İyi akşamlar. Evet kimse boşanmak için evlenmiyor fakat boşanmamak ve evliliği noktalamamak için gerekli gayreti gösterebilmekten bahsediyorum. Çevremden gözlemlediğim kadarıyla boşanmayı çok normal ve basit bir işlem olarak görenlerin sayısı artıyor. Evlenip 3 ay sonra boşanan kişileri biliyorum örneğin. Elbette neler yaşıyorlar bu insanlar da bu kadar kolay bir şekilde vazzgeçebiliyorlar bunu bilemeyiz ama bu kadar da basit olmamalı bazı şeyler. Sizin için bu durum normal mi?
Hayır Boşanmak adı üstünde ayrılık Bir yastığa baş koyduğun eşini terk etmek demek bunun nesi Normal ki Bir insan boşanıyorsa vardır nedeni Muhakak durup dururken boşanmak olmaz çocuk oyuncağı mı bu evlen sonra yok istemiyorum boşanalım oldu başka bir şey keyif mi bu evlilik evlilik çok ciddi çok önemli evlenmek demek o kişiyle ömür boyu aynı yastığa baş koymak beraber yaşamak hayat dostun arkadaşın demek kalbinin eşi demek bazı insanlar var en ufak şeye hemen boşanıyorlar durup dururken öylelerine çok sinir oluyorum madem başta ömrünün sonuna evli olmak istemiyorsunuz o zaman niye evleniyorsunuz ya evlen hiç bırakma ya da Evlenme daha iyi ben evlensem ki sevdiğim kız ile evlenirjm ben aşık olmadığım kızla evlenmem çünkü sevmediğim insanla evlenince ikimiz de Mutlu olamayız ki en güzel evlilik sevdiğin ile evlenmek
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Günümüzde evlenmek kadar boşanmakta normal. Kimse mutsuz bir evliliğin içine mahkum olmak zorunda da değil. Ama bazı şeyler bu kadar kolay olmamalı bence çünkü bir düzen kolay kolay kurulmuyor evlenmek isteyen hemen evlenemiyor ortada çocuklar olunca daha da zor çocukların psikolojisini düşünmek, hangi ebeveyn de kalmak istediklerini ifade ettirmek gibi bir çok durum var. Ablam evlenirken babam ve dedem kızım, bugün çok mutlusun, mutluluğun gözlerinden okunuyor ikinizde ayaklarınızın üstünde durabiliyorsunuz bütün sevdikleriniz yanınızda ama yarın bu durum böyle olmayabilir maddi açıdan zorluk çekebilirsiniz, uğruna canınızı bile verebileceğiniz insanlar olmayabilir sağlık sorunlarınız olabilir ama bunlar insanlar için birbirinizi sıkıca sarıldıktan sonra birbirinizin ellerini hiç bırakmayınca bu sorunlar gelip geçer demişti. Benim için bu sözcükler çok şey ifade ediyor sizede yazmak istedim umarım hayatınızda vereceğiniz kararlar her zaman en iyisi olur🙏😊
Henüz daha hiç evlenmedim ama boşanmak dünyanın sonu değil yürümüyorsa bi ömrü o şahısla geçirmek hem kendine hem karşındakine büyük zarar O yüzden Zararın neresinden dönersen kardır
bayağı normal bir durum aslında insan anlaşamadığı kişiyle niye hayata devam etsin ki? anlaşamadığım insan yanımda durmasın isterim evlilik ilerlediğinde de normaldir bu durum aslında "çocuk var" diyecek olanlar için de şöyle diyebilirim evlendikten sonra direkt çocuk yapılmazsa eğer böyle durumlar da engellenir "çocuk yapana kadar sıkıntı olmaz sonrasında olur" derseniz de diyelim 3 yıl bir şekilde güzel gitti evliliğiniz çocuk sonrasında hafif aksaklıklar yaşandı diyelim bunlar bir şekilde hallolur
Benim için hayatıma birini kabul etmek baş köşeye oturtmak ne kadar zorsa o insana verdiğim değeri, zamanı silip atmak o kadar zordur.. Laylaylom ilişki insanı değilim gel gelelim boşanmak normal olsun.. Ağır ve zor bi karar bu. Nasıl ki evlenirken elli kez düşünürsem boşanmak da böyledir.. Oyun değil ilişkiler bunun farkında olsa keşke herkes.. Sudan sebeplerle ayrılık kararı alınmaz. Eğer aldatma, psikolojik ve fiziksel şiddet varsa, sevgi saygı yoksa bunlar zaten bitirme nedenidir. Öteki türlü mücadele etmeden emek vermeden zaten hiç bir iş yürümez hele ki evlilik asla.. Keyifli geceler..
Hayır, bunu kolay bir adım olarak görmek asla normal değil benim için. Elbet sorunlar olur, olacaktır ve tam anlamıyla hiç son bulmaz. Mükemmel gidemez ve bence gitmemeli de, eğer mükemmel görünüyorsa bir taraf ya birşeyler saklar ya bişeyleri fazla susar. Ama bu huzursuzluk demek değildir, arada sevgi saygı yok ve ilk tökezlemede vazgeçmeliyiz demek değildir. Sorunlar var evet ama konuşup çözebiliriz, anlayışlı olabiliriz demek olmalı. Evlilik adımını atmışsam bu da bir anda verdiğim bir kadar olmaz, kolayca da yıkmam.
Eğer o evlilikte aşılamayacak sorunlar, affedilmesi zor hatalar, büyük kırgınlıklar varsa ömür boyu sürecek olan mutsuzluğa gerek yok diye düşünüyorum. Üstüne bir de batan gemiye bir yolcu daha almak diye tabir edilen, sorunlu evlilikleri çocuk yaparak düzeltmeye çalışanlar sadece kendilerinin değil ufacık çocuklarında hayatlarını mahvediyor. Bitmesi gerekiyorsa bitmeli. Herkes daha fazla hasar almadan..
Boşanmak, Evlenmek kadar normal bir durum. Kimse mutsuz bir evliliğe mahkum olmamalı ve mutsuz bir evlilikte yetişen çocuklarda psikoloji bakımından da pek sağlıklı gelişemiyorlar.
Normal değil daha doğrusu kimse boşanmak için evlenmez ama mutsuz giden bir evliliktense boşanmayı tercih ediyor insanlar. Bir de kimsenin kimseye tahammülü, saygısı kalmadı gibi ama umarım kendi adıma diyorum güzel ahlaklı, iyi insanlarla karşılaşırız.
Normal değil acı bir durum. Ama sanırım tam anlamıyla yaşanmadan bilinmeyecek şeyler bunlar. Dışarıdan bakınca bize çok farklı gözükebiliyor bazı şeyler. O yüzden büyük konuşmuyorum artık. Güzel bir evlilik yaşayanlar mutlu bir aile kurabilenler var. Ve diğerleride var yürütemeyenler, beceremeyenler. Boşanmak için evlenmemiş ama boşanmak zorunda kalmış olanlar vs. Dileğim o ki ilkini yaşamak nasip olur.
Günümüzde normalleşen bir durum. İnsanlar tahammülsüz, ne istediklerini bilmeden sadece karşısında ki kişiden taleplerinin gelmesini bekliyor. Yapıcı değil yıkıcı bir yapıdayız. Kimseyi çekemem diyip çekiliyoruz.
Bazı şeyler çekmek değil zorluklara göğüste germek lazım. Hergun mutlu huzurlu ya da yolunda gitmiyor ne yazık ki. Aile kavramı bizim kültürümüzde önemli basite indirmemiz gerekir.
Geçim yoksa boşanmak neden anormal olsun. Gerçi zamane çiftleri her bka boşanma kararı aldığı için buna bir şey diyemiyorum. En ufak bir sıkıntıda boşanmak istiyorlar. Bunu ben alttan alayım ya da seviyorum görmezden geleyim ya da eziyet etmeyeyim, seviyorum tarzı fikirler yok.
Evlenmek ne kadar normalse boşanmakta o kadar normal. Aynı evin içine girip yaşananları bilen biz değiliz. Kimse bir başkasına tahammül etmek zorunda da değil. Ama tabi 3 günde olan boşanmaları doğru bulmuyorum, bunlar evlilik olgusunu zedeleyen durumlar.
Bence normal fakat bazen insanin gözü kapanıyor göremiyor karşındaki insanın ne olduğunu ve evlendikten sonra herşey degisiyor nişanlılık donemi sevgililik dönemi gibi olmuyor hemen ayrilasin cekio gidesin evlendikten sonra erkekler rahat takılıyor evlendim bitti artik her istedimi yaptırırım benden ayrilamz tribine giriyor ve %80 boşanmalar erkekden kaynaklanıyor dur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
günümüzde evt çok normal ve hatta evlılık kötü bırşeymış gıbı yetıştırıldık korkutulduk. benım aılem boşanmıştı ben çocukken. karşı komşumuz boşanmış üst komşumuz boşanmış. bızım mahallede boşanmayan kalmadı ya da çok az dıyebılırım. eskı zamanları bılemem ama bu devırde boşanmamak ya büyük bır başarı ya da garıp karşılanıyor. doğu anadolu ve güneydoğuda bu durum azdır belkı ama benım çocukluğumda bıle çoktu bızım burda şımdı sayısız var ve çok normal karşılıyroruz. açıkçası evlılıkten acayıp korkuyorum ve yeterınce korkuttular zaten saolsunlar. şımdı zorlasalar bıle evlenmem. ama genel olarak benım neslım ıçın konuşuyorum ılkokulda bıle ders çalışmayan kızları kocaya gıdersınız dıye korkuturlardı. yanı evlılıkle korkuturlardı benım yaşıtlarımı. belkıde bununda ve bunlarında etkılerı vardır bılemıycem
İnsanlar anlaşamayıp boşanabilirler. Bu normal. Fakat bunu normalleştiriyoruz diye de çoraplarını ulu orta yere atıyor gerekçesiyle boşanma davası açılmaz. Evlilikler, bu denli sudan sebeplerden ötürü bitmemeli.
Bence de bu kadar basit olmamalı, karşılıklı gereken özveri fedakarlık olmalı. Konuşulmalı yol aranmalı ama bardak taştıysa ya da affedilemeyecek bir şeyse kesinlikle bitmeli.
Asla basit bir şey değil bin bir zorlukla kurulan yuvaları yıkmak... Ama bazen başka çaren kalmaz.. Karşındaki sana başka bir seçenek bırakmaz.. Keşke evlilikler eskisi gibi olsa. Benim şahsen evliliklere inancım kalmadı.
Ön yargılı olmamak lazım bazen başındayken bitmesi daha mantıklı olabilir. Yuruyecek olsa neden bitirsinler ki. Cocuk olmadan bitmesi daha dogru bazı evliliklerin.
Çocuk yoksa normal ama çocuk varsa anormal bir durum yani bazı şeylerin cezalarını çocuklar çekmemelidir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İki tarafın da ağzını bozmadığı, sadık olduğu evliliklerde normal değil. Ama annemle babam gibi rezil insanların evli kalması dışarıya karşı boşanmaktan daha büyük rezillik. Annem her gün her an küfrediyor erkek gibi bi şey oldu ama babama göre boşanmak rezillikmiş, şimdi onu bu kadınla olduğu için kimse saymıyor haberi yok.
Benim için normal evet ailem için hayir Evlilik zehir ols yut derler aman sus aman bosanmak hoş değil Allah boşanmayi hrlal kıldi ama ama sevmez bosanmayi lakin şiddet geçimsizlik aldatılmak varsa ne yapsın ki
Boşanmayı kriz haline getirmemek gerekir. Çocuklar da kötü etkileniyor. Güzel bitirmeye gayret etmeli. Her ne olmuş olursa olsun. Herşey kalbe yük, insana zarar. Boşver arkanda bırak. Düşman olma, ama dost da olma istersen.
değil, evlenmeden en az 1 yıl en fazla 3 yıl geçirmen gerek ki yeterince tanıyasın nelerde anlaşıp anlaşamadığını bilmelisin neden evlenmek istediğini düşün istatistikleri değerlendir olası sorunları çözümleri hesapla
Çıkıp ayrılanların durumu daha vahim bence. Boşanınca en azından karısı, kocasıydı diye bilinirsin. Millete söz düşmez. Diğerinde nesin peki? Fuckbuddy mi? Öylesine mi? İşte mi? Ammaaann boşver onu ya mı? Salla mı? Daha ne isimler var Ramazan ama.
Boşanmalara karşıyım bir yuva kolay kurulmuyor kolayda yıkılmassın hele şu çoçuğu yaptıktan sonra hiç bir nedeni olmadan boşanan anne ve babalar sizin kaderinizi niye çocuğunuz çeksin
Aslında boşanmak daha zor. Boşanmayı kabullenebilmek zor. Son raddeye kadar mücadele edilmeli, olmayacak gibiyse, duygular bitmişse, gereken özveri gösterilmişse buna karar verilmeli. Evlilik kadar, boşanmakta normal. Ama zor bir süreç.
Bilmiyorum ya normal bir şey elbette anlaşamıyorsan ayrılmak gerekiyor ama ben boşanmayı hiç istemem eşimden insallah bir gün boşanmak zorunda kalmayiz
Normal degil olan sadece çocuklara oluyor onlar darbe alıyor büyüklerin umrunda olmuyor kendilerini düşünüyor en büyük örnekte benim burda aslında olan bna oldu annem de rahat babam da 😒
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben çok zor mücadelenin ardindan bosanmaya karar verdim. 3 ay sonra boşananlarin arasindada geçerli sebebler olabiliyo bu konuda ön yargili olmamak gerek ama sanatcilara özenip geyigine evlenip bosananlar neyin kafasini yasiyo onu bilmem
Şartlar bunu gerektiriyorsa gayet normal. Ama dikkat edilmesi gereken hususlar da var mesela boşanacak çiftin çocuğu yoksa kolaydır fakat çocuğu varsa onun psikolojisini ele alarak yaklaşmak gerekir.
Bana normal gelmiyor o kadar uğraş evlen sonra hemen boşan insanlar çok tahammülsüz oldular zora gelen kaçıyor tabi ki evlilik kolay değil baba evinde ki gibi olmuyor bir sürü sorumluluk bir sürü zorluk var
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Artık bir şeyler bitmişse evliliği sürdürmek sadece işkence olur. Ve elbette ki boşanmakta evlenmek kadar normal bir durumdur.