiş saçma bir ifade biçimi. Baba sevgi başka sevgili sevgisi başka. Böyle bakarsan doğruyu daha iyi gidebilirsin.
Hayır sürekli sevgili arayışında olan kızlar için bu deniliyor. Aile içinde sevgiyi alamamış başka bir erkekte sevgi sözcüklerine düşüyor. Her sevgilisi olan için geçerli değil. Ben de hiç aramam güvenmem iki kuru lafa inanmam.
Saçma babanın çevresinden kaynaklanıyor olmalı yoksa doğru değil benim babam benimle çok ilgili ama ben sevgili yapıyorum
bence saçmalamış, ne alaka pardon insanların birbiriyle tanışıp birbirini sevmesinden daha doğal ne olabilir
Doğru kişiyi bulman gerek güvensizlik doğru tabikide ama tanıyıp konuşarak anlasman lazım benimde hiç sevgilim olmadı malesef
Ne alakası var o kızlar sahipsiz mi bence yanlış bi bakış açısı ki seninde illaki sevgilin olmuştur. Sahipsiz mi bıraktı yani
Kızlar sevgili yapmazsa erkekler napcak babaların hepsi mi görücü usulü evlenmiş de kızlarına sahip çıkıcaklar
Ülkenin yarısı sahipsiz o zaman vah vah baban duymasın kahrından ölür şimdi.
Çok saçma düşünüyo babanız benim babam da korumacıdır ama neyden koruyacak ki beni yemiyor sonuçta yanımdaki kişi oturup sohbet ediyoruz?
Geneli temsil eden bir bakış açısı değil, bu düşünce kaideyi bozmayan istisnai bir durum..
Tartışmaya açık tam olarak neyi kastettiyi önemli babayıda hemen yere vurmayalım🙃
Babana “ya kanka ne alakası var ya” demek istiyorum, saygılar 🥂
Baban ananı tavlarken deden annene sahip çıkmamış olabilir mi?
Bunu sor babana ve gör neler oluyor :))
Doğru değil, yarattığı algı yanlış. ama baban seni korumaya devam etsin.
Aynen Almancılarda kurulu düzeni oldukları icin gelmiyolar Türkiyeye :d
Alakası yok. Yaş gelince istiyor herkesin canı beinö
Baban seni korumak için söylemiş. Kendinide biraz yüceltmek istemiş 🤣
Değil tabiki,, bunlar insani duygular,, ancak babası ilgisiz olanlar hata yapmaya daha meyilli olur
Yanlış ne alakaymis zamanında onlarında babası varken kendileri neden sevgili manita yapmış
Kısmen doğru. Benim de babam öyle
19 yaşına kadar yapmadığım hata sevgili olmadığım erkek kalmadı neredeyse.
Baban kendini yanlış ifade etmiş ama ben anladım ne demek istediğini. İlgiyi sevgiyi başka adamlarda arar açığı kapatmaya çalışır hata yapar demek istemiş diye düşünüyorum.
Değilse böyle birşey yok babası çok ilgili babasıyla arkadaş gibi olan kızların da sevgilisi oluyor * daha sağlıklı ilişkiler kuruyorlar.
Olabilir çünkü sevgiyi babadan görmeyince dışarıdaki pisliklerden arıyorlar
İnsanlar birilerini sevdiği için kalpleri olduğu için sevgili oluyor, babam sacmalamis
ne alaka ua yarin sen evlenirken gorurum seni. Senin sevdigin mi var diye dover bile seni salak sen mutlu olacaginimi saniyosun
Yani baba sevgisini sevgilide arıyo olabilir Sonuçta bi erkegin ona sevgi göstermesini istiyodur
erkeklerin güvenilmez oluşu ile ne alakası var baban sana iyi sahip çıkıyordur ya ondan olmuyordur sevgilin
Her adam bir değil ki böyle bir düşünce söz konusu bile olamaz
Babana katılmıyorum. Görücü usulü evlilikler kalktı söyle ona. Haberi olsun.
Hehe kesin yapmıyorsun ak
umarım erkekler seni zikerlerde çomar baban kudurur😂
Selam or0spu
B3nce alakasi yok cunku insanin dogasinda var birinden hoslanmak ve sevmek
Doğru değil. Ama duygusallıkta zirve yapanlarınki evet
Doğru ama sevgili yapmakda caiz değil.
Baba ne derse doğru der çoğu zaman.
Baban seni korumak istemiş.
Helal olsun babana ❤️
Hangi kitapta yazıyor bu 😂
Babanıza beyin nakli şart.
Görücü usulü mü evlendirecekmiş
Evet doğruluk payı biraz yüksek
Güven kız bize neyimizi gördün 😂
Bakire Meryem mi kalacaktı ala ala
Bu kadar cahil bir görüş olamaz.
Sürekli sevgili değiştiriyosan bu doğru bence
Babaların haddine değildir.
Kadınlar daha güvenilmez
Hahahhha babana sor bakim anan nasıl biriymiş
Baban haklı
True
Azgınlıgını nasıl dindiriyorsun? 😘😂
Baban turşunu kurucak galiba
Baban da güvenilmez mıydi
Çok doğru değil. Sevgili de bir ihtiyaç.
bebeğim baban ananla nasıl evlenmiş soraydın ya