Bu aralar sıkça karşıma çıkıyor kız isteme sırasında istenilen altın haddinden fazla olması ve evliliğin erkeklerin gözünde büyümesi çok kötü bir durum şahsen.
En büyük etken ekonomi ve evlenilecek kız yok. arap özentisi olduğumuz için kadına cok ilgi var ve kadınlar tüm hayatlarını beyin yerine dişilik kullanarak geçiriyor ve beyin gelişmiyor. Bu da ister istemez evlilikte sıkıntılara yol açıyor. Kadınlarımızın daha egoist olmalarına daha gözü yükseklerde ve aç gözlü olmalarına da yol açıyor
İster ama artık çok saçmalamaya başladılar benim kuzen evlenecekti ailesi yazlık istedi kızdan direk vazgeçti ve bu bazı yerler de adet edilmiş yazlık ver al kızı bir arkadaşım akrabası da anneye kız kardeşe ablaya abiye hepsine altın istediler çok afadersinde dedim gerdeğe hep beraber mi girecekler dedim one ya dedim 300-400 bin sadece aile masrafı
Komik olsa da burada yazanlara yakın olduğunu düşünüyorum. Evlenmeden borç batağına giriyoruz gerdeğin ertesi günü mutluluktan çok borçları nasıl ödeyeceğini düşünüyorsun. Sistemin dayatmasına kurban oluyoruz
Evlilik masrafları çok abartılıyor. Hemcinslerim ama kadınlar da çok fazla eşya tutkunu. Sadelik kalmadı her yer mağaza vitrini gibi. Başkalarını memnun etmek için bir ton para harcamak saçma